היום שמעתי סיפור אישי מפי כלה שהיא קצת גדולת מימדים והיא סיפרה שבמהלך השידוכים שלה תמיד הציעו לה בחורים שהם גדולי מימדים גם כן... פעם אחת היא נפגשה בבית של רב ואותו רב לאחר הפגישה אמר לה שהיא חייבת לעשות דיאטה ואם היא לא תעשה דיאטה היא תצטרך להתפשר על יראת שמיים בבחור... נשאלת השאלה, חסר בחורים יראי שמיים שלא יסתכלו על הדברים החיצוניים?! וחוצמזה אתם חושבים שיש מציאות כזאת שבחורה או בחור שהם שמנים(או כל פגם אחר) יצטרכו להתפשר על דברים רוחניים של הצד השני רק בגלל אותו פגם?
לא חושב שיש בעיה בלהיות שמן. וכבר אמרו חזל "טוב שמן משם טוב". אבל אני משוחד בתור שמן בעצמי.
נשלח ב-11/5/2013 23:30
גם לבחור בעל יראת שמים מותר לבקש בחורה נאה לטעמו - יש עניין שהבחורה תמשוך את הבחור והעניין קיים גם אצל בעלי יר"ש כנלענ"ד
נשלח ב-11/5/2013 23:30
ליטאי להיות שמן זה לא דבר טוב ולא רק מבחינה אסטטית אלא מבחינה בריאותית, אני מבטיחה לך ששום אדם אינו מעוניין להיות שמן יש פשוט כאלה שמתרגלים לזה כי אין להם ברירה(או כוח רצון)
גם לבחור בעל יראת שמים מותר לבקש בחורה נאה לטעמו - יש עניין שהבחורה תמשוך את הבחור והעניין קיים גם אצל בעלי יר"ש כנלענ"ד
דעת תורה חולקת עליך, וכבר הארכנו בנושא במקום אחר ואכמ"ל.
נשלח ב-11/5/2013 23:38
ais כתב:
אייס השאלה שנשאלה היא אם יש מציאות כזאת שלבחור בעל יראת שמיים לא יהיה אכפת ממראה הבחורה או לחילופין ימצא חן בעיניו? כי אותו רב אמר משהו נורא גורף!! כאילו אין בחורים שמנים בעלי יראת שמיים או שאם יש הם לא ירצו אותה!! ברור שבחור בעל יר"ש יכול לרצות מישהי שתמצא חן בעיניו אבל לא זאת היתה השאלה
אני לא יודע מי הרב שאמר את הדברים, אבל לדעתי לא ניתן לומר כך גורף אני מכיר כמה דוגמאות. אני רק רציתי לחדד נקודה שזה שבחור מעוניין בבחורה יפה לא הופך אותו לפחות יר"ש.
נשלח ב-11/5/2013 23:52
היא תצטרך להתפשר על יראת שמיים בבחור...
לא ראיתי פה שום מילת ספק.
נשלח ב-12/5/2013 00:11
לא חושבת שבגלל פגם חיצוני "צריך" להתפשר על פגם רוחני. מה השטות הזו??
נשלח ב-12/5/2013 00:14
לא הבנתי, אין בחורים "גדולי מימדים" שיש להם יראת שמיים? או שגם הם מחפשים כלה "קטנת מימדים"? (הרי יש להם "יראת שמים"..)
נשלח ב-12/5/2013 00:18
אז זהו כנראה בגלל שיש עודף בחורות אז להן אין את הפריבילגיה לבחור לפי מציאת חן אבל בחורים אפילו שהם שמנים ועוד יש להם יר"ש אז יכולים לבחור מישהי יותר לפי הטעם שלהם בלי להתפשר... ציק, אל תשאלי אותי אני לא אמרתי את המשפט הזה!! הוא היה נראלי גם נורא אכזרי...