דבריך אודות חולייה של החברה בה אנו חיים נכוחים, אולם אינני מבין איך הם מביאים אותך למסקנה שהפיתרון ימצא בהקמת חברה / קהילה / תת קבוצה חדשה. על מנת למנוע חוליים כאלו ובודאי על מנת להבריא מהם, נדרשת עבודה קשה וארוכה. הפיתרון בדמות יצירת קבוצה חדשה בריאה היא בעיני פטה מורגנה.
נשלח ב-20/5/2013 22:55
התכוונתי שהקבוצה תיווצר מאליה מכורח הנסיבות וזה במצב אופטימי. האפשרות השנייה שחלקים מחברה ימצאו לעצמו הגדרה/בית אחר וינתקו עצמם מהחברה החרדית לגמרי. במקום מגורי אני רואה את שתי התופעות בתהליך מקומי וזה נותן לי הערכה שהתופעה תתפשט ככל שהאוכלוסייה תגדל ויהיו מספיק פרטים להתגבש יחד.
נשלח ב-24/5/2013 00:29
הנה לזה התכוונתי שים לב לסוף דבריו! אני מכיר את הכותב. נכון, הוא לא מהמיינסטרים (היה ועוד איך) אבל התהליך נמצא כבר בעיצומו.
נשלח ב-25/5/2013 21:17
פום_פאקערט כתב:
הנה לזה התכוונתי שים לב לסוף דבריו!
אני מכיר את הכותב. נכון, הוא לא מהמיינסטרים (היה ועוד איך) אבל התהליך
נמצא כבר בעיצומו.
כל ההצעות שקראתי עד כאן באשכול, וגם אלו ששמעתי בע"פ מאנשים שחושבים על הנושא הזה והוא מעסיק אותם, לדעתי לא רלוונטיות ולא מעשיות. אני חושב שבצלאל חולם על שינוי החברה החרדית, דבר שלא יקרה, בטח לא בעשרות שנים הקרובות. טוב חולמים על הצבת אלטרנטיבה, וגם הם לא יצליחו בלי מוסדות חינוך רציניים, ואין להם סיכוי להקים כאלו. אין פתרון אמיתי לבעיות של החברה החרדית. אולי יאיר לפיד יושיע אותנו וישנה את החברה בכוח, וברור שיהיה לזה מחיר כבד מכל הכיוונים. ובינתיים, מי שיש לו יכולת ואומץ לב, שיברח מהמיטה החולה הזו. ומי שאין לו, שיאכל את הלב, או שימצא סיפוק מדברים אחרים. כן, אני פסימי מאוד (בתחום הזה), ויש לי סיבות טובות להיות כזה.
נשלח ב-26/5/2013 00:39
בןציוןכהנא כתב:
הנה לזה התכוונתי שים לב לסוף דבריו!
אני מכיר את הכותב. נכון, הוא לא מהמיינסטרים (היה ועוד איך) אבל התהליך
נמצא כבר בעיצומו.
אינך מחדש לי כמובן שאני מציע משהו שנוגד באופן מוחלט את ה"מצוי" בעולם החרדי, אבל אני בהחלט כופר בכך שדברי הם בסתירה ל"דת החרדית", כלומר לתמונת ה"רצוי" של החרדים. אני מאמין בכל ליבי שאין סתירה בין אורח חיים חרדי מלא, לבין חיים של חירות המחשבה והבחירה, ואני משוכנע שכך סברו גם רבים מגדולי התורה בדור שלפנינו.
אין לחרדיות "רצוי". גופה ועיקרה שלהחרדיות הוא השמרנות שהגדרתה שמירה על ה"מצוי" בכל מחיר, ללא שום קשר להצדקה אידיאלוגית ואחרת. מחשבה כאילו לחברה שמרנית יש בכלל מושג של "רצוי" היא תמימה ולא קשורה למציאות.
נשלח ב-2/6/2013 09:53
יהי להיפך זהו המצב המבוקש, מצוי = רצוי.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 02/06/2013 09:54:21
נשלח ב-3/6/2013 08:31
ניכר ששני קודמי לא הכירו את בני ברק שלפני 45-50 שנה (חושבני שהיו זורקים ממנה חלק נגדוליה דהיום)
נשלח ב-3/6/2013 12:28
ת"ט הלכתא כבתראי
נשלח ב-3/6/2013 12:48
חזקואמץ כתב:
כל ההצעות שקראתי עד כאן באשכול, וגם אלו ששמעתי בע"פ מאנשים שחושבים על הנושא הזה והוא מעסיק אותם, לדעתי לא רלוונטיות ולא מעשיות. אני חושב שבצלאל חולם על שינוי החברה החרדית, דבר שלא יקרה, בטח לא בעשרות שנים הקרובות. טוב חולמים על הצבת אלטרנטיבה, וגם הם לא יצליחו בלי מוסדות חינוך רציניים, ואין להם סיכוי להקים כאלו. אין פתרון אמיתי לבעיות של החברה החרדית. אולי יאיר לפיד יושיע אותנו וישנה את החברה בכוח, וברור שיהיה לזה מחיר כבד מכל הכיוונים. ובינתיים, מי שיש לו יכולת ואומץ לב, שיברח מהמיטה החולה הזו. ומי שאין לו, שיאכל את הלב, או שימצא סיפוק מדברים אחרים. כן, אני פסימי מאוד (בתחום הזה), ויש לי סיבות טובות להיות כזה.
לא ידעתי שאתה פסימי כל כך. אבל השינוי מתרחש בצעדי ענק, כל מה שחסר זה מוסדות, והם קמים ומתמסדים, עניין של עשר שנים כדי לראות פה עולם אחר לחלוטין. סע קצת לחלל להירגע, תחזור עוד עשור, לא תכיר את העולם הזה.
נשלח ב-5/6/2013 00:35
לדעתי, רק הדור הבא יוכל להקים מוסדות חדשים, אחרי שיקבלו מאיתנו ההורים גיבוי לפעול נגד הממסד.
מה שמעניין אותי זה לו יצוייר שכן היו קיימים מוסדות חדשים, מה היה יחסם, לחרדים שנסחפו אפילו כאלה שמחללים שבת בסתר אבל רוצים את הילדים בחינוך חרדי?
מצד אחד, אם נעשה סלקציה שחופרת בחיים הפרטיים, חזרנו לנקודת ההתחלה
מאידך גיסא, כמה רחוק המגזר של חרדים חושבים אכן פתוח ומוכן להתמודדות עם החריג וה"בעייתי"?
תוקן על ידי יואל39 ב- 05/06/2013 00:38:09
תוקן על ידי יואל39 ב- 05/06/2013 00:39:38
תוקן על ידי יואל39 ב- 05/06/2013 00:41:13
נשלח ב-6/6/2013 17:47
כבר אמרו לנו חז''ל .
בעקבתא דמשיחא בן קם באביו .
היוקר יאמיר .
נערים - פני זקנים ילבינו .
נשלח ב-6/6/2013 22:56
יהודים, אני לא מאמין בשינוי. למה אני פסימי, שאלת. כי לדעתי המצב כרגע הוא שהחרדיות על כל חסרונותיה היא מצד אחד הדרך הכמעט יחידה לדאוג שהדור הבא ישאר דתי באמת. ומצד שני החרדיות היא דרך שבעיני החסרונות שלה כ"כ ענקיים ועצומים הרוגיה. אני לא מכיר כיום דרך להישאר דתי באמת בלי המחיר הכבד של החרדיות, והמחיר כבד מאוד וכבד מדי. כלומר, יכול לקרות שינוי, אבל המחיר הדתי שישלמו המשנים יהיה כואב מאוד למי שבאמת אכפת לו מהדת.
מה אני מתכוון דתי באמת? זה מי שעולם הערכים שלו מבוסס על התורה, והוא מקיים את ההלכה. ואני, כמי שנפגש כל הזמן עם ציבור ש'קצת' בחוץ, מגיע למסקנה שאין דרך אחרת להשיג את המטרה הזו מלבד עוד הסתגרות ועוד הסתגרות עד שתצא נפשו.