בית פורומים אגודה אחת

אנחנו קיימים, יען כי אנחנו קיימים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2013 23:55 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:

כי לדעתי המצב כרגע הוא שהחרדיות על כל חסרונותיה היא מצד אחד הדרך הכמעט יחידה לדאוג שהדור הבא ישאר דתי באמת. 
ומצד שני החרדיות היא דרך שבעיני החסרונות שלה כ"כ ענקיים ועצומים הרוגיה.
אני לא מכיר כיום דרך להישאר דתי באמת בלי המחיר הכבד של החרדיות, והמחיר כבד מאוד וכבד מדי.
כלומר, יכול לקרות שינוי, אבל המחיר הדתי שישלמו המשנים יהיה כואב מאוד למי שבאמת אכפת לו מהדת.

זה גם מה שאומר הרב דוד בלוך, אחד מבין הרבנים החרדים המעטים שאומר את האמת (גם הרב דסלר אמר אמת שרבים לא אמרו בעניין עמדת היהדות החרדית בקשר ללימודי חול).

בכל מקרה אני חושב שאפשר להיות חרד"ל והילדים יישארו חרד"לים.

דווקא אצל החרדים אני חושב שתתחיל מגמה של יציאה מהדת, כאשר הבטן הריקה תאלץ אותם להפעיל את הראש ולבחון את ההנחות הבסיסיות של השיטה כפי שנסחפו ב - 50 שנה האחרונות והמסקנה תהא שמשקרים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 00:07 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:

כי לדעתי המצב כרגע הוא שהחרדיות על כל חסרונותיה היא מצד אחד הדרך הכמעט יחידה לדאוג שהדור הבא ישאר דתי באמת. 
ומצד שני החרדיות היא דרך שבעיני החסרונות שלה כ"כ ענקיים ועצומים הרוגיה.
אני לא מכיר כיום דרך להישאר דתי באמת בלי המחיר הכבד של החרדיות, והמחיר כבד מאוד וכבד מדי.
כלומר, יכול לקרות שינוי, אבל המחיר הדתי שישלמו המשנים יהיה כואב מאוד למי שבאמת אכפת לו מהדת.

זה גם מה שאומר הרב דוד בלוך, אחד מבין הרבנים החרדים המעטים שאומר את האמת (גם הרב דסלר אמר אמת שרבים לא אמרו בעניין עמדת היהדות החרדית בקשר ללימודי חול).

בכל מקרה אני חושב שאפשר להיות חרד"ל והילדים יישארו חרד"לים.

דווקא אצל החרדים אני חושב שתתחיל מגמה של יציאה מהדת, כאשר הבטן הריקה תאלץ אותם להפעיל את הראש ולבחון את ההנחות הבסיסיות של השיטה כפי שנסחפו ב - 50 שנה האחרונות והמסקנה תהא שמשקרים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 00:09 לינק ישיר 

החרדים ימשיכו לגדול וללכת בדרכי אבות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 00:26 לינק ישיר 

אני יסביר קצת יותר בהרחבה .

הציבור החרדי מעצם טבעו קבע לעצמו סייגים וגדרים בכדי ליצור מחיצה והבדלה משאר ההתנהגויות ברחוב החילוני וגם הציבור הדתי לאומי .

יש דברים כמו למשל ישיבה מעורבת בשמחות או בארועים שאצלנו זה חמור מאוד ואינו בא בחשבון .

ובחלקים רבים מהציבור הדתי זה מתקבל כמובן מאליו .

השירות בצה''ל אצלנו זה דבר שהרבנים מורים להתנגד לו גם במחיר הליכה לכלא .

הציבור הדתי רואה בזה שליחות קודש .

לכן אני חושב שאין כרגע סיכוי לאחות את הקרעים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 09:18 לינק ישיר 

שרפ,
אני אכן מזדהה עם רבים מדבריו של הרב בלוך.
אמנם אינני משוכנע שהתיאוריה שאתה תומך בה של יציאה מהדת בעקבות עוני, שגם הרב בלוך מדבר עליה (ראה ראיון איתו באתר של ארץ אחרת), אכן תקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 12:41 לינק ישיר 

תמיד יש כאלו בשוליים שיצאו מהדת אבל הרוב המכריע דבק במנהגים ובדרך חיים החרדי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 01:34 לינק ישיר 

תגיד, אייזן

יש לך גם משהו לתרום לעצם הדיונים, איזו דעה, הבנה, משהו?

או שאתה מסוגל רק לדקלם קלישאות נבובות, שיצאו מקופסא ישנה שהיתה זרוקה בבויידם של איזה משגיח בישיבה קטנה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 08:06 לינק ישיר 

כנראה שמאוד קשה לך להתמודד עם האמת כמות שהיא .

האמת לא זקוקה להסברים כי כבר אמרו חכמינו - ניכרים דברי אמת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 08:34 לינק ישיר 

אייזין כתב:
כנראה שמאוד קשה לך להתמודד עם האמת כמות שהיא .

האמת לא זקוקה להסברים כי כבר אמרו חכמינו - ניכרים דברי אמת .

וחוץ מעוד דיקלום משוחזר, יש לך תשובה לעניין? תשובה שמתמודדת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 14:54 לינק ישיר 

כתבתי בהרחבה על ענין העמידה על התורה וחומרותיה בפרט בדור עם ניסיונות גדולים כל כך .

התורה היא הערובה היחידה להמשך קיומנו כעם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 18:54 לינק ישיר 

הערבות ההדדית יצרה מצב שכל אחד דואג איך הוא ייראה בעיני החברה ופחות למה שהוא באמת. וכך נולדים חרדים שכביכול מתנהגים "לפי התלם" ויש בהם את אותם פגמים שבגללם מוקיעים אנשים אחרים מהציבור. כל התרבות של עשייה בסתר נהייתה נגע שדורש טיפול שורש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 22:06 לינק ישיר 

אנשים מתנהגים כפי אמונתם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 20:38 לינק ישיר 

ברוכים הנמצאים.
אנמם אני אורח כאן, אבל יצא לי לאחרונה כמה פעמים לעלעל בפורמכם הנכבד, עולים בו נושאים חשובים לדיון, המטרידים את מנוחתי ומנוחת הרבה מבני הציבור החרדי.
לגבי הנושא הנידון כאן [לכה"פ בתחילתו לפני שהפך לזירת קרב ולהתכתשויות הדדיות].
התפתח דיון האם לשנות 'מבפנים' או לשנות 'מבחוץ'.
בן ציון כהנא מצדד לשנות מבפנים, מכמה סיבות. החולקים עליו טוענים לשנות מבחוץ.

בןציוןכהנא.
הייתי שמח אם תפרט האם הרצון לשנות מבפנים נראה לך מעשי? זו תקווה? או שאכן יש לך דרך פעולה קונקרטית [במידה מסויימת לפחות]?
האם דברי הרמב"ם המורים לפעול ע"י נקיטת השביל הקיצוני בכדי להגיע לשביל הזהב לא רלוונטים גם כאן? מדברים על תהליך כבר די הרבה זמן, ולא נראה בשטח שינוי מעשי. נכון, פה ושם זז משהו, אבל זה לא רציני.
ואומר לך את האמת. שבינתיים אני לא רואה גם את הבשורה הגדולה מבית הרב שטיינמן. מה גם שאני לא רואה ממשיכים "בדרכו" [אם אכן היא מהפכנית] שיבואו לאחריו. מה נראה לך, שר' ניסים יאפשר לימודי ליבה? שר' חיים יאפשר ויורה לאברכים ללמוד מקצוע? שר' עזריאל יעודד איזשוהי סטיה ממסורת רבותינו מצוקי ארץ מדור דור עד למרן רשכבה"ג האבי עזרי זצ"ל?
מדברים כבר כמה שנים על שינוי 'שיבוא מלמטה' וכדו', משום מה השינוי הבא מלמטה הוא רק בפונדמנטליזם ההולך וגובר,כן גם בחזו"א 5, לאן נגיע?
האם אכן אתה בונה עדין על איזו אבולציה? האם אכן נראה לך שללא רבולציה-רדיקלית ניתן יהיה להגיע לאיזה שביל מוזהב של אמת, שביל שיאפשר לבעלי דעות מנוגדות לצעוד ולפסוע בתוכו יד ביד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 22:16 לינק ישיר 

אין צורך לא בשינוי פנימי ולא בחיצוני .

כמובן שיש דברים הצריכים חיזוק ובזה מטפלים הרבנים וגדולי ישראל המוסמכים לכך .

מי שחושב שיש לו מה להוסיף מוזמן להציע את דעותיו בפני הרבנים ואם ימצאו לנכון יעשו עם זה כפי הבנתם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 23:25 לינק ישיר 

1] מי קובע לאיזה רבנים לפנות? הגרז"ן למשל גם טוב? ור' אשר וייס נניח בסדר? והרב וולבה בזמנו כן היה טוב? ור' דב יפה זה בסדר? לא שאני יודע מה עמודתיהם במגוון סוגיות. רק אני יודע ממגוון מקרים אצל חלק מהרשימה הנ"ל, שהם חשבו משהו, והיו צריכים לכופף טובא את ראשם בפני השלטון הטוטליטרי הספציפי שהיה רלוונטי לאותם מקרים.

2] אם איזה רבנים אפשר לדבר באופן בלתי אמצעי ללא שליח, ללא מאזינים? ואני מדבר על שיחות רציניות בנות כמה שעות. לא כל מיני כן\לא\מה?\בו"ה, אני מדבר על שיחות עומק מקיפות. ולא שיחות שיעסקו ב'כיבוי שריפות', אלא שיחות שיעסקו בנתינת דעת רצינית על התנהלות שיטתית ומושכלת. 

3] תאמר לי בכנות מה יקרה כאשר רב פתאום יחליט שאכן כן צריך ללכת לצבא. [נניח הרב שטיינמן], הוא ממשיך להיות רב. או"ד 'שפקע ממנו חלות שם רב'? אתה באמת סבור שיש לרבנים חופש לומר ולהנהיג כפי שהם חושבים? או שמא הם חייבים ליישר קו עם ציפיות הציבור? [צבא זו דוגמא קיצונית. קח את נושא העבודה או נושאים דומים, בזמנו היה בלגן על הרב שטיינמן בנושאים אלו. וכל התגובות שראיתי שיצאו להגנתו באו להסביר כמה הוא לא פשרן חלילה וכן קיצוני. כי הרי לא יתכן שהוא לא יהיה קיצוני.
במחילה, שלא 'יעלילו' על הרבנים שיש להם השפעה ועל פיהם ישק דבר.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 11/06/2013 23:29:48

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אנחנו קיימים, יען כי אנחנו קיימים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.