בית פורומים אגודה אחת

אנחנו קיימים, יען כי אנחנו קיימים!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2013 23:55 לינק ישיר 

דה וינצי,
יש בעיה מובנית. ברגע שאדם הוא 'מנהיג' על כל המשתמע מכך, אך טבעי הוא שלא יהיה כמעט לאף אדם הזדמנות לשוחח איתו בהרחבה ללא הפרעות.
מצד שני יש רבנים שאפשר לשוחח איתם בהרחבה, אבל אין להם השפעה ציבורית משמעותית.
הסוד נמצא באלו שעדיין לא עומדים בראש הפירמידה מבחינה ציבורית/הנהגתית, ולכן אפשרי יותר לשוחח איתם בצורה נורמלית, אבל מצד שני ה'גדיילים' סומכים עליהם ושומעים אותם בצורה שפויה. ר"א וייס הוא דוגמא אפשרית. אולי גם הרבי מבעלז.

ובכל זאת, אל תבנה על שינוי כלשהו, לא מצד הגדוילים ולא מצד ההמון. אם יתרחש שינוי הוא יקרה בלי תכנון מסודר ועם מחיר נורא מבחינה דתית וחברתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2013 00:17 לינק ישיר 

ייאשת אותי. תודה.

ולמה תודה? 
כי אני מקווה שהייאוש הזה -שאני נתקף בו מידי פעם, ולא רק אני אלא גם הרבה מאלה שאני בא איתם במגע- אני מקווה שבאיזשהו אופן אותו ייאוש עצמו יהווה דלק למהפכה הנדרשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2013 06:57 לינק ישיר 

אין צורך במהפכה .

כי אם בתיקון הדברים שדרושים בהם שינויים .

מהפכה ?

דעת תורה ''היפך'' דעת בעלי בתים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 08:30 לינק ישיר 

דה_וינצי2 כתב:
בןציוןכהנא.

הייתי שמח אם תפרט האם הרצון לשנות מבפנים נראה לך מעשי? זו תקווה? או שאכן יש לך דרך פעולה קונקרטית [במידה מסויימת לפחות]?
האם דברי הרמב"ם המורים לפעול ע"י נקיטת השביל הקיצוני בכדי להגיע לשביל הזהב לא רלוונטים גם כאן? מדברים על תהליך כבר די הרבה זמן, ולא נראה בשטח שינוי מעשי. נכון, פה ושם זז משהו, אבל זה לא רציני.
ואומר לך את האמת. שבינתיים אני לא רואה גם את הבשורה הגדולה מבית הרב שטיינמן. מה גם שאני לא רואה ממשיכים "בדרכו" [אם אכן היא מהפכנית] שיבואו לאחריו. מה נראה לך, שר' ניסים יאפשר לימודי ליבה? שר' חיים יאפשר ויורה לאברכים ללמוד מקצוע? שר' עזריאל יעודד איזשוהי סטיה ממסורת רבותינו מצוקי ארץ מדור דור עד למרן רשכבה"ג האבי עזרי זצ"ל?
מדברים כבר כמה שנים על שינוי 'שיבוא מלמטה' וכדו', משום מה השינוי הבא מלמטה הוא רק בפונדמנטליזם ההולך וגובר, כן גם בחזו"א 5, לאן נגיע?
האם אכן אתה בונה עדין על איזו אבולציה? האם אכן נראה לך שללא רבולציה-רדיקלית ניתן יהיה להגיע לאיזה שביל מוזהב של אמת, שביל שיאפשר לבעלי דעות מנוגדות לצעוד ולפסוע בתוכו יד ביד?

ככל הנראה אנחנו רואים את הדברים באופן שונה לחלוטין, היות וכשאני מתבונן עשר שנים לאחור אני רואה שינויים כל כך גדולים בציבור החרדי שאני חי בתוכו, ואני שואל "אם זו איננה מהפכה מהי מהפכה?". כשאתה מגדיר את השינויים הללו כדבר לא רציני או טוען שהשינוי הוא רק בהתגברות הפונדמנטליזם, אני שואל את עצמי האם אנחנו חיים באותו ציבור.

אינני בא להמעיט מחומרת המצב שבו אנו נמצאים, אבל אני בהחלט שואב הרבה עידוד ממהלכים שהתרחשו ומביאים אותי למסקנה שניתן לשנות. אני אשתמש דווקא בשלושת השאלות שהצגת כדבר בלתי אפשרי, ובכן אני בהחלט משוכנע שניתן לפתוח תלמודי תורה עם לימודי ליבה מלאים בהסכמת הגר"נ קרליץ (ניתן לבדוק את הדברים עם בנו ר' מרדכי), אני גם מאמין שישנם בני תורה הנדרשים לפרנס את משפחתם שיקבלו את ברכת הדרך מהגר"ח קנייבסקי, ובנוגע לגר"ע אויערבאך בדידי הוה עובדא ששמעתי ממנו דברים ברוח זו כבר לפני עשור.

לצערי אינני מבין למה הכוונה כשמדברים על רבולוציה-רדיקלית, איך היא נראית ולאן היא מובילה. האם הכוונה שאנשים חרדים יצאו ויפגינו ברחובות? האם יש לנו ערובה שרבולוציה לא תכלול גם נטישה של אורח החיים הדתי? אני בהחלט חושב שהמציאות הקיימת עלולה להוביל אותנו לעברי פי פחת, אבל זו בדיוק המשימה שלנו למנוע זאת. אני אדם שמאמין באופן מלא ששינויים הם דבר תהליכי, אבל יחד עם זאת אינני טוען שהדברים נעשים מאליהם, אלא יש צורך בהתארגנות להניע את אותם תהליכים. דברי הרמב"ם (שמקורם באריסטו) לא נראים לי רלוונטיים כאן, היות והוא מדבר על הדרך של האדם הפרטי לשינוי תכונותיו ומידותיו ("דעות" בלשון הרמב"ם), כל השוואה מכאן למהלכים ציבוריים מחייבת סימוכין.

השאלה המרכזית שעמדה כאן לדיון היא האם המהלך הראוי הוא פילוג של הציבור הליטאי לשני חלקים (או יותר), באמצעות ניסיון ליצור קהילה חדשה כמעט יש מאין, או שהמהלך הראוי הוא לנסות לשמר את הציבור הליטאי כציבור אחד עם יותר מקום לגיוון פנימי ולחופש מחשבה ובחירה. אני מסיבות רבות, שכמדומני שרק מיעוטם נמנה כאן, מתנגד נחרצות למהלך של פיצול.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2013 09:29 לינק ישיר 

בצ"כ
חושבני שדי מאלף שהוראות שפויות נאמרות בלחישה בלבד ולא מצינו מהן בקול רם
יודע לי על לפחות מקרה אחד בו אחד מהרשימה שהובאה כאן לפני נשאל ובלחישה התיר אך כאשר נזעקו העסקנין אסר בקול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 09:36 לינק ישיר 

הנהגה נטולת מנהיגות!!!

"פני הדור, כפני הכלב".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 09:46 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
בצ"כ
חושבני שדי מאלף שהוראות שפויות נאמרות בלחישה בלבד ולא מצינו מהן בקול רם
יודע לי על לפחות מקרה אחד בו אחד מהרשימה שהובאה כאן לפני נשאל ובלחישה התיר אך כאשר נזעקו העסקנין אסר בקול

הבעיה ידועה, השאלה היא איך פותרים אותה.

יש אומרים, אם הרבנים אינם מספיק אמיצים בשביל לומר ברבים את שהם אומרים בביתם, אחפש לי רבנים אחרים או אעשה ללא הוראת רבנים.

ואני אומר, היות והמניע של אותם הרבנים הוא הפחד (המוצדק) מאינשי דלא מעלי, בואו נמצא את הדרך להקטין את החשש מהני בריוני והרבנים כבר לא יאלצו לכבוש את נבואתם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2013 10:15 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:

יש אומרים, אם הרבנים אינם מספיק אמיצים בשביל לומר ברבים את שהם אומרים בביתם, אחפש לי רבנים אחרים או אעשה ללא הוראת רבנים.

ואני אומר, היות והמניע של אותם הרבנים הוא הפחד (המוצדק) מאינשי דלא מעלי, בואו נמצא את הדרך להקטין את החשש מהני בריוני והרבנים כבר לא יאלצו לכבוש את נבואתם.

יש אומרים שאם הרבנים אינם אמיצים הם לא "גדולים".

ואולי צריך להגיד בקול צלול, הרבנים אינם דואגים לפרנסת הציבור, בין בכוונה ובין שלא בכוונה.

על הציבור לדעת שבנושא פרנסה הוראות הרבנים אינם בגדר הוראה או המלצה וכל אדם יעשה מה שהוא מבין מתוך מה שלמד וידע (או שיחפש אנשים גדולים באמת שיהיו מוכנים להנחות גם בדרך זו).

אני מניח שאם הציבור ינהג כך, עם הזמן יקומו "מנהיגים" שינחו את הציבור, בעוד שאלו הקיימים בחלקם יעסקו בהעברת שיחות מוסר, חלקם בתחרות ידיעת ש"ס ופוסקים עם מחשב פרויקט השו"ת, חלקם בפסיקת הלכות במה שהם מבינים, חלקם בניסיונות אינטלקטואליים לתרץ בעיות בלימוד וחלקם בשאלה מה כתבו עליהם בביטאוני הציבור....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 10:54 לינק ישיר 

בן ציון

רב שמפחד לומר את דעתו ("דעת תורה", נכון?) בגלל פחד מקנאים מטורפים, למרות שציבור ענק סר למשמעתו ולמרות שיש לו כלי ביטוי חשובים ומשפיעים מאד, כגון עיתון ומפלגה, אינו נקרא "מנהיג" ואני מסופק אם ביכולתו להקרא "רב".
הוא אולי ת"ח גדול, אולי מחדש נפלא, אולי ר"מ או ראש ישיבה מצוין, מנהיג ורב הוא לא!!!

הוא פחדן!!!

איפה "ולא יבוש מפני המלעיגים עליו"?
איפה "לא תגורו מפני איש"?

ואיפה הבנתו בדרכם של גדולי הדורות הקודמים שלא חתו ולא נרתעו ממתנגדיהם, קולניים וחזקים ככל שהיו!

והדוגמאות רבות מספור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 10:57 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:

כשהמנהיג הופך מונהג, זו הסיבה שהקב"ה מאס בשאול להיות מלך בישראל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 13:04 לינק ישיר 

בצלאל,
על אלו שינויים אתה יכול להצביע שחלו בציבור החרדי?
ואני לא מתכוון לשינויים בשולי המגזר, אלא במיינסטרים, במרכז, בליבה, בפוניבז' תפרח וחברון, בגור וויזניץ.
מסקרן מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 13:45 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
בצלאל,
על אלו שינויים אתה יכול להצביע שחלו בציבור החרדי?
ואני לא מתכוון לשינויים בשולי המגזר, אלא במיינסטרים, במרכז, בליבה, בפוניבז' תפרח וחברון, בגור וויזניץ.
מסקרן מאוד.

חזק, ביום שתפעל בלי ניק, תגלה שגם בפוניבז', וחברון, גור וויז'ניץ יש אנשים שחושבים כמוך, אך עם ניק.
את תפרח אני לא מכיר, סביר להניח שגם עליהם לא פסחה תורת ה' מחכימת הפתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 14:15 לינק ישיר 

יהודים,
אני לא מתכוון לאנשים שחושבים פחות או יותר כמוני. זה אני יודע שיש, הרבה או מעט.
השאלה שלי היא על מה שכתב בצלאל "כשאני מתבונן עשר שנים לאחור אני רואה שינויים כל כך גדולים בציבור החרדי שאני חי בתוכו, ואני שואל "אם זו איננה מהפכה מהי מהפכה?". על איזו מהפכה ואלו שינויים הוא מדבר, למען השם? על אנשים שחושבים כמוני? זו לא מהפכה, זה היה ויהיה תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 16:27 לינק ישיר 

יש בודדים ויחידים שעושים שינוי .

אך לא כמגזר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 17:12 לינק ישיר 

בצכ כתב 

"אני אומר, היות והמניע של אותם הרבנים הוא הפחד (המוצדק) מאינשי דלא מעלי, בואו נמצא את הדרך להקטין את החשש מהני בריוני והרבנים כבר לא יאלצו לכבוש את נבואתם"

ראשית אתה מעמיד את העניין על בסיס כוחני, מי יפחיד יותר את הרב.

מלבד זאת – חוששני שאצל הרבנים השיטה הבסיסית היא "אין לנו כח לשנות" וכו', ומן השמים ירחמו  התיאוריה המוכרת. גם הלחישות להיתר נעשות כאשר מטיחים בפניהם את העובדות וליחיד בסתר ותו לא

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 13/06/2013 17:14:45

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אנחנו קיימים, יען כי אנחנו קיימים!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.