קבלת התורה כהלכתו (לכבוד חג מתן תורה)
קריאת התורה בחג היא אותו קול\שפה שיצא אז במעמד הר סיני. הרי האמצעי = השפה\הקול נשמרה באמצעי הכתב. ואנו באים בכל שנה ואומרים שוב את אותו מילים.
ההבנת האדם אז והבנת האדם היום וקבלתם בהסכמה, היא הנותנת את כל תוקפו. כלומר, תוכן המסר שמעובר עלינו (על ידי האמצעים האלה =השפה הקול הכתב) והם מתקבלים בהבנתינו ומסכימים עמם ?! זו קבלת התורה האמיתית.
מה שאין כן המקבל את הקול כציווי מוחלט בלי הבנה. אז הוא מקבל את האמצעי (הקול והשפה) כריבון = אלילות. שאפשר שאיזה לץ עמד שם בהר וזעק שם כל מיני מילים ואתה טיפש רץ אחריו ומאמין לו. ואם הלץ הזה היה זועק ש1+1=5 ?! הייתה עוד רץ אחריו = אלילות לשמה.
ולכן אי אפשר קבלת התורה באמת אם לא קיבלנו את התורה בהבנה עצמית. כלומר שלא יעזור ללץ כלום אם לא קיבלנו את דבריו כאמת מתוך הכרתינו את האמת מתוך נטיעת הבינה מראש בתוכינו מעצם הבריאה.
יותר בהרחבה:
שהאלוקים רוצה לומר לנו משהו, הוא חייב שזה לא יסתור את בינתינו שהוא בעצמו נטע בנו. ולכן לעולם לא יכול האלוקים לומר לנו ש1+1=5
כל מה שיאמר לנו חייב להיות נכון מבחינתינו במילא כבר לא משנה האם האלוקים עמד שם בהר באמת או שיתרו עמד שם בהר. כי לא הקול והשפה מחייבת אותנו, רק התוכן מחייבת אותנו אחרי שהסכמנו לתוכן.
שאנו באים לקבל את התורה מחדש בחג. אנו לא רק מקבלים את עשרת הדברות. אנו מקבלים את כל התורה.
שזה אומר כל הסיפור מאדם הראשון עד הכניסה לארץ ישראל.
ושוב נעשה את אותו תרגיל כנ"ל.
האם אנו חייבים לקבל שהסיפור נכון ? כלומר עובדה היסטורי אמיתית ? (מתי נכתבה ? ושאר שאלות מבקרי המקרא)
לא ולא. מה שאנו מקבלים זה העובדה שאנו כל אחד כפרט עכשיו, אנו אדם הראשון.
כלומר כל אדם הוא ראשון לכל צאצאיו לנצח.
רק במקום להתנסות שוב בכל הכשלים שכל אדם וצאצאיו עברו מאז ההומו סאפיינס. אני לומד מהכשלים שלהם להתנהג אחרת, להתנהג באופן יותר תבונית.
זה מה שמלמדת התורה שלנו. היא נותנת לנו שלבי ההתפתחות האבולוציונית שכל אדם חייב לדעת.
שלב ראשון.
ההומו סאפיינס מאבד את המשיכה הדטרמיניסטית לבת\ן מינו ולכן שרידותו היא פונקציה תבונית ולכן ממציא את השפה ואת חוקי המשפחה.
כלומר זאת עובדה בכל פרט בהווה, עכשיו ממש יכול להחליט שבא לו להיות גיי או סתם לא בא לו כלום. כלומר שום דבר בטבע לא מכריח אותו לשרידותו האישית באבולוציה עד ניצחון המוות. במילא את התובנה של אדם הראשון התנכי אני מקבל ומבין שאני חייב חוקי משפחה תבוניים.
את המטפורה התנכי הייתי מתקן קצת ומספר זאת כך.
"האימא של חוה אמנו חייבת לתפוס זכר בכוח ולקשור אותו באיזה מערה ולהזדווג עמו ולתת לו תשע חודשים לחכות עד שתיוולד הנקבה הבא. ואז הזכר הדפוק יאמר (בראשית פרק ב) זֹאת הַפַּעַם עֶצֶם מֵעֲצָמַי וּבָשָׂר מִבְּשָׂרִי לְזֹאת יִקָּרֵא אִשָּׁה כִּי מֵאִישׁ לֻקֳחָה זֹּאת:"
עד אותו מעמד הזכר לעולם לא יכול היה לומר עצם מעצמי ובשר מבשרי. רק זאת הפעם (על פי לשון החשיבה התנכית) הבין שהילדה שלו, עצם מעצמי ובשר מבשרי.
השכנוע התבונית הזאת לזכרים, להיות עם הנקבות ממינם דווקא ?! היא גאונות של התנך !!!
שלב שני.
כל המשפחות חייבים אדמה\ארץ. ולכן נח מחלק את אסיה בגורל וממציא את חוק הירושה.
שלב שלישי.
שיש חברה לא צריך את חוקי המשפחה והאדמה שייך לחברה ולא לפרט (נמרוד\חמורבי). אברהם אבינו לא מסכים להפוך את האמצעי = חברה כעיקר, וכך הפרט נהפך לעבד לחברה הדמיונית. אז ממציא את ברית המילה ממציא חוק שתשמר החברה הטבעית והולך לארץ שנפל בגורלו (ארץ ישראל נפל בגורל שם)
שלב רביעי.
יוסף במצרים ממציא את הכלכלה המודרנית. מצליח לקנות את כל האומה המצרית על אדמתם למלך. שלבסוף גם בני ישראל בעצם נהפכו לעבדים למלך ולשיטה.
שלב חמישי.
משה מצליח להוציא אחד מחמש ישראלים ממצרים, ואומר להם כמה תובנות בסיסיות לקיומם בארץ ישראל.
1. הארץ נחלקת לכל פרט בגורל, כך שלכל פרט יש בית ומקור פרנסה.
2. אי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות. והיא עוברת בירושה לנצח.
3. שמיטת הארץ והכסף כל שבע שנים.
4. איסור ריבית באופן מוחלט.
5. אין מלך\מלכות. כל אב ואם הם הממלכה הפרטית שלהם עם שרידות אבולוציונית נצחית.
6. אין מסים אך ורק מסים אישיים לעובדי החברה ישירות.
במצב כזה טוען משה רבינו. לעולם אף אימפריה לא תוכל לכבוש אותכם. שאין מלך ואין חברה אייך אפשר לכבוש אומה כזה ? והבינו זאת לעומק, כי שאין מערכת כלכלית ואוצר החברה ואין מסים ?! אייך יכבשו אותכם ?
בכדי שאימפריה תצליח לכבוש אותכם, היא חייבת שתקבלו את החוקה שלהם, חוקי החברה חוקי הקניין (= שלילת הכול מהפרט וזכות הפרט אך ורק עם קניין). כמו שהבריטים עשו בכל הארצות שכבשו, בהודו ועוד ועוד.
על כן מזהיר אותם משה שבשום אופן לא לקבל את החוקה שלהם, הוא קורא לזה מטפורי "עבודה זרה" "אלילות" וכדומה.
שאר שלבי האבולוציה מוכר כבר לכל מלומד. הישראלים מבקשים מלכות ומלך.
קרע המלכות (מלכות שלמה) היה תוצאה של מסים כבדים.
גלות עשרת השבטים והכחדתם.
גלות יהודה ושובו. אבל לא מקיים את המודל של משה ושוב חוזר לגלות.
עד כאן בקיצור נמרץ:
עכשיו זה ממש לא משנה לי האם היה או בערך היה. אני פשוט מקבל את תובנות התורה ולא את הטקסט בדיוק כמו התרגיל של מתן תורה בהר סיני לעיל.
חג מתן תורה שמח
בברכה
max
תוקן על ידי maxmen ב- 14/05/2013 01:19:41