בית פורומים עצור כאן חושבים

בחירה אחריות ונסיון הגאווה – הבנת התהליכים הנפשיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2013 12:18 לינק ישיר 

זאב

כל הדיבורים ובעיקר המעשים, שאנשים מטיפים אליהם, כגון ביטול היש?  עינווי הגוף, נזירות ועוד מרין בישין.

כל הדברים הפסולים הללו, תוצאותיהם- לאמלל בהם בני אדם,-ודאי. ההתעלות הרוחנית   ספק גדול.

אפשר להגיע לאשליות של ההתעלות הרוחנית, עם כוסית או שתיים של אלכוהול, עם חשיש  מריחואנה  וכל מיני חומרים אחרים,
האידיואלוגיה הנפסדת של  עינווי הגוף,להשגת דרגות רוחניות, מביאה בסופו של דבר לדבר אחד בטוח אומללות.
בימים אלו התפרסם הסיפור  על הגורו הערבי בגליל ועל מעשיו- וכל רצונו היה לטהר ולהעלות את הילדים לרמות רוחניות וטוהר.
אלינוער חן. עינה בצורה סאדיסטית קיצונית ילדים בגלל אותה מטרה קדושה.
הרבה מטיפים בשער ומבלבלי את מוחם הצעיר של ילדים, או מבוגרים מתוסכלים, בהציגם מצג שוא של המטרה הנשגבת השקרית של ביטול היש- התעלות רוחנית  דיכוי היצר וכו'.

במדרש  נאמר, בא וניתן תודה ליצר הרע- אלמלא יצר הרע, אדם לא בונה בית לא נוטע כרם ולא נושא אשה.

זו תכליתו של האדם- בכל אופן מה שכתוב בתורה- האדם נברא- לעובדה ולשמרה- את העולם,
לא לתוהו ברא לשבת יצרה, התורות הללו גורמים לתוהו, ולא לשבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2013 13:28 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:
  אבל כמדומני שהקשר ותחושת האחווה תיהיה יותר ברמה האישית - תחושת אחווה וגורל משותף. אבל האם זה יביא גם לפתיחות אידאולוגית? האם ניתן לדרוש\לצפות שאחוש קירבה למי שאין לי סיבה לכך?

זאב עם זה אני מסכים. פתיחות אידאולוגית אין פירושה ויתור אידאולוגי. אני יכול לדבר עם כומר על אמונה כי אנחנו לא מנסים להמיר את דתו זש"ז אלא להבין זא"ז. אני יכול לקרוא על בודהיזם מבלי שאסתכן באמונתי. כיוון דברי היה בעיקר לשיח התוך יהודי ולכך נועד המשל בק"ו. בדו שיח לא קיימת חובת הסכמה כמובן אבל רצוי שתהיה חובת הבנה. במובן זה "הלומד מכל אדם" קיים בו ביטול היש של "אני צודק" או "אני יודע הכל".

ישנה סוגה שלימה של סיפורי חסידים המכוונים להוציא את האדם מוודאות בקשר לתפיסת האני שלו. אבל זה היה שייך בעיקר לדורות הראשונים היותר מהפכניים של התנועה. כיום "גאוות היחידה" היא ברמה כזו המונעת מאדם אפילו לנסות ולהבין את הזולת הן בתוך המחנה והן מחוצה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בחירה אחריות ונסיון הגאווה – הבנת התהליכים הנפשיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.