| נשלח ב-22/5/2013 00:12 |
|
| |
בשורה טובה לעולם החזנות. הפרטים עדיין חסרים
אני חש בשמחה של ממש
התבשרתי שעולם החזנות המחודש שעובר שינויים ברוכים לאחרונה מתקדם כעת אל השיא.
יוזמה ברוכה של קבוצת משקיעים המעוניינים בהמשך הפצת החזנות, ואלו חלק מהפרטים: פתיחת או שימוש בבית כנסת קיים ולפתח מתוכו חזנים כשבכל שבת תנתן הזדמנות לחזנים צעירים לעבור לפני התיבה ולהתנסות בליווי מקהלות חדשות צעירות בגיל/ובניסיון אשר ילוו את החזנים וכך כל אחד יתקדם על חשבונו של האחר.
כך ורק כך נוכל לגדל עולם חזנות לתפארת מדינת ישראל, הרעיון עדיין בחיתולים וכשאקבל אישור ועוד פרטים בנידון אוכל לפרט יותר (מן הסתם)
אני מצפה לפתוח מחר את המחשב ולגלות כאן עשרות תגובות ונידון מפותח בנושא הכולל עצות ותמרורי בטיחות
להתראות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 00:29 |
|
| |
זה לא חדש והדברים מתבשלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 16:40 |
|
| |
רעיון מעולה
אולי גם לקיים ערבי קונצרטים קטנים לחזנים מתחילים, ובכלל יש הרבה צעירים בעלי פוטנצאל ללימודי חזנות אולי אפשר לתת מלגות לימודים למתאימים בעלי מאפיינים ספציפיים.
אגב אבקש מbnei היקר היה לי עד לא מזמן את כתובת ערוץ היוטיוב שלך , ועקב פירמוט המחשב זה נמחק אשמח לכתובת, ברבים או בפרטי. תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 00:18 |
|
| |
אני בעד כל יוזמה לקידום החזנות כמובן. השאלה היא עבור מי אנחנו מכשירים את דור החזנים הנפלא הזה? המשרות מצטמצמות משנה לשנה, והבעיה היא ממש לא בהכשרת החזנים. ישנם חזנים מעולים שכישרונם לא בא לידי ביטוי, פשוט כי אין לו ביקוש. בתי ספר יש, מורים יש, חומר גלם יש, עבודה קשה יש, התקדמות יש - עבודה - אין.
אינני מתכוון לקרר את היוזמה הזו חלילה. אני שמח שיש אנשים שזה בנפשם ומעוניינים לתרום מהונם ואונם לצורך העניין. אני חושש מנטיעת תקוות שווא בלב החזנים הצעירים. כל כך הרבה מאוכזבים אני פוגש סביבי כל הזמן. הרצון להצליח בשילוב עם הכישרון שאכן קיים, יוצר תחושה של הצלחה מעבר לפינה. אך לא כך הם פני הדברים. שוק החזנות הוא שוק קטנטן, קשה, עם תחרות עצומה, וביקוש שואף לאפס. עד שלא יתחילו בתי כנסת לשכור חזנים, לא יהיה שינוי בתחום. חשוב שכל חזן מתחיל ידע זאת, ויפעל ע"פ המידע הזה. חלילה לשגות בתקוות שווא.
אגב, לא ברור ביוזמה הזו האם ישלמו לחזנים האלה? האם מישהו יבוא לשמוע אותם? בהתרשמות הציע ערבי קונצרטים לחזנים מתחילים. יש כאלה. במכונים השונים. כמה אנשים טורחים ומגיעים לשמוע חזנות טובה - בחינם - מעטים בלבד. במה לחזנים צעירים - יש כזו בביהכנ"ס הגדול בר"ג מידי שבת - כמה באים לשמוע? - אף אחד. אם לא עובר לפני התיבה החזן הראשי בליווי מקהלה - זה לא מעניין נפש חיה.
כה לחי, ליוזמים. מאחל הצלחה רבה מאד, ומקווה שיוזמה זו תהיה חלק מתחיית חזנות אמיתית. דניאל
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 07:07 |
|
| |
באשר לכל נושא קידום חזנים צעירים ומוכשרים
כפי ששמעתי פעמים רבות יש מספר בהקשר להעסקת חזנים ו/או שבתו חזנות וכיו"ב.
א. בבתי כנסת רבים מעדיפים תפילה עם מה שמוגדר ביידיש, געשמק (טעם) של חזנות ולא קונצרט ובפרט
קטעים שחוזרים על עצמם בקביעות.
ומחובתי להמחיש את זה משתי שבתות בהן יענקל רוזנפלד התארח אצלנו בישוב ועבר לפני התיבה בתפילה
מלאת טעם ללא חזרה על מילים, דבר שהאריך את תפילת שחרית/מוסף סה"כ ב-20 דקות לערך להנאת
הציבור שיש בו הרבה מאד חובבי חזנות, ואפילו כאלו שלא הורגלו לשמוע חזנות התמוגגו מרוב נחת.
ב. בתי כנסת רבים בארץ (וגם ככל הידוע לי בחו"ל) אינם משופעים כיום בממון רב ו/או בכאלו המוכנים לתרום
את שכר החזן (ומקהלה ) שלעתים קרובות הינו מעבר ליכולתם הכספית, לכן שנם מקומות בהם מתקיימת רק
לעיתים רחוקות שבת עם חזן מקצועי ו/או מוכשר (ומקהלה). המחייב לרוב גם ארוח לחזן/מקהלה ומשפחתם.
לענ"ד, באם חזנים צעירים יהיו מוכנים לפעול בשיטת שלח לחמך, לא דרישת שכ"ט גבוה, אלא רק ארוח בתוספת כספית תמורה כלשהי, ולא להרביץ קונצרט מתמשך, אלא שילוב קטעים קצרים וכיו"ב, הדבר יתן להם במה ופרסום העשויים לקדם אותם.
העיקר שיהיה אי"ה בהצלחה לכל החזנים הצעירים וכמובן שגם לידועים ומפורסמים משכבר הימים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 12:45 |
|
| |
מסכים עם קודמי.
ראיתי פה בפרסומים שיש קונצרט עם בית הספר לחזנות בפתח תקוה כאשר תלמידים יופיעו הם תזמורת ומקהלה לצדם של חזני עולם.
זו בשורה טובה לעולם החזנות בו נתנת לתלמידים אפשרות נוספת מעבר לעמוד התפילה לבטא את עצמם עם תזמורת ומקהלה .
יישר כח לעוסקים
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2013 12:31 |
|
| |
ידידי ארבל 45 כותב בדיוק מה שאני טוען מזמן ששבתות החזנות שמתחילים להתפלל ב 7 וחצי בבוקר וגומרים בערך בין 2 ל 3 בצוהוריים אינם עונג שבת אלא עונש לכן גם הפסקתי לנסוע לשבתות חזנות בבתי מלון כדאי לכל חזן גם צעיר וגם מבוגר לקרא היטב מה שהוא כתב ולנהוג בהתאם שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2013 16:04 |
|
| |
כתבת: השאלה היא עבור מי אנחנו מכשירים את דור החזנים הנפלא הזה? המשרות מצטמצמות משנה לשנה, והבעיה היא ממש לא בהכשרת החזנים. ישנם חזנים מעולים שכישרונם לא בא לידי ביטוי, פשוט כי אין לו ביקוש. בתי ספר יש, מורים יש, חומר גלם יש, עבודה קשה יש, התקדמות יש - עבודה - אין. אולי הצורך הוא בשביל הזיקה והאהבה לז'אנר הזה? כמו כל סגנון מוזיקה אחר שאוהבים ורוצים התפתחות וקידמה, צריך ואף ראוי 'לפנק' ולהחיות את מה שמעט נשאר..... אני מברך ומצדיע על כל דבר שיעשה בעניין!!!!
|
|
|
|
|