בית פורומים עצור כאן חושבים

איך אדמו"ר יכול להסתכל בעיניים של אברך ?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2013 09:33 לינק ישיר 
איך אדמו"ר יכול להסתכל בעיניים של אברך ?!

בשעה שאברכים נאלצים לסגור את הגמרות כדי לחפש דרכים שונות לפרנסת בני ביתם, וטרודים יום ולילה לשמור את ראשם מעל פני המים הזידונים, מבזבזים אדמו"רים למיניהם מיליונים רבים לחתונות מפורכסות של נכדיהם וניניהם. האם יהיה מרד של הציבור הפשוט, הנאנק תחת חיי היומיום, בניצול המחפיר של התורה והקדושה לצרכים אישיים יומרניים של מספר אנשים מקריים ?! מה צריך לעשות כדי לשנות מצב עגום זה ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 09:47 לינק ישיר 

אוי לו למי שמדבר נגד אדמו"רים חסידיים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 10:07 לינק ישיר 

אלעזרט זו לא היתה חתונה של משפחת האדמו"ר אלא חתונה של החצר כולה. תפסיק להטיף לאנשים איך להעשיר את עולמם הרוחני. אם יש לאברכים בעיות שילכו לעבוד. לא ראיתי במזרח אירופה שלפני מאתיים שנה שהתנאים הכלכליים היו גרועים בהרבה שמישהו דיבר כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 10:22 לינק ישיר 

כמה משפחות של בני תורה יכלו להמשיך ולהתקיים כמה שנים בכסף המבוזבז הזה ? מישהו חושב שתהיה ברכה בחתונה כזאת שנעשית על חשבון דמם וחלבם של אברכים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 10:24 לינק ישיר 

אלעזרט

ברוך הבא אל הפורום!

אני משער שכוונתך לאירוע של חסידות בעלז שדווח בהרחבה בפורום השכן, זה שמותר להזכיר את שמו.

כמנהל לשעבר, אני מבקש לציין שצריך מתווה לדיון. וכמובן להימנע מרכילות וכל מה שדומה לה.

א. מה הן החובות המוטלות על חסיד המשתייך לחסידות? באיזו מידה הוא מממן את האדמור? עד כמה זה חובה?

ב. מה הן הזכויות? למשל, האם החסידות מתגמלת את החסידים בממון ושווה כסף? למשל בקניות מוזלות, בסיוע בחתונות וברכישת דירה, ועוד?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 10:27 לינק ישיר 

ברוך השב. הרב מימוני- זה ברוך הבן האובד השב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 10:29 לינק ישיר 

בקיצור רבותי האם יש סיכוי שהציבור יעמוד על רגליו ויציל עצמו מהעושק ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 10:54 לינק ישיר 

אין כל סיכוי האדמו"ר באמת לא מסתכל בעייני האברך רק בעיני הנודב או שהאברך משפיל את עיניו או שהאדמו"ר מגביהן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 10:57 לינק ישיר 

"יש לי חשק עז להיות בעלזער, להטמע בתוך קבוצת כדורגל חזקה ולצעוק גול או מזל טוב באותו זמן שאחרים צועקים ומאותה סיבה שהם עושים זאת, להשתייך, לחוש גאווה, להכיר את השפה, התרבות והניואנסים הכי קטנים של כל המעגלים בהם אני חי, להפסיק להסתבך, לתת לחברה לחשוב בשבילי, לצמצם את עשרת אלפי הבחירות שעומדות בפני בכל רגע, לתת לחברה הכל-כך בטוחה בעצמה והכל-יודעת לעשות את זה עבורי, להתלבש בדיוק כמו שכל אלפי החברים בקבוצה מתלבשים, אותה נעל וגרב, מכנסיים, חולצה, לבנים ומשקפיים. אני רוצה להסתפר תמיד אפס ולא לחשוב בחיים על השער הדליל שלי, אני רוצה להעריץ את הרב'ה בפשטות והתלהבות, אני רוצה לרצות ללמוד את המארשים החדשים שהולחנו לכבוד החתונה של הבן של הרב הצדיק, אני רוצה לשיר עם מבטא חיכי דבשי יללי ללי לי, אני רוצה להצביע בבחירות מה שהרב'ה אמר בהכרוזה בלי לחשוב למה בכלל אני חי במדינה כלשהי ולא על אי אלגורי או שאולי זה בעצמו האי הזה, אני רוצה לקיים חיי זוגיות פשוטים עם אשתי איתה אתחתן בגיל שמונה עשרה והיא בת שבע עשרה, אני רוצה לדעת איפה הנינים שלי יתחנכו, בעוז ובלי שום פק...פוק, אני רוצה ללמוד בכוילל שנה ואחר כך למכור כיפות בחנות של טליתניה עם מוזיקה מתנגנת של לחיים הפקות, אני רוצה לדבר יידיש עסיסית, אני רוצה שתהיה לי שפה משותפת עם השווער שלי שהוא מכיר אותי מאז שנולדתי שנה אחרי שאבא שלי התחתן בגיל שמונה עשרה, אני רוצה להגיד ווארט על פערפיל בליל שבת ולהאמין במה שאני אומר, אני רוצה לאכול לוקשן קוגל ולהאמין שאני עושה בזה משהו נאצל, אני רוצה לאהוב את בגדי השבת שלי, אהבה שתגבר על החום של הראזשוואלקע ועל לחץ הבענדעליך של המכנסיים, אני רוצה להסיר את נעלי "אומן" שלי בבית הכנסת בטבעיות ולחכך את רגלי זו בזו בלי חשש, אני רוצה להיות מסוגל להכנס בשבת למקווה וגם לצאת ממנו בלי מקלחת, אני רוצה לשמוח כשנולד לרב'ה נכד ולרקוד מיוזע על הפאראנצ'עס בטיש של הברית וגם לבוא שבת קודם לקריה בשביל השולם זוכער, אני רוצה להיות ברור עם הערכים שלי ולא להתלבט בהם כל רגע מחדש ולחשוב אם יש כאלה בכלל בעולם. אני רוצה לנסוע עם הרב'ה למסע הקוידש בקברי אבות ולשלם את הכסף שעולה הנסיעה בשמחה וגאווה מבלי שתעלהלי בחיים מחשבה על ניצול, אני רוצה לגור כל החיים בערים שיש בהן בתי מדרש של בעלזא, אני רוצה לחייך בתום כשאומרים לי א גוטע נאכט, אני רוצה לחגור גארטל מגולגל על מעיל שחור ולחוש משהו נעים מתפשט בלב כשאני רואה בעלזער נוסף ברחוב.
הוי, לו הייתי בעלזער"

[ הודעה בפ"ב ]

תוקן על ידי ספרן ב- 22/05/2013 11:03:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 11:07 לינק ישיר 

פ"ב = פייסבוק

יש לינק? יש בעלים לדברים?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 11:45 לינק ישיר 

מה קרה עם חלון התגובות? אי אפשר להקליד תגובה בצורה נורמלית? רק עכשיו שמתי לב כי בשמו ל בעל האשכול מתחבא באלזער = אלעזרט ? יכל להיות או שרק נדמה לי?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 22/05/2013 11:45:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 11:51 לינק ישיר 

ספרן
תמסור לכותב ההודעה שמאוחר מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 12:11 לינק ישיר 

אלעזרט,
זה הפריע גם לי מאז ומעולם, אבל דומני שאתה צריך להבחין בין שתי טענות שונות. אם באים אליך לבקש צדקה לטובת מוסדות בעלז (כמו שבאו אליי אחרי החתונה הקודמת, ושלחתי אותם לעזאזל המדברה), הטענה שלך היא במקום. אם הם מוציאים ממון כה רב לצרכים כאלה, חשובים ככל שיהיו, אני (כמי שלא רואה בזה ערך) לא אמור לתרום להם כסף לשם כך. שייקחו משם. אבל אם אתה שואל מבחינתם, האם יש הצדקה להציא כסף על חתונה כזאת כשיש רעבים, ייתכן שלהם זה שווה, כי חתונה כזאת תורמת לעושר הרוחני שלהם (השד יודע איך, אבל כנראה שכך זה אצלם). הדבר דומה לקניית ספרים לביהמ"ד, או הוצאה לתרבות בחברה הכללית (שעושה זאת גם כשיש רעבים ללחם). על כך נאמר משל הקדמוני הסיני הידוע אודות העני שקיבל שתי פרוטות וקנה בהן פרוסת לחם ופרח: לחם כדי לחיות, ופרח כדי שיהיה בשביל מה לחיות. כאמור, לא בטוח שהייתי תורם כסף לסיני כדי שיקנה פרח, אבל אני יכול להבין את השיקול מבחינתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 12:29 לינק ישיר 

מיכי, מישהו שאל פעם את האברכים המסכנים אם זה באמת הכיף שלהם ? וגם אם כן- האם האדמו"ר יודע הספר לא יכול לבד לשקול את היחס בין הלחם ובין השעשועים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 12:31 לינק ישיר 

בע"ב,

נראה שמבין בעצמו ואת שצר לו על כך, אכן בא להביע בהודעתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 13:56 לינק ישיר 

אחרי שבשואה אסר האדמו"ר מבעלז על צאן מרעיתו לעלות לארץ בגלל הסכנה הציונית-נמלט הוא עצמו  מהתופת ברכבת ציונית ואעפ"כ חסידיו השוטים המשיכו לדבוק בו .אז מהו  הבזבוז המשווע על חתונת הנכד לעומת הארוע הנורא ההוא-משחק ילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך אדמו"ר יכול להסתכל בעיניים של אברך ?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext