בית פורומים עצור כאן חושבים

איך אדמו"ר יכול להסתכל בעיניים של אברך ?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2013 14:12 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
אחרי שבשואה אסר האדמו"ר מבעלז על צאן מרעיתו לעלות לארץ בגלל הסכנה הציונית-נמלט הוא עצמו  מהתופת ברכבת ציונית ואעפ"כ חסידיו השוטים המשיכו לדבוק בו .אז מהו  הבזבוז המשווע על חתונת הנכד לעומת הארוע הנורא ההוא-משחק ילדים.
זה עניין אחר. שם יכול להיות שיש שיקולים הלכתיים שונים (אשר אתה ודאי לא תסכים להם) בין עליית המונים לעליית הפרט. האם יש שיקולים הלכתיים שונים ביחס לחתונת הפרט לעומת חתונת האדמו"ר ? או יותר נכון בין השימוש בכספי הפרט לשימוש בכספי הציבור ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 14:25 לינק ישיר 

מישהו יכול להסביר לי למה תגובות על החתונה (אשר מתנגדות לבזבוז המשווע) אינן מתפרסמות (שם בסוף הכתבה)? יכול להיות שמצנזרים את המחאה השקטה הזאת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 14:53 לינק ישיר 

לא שאני חסיד בעלזא גדול או קטן, אבל בכל זאת הטענות האלו נראים לי צבועות ולא הוגנות. קודם כל לא מבזבזים כסף במידה כה רבה. הם חסידים ורוצים להשתתף בשמחת האדמו"ר והלוגיסטיקה הפשוטה של זה הוא עיקר התוצאות. 

בכלל הטענה כאילו "בכסף הזה ניתן לפרנס עניים" בכלל לא נכונה, "שוק הצדקה" לא עובד בצורה כזאת. יש כאלו שפותחים את כיסם לאירועים כאלה ולא לדברים אחרים, וסיבה אחת לא נוטלת מהשניה שום דבר. זה לא שמעבירים כסף מהגמ"ח השכונתי לאירוע זה אלא זה כסף נוסף שמשנורר לאירועים כאלה.

בכלל, מדובר פה באנשים שאף פעם אין להם אירועי תרבות גדולים, החיים שלהם משעממים נורא, לא מגיע להם פעם בכמה שנים לרקוד כל הלילה? אני חושב שמשרד התרבות צריכה לתקצב את זה (אולי הם כבר עושים את זה :)). 

כולי בעד מרד של הציבור באדמורי"ם, אבל מסיבות אחרות לגמרי וצודקות הרבה יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 15:12 לינק ישיר 

יהי
אלו סיבות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 15:26 לינק ישיר 

בעל
המילה דמוקרטיה אומרת לך משהו?

(בכללי, הפורום הזה לא רלוונטי לענין הזה על כן לא אאריך בנושא כאן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 15:49 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
, "שוק הצדקה" לא עובד בצורה כזאת. יש כאלו שפותחים את כיסם לאירועים כאלה ולא לדברים אחרים, וסיבה אחת לא נוטלת מהשניה שום דבר. זה לא שמעבירים כסף מהגמ"ח השכונתי לאירוע זה אלא זה כסף נוסף שמשנורר לאירועים. 
האדמו"ר המלומד יכול ללמד את תומכיו מהו הכיוון הנכון להשקיע את כספם, ולא להתעלם מצערם של תלמידי חכמים המתייגעים על תלמודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 16:34 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

(

יהי, דווקא כן רלוונטי לדעתי. חצר חסידית היא מועדון וולונטרי. לא חייבים להיות חסיד. רוצים להיות חסיד. אפשר להתווכח עד מחר אם זה טוב או לא טוב אבל זה רצונו של אדם וממילא זכותו וכבודו. ורבבות חברי המועדון הזה רוצים לעשות מסיבה. אולי החברים לא אוהבים מסיבת טראנס ואולי הם לא אוהבים הקפצת טקילות ואולי הם לא אוהבים התוועדות חסידית ואולי הם שונאים חתונות. כל אחד וטעמו.

חסידי בעלז רוצים לחגוג את חתונתו של מי שאולי יהיה הרבי שלהם ביום מן הימים והם יגידו לילדיהם שהם היו בחתונה שלו וזה יהיה חשוב להם והם יספרו סיפורים. לא כל דבר בחיים ניתן למדוד בכסף.

אני לא חסיד ולא בן של חסיד אבל נקודת המוצא שלי היא לנסות להבין במקום לקטול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 17:20 לינק ישיר 

אלעזר, שאל אותם אתה ותראה. הם מאמינים לאדמו"ר, ולכן גם הם חושבים כך. הדבר דומה למעשים של הממשלה בשמנו. האם היא שואלת אותנו איך לחלק את התקציב (האם לתת לתרבות כשיש רעבים?)? לא ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 17:30 לינק ישיר 

yerubaal כתב:

(

יהי, דווקא כן רלוונטי לדעתי. חצר חסידית היא מועדון וולונטרי. לא חייבים להיות חסיד. רוצים להיות חסיד. אפשר להתווכח עד מחר אם זה טוב או לא טוב אבל זה רצונו של אדם וממילא זכותו וכבודו. ורבבות חברי המועדון הזה רוצים לעשות מסיבה. אולי החברים לא אוהבים מסיבת טראנס ואולי הם לא אוהבים הקפצת טקילות ואולי הם לא אוהבים התוועדות חסידית ואולי הם שונאים חתונות. כל אחד וטעמו.

חסידי בעלז רוצים לחגוג את חתונתו של מי שאולי יהיה הרבי שלהם ביום מן הימים והם יגידו לילדיהם שהם היו בחתונה שלו וזה יהיה חשוב להם והם יספרו סיפורים. לא כל דבר בחיים ניתן למדוד בכסף.

אני לא חסיד ולא בן של חסיד אבל נקודת המוצא שלי היא לנסות להבין במקום לקטול

זה לא רלוונטי פה כמו שאתה אומר שאתה לא חסיד ולא בן חסיד, אז למה שאטרח להסביר כאן משהו שלרוב ככל המשתתפים כלל לא רלוונטי לחיים שלהם?

כאמור, אני תומך בזכות של חסידי בעלזא לעשות חתונה במליונים לאדמו"ר שלהם ולא קוטל אותם על כך כלל. אבל אני לא תומך בזכות הקיום של הקהילה הזאת בכלל, בגלל היותה לא דמוקרטית.

ולא, חצד חסידית איננה מועדון וולנטרי . אנשים נולדים שם ולא נותנים להם ברירה אחרת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 17:48 לינק ישיר 

מה אכפת לאנשים מחיים של מישהו אחר???
שיהיה להם לבריאות!
אם כבר מחפשים על מי ללכלך אז לא להביא לפה את השנאה של לפיד על החרדים לפורום של בחדרי חרדים.
יש הרבה אנשים מהמדינה שנהנים ומבזבזים על חשבונינו....... לתשומת לב המתאוננים 
וזה לגמרי לא אמור לעניין / להדאיג

מה דעתכם על לחתום דיון?

תוקן על ידי michal7700 ב- 22/05/2013 17:46:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 18:13 לינק ישיר 

זה שאנשים רוצים לחיות בקהילה שאלה הם קשורים רעיונית וסוציולוגית לא אומר שמותר לנצל אותם לצרכים פרטיים ראוותניים. הכספים של התורמים היו צריכים להיות מופנים, בהנחיית האדמו"ר, לרווחת הציבור ולהחזקת לומדי התורה שבקרבו. אוי לנו מיום הדין, אוי לנו מיום התוכחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 19:07 לינק ישיר 

פספסתפ את הנקודה. החסידים בסדר. אבל האדמור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 22:40 לינק ישיר 

אתם לגמרי לא מובנים.

מדובר בחצר ענק, אדמור שלא היה לו אלא בן יחיד אחד.
כבר 20 שנה שלא היה להם שמחה רצינית אחת, נצח במושגים של חצר וחסידות.

כשם שאדם פרטי לא יעשה חתונה בסלון ביתו...כך חצר לא עושה חתונה באולם העגול בתמיר, צאו מהסרט.

בעלא זו חסידות גדולה, הציבור דורש את זה, הציבור רוצה את זה, והחתונה הזאת הייתה גם בסימן של "והצנע לכת", תפרגנו קצת לבעזלא רב.

אגב, רוב הכסף לחתונה מתורמים, שאילולא החתונה לא היו תורמים, והם תורמים במיוחד למטרה זו, כמובן שהם מקבלים שוחד כבוד בהתאם, כמו"כ ישנם הרבה חסויות וכהנה.

נ.ב.
אין לי קשר לבעזלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2013 01:40 לינק ישיר 

לבעל האשכול היקר: האם אתה חסיד ? כנראה שלא ! כי שאלתך כל כך רחוקה מהמציאות שם.
מה פירוש אייך האדמו"ר מסתכל וכו' ?
השאלה צריך להיות הפוך, אייך נראים החסידים בעיני האדמו"ר.
הרי האדמו"ר עומד ומשתומם על מה שהחסידים הכינו לו. (לא שהאדמו"ר לא מכיר את דרכי החסידים והוא בוודאי חשב שכך יהיה)

בקיצור: זה השמחה של החסידים ולא של האדמו"ר. למשל אין לאדמו"ר בחירה להחליט שהוא רוצה חתונה צנועה.

ליהיאור: מה פירוש אין דמוקרטיה בקהילות החסידויות ? בוודאי שיש, יש דמוקרטיה טבעית. כל חסיד יכול להרים את קולו על כל עוול שנראה לו כעוול. אני לא חושב שאני מחדש לך משהו.

להפך, בדמוקרטיה חברתית\מדינית. ההכרעה = כפיה. אצל החסידים לא צריך הכרעות בכפיה הם פשוט מסתדרים כמו במשפחה. אתה מכיר משפחה שעושים בחירות והכרעות ? פשוט מסתדרים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2013 07:20 לינק ישיר 

תגובה נוספת בפ"ב:

"השתתפתי אתמול בחתונה הגדולה, והופתעתי אפילו מעצמי על שהצלחתי לשמוח ולהנות בלי להתפלסף מדי הרבה על מה ולמה. 
פתאום היה לי טוב להעלם אל תוך הקהל האינסופי הזה. להפוך לחלק ממשפחה אחת גדולה ושמחה, כי משפחה לא בוחרים. וכל המשפחות אומללות בדרכן, זה לא אני אמרתי.
לקפוץ, לרקוד ולהריע. לא חשוב למי ולא חשוב למה. לעצמי ולא לאף אחד אחר, למנות את נצחוני האישי על העצב והכאב שנכפה עלי ועל רבים אחרים. 
לשאוף אויר ולפתוח עיניים גדולות כאשר כולם מקפצים באקסטזה ובעיניים עצומות, דוקא אז לעצור הכל ולרחף בתודעה האישית שלי באויר האוהל הדחוס ולהתבדל ולרצות להתמזג, בלי לדעת בלי לחשוב ובלי לשאול שאלות. 
ואז שוב להתחלחל מהעדריות הכל כך כל כך אחידה ומוחקת כל סימן אישי, ולחזור להיות אני שמחליף המנוני בגידה במולדת עם עצמו בשקט בשקט כשברקע תופי חתונה הנדמים כתופי מלחמה וקרב.
הקרב על השפיות..."

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך אדמו"ר יכול להסתכל בעיניים של אברך ?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.