בית פורומים עצור כאן חושבים

צירופים ותמורות אצל גדולי ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2013 15:38 לינק ישיר 

בס"ד

דורש, וכי עלה בדעתך שלא הבחנתי. על האנשים הרשעים האלה נאמר עיניים להם ולא יראו וגו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 15:39 לינק ישיר 

או עליון
אם זה בעייניך מקור למעשי הצדיקים  החסידים? והיום גם של הגדויילים הליטאים,
בתפילות ובקשות בהמוניהם בלי להכיר בכלל את הזקוק לתפילה, אין לי יותר מה לענות לך.

הגמרא בברכות אומרת שמבקשים על החולה- אין להזכיר את שמו של הנזקק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 16:08 לינק ישיר 

דורש
מוטב לי להיות כופר בעייניך.  מאשר להיות  בור  פגאני  בעייני-   אשר חוץ משטויות שהעליטו אותו אין לו בראשו כלום.

אם לא שמת לב- לא מצאת כאן שותפים חדשים לרעיונותך. רצוי להחליף את פרוש ר"ת של חב"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 16:13 לינק ישיר 

מסע ההכפשות יוצא לדרך.
באשכול הבא גם הרמב"ם יהפוך לבור פגאני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 17:07 לינק ישיר 

ירוחם

זה קצת מזכיר לי את יצחק בן אהרון שצוטט כאומר "אם זו דעתו של העם, אז צריך להחליף את העם". היהדות האורתודוקסית די מגוונת באמונותיה ואני מנסה להבין את עמדתך ולצורך העניין גם את עמדת מיימוני. יש הבדל רב לדעתי בין ציבור שמשתייך למסורת מסויימת דוגמת החסידים למיניהם או קהילות מסויימות בצפון אפריקה שיכול להיות שאתה לא שותף למנהגיהם או לצורך העניין לסגנון התאולוגיה שלהם לבין קבוצות דוגמת כת השאלים או משיחיסטים לסוגיהם. הקבוצות הקיקיוניות (וזה לא רק עניין מספרי אלא החריגה המוחלטת מקבוצה די רחבה של נורמה) מהוות סוג של פרישה מהכלל ואני מסכים לחלוטין שכיוון שפרש פרש. אבל לגבי השאר המשתפים פעולה אלה עם אלה לצרכי ציבור אבל לא רק נראה שזה לא נכון אנתרופולוגית או הלכתית להכתים ציבורים שלמים.

זה שהרמב"ם חשב שהוא יכול להכתיב לעם שלם מהי קבוצת האמונות שצריך כל אדם מישראל להאמין או מהי התפיסה התיאולוגית הטהורה - לא יכול לחייב. על פניו לא נראה לי שענייני מנהג או תפיסות תיאולוגיות יכולות כלל ליפול תחת המושג "הלכה" ולו בגלל שא. לא ניתן להסכים כלל על מה יהיה תוכן ההלכה וב. לא יהיה ניתן לדעת אם קיימת אותה כפי הנדרש. הלכה שלא ניתן לקיים אינה הלכה.

גם לא סביר בעיני לגופו של עניין לקחת אמונות ושיקולים פילוסופיים מימי הביניים ולהחילם על אנשים וקבוצות כיום בהתעלם משמונה מאות שנות היסטוריה שעברו מאז ולא עמדו בפני המחבר. ואין מקום לומר שרציונליות היא על זמנית כי היא לא. מה שברור מאליו בדור חדא מופרך מעיקרו בדור אחר.

ואז מגיעים לשאלת מנ"מ אם לדעת פלוני האובססיה עם סלעים ביו"ש היא ע"ז או שליחת קוויטעל להקרא על קבר של רבי היא ע"ז או החשבת ספר על פני שיקול דעת אישי היא ע"ז או העמדת השיקול הרציונלי כבורר מוחלט היא ע"ז. נראה לי שהשימוש שנוהג כאן בביטוי ע"ז הוא שקול ל- "חוששני שאני לא לגמרי מסכים לעמדתך". גם השימוש במילה "כופר" הוא בעל משמעות דומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 19:53 לינק ישיר 

ירובעל

בעיייני עבודה זרה היא אמונה, בקיום כוחות אחרים זולת אלוקים שפועלים ומפעילים את העולם,
ולכן מבקשים  מהם  עזרה  בצורותיה השונת, מתיחסים אליהם ביראת כבוד מעל הכבוד שנותנים לבני אדם בדרגות שונות.

ומה היא ההגדרה  של ע"ז  בעיניך?

להגדיר דברים חשוב, אין בהגדרה  מעבר להגדרה,  כשדורש מכנה אותי אפיקורס- מבחינתו הוא צודק.
כי אני באמת כופר בכל הכוחות הרוחנים והגשמיים שהוא מאמין בהם.

אגב שמת לב לנוסח הפרסום  של הישועות של הרבי מילובביץ?- המופיע בשער הפורום.
האמן לי נחשפתי לביטווים והתנהגות של הכת המשיחיסתית- שמוקורת ההזנה היא מהחסידות, שאפילו אזנך ועייניך היו  נרעדים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 20:01 לינק ישיר 

תגיד ירוחם אתה מוכן להפסיק לקשקש, האשכול הזה עוסק בצירופי אותיות ומשמעותם לא בסגידה לאדמורי"ם או משיחיות וכו' יש מספיק אשכולות בנושא, לך תתכתב עם ירובעל שם.

חבל שכל אשכול שחבדני"ק כותב בו נגרר ע"י אנשים כמוך לויכוחים אודות אדמורי"ם ומשיחיות.
תן לנו לחיות ולנהל דיון ענייני בלי מה שחב"ד מסמלת מבחינתך ובלי היחס שלך למשיחיותם! 

אגב שים לב שאתה ניסית בכל משך האשכול הזה לגרור אותי לויכוחים המטופשים שלך ולא הגבתי (בנושא) לדברך .
אבל בכל זאת אתה לא מפסיק לנדנד ולשגע את כולם.
בקיצור עוף כבר. 

תוקן על ידי דורש_יחודך ב- 11/06/2013 20:07:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 20:16 לינק ישיר 

בס"ד דורש אל תחסום שור בדישו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 20:26 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ירובעל

בעיייני עבודה זרה היא אמונה, בקיום כוחות אחרים זולת אלוקים שפועלים ומפעילים את העולם,
... 

מה שנקרא השגחה פרטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 20:43 לינק ישיר 

יש ויכוח גדול האם השגחה פרטית היא רק על הכלל ולא על כל דבר פרטי .

אבל פסקו המבינים שיש השגחה על כל דבר ואפילו הקטן ביותר .

על כל שיח ועלה ובוודאי על כל אדם שהוא מושגח באופן אישי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 20:51 לינק ישיר 

שלום,

אני רוצה להעלות לפה מצגת הקשורה לפתיחה של האשכול..
איך מעלים לפה ? אפשר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 20:54 לינק ישיר 

אין צורך בהצגות .

העיקר הוא התוכן .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 21:26 לינק ישיר 

דורש
 האם  קיבלת מנוי ממנהלי הפורום לגרש אנשים? האם מונית לקבוע על מה לדון או על מה לא? הפכת לאדמור בעצמך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 21:45 לינק ישיר 

בואו נחזור לדיון ענייני .

לכל אחד הזכות לבחור בדרכו אך הוא צריך להיות מוכן לקחת אחריות על מעשיו והתנהגותו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 22:06 לינק ישיר 

מצגת שעיבדתי המציגה את התוכן של האשכול בצורה ברורה ובהירה עפ"י החסידות
נו.. מילא אני רואה שזה פחות מעניין פה את הכותבים שנסחפו יותר ממעט ..מתוכן האשכול
והגיעו לאן שהגיעו ..
בהצלחה לכם. רק בקשה המגיעה בצורת דרישה , כל מי שלצערי מוצא את עצמו מחוץ לחב"ד ומנגד שיעשה טובה ולאשכול זה לא יכנס. תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צירופים ותמורות אצל גדולי ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.