בית פורומים בחדרי חרדים ירושלים

כתב סירוב על אחד האדמורים בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/6/2013 03:34 לינק ישיר 

צורת הכתיבה פה אינה "בירור האמת".
בירור זה להעלות לכאן מסמך מקורי חתום של בית דין הדן דין תורה.
כל דיין יחיד שבעולם, אפילו אם אינו משקר, לא יכול לקבוע הלכה וק"ו לא ניק ששמע לדבריו מדיין.

ר' חברשל!! אתה מזיק לצד של עצמך באשכול הזה. לא זו הדרך. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2013 14:28 לינק ישיר 

מבין הדברים כאן רואים בחוש שהוא מוטה לטובת צד מסויים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 23:02 לינק ישיר 

שו"ע יורה דעה - סימן שלד 
(ב) המנודה, אין יושבין בד' אמותיו, חוץ מאשתו ובניו. (ויש אומרים אף בני ביתו, שרי) (טור ובת"ה סימן רע"ו) (ויש להקל). ואין אוכלין (ושותין עמו) (טור). ואין מזמנין עליו. ואין כוללין אותו לכל דבר שצריך עשרה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2013 14:50 לינק ישיר 

יש עוד הלכות שאתה בקי בהן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2013 00:11 לינק ישיר 
עוד הלכות

אייזין כתב:
יש עוד הלכות שאתה בקי בהן ?

בעניין הזה העיקר זה לחזור ולשנן את ההלכות האלו בכל מצב ובכל זמן ובל מקום, כדי שכולם ידעו את ההלכה הברורה.
אינני יודע עוד הלכות, רק שמתי לב שאתה בקי בהלכותלשון הרע ורכילות, אולי תפרט אתה את ההלכות הנוגעות בענין מסרב לד"ת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2013 07:40 לינק ישיר 

אחד ההלכות .

שאסור לדבר רק אם זה לתועלת .

עוד - רק אם לא ייגרם לשני יותר נזק .

רק אם זה הבעל דין עצמו .

וכאן נראה שאין אף אחד מהתנאים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2013 19:00 לינק ישיר 
תגובה להלכות שלך

אייזין כתב:
אחד ההלכות .
שאסור לדבר רק אם זה לתועלת .
עוד - רק אם לא ייגרם לשני יותר נזק .
רק אם זה הבעל דין עצמו .
וכאן נראה שאין אף אחד מהתנאים .

אני חושב שכאן זה המקום שגורם תועלת שכך אנשים יזהרו וישמעו לדברי השו"ע ביו"ד בדין המסרב לדין, למשל לא לצרפו למנין, וכו' וכן לגרום הרתעה שיפחדו מבתי דין.

בעניין הנזק שיגרם, באדם שמסרב לדין, הרי הוא מוגדר אינו עושה מעשה עמך ולא רק שצריך למנוע ממנו נזק אלא מצוה לבזותו, עד שישוב מסורו ויחזור למוטב.

בעניין הבעל דין עצמו, אם הדבר נתפרסם ע"י הבי"ד והורו הדיינים לפרסם מצוה על כל אחד לפרסם הדבר, אפי' אם אינו הבע"ד עצמו..

כל התשובות קבלתי ממו"ץ מוסמך בעניני שמירת הלשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 23:10 לינק ישיר 

מכיון ששהיתי השבת לרגל שמחה משפחתית בחצר זוועיל ר"ש , ניסית לברר פרטים עד מקום שאפשרו לי לדעת,

וזה עיקר הדברים, התביעה הוגשה עי" ר"ש ועיקר מי שעומד מאחורי התביעה הוא חבר ההנהלה דוד פרוש הידוע לכולם מפרויקט היוקרה שלו "נופי אליהו" ליד קרית בעלזא, ומנהל של המוסדות הענק "קרית הילד" וכן מנכ"ל מרכז אגדות ישראל ירושלים,

השנים ניסו לתבוע במשך כל השנים את הרג"מ, והאדמור ז"צל לא נתן, כחצי שנה אחרי פטירותו הגישו השנים את התביעה לבית המשפט תוך כפיית חברי ההנהלה האחרים לשתף פעולה,בקיצור שני הנ"ל עומדים בעיקר מאחורי התביעה,

הרג"מ קרא להם לדין תורה, וביקש שכל תביעה שיש הוא מוכן לברר בכל בית שיבחרו לנכון, הר"ש ודוד פרוש, ושאר חברי ההנהלה סירבו לבוא לבתי הדין שנקראו, ולהיפך עוד הוסיפו חטא על פשע שכתבו לבתי דין שהם אינם מחויבים כלל לדין תורה, והם רוצים דוקא לדון בבית המשפט, בתי הדין שלחו כמה התראות, והנ"ל סירבו ושלחו פאשקווילים לבית הדין, עד שלבית הדין לא היה מנוס ופרסם על כולם שהם מסרבים לדין וצריך לנהוג מהם נידוי כמבואר בהלכה . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2015 01:01 לינק ישיר 
אוי לו לדור שאלו הם מחנכיו, זה יסוד חורבן החינוך של הדור !

אוי לו לדור שאלו הם מחנכיו, זה יסוד חורבן החינוך של הדור !

מאת זוויהלער

פתחתי היום את עיתון המודיע ופתאום רואות עיני כנס של ועדת החינוך שהתקיימה אי שם בארץ, ניסיתי לראות על מה ומה דנו בועדה, כי הרי ידוע לנו שהדור הזה צריך הרבה חיזוק בחינוך צעירי הצאן לבל ירעו בשדות זרים ח"ו, והנה מה צדו עיני, שאחד הנואמים הינו אדם אחד המתיימר להיות אדמור שבינו לבין חינוך כרחוק מזרח ממערב דיבר שם, מיד הבנתי שתועלת לא היתה כלל מכל הועדה הזאת כי אם הם הדמויות, חינוך לטוב זה אינו מביא וכל הוועדה שיסודותו בחטא לא תביא שום תועלת,ואני רק מקווה בכל ליבי שלא יגרום ח"ו להיפך.

ואתה אפרט: האדם שהוזכר לעיל מתקרא בשם הר' שלמה גולדמן האדמור מזוועהיל, שהשתלט על כסא האדמורות בטרור ובמעשים נוראים שידועים לכל תוך כדי גניבה וחמס עד כדי מכות אכזריות, אבל אין ברצוני כעת להיכנס לזה כלל וכלל כי הדברים ידועים לכל.

הדבר העיקרי שעדיין חרה לי, כי אני מתגורר באותו רחוב ששם קיימת ישיבתו ואיני רוצה לכתוב על ישיבתו האיך היא מגדלת נוער שוליים וכו' שגורמים מיטרד גדול לשכנים בעת שמתרוצצים ברחוב בלילה וכו'

אלא אני רוצה לכתוב על הנושא שעדיין לא עבר הזמן ולא הוגלד המכה מאותו לויה ידועה של אימו ששם הרביצו אנשיו מכות עד זוב דם לאח ולעוד אנשים שהיה שם הכל בשם ה' ח"ו, ובעיני ראיתי האיך שהוא בעצמו מעודד להכות להרביץ וכו' כמו שכמוני ראו הרבה שכנים שהשתתפו בלויה, ובאמת מאותו זמן איני נכנס כלל אל המקום הזה להתפלל כי ידוע מה למדנו בפרשתינו שהמרים יד על חבירו נקרא רשע כ"ש וק"ו המכהו וכו' ואיני יכול להתפלל כלל עם רשעים אלו שתפילתם תועבה,

בעת ספרי המעשה הזה לאחד הרבנים החשובים שליט"א שפסקתי מלהתפלל איתם ולהיות בסביבתם אמר לי שע"פ המפורש בשו"ע חל איסור לצרפם כלל למנין ודינם כעברינים, ולא סמכתי על זה כ"כ עד ששאלתי לאחד הדיינים הגדולים בארה"ק ואמר לי שע"פ המבואר בשו"ע דינם כמסרבים לדין ויצא נגדם כתב סירוב מכיון שתבעו אותם לבית דין על כל מיני עוולות שעשו. והאדמור וחבר מריעיו הודיעו לביה"ד שהם אינם מחויבים לדין תורה כלל וכלל, (ניסיתי להשיגו וגם שמעתי מעוד אנשים נאמנים שיצא עליהם כתב סירוב, אבל הצד השני אינו מעונין כעת לפרסמו), ושאלתי אותו האם יש חיוב לפרסם זאת, ענה לי בודאי שיש חיוב גדול לפרסם זה בכל מקום שאנשים ידעו שאסור לצרפם למנין ולא יהיה ח"ו תפילת תועבה, לכך אני חושב שחובה עליך לפרסם הדברים בריש גלי' למען לא יצא מכשול תחת ידינו בפרט  בזמן הזה שתובעים דיינים על הוצאת כתבי סירוב שנדע שעיקר התיקון תלוי בנו ואם אנו נקיים דברי השולחן ערוך נוכל גם להשפיע על אחרים, ונזכה להעביר הרשעה מן הארץ בב"א.

(השם במערכת)

תוקן על ידי חברשל ב- 23/01/2015 01:09:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2015 08:18 לינק ישיר 

לאמפחד כתב:
הרי לכם רשימת המסרבים לדין, ועל כל אחד לנהוג בהם כפי המבואר בשולחן ערוך יו"ד וחו"מ שלמה גולדמן יחזקאל 44 ירושלים: דוד פרוש אליעזרוב 10 ירושלים: שלמה דייטש אופירה 10 ירושלים: מרדכי הורביץ זית רענן 15 ירושלים: גדלי משה דייטש אבן האזל 15 ירושלים: אם תרצו אפרט את הדינים שצריך לנהוג בהם

תוקן על ידי לאמפחד ב- 07/06/2013 16:50:49

היום הלך אחד מהמסרבים לעולמו אחר יסורים גדולים,  יש.... ויש..... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים ירושלים > כתב סירוב על אחד האדמורים בירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.