| נשלח ב-30/5/2013 00:36 |
|
| |
חרדים כותבים על עצמם
באשכול הסמוך של לבני ציפי העלה מישהו תמיהה על הבדל של שעתיים בין למה שנכתב כאן לבין מה שמתרחש בזירה הפוליטית, ייתכן בהחלט שהרעיון הזוי אבל לא מופרך שאכן לכתיבה כאן יש השפעה כזו, יש כאן אלפי כניסות של מציצנים .וכפורום שמתיימר להיות של אינטלקטואלים ואנשים חושבים בהחלט יש סקרנות מהזירה הפוליטית ושל קהלים שונים עם דעות שונות לראות בעצם מה החרדים חושבים על עצמם והאם יש גושפנקא חרדית למהלכים כאלו ואחרים, כל כותב כאן שמביע עמדה או דעה עם ביקורת או זלזול לציבור שהינו משתייך אליו שידע שיש לו השפעה על כל פסיק שהוא מביע כאן ומי שבכל זאת חי בציבור החרדי ומעלה כאן את ביקורתו בעצם עלול לירות לעצמו ברגל וכל שכן אלו שבאמת אינם חרדים שמעלים כאן את זוהמתם .שידעו המנהלים של הפורום שהם שייכים לאתר ח ר ד י ולא לכלל הציבור הישראלי ולא מיבעיא עצם הפורום שלדעתי מטמא טמאים וטהורים כאחד כפי שכתבתי בעבר,צריכים גם לדעת שהיא הרסנית כלפי עצמה, לכן לפחות לרע במיעוטו הפורום הזה חייב להיות סגור וכל מי שמעוניין להשתתף בו יהיה חייב להזדהות בשמו המלא ושם עירו וללא קשר לראשי קהל או פוליטיקה והשפעה,
תוקן על ידי ביליצר ב- 30/05/2013 00:37:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 00:45 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | באשכול הסמוך של לבני ציפי העלה מישהו תמיהה על הבדל של שעתיים בין למה שנכתב כאן לבין מה שמתרחש בזירה הפוליטית,ייתכן בהחלט שהרעיון הזוי אבל לא מופרך שאכן לכתיבה כאן יש השפעה כזו,יש כאן אלפי כניסות של מציצנים .וכפורום שמתיימר להיות של אינטלקטואלים ואנשים חושבים בהחלט יש סקרנות מהזירה הפוליטית ושל קהלים שונים עם דעות שונות לראות בעצם מה החרדים חושבים על עצמם והאם יש גושפנקא חרדית למהלכים כאלו ואחרים,כל כותב כאן שמביע עמדה או דעה עם ביקורת או זלזול לציבור שהינו משתייך אליו שידע שיש לו השפעה על כל פסיק שהוא מביע כאן ומי שבכל זאת חי בציבור החרדי ומעלה כאן את ביקורתו בעצם עלול לירות לעצמו ברגל וכל שכן אלו שבאמת אינם חרדים שמעלים כאן את זוהמתם .שידעו המנהלים של הפורום שהם שייכים לאתר ח ר ד י ולא לכלל הציבור הישראליולא מיבעיא עצם הפורום שלדעתי מטמא טמאים וטהורים כאחד כפי שכתבתי בעבר,צריכים גם לדעת שהיא הרסנית כלפי עצמה,לכן לפחות לרע במיעוטו הפורום הזה חייב להיות סגור וכל מי שמעוניין להשתתף בו יהיה חייב להזדהות בשמו המלא ושם עירו וללא קשר לראשי קהל או פוליטיקה והשפעה,
100% צודק.
ומלבד קטע של ההזדהות
תוקן על ידי ביליצר ב- 30/05/2013 00:37:48
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 01:34 |
|
| |
היתרון של דיונים באינטרנט הינו היכולת של כל אדם לומר את דעותיו בגלוי ללא פניות וללא לחצים, והימצאותם של דעות שונות במקום אחד. החסרון הוא הנטיה של דיונים באינטרנט להיות שטחיים והמוניים.
מהשוואה של אשכולות בפורום "עצור כאן חושבים" כיום ובשנותיו הראשונות, נראה שחלה ירידה באיכות הדיונים, ושמשתתפים רציניים לא מעטים הפסיקו לומר את דבריהם בפורום, אם כי לא הקשיבו לדבריהם, ואם כי לא התייחסו אליהם בכבוד. מותר לומר דעות שונות, ומותר לחלוק זה על זה, ובתנאי שכל כותב יחשוב ויעמול על דבריו קצת יותר משלוש שניות, ויתבטא רק אם יש לו מה לחדש, או לדייק, או להדגיש במהות הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 02:11 |
|
| |
חרדים לא כותבים על עצמם. ברגע שיש למישהו מודעות מספקת לדעת שיש "עצמו", ויש "כתיבה על" עצמו, הוא כבר לא חרדי.
בכל אופן, אם מישהו כאן סובר משהו למה שלא יבטא את דעתו? אם מישהו הוא נגד או בעד ישיבות הסדר למה שלא יכתוב את דעתו, הן אם הוא חרדי אמתי הן אם הוא חרדי מזוייף הן אם הוא משהו אחר. ואם יש לזה השפעה במציאות, אדרבה ככה ראוי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 08:01 |
|
| |
יהי לא נסחפת קימעא?
בילי האם בן אדם חייב לנצור את מקלדתו רק בשביל שמישהו חושב שתחושת השבט שלו תיסדק? (גילוי נאות, אני לא בדיוק חרדי).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 09:05 |
|
| |
ביליצר, יש בעיה מובנת בקו מחשבתך. במהותה, מחשבה היא חופשית, פורצת גבולות, מחטטת, נוברת, סוללת דרכים חדשות, מבקרת את הישנות. בונה קומה חדשה במבנה הקיים. כל חבורה שמרנית, מונוליטית, אינה סובלנית, מדכאת, רואה במחשבה את האויב הגדול שלה. היא מעדיפה אנשים לוקי צטטת על פני אנשים חושבים. אנשים חושבים, קל וחומר אינטלקטואלים, אינם מסוגלים להיכלא במיכל סגור, אטום. זו סתירה פנימית. הם יפרצו אותו גם אם גופם יהיה כלוא בצינוק ממש. מה שהם פורצים במחשבתם סופו שיפרוץ גם את בית הכלא שלהם. הפוכה ממנה היא תורת חיים, זו שלעולם אינה חקוקה באבן אלא מגולמת באנשים חיים. לעולם אינה מציעה תשובה סופית, מוחלטת, אלא דרך והתמודדות. והיא מוכנה גם לשלם את המחיר הנדרש תמורת החירות הזו. עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 09:05 |
|
| |
בע"ב,
ברגע הראשון ג"א סברתי שידידנו הגזים. אולם במחשבה נוספת, יש בדבריו אמת. מהותה של חרדיות אותנטית היא בדחיית כל ביקורת הבאה לבחון את המערכת עצמה. כאשר אדם לבוש כחרדי אבל כותב כמי שאינו כזה, הרי חיי נפשו שוב אינם חרדיים. הוא נותר חרדי (בינתיים ...) רק מן ההיבט הסוציולוגי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 09:07 |
|
| |
מיכל ,תודה
יהי, זה סופי?אויס חרדי ?לפחות עכשיו אתה כבר יכול להלביש את השטריימל בלב נקי אחרי שאתה כבר מודע שיש את ,,עצמך ,,ועליו שם שטריימל,
בעל הרקע שלך חרדי אין לי בזה ספק, ,,לנצור את המקלדת,,? תיאור דרמטי כשפיטה לחודש בצינוק, רק בשביל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 09:11 |
|
| |
בילי,
לתשומת לבך, לגבי הודעתך הפותחת, מנהלנו רב_סיינפלד הבהיר כבר פעמים אחדות שפורומנו איננו חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 09:31 |
|
| |
[quote]חרדים לא כותבים על עצמם. ברגע שיש למישהו מודעות מספקת לדעת שיש "עצמו", ויש "כתיבה על" עצמו, הוא כבר לא חרדי.
בכל אופן, אם מישהו כאן סובר משהו למה שלא יבטא את דעתו? אם מישהו הוא נגד או בעד ישיבות הסדר למה שלא יכתוב את דעתו, הן אם הוא חרדי אמתי הן אם הוא חרדי מזוייף הן אם הוא משהו אחר. ואם יש לזה השפעה במציאות, אדרבה ככה ראוי.
[/quote]
יהי נראה שלגבי רישא דבריך אתה לא לוקח בחשבון כמה סוגות של כתיבה חרדית דוגמת כתבי הזכרונות (בין השאר של רבנים ואדמו"רים); סיפורים שאמנם מייפים ומעוותים אבל מכלל ירושלים דלמעלה אתה למד מה היתה זו שלמטה; ואפילו בחלק מספרות השו"ת המאוחרת אתה למד מה חוו ועוד יותר איך התייחסו ומתייחסים לחוויות החיים שלהם. אז חרדים כן כותבים על עצמם והרבה. אני מסכים שלעיתים רחוקות מאד מדובר בפרוזה סתם. אני גם מסכים איתך במידה שיש קושי בכתיבה החרדית לביקורת עצמית הנולדת מריחוק מה. קשה ונדיר יחסית לא אומר שלא קיים.
לגבי סיפא דבריך אני מסכים ושלא כמו ביליצר. אנשים הם חרדים. ניקים לא רק שאינם חרדים, שאין להם אבחנה של גו"א, שאין להם תעודות וסמיכות, אולי גם אין עליהם דין אדם כלל. מדובר ביצירה ספרותית הדומה לספרות הויכוחים של ימות הביניים רק באמצעים טכנולוגיים אחרים ועם דינמיות שונה. אני מודה שלא כל אמירה שלי מאירה את שמי הגלות ולעיתים איכות הדיון עולה ולעיתים יורדת. אבל חסימת הפורום תמעיט חכמה יותר מאשר להיפך
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 10:07 |
|
| |
יהי, אני מסכים לגמרי להבחנתך שמודעות וביקורת עצמית סותרת חרדיות (גם אם זו הכללה קימעא).
לעצם העניין, אני מתנגד בתוקף להתחשבות במי קורא. האינטרנט מיועד להביע מחשבות בחופשיות (בפרט למי שלא יכול לעשות זאת במקום אחר), ואין שום סיבה בעולם לתת לאחרים להכתיב זאת. מי שרוצה ללמוד משהו על החברה החרדית מכאן עושה זאת על אחריותו, וזבש"ו. כבר נאמר (ברנדייס?) אור השמש הוא המחטא הטוב ביותר, והרצון לכבס את הכביסה המלוכלכת בפנים הוא הוא החולי הגדול ביותר של החרדיות והוא הוא סיבת אסונה. התפיסה להימנע מתיקון מחאה וביקורת רק בגלל החשש מיחסי הציבור (בד"כ קוראים לזה "חילול השם"), הוא האסון החרדי (פעם זה היה האסון הדתי בכלל, אבל כיום הציבור המודרני יותר כבר בהחלט התקדם בעניין). ולטובת הקוראים, יש לדעת שיש כאן לא מעט כותבים לא חרדים, ולכן הסקת מסקנות גורפות מהנאמר כאן על החרדיות היא לכל הפחות פזיזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 11:46 |
|
| |
גם אם ההגדרה "חרדים לא כותבים על עצמם" אולי נכונה תיאורטית, בפועל אינני בטוח אם יש חרדי שאינו מספר על עצמו, ברמה זו אחרת, כך שזה יהיה גורף מאד להגדיר את כל מי שמספר כאינו חרדי. הרב מיכי, דבריך נכונים וברורים, אך לא רק לגבי אינטרנט. ככלל, איני מבין מדוע לאינטרנט אמורים להיות כללים אחרים (לחומרה או לקולה) זה כלי ביטוי, ככל כלי הביטוי. משוכלל יותר בכמה מובנים, והכמות הופכת לאיכות, אך אינני רואה שום סיבה שכל הכללים המקובלים (עד כמה שישנם) בשאר דרכי התקשורת, יהיו שונים באינטרנט. זהו נושא בפני עצמו המצדיק אשכול נפרד. אשתדל לפתוח ונא להגיב שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 12:20 |
|
| |
ייתכן הרעיון אינו סיפור על עצמם, כמו שהעיר גם ירובעל, וודאי שהרבה חרדים כותבים הרבה על עצמם.
הענין הוא המודעות העצמית והרטרוספקטיבה שעומדת בסתירה עם ה"חרדיות".
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 12:28 |
|
| |
עודד אפשר לעשות זאת בפורום סגור,
ספרן
אין לי בעיה עם הצביעות ,היא בעיה קיימת אצל כלל האנושות כל אחד ודרגותיו הוא ואף צורך קיומי , לגבי סיינפלד צריך לחקור בדין פותח בור ברשות הרבים והפקיר בורו ולא רשותו,
ככלל העמדות והצדדים של המגיבים כאן די צפויים ולשיטתם,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 12:44 |
|
| |
| ספרן כתב: |  | | בע"ב, ברגע הראשון ג"א סברתי שידידנו הגזים. אולם במחשבה נוספת, יש בדבריו אמת. מהותה של חרדיות אותנטית היא בדחיית כל ביקורת הבאה לבחון את המערכת עצמה. כאשר אדם לבוש כחרדי אבל כותב כמי שאינו כזה, הרי חיי נפשו שוב אינם חרדיים. הוא נותר חרדי (בינתיים ...) רק מן ההיבט הסוציולוגי. |
|
ואם אא"ס ניתן לחשוב בתורה ביקורתית ולהשאר בפנים, חרדופרקסיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 12:46 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | בעל הרקע שלך חרדי אין לי בזה ספק,
|
|
בליל לא רק אני מכיר את בע"ב בפורום, אך יש כאן כללי אאוטינג.
|
|
|
|
|