|
|
| נשלח ב-30/5/2013 23:39 |
|
| |
תוקן על ידי ביליצר ב- 30/05/2013 23:45:11
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 23:41 |
|
| |
תוקן על ידי ביליצר ב- 30/05/2013 23:46:56
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 23:44 |
|
| |
הרב ריינס כתב:
"בני ישראל חדלו מלהביט על העולם כעל שגעון, משום שאף הם מתנהגים כן. ובהנהגה זו הם חוטאים למטרתם, כי על ישראל מוטלת החובה לרפא הריסות העולם ועליהם להבין בזה וכל זמן שלא יבינו את השחתת העולם אין תקוה שייטיבו את מעשיהם".
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 23:48 |
|
| |
אני רואה שגם הקופסה שלי כבר לא פועלת בשעות כאלו,
בעל וירובעל , מה עוד חסר באותה קופסה בכדי להקרא מחוץ לקופסה?
ירובעל ,איך נדע ? שאלה טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 23:50 |
|
| |
| yerubaal כתב: |  | ספרן
כמדומני שאף מתייחס לחטאי אבות האומה , כמובן שבשיחות מוסר לא יפתח את הצד היותר בוטה של בקורת המקרא וגם לא ניתוח אופן של מסורת תלמודיות הלכתיות הוא פותח את כל השאלות הפילוסופיות של דטרמיניזם ,אגואיזם ,צרכי הנאות הגוף ,צדיק ורע לו ,אשמת הניזוק ואופן עין הרע , יש ה חלקים שנכתבו על ידי תלמידיו ואינני זוכר את הכול על פה
הנה ציטוט מחוץ לקופסא של הרב דסלר,
דורינו הוא דור חיצוני הדבק בחיצוניות בלי תוכן פנימי,דור שכל טובותיו שלא לשמה ,דור שכל עולמו תיאטרון וכל מעשיו משחקים,דור שכל מחשבותיו דמיון ,והשגת המציאות האמיתית נעדרת ממנו ,בדור אשר כזה כל העולם כולו בית חולי נפש אשר בדמיונות ידבקו ויחשבו,ומי הם הרופאים בבית החולים הזה?החולים בעצמם ,הן שכלם מטושטש ודעתם מבולבלת והסביבה מלאה שגעון ,האם לחולי נפש יאמרו ,יצאו ורפאו את עצמכם ,ומה נורא המצב , אין לנו אלא לדרוש ולתור אחרי נקודת האמת ,ניצוץ הרצון הפנימי שישנו בלבו של כל אחד מישראל ,ונמצאנו בעה אם נתחזק בכל כוחינו
ביליצר מדוע זה מחוץ לקופסא? אם כולם משוגעים איך נדע שמצאנו נקודת האמת? תן לי לנחש שנקודת האמת שבכל נפש מישראל מאד דומה לישיבה ליטאית... |
|
מעניין שדווקא אותו דור שהרב דסלר חשב שהוא חיצוני שדבק בחיצוניות שכל טובותיו לא לשמה ,דווקא אותו דור נלוז שכל עולמו תאטרון וכל מעשיו משחקים,שכל מחשבותיו דמיון והשגת המציאות האמיתית נעדרת ממנו ,דווקא אותו דור שכל כולו חולי נפש-דווקא הדור הזה הוא הפונדקאי לטפילים חולי נפש שנותנים לאחרים למות במקומם ושמאמינים שזכות התורה תגן עליהם- לאחר שראו במו עיניהם שהתורה לא סייעה לשישה מיליון שמתו במיתות משונות שלא המציא השטן.
דווקא הדור שהרב דסלר קבע שכל מחשבותיו דמיון -דווקא בעלי דמיון אלה קראו את המפה הכי נכון והזהירו את העם לעזוב את אירופה לפני בעירת הכבשנים . ודווקא אלה שהרב דסלר סבר שאינם חיים חיי דמיון אלא חיי אמת התברר שדווקא הם חיו בעולם של דמיון.מסוכן שגבה את חייהם של מיליונים. שוב חכם שמדמיין דמיונות שווא ופוסל אחרים כמיטב המסורת החרדית השקרית.
ובילי מדמיין שדבריו הם מחוץ לקופסא....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 23:51 |
|
| |
| yerubaal כתב: |  | | מחוץ לקופסא אמיתי זה שאתה יוצא ולא יודע לאן תגיע. זה עצכח. לדעת לאן תגיע מראש ואז לתאר דרך פתלתלה זה סתם שמרנות דוגמטית |
|
מלים אלו כתבתי לעיל אם שמת לב ,
השאלות היו מחוץ לקופסה והתשובות חזרו לתוכו,עיין לעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2013 23:54 |
|
| |
חחח,אפרים ,אהבתי, זה רק מוכיח שגם כשהדוס כבר כותב כלבבך תמצא עליו ביקורת פתלתלה,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 00:02 |
|
| |
שאלה אליך יהיאור היקר (ואתה לא חייב לענות כמובן) האם אתה חרדי מלידה ? למה אני שואל כי רוב ראשי אב חרדים בדור הקודם (דור של קום המדינה) התגייסו לצבא אז אייך אסור לדבר על גיוס בצבא ? היום מי שידבר על גיוס עכשיו בוודאי יכעיס את החברה כי עכשיו יש מלחמה.
בכלל אני לא מבין מזה לחשוב מחוץ לקופסה. למה הרב דסלר נקרא לחשוב מחוץ לקופסה ור' יוליש לא ? כי חשב אחרת מהנורמה החברתית המטופשת ?
כרגע בתקופתינו נראה שהרב קוק היה תמים מידי ודווקא ר' יוליש צדק בכל התחזיות שלו. ודווקא הרב שך צדק בכל התחזיות שלו.
לסיכום: כל תלמיד חכם שלומד ומבין מדעתו ?! מהר מאוד מתוך הספרים שלנו נהיה פוקר אמיתי (במונחים של ההמון) אפי' אם הוא לא מבין מדעתו אין סכנה כי בחוץ הוא גם ביקורתי ורואה את ההבדל הגדול בין השקרים הקדושים שלנו ולבין השקרים הקדושים של הנאור, ולכן די מיד מתאושש ומודה לחכמים על שקריהם ואי ניצול זאת לטובתם מה שאין כן אצל הנאור נאמר לך תחשוב מחוץ לקופסה, כמה הקפיטליזם טוב לכולנו אבל בתכלס יש טייקונים. נוו מילא אבל אייך זה שכל שופטי הצדק גרים בדירות פאר וכל פוליטיקאי גם ודווקא החושב מחוץ לקופסה אין לו כלום ? אז מילא אצלינו אפי' העסקנים והרבנים והדיינים באותו סירה = אין להם מהעולם הזה כלום. אבל שם אצל הנאורים למה אין להם כלום ? ושתשאל אותם יאמרו לך, מה ? אתה לא יודע שיש ברירה טבעית ? הא כן יש ברירה טבעית ? אז למה חקקתם חוקים בכלל ?
תעשו לעצמכם טובה ותבינו שאין שום קופסה ומחוץ לו, יש חינוך לילדים = שקרים קדושים ובזה הנאור והחרדים שותפים באותן שקרים, ויש חוקי חברה שנחקקים על ידי מי ? וזה כל השאלה ? והחרדי בוחר בחכמיו והנאור בוחר בחכמיו. זה כל ההבדל מיהם חכמיהם ומיהם חכמינו.
מי שרוצה לשקוע בספרי הפילוסופים בנאור ולשכוח מכל הצרות ירוויח לעצמו התעלות רוחנית ונפשית. כך החרדי שרוצה לשכוח מהכל, ישקע בספרי הרב דסלר ואולי הקבלה.
אבל שידעו שזה רק תרופה ולא חוץ מקופסה ולא בתוך קופסה. וכמו שהרב שך אמר "אין להם בהנהגה שום הבנה" בהנהגה צריך חכמת חיים עמוקה והעיקר התכלס. ובעיקר בעיקר לא להתרשם מססמאות זולות כמו "נטל" "שוויון" "אחי אנו צריכים אותכם" ושאר בילבולי שכל. כי אף חרדי לא מטומטם עד כדי כך לשלוח את עמלם\צאצאיהם בידי אנשי קלי דעת ובידי אנשים שנבחרים על ידי משחקי דמוקרטיה. אף חרדי לא מטומטם לתת לצאצאיו ללמוד ליבה. זה נקרא לחשוב מחוץ לקופסה. ואתה יודע מה ? זה בדם שלהם לחשוב מחוץ לקופסה. מבחינת פרקטיקת החיים וחכמת החיים ?! אין כמו החרדים !! אם לחילוניים הייתה החוש הזה ?! לעולם לא היית לפיד נבחר ולא בנט.
מה שכן כואב לנו. שיש הרבה אצלינו שנסחפים עם הסיסמאות הזולות האלה. משמע שלא קיבלו חינוך מספיק טוב שלא נותנת להם לחשוב מחוץ לקופסה.
למשל שאני בא לדבר עם עסקנים על הצורך לשמור על אי הפקעת מחירי הדיור בפרויקטים, כך שכל פרויקט יגדל לאין סוף שזה אומר צאצאיכם יגורו לידכם וגם הנינים שלכם. ולא כמו ביתר וכדומה שנשארו התנחלויות קטנות וכל דור צריך לשלוח את ילדיהם רחוק מהוריהם. אז מה עונים הטיפשים שיש שוק יש כוח השוק ?! זה נקרה אנשים ששמעו ססמאות ויודעים לדקלם אותם ועוד חושבים שהם חכמים שחושבים מחוץ לקופסה.
אז נכון יש מה לתקן אצלינו והרבה. אבל לחשוב שמשם תבוא הישועה ? על זה אף חרדי נורמלי לא חושב לרגע.
אני מזמין אותכם לקהילות החרדיות ולראות ולהתרשם. אל תשמעו מבחוץ כלום ובעיקר מאלה שהם יוצאי בשאלה. כי מהם תשמעו כמה אלפי בחורים הולכים לפאבים ומיד בלי להתבלבל יאמרו אי אפשר ללכת לפאבים הם סגורים. לכולם יש אינטרנט אבל מיד יאמרו שהם פנאטים ומפחדים מאינטרנט.
תוקן על ידי maxmen ב- 31/05/2013 00:03:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 00:11 |
|
| |
מקס
איש חרדי אדוק פעם טען לי שהציונות היא יצירה, עניתי לו שכמדומני התנגדות לציונות של רב יואליש היא היצירה , הרצון לחזור לארצינו היתה קיימת תמיד,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 00:35 |
|
| |

|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 02:31 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | כך משה שלח לי במייל.
איך לתרגם?
עקיצה ?
יהירות?
סתם בז.?
לא ראוי?
כל התשובות נכונות????????? |
|
אם ראית באחד מההסברים שהעלת, הסבר לתגובתי. או אז הריני מתנצל, לא זו הייתה כוונתי.
כוונתי הייתה שיהדות 'פשקווילית' היא מבחינתי לא באה בחשבון. לענ"ד לא זו כוונת המשורר. הייתי אומר לך שזה כתוב לי פה ומצביע על חזי. על לבבי. אך זה לא ניתן להעשות בהודעה כתובה.
לכן נשלף לי הנוסח הנ"ל.
אתה צודק שהנוסח שנקטתי יכול להתפרש כאחת מהאפשרויות שהעלת. ועל כן אני שב ומתנצל.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 02:40 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אם המוטיבים העצכחיי"ם זה פתיחות רעיונית ובקורתיות פנימית וחיצונית, אז הסבא מסלבודקא היה עצכחני"ק, כנ"ל הסבא מקלם, כנ"ל ר' ירוחם ושאר חכמי מיר, כנ"ל החזו"א, כנ"ל הרב וולבה, כנ"ל הפונוביז'ער רב. כנ"ל ר' שמעון שקופ. כנ"ל הגר"ש רוזובסקי. כנ"ל הרבה מתלמידי הנ"ל.
ר' חיים בריסקער יש מה לדון.
אמנם היו גם ר' אלחנן, הבריסקער רב, החפץ חיים וכדו'. אבל הם לא היו הבלעדיים.
נניח - איך הם חינכו את תלמידיהם? נראה למרות מה שכתבת שגם תלמידיהם כמותם, הם חינכו לשמרנות מופלגת.
|
|
אתמקד בסבא מסלבודקא כמשל.
מישיבת סלובודקא צמחו מגוון רחב של תלמידים. אין לי בעיה אם קיצוניים. יש לי בעיה כאשר הקיצוניים הופכים להיות בלעדיים. שזה לצערנו המצב כיום. יש לי תחושה [אולי תקווה???] שהוא הולך ומתרפא.
מסלבודקא צמחו מצד אחד הרב שך ור' אהרון קוטלר. אבל מצד שני הרב וינברג ור' אברהם אליהו קפלן.
והיה גם תווך בדמות הרב הוטנר והרב קמינצקי.
ואופס... גם הרב הנזיר והרב גורן.
אשמח אם תצביע לי על חינוך לשמרנות מופלגת אצל הסבא מסלבודקא.
דרך אגב. ישיבת קלם הייתה הישיבה התיכונית הראשונה. כנודע.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 31/05/2013 02:58:13
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 03:02 |
|
| |
אסיים בסיפור קטן. בחברון לא אומרים לדוד ה' אורי וישעי במנחה. ניגש פעם בחור לר' אברהם פרבשטיין ואמר לו שבמשנה ברורה כתוב לומר גם במנחה? ענה לו ר' אברהם, שסלבודקא הייתה עוד לפני המשנה ברורה.
היינו, שר' אברהם לא היה מוכן לקבל שום מונפול על עולם התורה. גם לא של המשנה ברורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 03:47 |
|
| |
מקס,
לא בדיוק בא לי להתווכח על עובדות. ולבא ולשאול "האם אתה חרדי מלידה", בכל פעם שמישהו מביע דעה או נקודת מבט שאינה זו שלך, זה די מגוחך. ובעצם מצביע בדיוק על הגישה החרדית אותה אני תוקף, שאינה מודעת לחלקה (הדי זעיר) בתוך העולם, וממהרת להכריז על כל מה שאינו רואה את המציאות כמוה כסובל מבעיה כלשהו או כזר שפשוט לא יוכל להבין את עומק שטויות היתד נאמן.
זהותי איננו סוד צבאי ורבים מבאי הפורום מכירים אותי, קצת מגוחך להעלות השערות מי אני ומאיפה אני במילתא דעבידא לאגלויי. בעיני זה תסמונת חרדית, כמו ביליצר שמשוכנע שהוא מכיר את מוצאו של בעלבעמיו מבלי להכיר אותו, וכמו זאב שיודע (באשכול אחר) בדיוק מה הרפורמים חושבים מבלי לשאול אותם. וכמו הרב שטיינמן שמבין את כוונת החילוניים מבלי לשאול אותם, ואף כמו מקס שמבין את הבנת החרדים בניגוד למה שהם עצמם אומרים ומתנהגים.
את שאר דבריך לא הצלחתי להבין בדיוק, כרגיל.
דה וינצי, הרא"א קפלן והרב וינברג הרי לא היו חרדים. כמו"כ הרב גורן והרב הנזיר. זה שהם למדו בסלבודקה לא אומר שלזה חינך הסבא, לפי מה שהבנתי הקו שהוא הוביל היה שמרני למהדרין, זה שיצאו תלמידים לכל מיני כיוונים לא בהכרח מורה על משהו. ועדיין גם רוב ככל השמות האלה לא העיזו באמת להתעמת עם המציאות ולחשוב מחוץ לקופסא, הגם שיל"ע בפרטים והגדרות וכו'.
לא אסתכן לשחק במגרשו של חברנו ייתכן, אבל אם הסיפור הכי "פתוח" שמצאת זה שמישהו מעיז לסרב להגיד לדוד ה' אורי במנחה, זה רק מראה על עומק השקיעות של החברה הזאת בתוך דקדוקי דקדוקים של שכבות על גבי שכבות לא רלוונטיים ומנותקים מהבעיות האמתיות של העולם ושבפניה היהדות עומדת. זה פשוט מעורר גיחוך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2013 04:24 |
|
| |
[ביליצר,
באשר לאחריותם של מנהלי הפורום כתבת שלוש הערות מעט משונות. הנה הן להלן, ותגובותי - א. "זה שהאינטרנט פרוץ וטוקבקים רוצחים אינו הופך אותו לאנושי" - מי אינו הופך לאנושי? איפה רצחו טוקבקים ואת מי? איך זה קשור למה שטענתי שאין כפייה על אף אחד לגלוש לעצכ"ח, או להשתמש באינטרנט בכלל?
ב."הפורום הוא באתר חרדי כך שזה מטעה ושם בדיוק המקום לחפש את הרעל"- בסגנון מה שכתב דהוינצ'י לעיל - הפורום היה כאן עוד לפני שהאתר היה חרדי...
ג. "
האם את מורידה את האחריות מזה שמפיל אנשים על ידי נערות פיתוי בטיעון שהנכשל אחראי על מעשיו?" - מה זה "נערות פיתוי", והאם זה משהו שנדון כאן בפורום? אם כן, זה אכן "בור" רציני ואני מקווה שמישהו מהמנהלים דאג למחוק את האשכול הזה. בכל מקרה, אני חושבת שמי ש"מתפתה" בוחר לעשות זאת ואכן צריך לקחת על כך אחריות. אם מישהו מנסה בכוונה להכשיל אדם אחר, זו בהחלט עבירה מוסרית חמורה בעיניי, אבל האם זה מה שקורה כאן? האם יש כאן ניסיון מכוון לפגוע ולהכשיל מישהו? בנוסף, אני חושבת שהמקרה היחיד בו מוסרת אחריות לחלוטין ממי שנכשל, הוא כשנעשתה עבירה על לפנ"ע, אבל האם אתה באמת מתכוון שחרדים הם סוג של "עיוורים", חסרי יכולת בחירה ודעת (לפחות בתחומים הנדונים כאן בפורום), חלשי אופי ונטולי עמוד שדרה ערכי ומלאי תאוות (קצת לפי הגדרת הרמב"ם ל"עיוור" של לפנ"ע, ואתה מוזמן לתרגם את ה"תאוות" כאן למובנו הרלוונטי לענייננו)?! לו הייתי כלולה בהגדרתך את "החרדים" הייתי נעלבת עד עמקי נשמתי מגישה כזו.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 31/05/2013 04:25:53
 |
|
|
|
|
|