בית פורומים עצור כאן חושבים

חרדים כותבים על עצמם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2013 11:59 לינק ישיר 

בילי
אבל הראש שלנו עגלגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2013 12:05 לינק ישיר 

yerubaal כתב:
חוץ מזה מקס אתה מזלזל ביכולת של המדינה לכפות את רצונה. כשם שהיא ידעה לכפות את רצונה על החילוניים ולהכריח אותם להנשא בדרך מסויימת לדוגמא,

בליבה שאני למדתי הבנתי שאי אפשר לכפות על אף אחד אייך להתחתן, פשוט החילוני חפץ בכך כמו שהוא חפץ בכשרות וכיפור וברית מילה. ואם לא חפץ אז הנה הוא החליט שלא חפץ.

היא תוכל להכריח את החרדים (אם תרצה בכך). לא על ידי משטרה אבל כן על ידי כסף.

לכן אני כאן להסביר לכל שלא מכיר, שהם טועים. לא כסף ולא משטרה ולא מדינה ולא אימפריה.

על ידי איסור יציאה מהארץ. כשם שהמדינה ידעה להיות אכזרית כאשר מנעה נישואין מאנשים או פיתוח עירוני מערבים, כך היא יכולה להיות אכזרית כלפי החרדים. גם ההנחה שיהיה לאן להגר מכאן היא טפשית. אני לא מהלך אימים ואני מקוה שכשם שאני רוצה שהמדינה לא תתאכזר בשאר תחומים אז גם בזה לא אבל אני לא בטוח. יש כאן כוחו של הרגל. ניתן כמובן לאמר היו לא תהיה כמו שאמרו עם ימית או עם גוש קטיף. כאן באמת צריך לחשוב מחוץ לקופסא

יש הבדל בין ימית וגוש קטיף כי שם מדובר על אדמה ולא על נפש.

הקופסה שהציבור הכללי (במיוחד הצעירים שבחרו בלפיד או בנט) יושב בה היא כל כך סגורה שאפי' טיל גרעיני לא יכול לפתוח אותה.

הגיע הזמן שילמדו אותם ליבה חרדית. בקצרה אני יכול לתת את העקרונות.

1. לא נלחמים על ארץ שאין בא חוקה = חוק יסוד על גבולותיה שאפי' האלהים לא יכול לשנות את החוק הזה. כי כל הדם נשפך לריק, כי מחר יבוא ילד במשחק דמוקרטי ויחזיר את עזה וכל הדם של שלושים שנה נשפך לריק.

2. חיי אדם חייבים להיות מופקדים לא רק בידי אנשים מקצועניים רק בעיקר בידי יראי שמים. ק"ו לא בידי פוליטיקאים שנבחר על ידי ילדים. כלומר חיי אדם הם לא משחק דמוקרטי.

3. כל משפחה תורמת בן אחד לצבא. אי אפשר שאני יתרום 10\16 ילדים והציבור הכללי יתרום רק אחד.

4. אין בנות בצבא. הסיבה ? כי כל החברה ומשום כך הצבא הומצא בשבילהן שהן תוכלנה להקים את משפחתם. וזאת הסיבה שאין פטורות מכל שירות חברתית.

5. חיסול כל הערבים ממש אפי' תינוקות או שיעזבו את הארץ. ולמה ? שוב כי דמינו לא פונקציה של משחקי מוסר דיביליים.

כל עוד לא הושג הדברים הפשוטים האלה ?! אין סיכוי שהחרדי יתגייס אי פעם !!

וזה הסיבה שלא עלו בחומה אלפיים שנה.

ושוב כמה מילים שכתבתי במקום אחר 

אולי כדאי להבין (או כל הפחות לדעת) את הצד השני לפני שתוקפים אותו ?

כן כן אני פונה כאן לאתאיסטים ולדתיים ולחרדיים משרתי צה"ל ולשאר היהודים.

אני אסביר בכמה מילים את הצד השני ולא חייבים להסכים איתם, אבל לפחות נבין את הראש שלהם.

ההשקפה של גדולי הדורות אחרי הריגת 24000 תלמידי רבי עקיבא במרד בר כוכבא, שאין משחקים עם דמם של בחורינו. (ולכן אנו נוהגים הבלות עליהם עד היום הזה במשך שבע שבועות כל שנה, בכדי שנזכור זאת)

זאת הסיבה שלא עלו לארץ ישראל אלפיים שנה באופן כוחני.

גדלי ישראל היו מסכמים להילחם על ארץ ישראל בדיעבד בקום המדינה אך ורק בתנאי שמקימי המדינה היו מחוקקים חוקה אבסולוטית על גבולות הארץ. בוודאי שהיה עדיף להקים את המדינה בהסכמה עם שכינינו אבל בכל זאת בדיעבד היו נלחמים על הארץ יחד עם כולם.

והיות שאין חוקה אבסולוטית (חוקה אבסולוטית = אי אפשר לשנות את החוקה לעולמים = חוק יסוד) על גבולות ארצינו ? יוצא שכל דם שנשפך הם ח"ו לריק, כי מחר יקום פוליטיקאי (כמו שרון) ויחזיר את עזה ויגרש את יושביה. כלומר שלושים שנה של שפיכות דמים לריק.

בעברית פשוטה נאמר, אין טעם ואין זה מוסרי להקריב חיים על ארץ שמחר יחזירו לשכנים. והיות שגבולות הארץ הם בידי ההמון ( = דמוקרטיה) שיכולים להחליט כל יום אחרת לפי המצב רוח. יוצא שהדור הבא (או אפי' בדור שלנו = גירוש עזה)  יחליט שדמם של הדור הקודם נשפך לריק.

בן גוריון הבין טוב טוב את העניין ובכל זאת לא רצה לקבל את החוקה היהודית ובמקום להיכנס לבעיות חברתיות אז פשוט לא חקק חוקה בכלל. ואין חוקה במדינת ישראל עד ימינו. הכל משחק ילדים של משחקי דמוקרטיה, שזה טוב להרבה דברים, אבל אומה בלי חוקה אין לה קיום.

והיות שבן גוריון הבין את העניין אז פשוט וויתר לחרדים לשרת בצבא.

החרדים מצדם, בלי ההבנה הזאת עם מקימי ומנהיגי המדינה, לא היו מקימים את הקהילות שלהם בארץ ישראל. כלומר בלי הידיעה מראש שמוותרים עליהם ?! לא היו מקימים קהילות חרדיות בארץ ישראל.

אחרי שהם קיבלו את ההסכמה העקרונית הזו מצד מנהיגי המדינה, אז יכלו להקים את הקהילות ואת המשפחות המרובות ילדים בבטחה.

עכשיו אחרי 65 שנים באים לומר להם, תנו לנו את ילדיכם המרובים להקריב אותם על משחקי הדמוקרטיה שלנו ? אייך אמר להם לפיד ? "ניקח את ילדיכם מהחצר האחורית שלכם"

עומד לו בריון (לפיד) ומאיים על הורים שעמלים כל חייהם במסירות נפש ממש לגדל 10\15 ילדים (זה לא נתפס בכלל אייך מגדלים כל כך הרבה ילדים) שהוא יגזול מהם את ילדיהם מהחצר האחורי שלהם.

לא רק שאנו לא עומדים בהבטחה שלנו כלפיהם. אנו עוד חושבים שהם יתרמו 10\15 ילדים לצבא ואנו רק אחד או שנים או שלוש ?? תחשבו על זה.

לסיכום:

ויתרנו עליהם אז ולכן הם הקימו את חייהם ואת קהילותיהם בארץ. אי אפשר אחרי דור אחד לשקר להם לקחת את ילדיהם בכוח הזרוע. (זה גם תוצאה שאין חוקה במדינת ישראל ולכן אפשר להגיע להפקרות כזו)

או שנחוקק חוקה אבסולוטית (שאי אפשר לשנות זאת לעולם = חוק יסוד) על גבולות ארצינו מראש והם ידעו על מה הם שופכים את הדם. או שנמשיך לוותר עליהם.

זה לא פר ולא מוסרי לשקר למשפחות שהם יכולים להקים משפחה מרובת ילדים בבטחה בארצינו ואחר כך לגזול מהם את ילדיהם.

אנחנו חייבים להבין שאף זוג לא היה מקים משפחה גדולה אם היה יודע שילדיו וחייהם תלויים בידי בריונים שנבחרים על ידי משחקי דמוקרטיה וכובשים ומחזירים ומגרשים וכל הדם נשפך לריק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2013 13:06 לינק ישיר 

[ביליצר,

זכותך המלאה לא לענות, אבל אני באמת אשמח להסברך למה התכוונת.
בכל מקרה, רק כגילוי נאות - דבריים על "נערות הפיתוי" נאמרו, בלא מעט רצינות. בפורום הזה (בניגוד לפורומים אינטרנטיים אחרים, המוגדרים רשמית כ"חרדיים" ואשר בהם לא תמצא חילונים/רפורמים ומיני מרעין בישין "מפתים" אחרים) לא התקיימו דיונים על מקרים שקרו בשנים האחרונות למינֵי סלבריטאים חרדים עם "נערות פיתוי". מה שמפתיע אותי בדוגמא שלך הוא, שדווקא פורום בו אין דיונים כאלה - ברוח חצי-פורנוגרפית, עם טון של לה"ר ואלימות מילולית וכו' - מוגדר על ידך כסוג של "נערת פיתוי". זה פשוט נשגב מבינתי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2013 13:22 לינק ישיר 

[מקס,

כדאי לדייק - 
אין שום חוק מדינה שקובע כי יש חובה לערוך ברית מילה. כבר אמרו חכמים ממני, שאם היה חוק כזה - יש סיכוי סביר שמספר העורכים ברית לבניהם היה קטֵן פלאים.

וגם עוד הערה קטנה - אני מאוד מודה לך על כך שאתה נאבק בכל כוחך כדי למנוע ממני את החטא הנורא של אפשרות קיום נישואים חד-מיניים במדינת ישראל. זה אכן יפה מצידך לנסות ולהציל אותי מכך. אני באמת ובתמים מעריכה את דאגתך לשלומי המוסרי. הבעיה היחידה היא, שמבחינתי שלי, קיום נישואין כאלה (רק כדוגמא) הוא דווקא תיקון של עוול מוסרי, ובודאי לא חטא בפני עצמו. האם אתה מסוגל להבין זאת? האם אתה מבין שיש כאן שתי עמדות שטוענות שהן מכוונות לצדק ולמוסר? אני לא מבקשת שתקבל את העמדה השנייה, רק שתבין שהיא שם, ושהיא אמיתית לא פחות מזו שלך. אגב, אחד ההבדלים המרכזיים בין העמדה הזו לעמדתך הם, שאתה מבקש למנוע משהו ממישהו אחר, ואילו בעלי העמדה הזו מבקשים לאפשר משהו לעצמם. הם לא מנסים לכפות עליך כלום. גם אם יתקיימו יום אחד בע"ה נישואין חד-מיניים במדינת ישראל, אף אחד לא ימנע ממישהו לערוך טקס של זוג מעורב... לעומת זאת, במצב כיום - רבים מאוד אינם יכולים לערוך טקס נישואין (אזרחי, למשל) כרצונם והם חייבים לערוך אותו (או, אם סבתא שלהם מצד שמאל לא דיברה במבטא היידיש הנכון לדעת הדיין הספציפי, למשל - לא לערוך אותו בכלל) כרצונך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2013 19:00 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקס,

1. כדאי לדייק - 
אין שום חוק מדינה שקובע כי יש חובה לערוך ברית מילה. כבר אמרו חכמים ממני, שאם היה חוק כזה - יש סיכוי סביר שמספר העורכים ברית לבניהם היה קטֵן פלאים.

וגם עוד הערה קטנה - אני מאוד מודה לך על כך שאתה נאבק בכל כוחך כדי למנוע ממני את החטא הנורא של אפשרות קיום נישואים חד-מיניים במדינת ישראל. זה אכן יפה מצידך לנסות ולהציל אותי מכך. אני באמת ובתמים מעריכה את דאגתך לשלומי המוסרי. הבעיה היחידה היא, שמבחינתי שלי, קיום נישואין כאלה (רק כדוגמא) הוא דווקא תיקון של עוול מוסרי, ובודאי לא חטא בפני עצמו. האם אתה מסוגל להבין זאת? האם אתה מבין שיש כאן שתי עמדות שטוענות שהן מכוונות לצדק ולמוסר? אני לא מבקשת שתקבל את העמדה השנייה, רק שתבין שהיא שם, ושהיא אמיתית לא פחות מזו שלך. אגב, אחד ההבדלים המרכזיים בין העמדה הזו לעמדתך הם, שאתה מבקש למנוע משהו ממישהו אחר, ואילו בעלי העמדה הזו מבקשים לאפשר משהו לעצמם. הם לא מנסים לכפות עליך כלום. גם אם יתקיימו יום אחד בע"ה נישואין חד-מיניים במדינת ישראל, אף אחד לא ימנע ממישהו לערוך טקס של זוג מעורב... לעומת זאת, במצב כיום - רבים מאוד אינם יכולים לערוך טקס נישואין (אזרחי, למשל) כרצונם והם חייבים לערוך אותו (או, אם סבתא שלהם מצד שמאל לא דיברה במבטא היידיש הנכון לדעת הדיין הספציפי, למשל - לא לערוך אותו בכלל) כרצונך.]

אמשלום:

1. זה בדיוק העניין שאין מדינה על פי היהדות ולכן לעולם לא יהיה חוק אוסר או חוק מתיר. היהדות היא תורה אישית ומי שלא מקיים אותה פשוט נכרת מהאומה באופן אישי ומאבד את העולם הבא שלו = שרידותו ונצחיות האבולוציונית.
ולכן לא עשו חוק ברית מילה ושום חוק אחר, כל חוקי המדינה (בעניין נישואין ) כמה שידוע לי חוקקו החילונים והרבה מהרבנים הקיצוניים חשבו שזה דווקא אסון, כי זה יביא ממזרים בישראל.
ברור שבמצב העכשווי הרב קוק היה תמים מידי. מצד שני דווקא הוא (הרב קוק) נתן את האפשרות לעסוק בהחזרה בתשובה, כי אם לא היית נישואין על פי ההלכה ? אף אדם חרדי\דתי לא היה עוסק בחזרה בתשובה. אף אחד לא היה מכניס אותם לתוך חייהם ולתוך ביתיהם.

והנה אמרתי לצדיק לעיל עובדה קיימת שכל זמן שהחילוני לא רוצה אז אי אפשר לכפות עליו ד"ר יובל הררי הנודע טס לחול והתחתן. וגם חוקית אי אפשר למנוע זאת ממנו אם וכאשר החילוניים ירצו בכך באופן חוקתי.

אני טוען כאן דבר פשוט שצריך לעמוד עליו. יש הבדל בין  חוק נישואין לבין חוק שכופה על מישהו לעשות משהו שלא ברצונו כמו לעשות צבא או ללמוד ליבה. האם החרדי יכול לכפות על החילוני ללמוד ליבה חרדית ? האם עסקו בכך ? הרי בנישואין אין חוק כופה על עצם הנישואין. ההוא רוצה להתחתן השאלה היא טכנית באיזה הסכם הנישואין עשוי ? בהסכם על פי ההלכה או לא. ואם לא תהיה חוק על פי ההלכה אז היהדות החרדיות תחזיק מגילת יוחסין נפרדת ושלום על ישראל ולא יעסקו יותר בחזרה בתשובה.

2. נישואין חד זוגית במילא לא תופס במציאות. זה גם חוסר הבנה בסיסית במושג נישואין.
ממתי שני אוהבים צריכים הסכם ? אם מישהו היה מבקש ממני הסכם באותו רגע אני נפרד ממנו.
בנישואין בין בן ובת בא להגן על הבעל שהוא מגדל ומפרנס גשמית ונפשית את ילדיו הוא ולא את ילדי השכנים.
ולכן מה הטעם בהסכם חד זוגי ? מצד היהדות זה פשוט צחוק, תעשו הסכמים כאלה בכל יום את מי זה מפריעה בכלל ?

אין כאן שאלה של מוסר בכלל ולא ההלכה. יש כן בעיה מוסרית של הזוג עצמם שההורים שלהם הולידו אותו וגידלו אותה על מנת כן שהוא גם יוליד לדורי דורות, אחרת בשביל מה הולידו אותו ?
גם הזוג החד מיני גם רוצה בכך השאלה אייך יחנך את ילדיו הוא ? הוא גם יטריח להוליד מחוץ הנישואין החד מינית וגם יחנך אותם לעשות כמוהו ? ואם כן בשביל מה כל הטרחה המיותרת ?

ואל תנסי אפי' ללמד אותי פרק באוהבים כי אף אחד לא מתחתן בשביל אהבה, אהבה היא שקר קדוש חינוכי ותו לא, לא ראינו בשום אורגניזם שזוג משחק במשחק אוהבים. (אני לא מדבר על חיזור לסקס)

שוב חסר כאן ליבה חרדית:

ההומו סאפיינס איבד את המשיכה המינית שלו לבן\בת מינו, ולכן שרידותו היא פונקציה של דעת\תבונה ועמל.
חוקי המשפחה הומצא בשביל הנשים. כלומר להבטיח שהגבר ירצה להיות איתה לעולמים, חייבות הנשים להבטיח להם שילדיהם הם שלהם ולא של השכנים.

חוקי המשפחה מביא את הצורך בחברה ומדינה, בלי חוקי המשפחה לא צריכים חברה ולא נטל ולא שיתוף כי פשוט אין בשביל מה.

אפשר לומר שאפי' שפה לא צריך אם לא צריכים חוקי המשפחה, אף אורגניזם לא צורך בשפה ושורד.

תוקן על ידי maxmen ב- 31/05/2013 19:03:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 21:21 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
בילי
אבל הראש שלנו עגלגל.

גם כדור הארץ היה פעם מרובע 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 21:59 לינק ישיר 

מתי?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/06/2013 22:02:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 22:08 לינק ישיר 

יפה שעשו מזה שני בחינות ,
אף מימי חזל יש מדרשים על עולם עגול [מדרש במדבר]
בכל אופן אומות העולם מייחסים זאת לקולומבוס,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 22:12 לינק ישיר 

קולומבוס ניסה להוכיח אמפירית מה שהיוונים כבר ידעו מסברה. הוא לא זכה להוכיח זאת.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/06/2013 22:15:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 22:46 לינק ישיר 

קולומבוס גילה זאת על יד הטעות שרווח בתקופה זאת בעולם ולכן נקראת על שמו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 22:57 לינק ישיר 

בליצר
מדרש רבא - במדבר-חובר  הרבה לאחר קופניקוס וגלילי.  בדוק.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 01/06/2013 23:00:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 23:03 לינק ישיר 

ירוחם הדברים גם נכתבו בבבלי ובירושלמי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 23:06 לינק ישיר 

במחילה למדני- איפה? בזהר שחובר כאמור גם הוא מאוחר  גם כתוב. אבל בתלמוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 23:13 לינק ישיר 

חברים יקרים, הדעה הרווחת בתקופת קולומבוס היתה שהעולם כדורי. הטעות הרווחת היתה בקשר לגודלו. קולומבוס היה סבור שהעולם קטן בהרבה ולכן היה בטוח שהגיע להודו ולכן קרא בטעות לתושבי היבשת - אינדיאנים. אבל זה בסדר לייחס את גילוי כדוריותו של העולם לאברהם אבינו הילדון או שמא אני מתבלבל במדרשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2013 23:20 לינק ישיר 

מסכת דרך ארץ פרק ז הלכה לח

ירושלמי עבודה זרה פרק ג דף מב עמוד ג,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חרדים כותבים על עצמם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.