|
|
| נשלח ב-3/6/2013 21:29 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | | מקס,
זה נכון שהסכם ורסאי היה לא הוגן ושגרמניה קופחה בו, וגם נכון שהנאציזם עלה לשלטון בעקבות המשבר הכלכלי של שנות ה-20. אולם כדאי לזכור שמלכתחלה מלחמת העולם הראשונה היתה מלחמה פרימיטיבית והמונית שאיימה להחריב את כל התרבות האירופאית. אז נסעו הלורד בלפור והפילוסוף היהודי-צרפתי אנרי ברגסון לווילסון ושיכנעו אותו שאמריקה תצטרף למלחמה כדי להכריע אותה ולהציל את מה שנשאר מאירופה. ככה שהשאלה צריכה להיות למה המימוש של "השלום הנצחי" של קאנט באמצעות היוזמה להקמת חבר הלאומים נעשה ע"י נשיא אמריקאי ולא היה יוזמה אירופאית, ומדוע חבר הלאומים לא הצליח למנוע את מלחמת העולם השניה.
|
|
כי שאנושות שוללת מהפרטים את הבסיס (אדמה ומקור פרנסה) לעולם לא תהיה שלום. אנו יכולים פשוט לשכוח מיזה. ולכן אני מת על משה רבינו (אפי' שזה נשמע פרימיטיבי לפרימיטיבים שחושבים שהם נאורים)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2013 21:32 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | דייר היקר:מה הטעם לעסוק בי ?...
...אדם סמית אבי אבות הכלכלה הקפיטליסטית קרה לספרו "אושר העמים"תעצור ותחשוב ותנסה להיכנס לראש שלו "אושר העמים" ??? מזה ? מילא אושר השבט שלך או אושר המשפחה שלך, מה פתאום אושר העמים ?מי דחף אותו ? התבונה והטוב !!...
|
|
אתם האשכנזים... קשה לכם עם האות ע', הא?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2013 21:48 |
|
| |
מקס,
טוב כתבת. שים לב שקאנט ב"שלום הנצחי" כתב: אין מדינה רשאית לרכוש מדינה עצמאית אחרת על ידי ירושה, חליפין, קניה, או מתנה, יען כי מדינה איננה רכוש אלא ציבור-אנשים, שחוץ ממנה אף אחד אינו רשאי לצוות לו ולפקד עליו. קאנט לא הבין, מה שאתה הבנת, שאין למדינה, דהיינו לשלטון הפועל מכח חלק מהציבור או מכח רוב הציבור או אפילו מכח הסכמת כל הציבור, רשות לגזול את חירותו של הפרט וזכויותיו הבסיסיות, וכל עוד כל מדינה איננה מתוקנת לכשעצמה ממילא לא יכול להיות שלום נצחי בין מדינות.
תוקן על ידי מ80 ב- 03/06/2013 21:55:52
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2013 23:11 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | אתם האשכנזים... קשה לכם עם האות ע', הא?
|
|
אהבתי. נכון "עושר העמים" כנראה זה כבר בדם שאושר העיקר ולא עושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2013 23:54 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | מקס,
טוב כתבת. שים לב שקאנט ב"שלום הנצחי" כתב: אין מדינה רשאית לרכוש מדינה עצמאית אחרת על ידי ירושה, חליפין, קניה, או מתנה, יען כי מדינה איננה רכוש אלא ציבור-אנשים, שחוץ ממנה אף אחד אינו רשאי לצוות לו ולפקד עליו. קאנט לא הבין, מה שאתה הבנת, שאין למדינה, דהיינו לשלטון הפועל מכח חלק מהציבור או מכח רוב הציבור או אפילו מכח הסכמת כל הציבור, רשות לגזול את חירותו של הפרט וזכויותיו הבסיסיות, וכל עוד כל מדינה איננה מתוקנת לכשעצמה ממילא לא יכול להיות שלום נצחי בין מדינות.
|
|
תודה,
אני אספר לך סיפור יפה: כצעירים למדנו חפץ חיים שמירת הלשון. יש לחפץ חיים את החן הענק והטהור בכל מה שנוגע לזולת ולפרט. אבל פעם הגענו לפסקה הקר הזה שאומר שאין אונאה בכל מה ששני מחותנים קובעים מהסכם מראש ?! כצעיר זה פשוט הטריף אותי. נכון שהוא טוען שרובם במילא לא מקיימים את ההסכמים האלה כי חזקה לאדם שרוצה לשדך ולחתן את ילדיו במילא יבטיח גם להביא את הירח. אבל מה פתאום להצדיק זאת הלכה למעשה ? כלומר אסור לי להזהיר אדם לא להשתדך עם אדם שלא מקיים הסכמים שחתם עם מחותנים שלו ?
ממש כעסתי עליו. אחרי שנים שתפסתי וראיתי את התמונה הגדולה פשוט נפל לי האסימון. כן כן יותר חשוב להתחתן מלקיים את הסכמים. אם הבטחתי תביא את הבן\בת שלי להתחתן ?! אני יעשה זאת !!
נכון כולנו יודעים כמה שאסור לא לקיים הסכמי ממון וכו' וכו' אבל להתחתן יותר חשוב. ואם אני מכיר אדם כזה שלא עומד בהבטחותיו ? אסור לי לספר לאחרים כי זה לא אונאה לשמה, כך אומר החפץ חיים.
למה אני מספר זאת ? להראות לנו שאנו מכירים רק חלקים מהתמונה הגדולה כמו לא תגנוב ולא תשקרו וכדומה. אז כל צדקותו של האדם נמדדת אצלינו על פי זה. אבל אם כבר מכירים את התמונה הגדולה אנו כבר יודעים שהלא תגנוב תלוי קודם במה חלקת לכולם קודם. אין לא תגנוב אם שללת ממנו את כל היקום מראש להפך אז אתה מביא אותו בכוח לגנוב, כי אין לו כלום אז יגנוב, הוא לא חייב למות כי המצאנו את הלא תגנוב.
בקשו ממני לדבר כמה מילים ביום כיפור לפני מנחה. וכך אמרתי: למה אלוקים נתן לנו את יום כיפור ? כי כל החטאים לעומק זה המצאה שלנו למען הסדר הטוב. לעומק הם לא חטאים בכלל. ולכן נתן לנו האלוקים את יום כיפור לומר לנו שאנו טהורים. כלומר יש לנו זכות לשקר ולומר ש X ו Y הם חטאים ?! אך ורק בתנאי שתתן לו בסוף השנה אפשרות לכפר. אם לא תתן לו את האפשרות לכפר ? אז מי נתן לך זכות לומר על משהו שזה חטא ?
וסיימתי ואמרתי: וזה ה"אתה בחרתנו מכל העמים" העמים קובעים חטאים מכוח הזרוע (חוק) ולכן לא מרגישים צורך לתת לחוטא אפשרות לכפר. (במחשבים בשילטון קיים כל החטאים עליך לנצח ולפעמים אתה סובל מיזה כל חייך) אבל התורה שלנו שקובע שמשהו חטא ?! היא לא תקבע זאת לפני שנתן לך את האפשרות לכפר ושכולנו נשכח שעברת על חטא שהתורה המציא כחטא.
המעמיקים הבינו טוב טוב את דברי ואחרים כבר דאגו שבשנה הבא הם יקנו אטמי אוזניים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2013 00:50 |
|
| |
מקס,
נבונים הדברים שסיפרת. ודאי שדרך השם הינה דרך הטוב והישר, ואמנם נאמר בירולשמי למה הוא טוב כי הוא ישר ולמה הוא ישר כי הוא טוב, ובד"כ כאשר יש סתירות אנושיות בין מה שטוב לבין מה שישר, הרבה יבחרו במה שנראה להם טוב.
יש כיום כל כך הרבה אבות השקועים בחובות שלקחו כדי לחתן את בניהם ובנותיהם והרבה אבות שתרתי משמע אין להם כבר ממי לבקש עזרה כדי לחתן את ילדיהם, ואני מתפלא למה בחרו בכזו הנהגה. הרי גם הרמב"ם וגם התוספתא אומרים ראשית-כל יקבע לו אדם מלאכה להתפרנס ממנה, אח"כ יקנה בית דירה, ואח"כ יישא אשה.
ואתה אומר תקשיב, הרי המציאות המודרנית היא כזו שלהרבה אנשים אין פרנסה מספקת, וגם מחיר הדירות
גבוה ומוגזם, והצעירים טוב עבורם להקים משפחה בהקדם, אז אין לאבות ברירה אלא לחתן את ילדיהם בעזרת הסכמים למרות שיודעים שיתקשו לקיימם.
והנה אני שואל הרי כל בר דעת מבין שמעמידים את האנשים הפשוטים בנסיונות גדולים, נסיונות הנובעים מהנהגה לא נכונה.
האם רועי הצאן מבינים את סבלם של צאן מרעיתם? האם חושבים מה נכון לעשות ואיך לתקן את ההנהגה?
תוקן על ידי מ80 ב- 04/06/2013 00:50:41
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2013 01:24 |
|
| |
מ80 היקר:
ולכן צריכים לעמיד סנהדרין (שבעים זקנים נבחרי הציבור) שהם סוד (=שבעים). וברית מילה = סוד. לומר אין שום תועלת לברית מילה בלי שתהיה סנהדרין.
כלומר התורה היא חבילה שלימה אי אפשר להפריד ביניהם. אי אפשר לחיות בחברה גלובלית עם חוקים גלובלים ולדרוש מצוות כל אחד לחוד כמו ברית מילה.
ברית מילה אי אנטיתזה לחברה גלובלית.
מצד שני אם נרצה לחיות על פי ברית מילה = המשפחה עיקר הפרט עיקר לחברה והחברה טפל. אז אנו מגיעים להפקרות שאתה מדבר עליו.
ולכן אני לא מציע לשתף בחברה כי אז בשביל מה ברית מילה ? רק דווקא להקים סנהדרין שזה בדיוק השלימות האמיתי לכל בני אנוש. כלומר לבטל את החברה. ולחלק את היקום לכל פרט. ולבחור סנהדרין שלא תהיה הפקרות.
וזה עומק דברי חז"ל כאן.
בראשית רבה (וילנא) פרשת וירא פרשה מט
ב כתיב (תהלים כה) סוד ה' ליראיו ובריתו להודיעם איזהו סוד ה' (?) זו מילה שלא גלה אותה מאדם ועד עשרים דור עד שעמד אברהם ונתנה לו שנאמר ואתנה בריתי ביני ובינך, א"ל הקב"ה אם תמול, תטול סוד ה', מה סוד ה', ס', ששים, ו', ששה, ד', ארבעה, הרי שבעים, שבעים אני מעמיד ממך בזכות המילה שנאמר (דברים י) בשבעים נפש ירדו אבותיך, מעמיד אני מהן שבעים זקנים שנא' (במדבר יא) אספה לי שבעים איש מזקני ישראל ומעמיד אני מהן משה שהוא הוגה בתורה בשבעים לשון, שנאמר (דברים א) הואיל משה באר וגו', בזכות מי בזכות המילה שנאמר סוד ה' ליראיו, א"ל הקב"ה לאברהם דיו לעבד שיהא כרבו אמר לפניו ומי ימול אותי, אמר אתה בעצמך,
תוקן על ידי maxmen ב- 04/06/2013 01:26:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2013 05:04 |
|
| |
מקס,
פעמים שאלתי את עצמי היאך רבי מאיר ורבי יהודה ורבי יוסי ורבי שמעון היו מצויים בחברת איש עם רעיו כאשר היו חלוקים זה על זה בהרבה הלכות. ולא רק זאת, אלא שרבי מאיר היה חריף שבדורו ובנקל יכל לסבור שהוא גדול הדור, ורבי יהודה היה ראש המדברים ובנקל יכל לסבור שהוא רב ראשי, ורבי יוסי נימוקו עמו והלכה כמותו ובנקל יכל לסבור שהוא ראש לחבריו, ורבי שמעון היה ממשיכו המובהק והנאמן של רבו ובנקל יכל לסבור שתורתו אמת יותר מתורותיהם של חבריו. והגעתי למסקנה שהבינו שהכלל גדול ושלם מחלקיו, ולמדו זאת מרבם וחבריו, כי גם הם היו מצויים בחברת איש עם רעיו, וגם הם היו חלוקים זה על זה בהרבה הלכות. והנה רבי אליעזר היה היחיד בדורו הראוי לרוח הקודש, ורבי יהושע לא היה בדורו חכם כמותו, ורבי טרפון היה חריף שבדורו, ורבי עקיבא היה מנצח את רבותיו בהלכה עד שהחשיבוהו לחבר. ונראה לי שהגיעו לכזו מעלה של חברות בזכות רבן יוחנן בן זכאי שידע כמה קשה המחלוקת ולימדם דרכי שלום. מדוע בתקופת בית שני שעיקר עולם התורה היה בבבל הסנהדרין היה בא"י ולא בבבל? לומר שזה בגלל בית המקדש קשה לומר, כי לא שרתה שכינה בבית המקדש שבבית שני. אלא מאי? תלמידי חכמים שבבבל היו חובלים זה בזה, ומשיטת לימוד שכזו לא יכולה לצמוח סנהדרין, ועל-כן רק בא"י מתוך תלמידי חכמיה שהיו מנעימים זה לזה בדברי הלכה צמחה וקמה סנהדרין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 00:01 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | | והגעתי למסקנה שהבינו שהכלל גדול ושלם מחלקיו, |
|
מ80 היקר:
לא הבנתי מה כוונתך במשפט הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 00:32 |
|
| |
מקס,
עיין שבת סג ע"א .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 07:33 |
|
| |
לפחות לגבי גיוס הרדים אין מה לדאוג .
כי כל בר דעת מבין שלא ייצא שום דבר מכך והציבור החרדי רק יקבל המון כוח וחיזוק מעצם הרדיפה .
ניסיון לרדוף ציבור רק בעבור אמונתו לא יצלח לעולם ולהיפך זה רק יגרום לאיחוד וחישול החברה החרדית מבפנים .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 11:05 |
|
| |
אף אחד לא יכריח את החרדים להתגיים, פשוט יפסיקו לסבסד אותם, והכסף יענה את הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 11:27 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אף אחד לא יכריח את החרדים להתגייס, פשוט יפסיקו לסבסד אותם, והכסף יענה את הכל. |
|
קודם כן מכריחים. ושנית הכסף לא יענה את הכל, לפחות לא אצל החרדים. הגיע הזמן שתפסיקו לחלום חלומות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 17:30 |
|
| |
אתם אומרים פן ירבה והקב''ה אומר כן ירבה .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2013 23:06 |
|
| |
מקס אם אין למדינה זכות לכפות על אנשים שום דבר, אז למה מכריחים חילונים להתגייס? למה חילונים לא מקבלים פטור? ואם אנחנו רוצים להיות עקביים - מי לדעתך ישרת בצבא אם כולם יקבלו פטור?
|
|
|
|
|