בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב עובדיה יוסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2013 14:49 לינק ישיר 

לכל הטוענים כאילו מרן שליט"א אין דעתו מעורבת עם הבריות ולא מתמצא בעניינים ורק נסמך על דעת מקורביו ומהנהן בראשו עפ"ל:
 (צילום: )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 15:13 לינק ישיר 

לירוחם- בשיבת ציון בבית שני היה די ברור שלהיות יהודי פירושו לקיים מצוות, לכל הפחות את חלקן. ומכאן יצאו שמעיה ואבטליון, אין לי בעיה עם גרי צדק ובמשפחתינו יש כמה שידוכים עם ילדי גרים. אני לא יחסנית מטופשת כמו כמה מהחרדים שלא מסוגלים לסבול מוצא שונה. אבל היהדות היא לאום שמוגדר על ידי דת, וגיור הוא עניין דתי. (אין אומתינו אומה אלא בתורתה- רב סעדיה גאון).
העניין שהציונות (גם הדתית) חידשה שלהיות יהודי פירושו לדבר עברית ולשרת בצה"ל (כל ההתייחסות בתקשורת לנושא היא כזו). ולדרוזים לא נותנים תעודת יהודי כי הם לא מעוניינים, אבל מבחינת גיורי צה"ל אין כאן דבר עם הדת אלא "כרטיס כניסה לחברה הישראלית". אם היה כאן משהו עם הדת היו יותר בנים בקורס, שמוכנים לעבור ברית מילה. אבל הם לא מוכנים להקריב עד כדי כך כדי "להיות ישראלי". 
בנוסף אין מה להשוות גיורים בתקופות אחרות לגיורים בתקופה הזו שמקנים זכויות אזרחיות מלאות, קלות בנישואין, ואולי גם סל קליטה במדינה מתקדמת לעומת ארץ המוצא (רוסיה ואוקראינה הנחשלות). 

לחסידי הרב עובדיה אין לי מה להוסיף כיון שהם חושבים עצמם טפשים גמורים שלא מסוגלים להבין שיקולים נעלים של רבנים. התורה לא בשמים היא, ופסקי הלכה הם תורה שבעל פה שצריכה להיות מובנת בשכל. מה שהכי מובן בשכל מכל הסיפור הוא לא הוויכוח ההלכתי שלא קיים אלא המריבה הילדותית מגזרית בין סרוגים לכיפות שחורות, בה רבנים משפילים זה את זה לחינם כשהפסיקה זהה. באהבת ישראל נביא את הגואל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 15:44 לינק ישיר 

גירות אמיתית זה רק קבלת עול מצוות .

אך מי שברגע הראשון לא אוחז בכך הרי זה גיור בטעות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 16:29 לינק ישיר 

כרם, תקראי את הפסקים שהפנה אותך זיהוי, שם תמצאי שגיורי צה"ל אליבא דהרב עובדיה א. עם ליקויים, בניגוד לביקורת שהצעת. ב. מה לעשות, לשיטתו, בדיעבד, הם תקפים; יש לך ביקורת? בידקי והגיבי. מגוכח להעלות ביקורת על רבנים כעמר ועובדיה בפסק המשמעותי ברמה ההיסטורית, שטועים הם ברמה של העובדות, בלא להוכיח כך. ויותר מגוכח להוסף לטעון באופן כללי שפוסק כר' עובדיה הוא חרטטן הלכתי שעסוק במריבה ילדותית עם הדת"ל כשאת מדברת על הביקורת על הר' סתיו - אכן אין זה נושא האשכול ודובר כאן בזה הרבה - אך סתם להעשרת הידע, נגד הרב סתיו יש כמו הרב אבינר, שהוא לא ילדותי מהציבור החרדי. אז אולי תחקרי את האספקט ההלכתי בסוגיות שהתייחסת אליהם טרם כתיבתם כמשה מסיני! (ואם רק חסידים עושים זאת, קצת להתחסד זה טוב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 19:14 לינק ישיר 

אני מתנצל מראש על דבריי אלו,
כגרפולוג אני יכול להניח שמרן מאו"י שליט"א הולץ לכתוב את המכתב שהביא זהוי. (עדיין אין בידי הוכחה ממי אולץ וכיצד)

תוקן על ידי אחרחוק ב- 27/06/2013 19:15:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 21:30 לינק ישיר 

המלעיזים המהגים והמצפצפים על החלטת מר"ש אלצו אותו אכן לכתוב את המכתב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 00:18 לינק ישיר 

זיהוי היקר,
אתה ועוד חבר אחד מאוד מענגים אותי בדיון זה ובדיונים סמוכים. כמעריץ גדול של הרב עובדיה או של רבנים חשובים וצדיקים אחרים, אף פעם לא הבנתי שאני אמור לעשות הכל כדי להאמין שאני אמור להעריץ אותם, נהפוך הוא, תמיד ניסתי לבקר את עצמי ולחשוב שוב; כמובן לא במובן של לחפש למה לא לקבל, אלא קצת יותר במובן של למה אני מקבל? האם ההשגה שלי היא הנכונה ובדרך הנכונה? וכדומה.
כשאתה וחבריך מנסים למצוא הסברים לכל דבר, כלום אתם לא מוכנים לקבל חוץ מזה שהרב עובדיה הוא גדוה"ג, כולם טועים ושקרנים, בין חברי הפורום ובין רבנים ת"ח שונים ומשונים.

ולסיכום, כשכתבתי שהמכתב מאולץ פירגנתי, כדאי שתשלח את המכתב לגרפולוג אובייקיטיבי יותר, הוא יאמר לך באמת מה המכתב אומר... העניין הוא שזה לא המכתב הראשון של הרב עובדיה שנפל לידיי, ולכן אני מעדיף לבודד אותו, אבל שיהיה ברור, עד כמה שאני מבין אין כל ויכוח על נקודות מסויימות במכתב שצועקות אילוץ!
ושוב אני מתנצל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 00:41 לינק ישיר 

אייזין כתב:
גירות אמיתית זה רק קבלת עול מצוות .

אך מי שברגע הראשון לא אוחז בכך הרי זה גיור בטעות .

לא כל כך פשוט, ולפעמים מורכב למדי. ראה בבלי, שבת סח: (גר שנתגייר לבין הנכרים), או את הרמב"ם על מי שנתגייר על ידי הדיוטות שלא לימדוהו את המצוות ועונשן.

דיון נרחב בסוגיה זו ניתן לראות כאן:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 08:09 לינק ישיר 

אין גירות אמיתית ללא קבלת מצוות .

כי במה הוא מתגייר ?

להיות ככל העמים בית ישראל .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 10:26 לינק ישיר 

אייזין כתב:
אין גירות אמיתית ללא קבלת מצוות .

כי במה הוא מתגייר ?

להיות ככל העמים בית ישראל .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 12:13 לינק ישיר 

אחרחוק,

התכונה הנ"ל היא חשובה ומעולה. 

אני לא מעריץ של הגר"ע מלידה וממש לא חסיד שוטה.

אפשר לומר שהדמות הזאת סקרנה אותי מאד וקראתי עליה כל פירור מידע ומשם מגיעה הערצתי.

להעריץ אדם שמוחזק כגדול איננו דבר חריג או מוזר.

אם אינך מתכוון לרמיזות פוליטיות עבות בנושא יו"ר ש"ס הנכנס אשמח לשמוע עוד על הניתוח הגרפולוגי של מכתבי הגר"ע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 14:23 לינק ישיר 

"להעריץ אדם שמוחזק כגדול אינו נחשב חריג או מוזר" "תכונה חשובה ומעולה"

זאת תכונה חשובה ומעולה למי שגדל בבועה החרדית שמלמדת אנשים לא לחשוב לבד אלא לסמוך על הגדויילים.
מה אתה מעריץ בר עובדיה? את הקללות שלו? את העובדה שהוא בחר בעבריין מורשע לעמוד בראש המפלגה שהוא עומד בראשה? אתה מעריץ את הרב שתומך במפלגה שראשיה הם עבריינים שלומדים תורה ומבזים את התורה בבתי הכלא? שבגללם כל עבריין שני פתאום מגדל זקן וחובש כיפה כדי להוכיח ששחיתות ודת באים ביחד?

במחשבה שניה אצל החרדים זו מצווה לגנוב מהמדינה ולכן על הדיבר:לא תגנוב מותר,ואף מצווה לשנות אותו ל:כן תגנוב (מהמדינה ,מהחילוני,מהגוי) ועשית הישר והטוב למען ייטב לך בזה ובבא,תורתי אל תעזובו. 

ואגב גם המטורף האדמור הקנדי הלברנץ זוכה לכבוד מלכים והערצה בלתי מוגבלת מחסידיו העוורים וזו תכונה חשובה ומועילה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 14:57 לינק ישיר 

מואדיב, הערה במאמר מוסגר לגבי ההפנייה שלך.
עברתי בין בתריה וחסר לי שם חילוק מאד יסודי (שעמדתי עליו במאמרי ב'אקדמות'). הדיון ההלכתי עוסק בד"כ בשאלה האם חלק מתהליך הגיור הוא אקט פורמלי של הודעת וקבלת המצוות (מעב רלמילה, טבילה וקרבן). וכאן יכולות להיות דעות לכאן ולכאן, וכמובן מחלוקות בשאלה מה צריך להיכלל בזה. אבל יש שאלה אחרת לגמרי: האם גר שמתגייר צריך לקבל עול מצוות. האם זו מהות הגיור. כאן התשובה לדעתי היא כן בכ"ף רבתי. אני לא חושב שיש בזה חולק למעט אולי תשובה או שתיים אזוטריות (מלמד להועיל כמדומני) שלדעתי טועות בדבר משנה. וכבר אמרתי כאן פעם שלא כל מה שכתוב באותיות בכתב רש"י בספר שכרוך בכריכה שחורה או חומה ואותיות זהב הוא דעה הלכתית.
דומני שהגמרא שמוזכרת שם לגבי גר שמקבל הכל פרט למצווה אחת וכולם תמהו מדוע הפוסקים השמיטו אותה (למעט הטור). התשובה מאד פשוטה: שם הדיון אינו על הליך הגיור אלא על מהות הגרות. ובזה הרי ברור לכולם שזו מהות הגרות. הם בכלל לא רואים את זה כקביעה הלכתית אלא הגדרת מושג. אחרי שמישהו רוצה 'להתגייר', כלומר לקבל מצוות, הדרך לעשות זאת מוגדרת על ידי ההלכה (מילה, טבילה קרבן, ואולי גם אקט הצהרתי של קבלת מצוות). כמו שלא תמצא בשו"ע את הדרישה שמי שרוצה לקנות צריך להתכוין לקנות. תמצא שם רק את הדרכים השונות לקניין (פעולות הקניין). והסיבה לכך שהיא שההלכה דנה בשאלה כיצד מי שרוצה לקנות יוכל לעשות זאת. היא לא באה ללמד אותנו מה לרצות. כך גם לגבי גיור.
לכן ברור ופשוט שגר שלא התכוין לקבל מצוות ולא בשביל זה הוא בא הוא גוי גמור למהדרין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 16:22 לינק ישיר 

זיהוי,
גם אני בעד כבוד אלמנטרי לרב או ת"ח באשר הוא, אבל כשאתה בודק בצורה רציונלית רב כדי שיהיה רבך אתה לפעמים מוצא נקודות שאינך משלים עימך לגמרי, וגם זו זכותך, שכמה דברים לא תצליח לקבל מרבך [תלמיד אינו עבד, שידו כיד רבו. ראיתי ווארט ע"ז באיזה ספר מוסר (אינני זוכר) על בקשת אלישע "כפליים מרוחך אליי", שר"ל שיזכה לרוח אליהו חוץ מרוח חכמתו שלו. והדברים מבוארים בהקדמת הרמב"ם לפיה"מ לגבי בית שמאי ובית הלל, למה נקראו תלמידים שאינם הגונים, עי"ש]. וכבר תמה המהרש"ל בהקדמת ים של שלמה על בעל מגדל עז, שתמיד מצא יישוב לשיטת הרמב"ם, איך לא קרה שאפילו שאלה אחת היתה חזקה ונכונה בעיניו?? בניגוד למגיד משנה, שלפעמים הודה ולא בוש שאינו מבין את דברי הרמב"ם.

בעניין הגרפולוגיה, ככל בעלי המקצוע לא אגלה לך את סודות הבדיקה אבל 1.שולי ימין רחבים ומתרחבים בניגוד לשולי שמאל (נעדרים). 2.כתב לא נעים מספיק לקריאה ולא מסודר. 3.חזרה על אותיות. 4.העדר חיבורי אותיות. 5.אותיות נוגעות זו בזו.
בגדול כ"ז (ועוד כמה שיראו לך המבינים על המכתב עצמו) לא אופייני לכתיבה של הרב עובדיה. רוב הדברים מסמלים ניתוק חברתי, אובססיה, התרכזות בהווה וניתוק מהעבר [משהו שלא אמור לקרות בגיל 93...], חוסר מסוגלות-הכלה [בעיקרון, עד כדי שיקוץ בחייו...] וכדו'. וההשערה הראשונית היא שהמכתב מאולץ [אינני שולל שהרב אילץ את עצמו, אבל בולט מאוד שכתיבה נוגעת בלחץ מסיבי מהסובבים].
אינני בקי בפוליטיקות של ש"ס ואין לי מושג מי מאלץ את מי. ובמידה ומישהו שמבין יוכיח אחרת אכבד את דעתו.
אבל תאמין לי יקיר, בזמן שאתה מתעסק בהבלי הפוליטיקה היית מספיק עוד סימן ביחוה דעת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 16:29 לינק ישיר 

הרב מיכי,
חילוני מכבד ואוהב מסורת נקרא אצלך שלא קיבל עליו מצוות? ודתי שמסיבות שונות מזלזל [במישור המעשי, לא ח"ו הרעיוני] במצוה או מצוות מסויומות אינו חשוב כמקבל מצוות?
ומידה ואכן, אינם חשובים כמקבלי מצוות תכיר לי גרים כשרים לדעתך, אשק את כפות רגליהם (ובנושא האשכול, אפילו הרב עובדיה קטן לידם )

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב עובדיה יוסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.