בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב עובדיה יוסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2013 23:21 לינק ישיר 

שבוע טוב.

זיהוי הנכבד

דומני שברור הדבר שאין כוונתי לומר שהרב עובדיה הוא 'תוכי' שמעתיק מספרים. אבל בהחלט אדם ששיטת לימודו הוא באופן הנפוץ יותר והישיבתי יותר הדבר יבוא על חשבון ידיעותיו. וכן להפך. לגבי דחיית ראייתך מדברי חז"ל כמו שכתבתי לעיל נראה לי שהדחייה בעינה עומדת. והבוחר יבחר. 

לבאבא ולמ80

בודאי שהרב ע"י אינו רב רפורמי שיכול לעשות בהלכה ככל העולה על רוחו. הוא מוגבל וכפוף לפסקים ולספרים הסטנדרטים. לכן ברור שאין הוא יכול להתיר בכל מצב. אבל אדם יצירתי יוכל בתוך המנה ההילכתי למצוא התירים לרוב שלפעמים אדם יודע בתוך תוכו שהדבר אינו מתיישב יפה עם המוסרת ההילכתית הסטנדרטית. ובכל זאת קשה לבוא עליו בביקורת כיוון שאינו חוגר 'מאוד' מהמוסכמות הרגילות. כוחא דהיתרא בעולמו של הרב ע"י לדעתי הוא קו מנחה של חיפוש אחר פיתרונות הלכתיות [כעין מכון צומת של דורנו]. ודי לעיין בקישור שהביא באבא לעיל שבו אמר הרב ע"י על עצמו 'שאינו זוכר מיקרים שבהם לא הכשיר גיור ומצא פיתרון לדבר'. וכמו כן ידוע שאת עגונות מלחמת יום הכיפורים הרב התיר את כולם. מה שלא רצו לעשות פוסקי הזמן המיקלים דאז. אין זה משום שאף אחד אינו יודע את ההלכו. אלא הרב ע"י יצירתי בתחום ההלכה יותר מהם. ובאמת שהרב חוזר על דבריו השכם והערב שהדיין והרב בזמננו צריכים להקל. דהיינו שהכרעת ההלכה אינה נעשית מתוך התחברות פנימית אמיתית לפסק דבריו מתישבים על ליבו בהתאם לסוגיית הגמרא. אלא ע"פ כללים קבועים. 

לאייזן

אינני מסכים שמי שמחפש עמקות ימצא זאת בספרי הרב. אע"פ שבין השורות אפשר לראות גם את למדנותו. לא לחינם כל יוצאי אשכנז שבדורנו אינם מעריכים [בלשון המעטה] את תורתו של הרב. [לדעתי ההפסד כולו שלהם ויש בדבריהם טעות רבה]. וגם הפוסקים שכלפי חוץ מעריכים אתו [כגון הרב וואזנר] אינם דנים בדבריו אפילו שיכולים לדון בדברי אחרים. 
דוגמאות: בכל ספרי הוצאת עוז והדר [הצאה חסידית מובהקת] מתעלמים לחלוטין מספריו באופן בולט. את ספרי הרב בו ציון אבא שאול הם מזכירים. [עיינו במשנ"ב שלהם.  וכן במדור ההילכתי בסוף מתיבתא]. וכן מהדורת דרשו במשנ"ב  [הוצאה ליטאית] מחקו את ספריו כלא היו.
 ברור הדבר שזה נעשה בהוראת רבותיהם. אע"פ שאינני מסכים עימם אבל ברור הדבר שאין עשן בלי אש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2013 23:49 לינק ישיר 

פוסקים שאינם מסוגלים לשמוע דברי תורה אלא בדרכי גרסתם וסברתם, גם אם תורתם גאונית, הרי שיש בכך קטנות-מוחין. אדרבא פוסקים כמו הרב הרצוג והרב עוזיאל, או הרב אליעזר יהודה ולדנברג והרב עובדיה יוסף, שלמרות דרכיהם השונות בפסיקה למדו זה מזה ואהבו זה את זה, עליהם נאמר תלמידי חכמים המקשיבים זה לזה בהלכה הקדוש ברוך הוא שומע לקולן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 00:10 לינק ישיר 

מסכים לדבריך. דברי אמת.
שים לב שפוסקי אשכנז [בכל כלל יש יוצא מהכלל כגון הגרש"ז אויירבעך] בדרך כלל אינם מסוגלים 'לשמוע' דעות אחרות.  בדרך כלל זה מגיע עם קיצוניות במכלול של תחומים , קצוניות בהלכה בהשקפה וכו'. אבל זה נושא בפני עצמו. לך תנסה לומר לחזונישניק סרבא אחרת ממה שכתוב בחזו"א הוא 'לא יבין' אותך. וכן אצל הבריסקער. וכו'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 00:39 לינק ישיר 

אינני חושב שהם לא מכירים את ספריו .

אלא בגלל שאצלהם מחמירים יותר ונקטו בגישה פחות מקילה לכן לא מצטטים משמו .

אף על פי שהמון ספרים שנכתבים היום מעתיקים מספריו במון בלי לצטט את שמו .

למדנותו גדולה ומקיפה את כל התחומים .

והוא עצמו כן מצטט המון את פוסקי אשכנז .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 00:49 לינק ישיר 

זכר תמים,

בארצות אשכנז שלפני מלחמת העולם הראשונה היו עדיין לא מעט למדנים שלא הסתכלו בקנקן אלא במה שיש בו. לדוגמא, פעם רבי חיים מבריסק סיפר על תלמידו רבי שלמה פוליאצ'ק, העילוי ממייצ'יט, מתוך התפעלות רבה. אחד מהשומעים העיר כי אפשר היה לשער שמכיון שהמייצ'יטי נעשה מקורב לרב ריינס ומאחר שקיבל את משרת ראש מתיבתא והרים את קרנה של הישיבה שבלידא, הרי הוא רבי חיים, מתנגד חריף לציונות ולרב ריינס, יתייחס גם אל המייצ'יטי לא בהתלהבות שכזו. השיב רבי חיים מבריסק: מה ענין שמיטה אצל הר סיני? וכי בשביל שאינני גורס את הציונות איני רשאי להחשיב את הרב ריינס? ואם אין אני גורס את הרב ריינס, אין אני רשאי להעריך את ישיבתו? ואם איני גורס הישיבה בלידא, איני רשאי לכבד את המייצ'יטי? יכול אני להיות מתנגד לציונות וחסיד של הרב ריינס, ואני רשאי להיות מתנגד גם לו ולהכיר כי ישיבתו היא טובה, ואפילו אם הישיבה איננה לפי רוחי היא, עומד המייצ'יטי בחשיבותו כמו שהיה.

תוקן על ידי מ80 ב- 16/06/2013 00:52:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 07:32 לינק ישיר 

היום ניתן למצוא בהרבה ספרים שמוציאים אברכים אשכנזים שמצטטים בלי סוף את הרב עובדיה וספריו .

כי בכל נושא שרק מחפשים ניתן למצוא חומר רב בדבריו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 10:29 לינק ישיר 

בפעם השלישים אני מנסה להכניס כאן הודעה, אני מקווה שזו לא צנזורה אלא בעיה טכנית. למען ה', הסכמתו של הרב עובדיה להסכמי אוסלו והתמיהה ההלכתית הגדולה שעניין זה מעלה, לא שייכים לכאן? הרי בעקבות ההסכמים נהרגו 1500 יהודים, ומדובר בפסיקה שנוגדת את "לא תחנם" הארץ לא תימכר לצמיתות, שו"ע הלכות שבת סימן שכ"ט, והגיון פשוט של מרבית יהודי ארץ ישראל שהתנגדו למהלך של נתינת נשק לאויבים. דמם שלאחינו לא ראוי לדיון כאן? הרי ללא תמיכת ש"ס ההסכם לא היה עובר.
אני מבקשת להעלות את הדיון. הדיון הקיים אודות דרך הלימוד של הרב יפה אולם לרב עובדיה יש כוח פוליטי המושפע מפסיקותיו ההלכתיות, וזה בהחלט נוגע לכולנו.
כמו כן הדיון על צורת ההתבטאות שלו, שאין לה אח ורע בכל העולם התורני- רבני, גם הוא לגיטימי. רק השבוע התבטא בצורה מבזה על הרב סתיו- "לא ראוי לכלום, סכנה ליהדות" תוך שהוא מודה כי לא פגש מעולם ברב סתיו. היכן "ודרשת וחקרת ושאלת היטב?" הוא מודה בעצמו שהסובבים אותו מוליכים אותו באף. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 10:41 לינק ישיר 

כרם נבות

בענין הסכמי אוסלו. ולא תחנם וכו' אני מסכים לתוצאות הטרגיות, וזה לא בדיוק החכם הרואה את הנולד,
אבל בתור פוסק הפסיקה לגיטית,

בענינו של הרב סתיו- כאן הענין חמור ביותר, פה הוא כבר קיים את הולך רכיל ומגלה סוד, הוא הולך רכיל בעמו, ביחד עם הרב הרכלן שמניעו קטנונים ואישים, ועל כך כבר עמדה הגמרא

פסחים דף קיג:

תנו רבנן: שלשה שונאין זה את זה, אלו הן: הכלבים, והתרנגולין, והחברין. ויש אומרים: אף הזונות. ויש אומרים: אף תלמידי חכמים שבבבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 14:34 לינק ישיר 

בעניין לא תחנם - כתב הר''ן בגיטין וכן התוספות שהיכא שיש הנאה ליהודי מכך אין בזה משום איסור לא תחנם .

שהרי להנאתו הוא עושה .

וכאן היה מחשבה שייצא מכך טובה ותועלת לעם ישראל שיוכל לשכון בטח .

לגבי הרב סתיו -

הרב עובדיה אמר משהו פשוט מאוד מבחינה לוגית .

הרי לפיד ובנט רוצים ברעת התורה ולומדיה .

ואם הם רוצים אותו זה כבר מראה מיהו באמת .

מה לא בסדר בזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 15:01 לינק ישיר 

הכל בסדר גמור זו היא דעת התורה במייטבה, נשענת על רכילות לשון הרע וכ' בלי כל צורך לנמק ולהסביר
כדכו הטובה של הגאון בשו"ת יביע אומר.

אבל כאן ירדו לתחתית המדרגה המ"ט, להוציא לעז בלי נימוקים, זו היא החרדיות במיטבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 15:21 לינק ישיר 

לאייזין- למה הוא לא הזמין את הרב סתיו לבירור? למה הכל כל כך פשוט וברור שאפשר להשמיץ רב בישראל? אחזור שוב על הפסוק- "וחקרת ושאלת ודרשת היטב והנה אמת נכון הדבר" ורק אחר כך מוציאים לסקילה. אבל אצלו מספיק השערות מטופשות כמו זו שהעלית כדי לבזות רב. המגוחך הוא שכל השסניקים מתרעמים על מי שמביע תמיהות על כך, כאילו לרב עובדיה מותר לבזות רבנים אבל לנו אסור לתהות על הנהגתו.
 אני לומדת מהרב עובדיה איך להתייחס לרבנים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 15:23 לינק ישיר 

אולי הוא קרא לו ?

אתם כן חקרתם זאת ?

אולי במקרה כזה הוא מבין שעל פי ההלכה אין צורך ?

מי אתם שתטיפו לו מוסר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 19:11 לינק ישיר 

"הרב עובדיה אמר משהו פשוט מאוד מבחינה לוגית .

הרי לפיד ובנט רוצים ברעת התורה ולומדיה .

ואם הם רוצים אותו זה כבר מראה מיהו באמת .

מה לא בסדר בזה ?"

יורשה לי לבוז לעקרון ה'מאוד פשוט מבחינה לוגית' הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 19:16 לינק ישיר 

אם אני צריך לבחור בינך לבין הרב עובדיה .

הבחירה פשוטה מאוד מבחינה לוגית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2013 21:17 לינק ישיר 

אדם קורא לחבירו רשע יורד עמו לחייו. כתוב בתשובות הגאונים בשם רב צדוק גאון יורד עמו לחייו רשאי לשרוף שליש תבואתו

תוס' בב"מ עא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב עובדיה יוסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.