בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב עובדיה יוסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2013 22:20 לינק ישיר 

ראיתם את ההסרטה של הדרשה [יש בכיכר השבת]?

הרב מנמק את דבריו בטטו"ד.

"יש לי ראיות שהוא לא יר"ש"! (צילום: פלאש 90)

הרב גם קרא את ספרו "בין הזמנים" המונח על שולחנו בתמונה.

תוקן על ידי זיהוי ב- 16/06/2013 22:21:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 12:02 לינק ישיר 

"הרב עובדיה אמר משהו פשוט מאוד מבחינה לוגית . 

הרי לפיד ובנט רוצים ברעת התורה ולומדיה . 

ואם הם רוצים אותו זה כבר מראה מיהו באמת . 

מה לא בסדר בזה ?" 

מה שלא בסדר זה ש:
א. צריך להוכיח שבנט ולפיד רוצים ברעת התורה (אני לא חושב כך, זו הסתכלות מגזרית שלענ"ד לא מסתכלת על כלל התמונה)
ב. גם אם כן, זה טיעון שלא מחזיק מים. יש לא מעט אנשים החפצים בבחירה של הרבנים הכי שמרנים -דווקא כדי להביא להמאסה של מוסד הרבנות על כלל הציבור כדי להביא להפרדת דת ממדינה או ביטול מוסד הרבנות הראשית. האם תמיכת אותם האנשים מהווה טיעון כלשהו על טיבו של הרב השמרן?

אגב מעניין אותי אם בנוסף לאותו הספר, נתנו לרב עובדיה עוד חיבורים של הרב סתיו.

תוקן על ידי hobbes ב- 17/06/2013 12:03:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 12:27 לינק ישיר 

זה אולי נושא לאשכול אחר אבל הארועים האחרונים מביאים אותי לשאלה האם יש קשר בין מעשיו של פוסק לבין איכות או תקיפות פסקיו? למשל אלישע בן אבויה. חכמים החליטו לא להעלים אותו מהגמרא אך הוא גם לא דומיננטי מידי בסוגיות. מה היה קורה אם ר' עקיבא היה נפגע בפרדס? זה בכל מקרה לא לגמרי רלוונטי להיום כי היום אנחנו סובלניים הרבה פחות. כמדומני שאם הרב עובדיה היה יוצא בשאלה נניח מדליק איזה סיגריה בתפילה בשבת, תוך זמן מועט היו נעלמים כל ספריו ממדפי הספרים ואף אחד לא היה מצטט אותו בכתבים תורניים. כל הדיון בו היה עובר לפסים אקדמיים ופסיכולוגיים. בעולם התורה לא היה נשאר לו זכר.

כל זה ניסוי מחשבה ללמדנו שסיגריה בשבת חשובה לנו הרבה יותר מאשר דיני נפשות ממש. לי אין ספק שאנחנו לא חיים בדורו של ר' מאיר שתוכו אכל. אם היינו באמת י"ש היינו זורקים את כל הפרי

תוקן על ידי yerubaal ב- 17/06/2013 12:28:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 13:03 לינק ישיר 

ללמדך שטומאת כלים וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 13:15 לינק ישיר 

ואין לי אלא להזכר בבדיחה שאמרתי בבוקר בתפילה- תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 14:15 לינק ישיר 

ירוחם

לדבריך צריך לומר שחז"ל לא ידעו את המציאות, קשה לומר כן שהרי אף בזמן חז"ל היו מחלוקות בין החכמים. ובפרט כשאדם מחזיק עצמו כחכם יש נטייה לכל אחד לעמוד על דעתו. וצריך לומר שחז"ל כיוונו לתלמיד חכם במובן אחר, שהתורה שינתה את מציאותו. עיין ערך הרמב"ם שגם בזמן מחלוקתו עם יריביו שמר על לשון נקייה. כמו שבולט מאיגרותיו. [וע"ע בהקדמה לאיגרות מוסד הרב קוק]. או שכוונת חז"ל אחרת מרבים שלום בעולם [בין עמי הארצות] אבל בינם לעצמם מרבים מחלוקת. 

תוקן על ידי זכר_תמים ב- 17/06/2013 14:16:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 14:35 לינק ישיר 

יש הבדל בין מחלוקת לבין מה שקורה היום ואתמול.

משנה מסכת אבות פרק ה

משנה יז
[טז] כל מחלוקת שהיא לשם שמים סופה להתקיים ושאינה לשם שמים אין סופה להתקיים איזו היא מחלוקת שהיא לשם שמים זו מחלוקת הלל ושמאי ושאינה לשם שמים זו מחלוקת קרח וכל עדתו:

המשנה מתיחסת אל מחלוקת כאל דבר חיובי- שצריכה להתקיים,?
יש הבדל בין מחלוקת לבין מלחמות יוקרה וכבוד. יש הבדל בין מחלוקת ענינית בין שני ת"ח שהיא מבורכת
לבין מילים של רכילות זולה הלבנת פנים ללא כל מחלוקת ,שבגינה בא ההלבנת הפנים.

לפני ששופכים את דמו של הרב סתיו. או כל אדם אחר, בית הדין או כת"ר מנמק בדיוק רב, את אשמתו של הנידון למיתה.
לתשומת לבך ההלכה מתיחסת להלבנת פנים כאל שפיכת דמים. אזל סמקא ועתא חיוורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 19:21 לינק ישיר 

אייזין, תודה עד היחס הענייני והאינטלקטואלי לדבריי.
האמן לי ידידי שאני מעריץ את הרב עובדיה פי כמה ממה שאתה מסוגל להאמין, אם לא אכפת לך היו כאלה שבחנו אותי על היביע אומר, על סדר הסימנים, על התוכן...
אני פשוט נזכר בדבריו של הרב שך בדיוק באותו סגנון לגבי היתר הממזרים של הרב גורן. אני גם נזכר שזו ההתייחסות העניינית ביותר שתרמו אלו שמחו אז כ"כ חזק בחרמות ונדויים, בלי לנמק את עצמם בכל טיעון ענייני; זה לא היה שאלה חמורה של ממזרים? זו לא הלכה מספיק חשובה ומעניינת בכל מובן? אבל זו צורת היחס.
מכיון שאינני רוצה להאמין שאדם שאני מעריץ משתמש בניסוח נורא שכזה אני מעדיף (וממליץ גם לך!) לפקפק בפרשנותך..

תוקן על ידי אחרחוק ב- 17/06/2013 19:48:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 19:31 לינק ישיר 

אחרחוק
המעיין כי נימוקי הרב גורן לטיהור הממזרים, שזכו -והרב גורן זכה לכל כינויי הגנאי האפשרים.

נימוקיו ההלכתים של הרב גורן- הם הם בדיוק אותם נימוקים שהרב שרמן וחבר מרעיו משתמשים היום לביטול גיורי הרב דרוקמן וגיורי צהל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2013 19:49 לינק ישיר 

ירוחם, נכון. וכבר ציין זאת הרב מזוז בהסכמתו לספרו של הרב אמסלם.

עוד בעניין התבטאויותיו של הרב עובדיה    http://www.kipa.co.il/ask/show/31617

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 14:54 לינק ישיר 

ל"ז להבין מה הבעיה בד' הרב עובדיה.

א. הרב אומר שיש לו ראיות ועדויות שאינו יר"ש [קרא בספריו (איזה עוד ספרים יש לרב סתיו? וגם אם יש מ"מ ספר זה מראה מה שמראה].
ב. הרב ציין ששונאי התורה [ללפיד אין בעיה עם הטקסטים התלמודיים, יש לו בעיה עם חיי התורה וקדושתה. ואכ"מ] אוהבים אותו [ולא רק תומכים בו כרב (קיצוני?????) שיבאיש את מוסד הרבנות] ואם מצא חן בעיניהם הדבר אומר דרשני...
ג. הרב אמר שאפי' רבני המפד"ל סיפרו לו שהוא רשע [הרב איננו שקרן!] ואם אפי' בעיניהם הוא רשע הדבר חמור שבעתיים.
ד. ועוד דבר הוא אמר שתדונו אותו לכף זכות שהוא עושה הכל לש"ש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 15:01 לינק ישיר 

כל הפשעיים הגדולים נעשים לשם שמיים  כי הכל מה שציינת עדיין לא מתיר שפיכות דמים.
הרב לא שקרן,  אבל הסובבים אותו והמסובבים אותו, כן.
אולי הרכילות ששמע הוא שקר? אלי המרכל הוא שקרן.
מתוך הספר של הרב סתיו פרסם אפשר להסיק את מה שהרב אמר? תמיהה גדולה.
אולי באמת אפשר היום להבין את יתד נאמן וכל הליטאים שלא הוסיפו לו תואר רב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 15:04 לינק ישיר 

התעלמות מכל הנכתב והנסיון להיאחז בשוליים אינם שווים תגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 15:12 לינק ישיר 

אתה מתעלם מהתשובה הנכונה הוא ענה לך אבל לא נראה לך כי הוא צודק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 15:31 לינק ישיר 

כדי להוציא מליבן של... אענה.

הרב הסיק ממכלול הראיות והעדויות [יתכן שגם רכלנים, אבל כמי שמכיר את הרב, הוא מתייחס אליהם כערכם] את שהרב סתיו מסוכן לרבנות והוא כצלם בהיכל וגם רשע.

מה שהרב עשה איננו דבר תקדימי בהסטוריה כלל וכלל.

לגבי הספר, מבחינת הרב סתיו יתכן שהוא מאמין במה שנכתב ותומך בו, אבל זו בדיוק הסיבה שהרב עובדיה החליט שאדם שמפיץ ומפרסם כאלו דברים בעייתיים הוא רשע! 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב עובדיה יוסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.