בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב עובדיה יוסף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2013 15:33 לינק ישיר 

לגבי הגיגי "הרב" שמואל אליהו בקישור שהביא אחרחוק זמני אינו בידי ולכשירחיב אתיחס לאיש ולהגיגיו.

הקישור הנ"ל מתייחס לד' הרב עובדיה אודות חברי המפד"ל שהתבטאו נגד האברכים כמדומני ואמר עליהם שהם אפיקורסים וכי אפיקורס זה דבר כ"כ חמור שדינו היה במיתה.

לקח את הדברים הנ"ל והציגם כאילו הרב קרא להרוג את כל הציבור הדת"ל [בעוד שבתו וחתנו דת"ל (אבל יר"ש)] ואז בנה את כל תגובתו לדברים ה"חמורים והמזעזעים" של הרב עובדיה. 

גם בכל פעם שהרב אומר משהו מי שתמיד מתנדב להתראיין לכתוב ולהשמיע את דעתו הוא... רבה של צפת.

גם הפעם לא טמן את ידו בצלחת ואמר כי לא יגיד לרב מה מותר ומה אסור אבל אנחנו לא צריכים להתנהג כדרכו אלא להתחזק כנגד זה בעניינים של ב"א לחבירו ובין איש ואשתו. עכת"ד.

הנה עוד דוגמא להתקפה חצופה אבל אלגנטית.

מי שיעקוב אחריו יראה כי מטרתו אחת: להשפיל את הרב עובדיה כדי לגדל את אביו.

כתבתי בקיצור נמרץ. ומי שיצטרך להסברים נוספים אעשה זאת.

תוקן על ידי זיהוי ב- 18/06/2013 15:54:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 15:39 לינק ישיר 

אתה מרוצה מהרב עובדיה בנושא  אני כלל וכלל לא בלשון המעטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 16:03 לינק ישיר 

אתה רוצה לשמוע את ההסטוריה של הרב סתיו [החוברת הבעייתית אודות תוכנית י"ג אלול לשינוי פני הרה"ר, הקמפיין המשומן והמוחצן, התבטאויות בעניין שוויון בנטל, יציאה לעבודה ועוד, דברי הרב אליקים לבנון מחשובי רבני הדת"ל אודות האיומים החמורים שהרב הנ"ל משמיע נגד גורמים כאלו ואחרים ועל רבנים חשובים כדוגמת הר' דרוקמן שקידם את בחירת הרב אריאל, אי דיוקים בדבריו אודות התיאום עם הרב אריאל דברים שהוכחשו ע"י הרב אריאל בעצמו, ההתערבות המפתיעה של המפלגות החילוניות לטובתו, סיפורים מהחדר בארגון צוהר, התנהגות השלילית של הארגון הנ"ל שהנ"ל עומד בראשו שהיא לצנינים בעיני הרה"ר ועוד ועוד] לא נעים...

תוקן על ידי זיהוי ב- 18/06/2013 16:05:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 16:07 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
אתה מרוצה מהרב עובדיה בנושא  אני כלל וכלל לא בלשון המעטה

האמת היא שבמחשבה שנייה גם אני מרוצה ממה שאמר הרב עובדיה. זה יכניס את כולם לפרופורציה לגבי מהי היהדות החרדית ועד כמה צריך להתחשב בתורה ובלומדיה. ואולי אי"ה ייחלש הכוח הפוליטי של היהדות החרדית (והדתית בכלל) ונגיע למצב של שוק משוכלל - כלומר שהדת היהודית תצטרך להתחרות ברעיונות אחרים ללא זכויות יתר. זה יוציא את הטוב מכולם. אז יישר כוח עצום לרב. תמשיך כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 17:29 לינק ישיר 

זיהוי כתב:
כדי להוציא מליבן של... אענה.

הרב הסיק ממכלול הראיות והעדויות [יתכן שגם רכלנים, אבל כמי שמכיר את הרב, הוא מתייחס אליהם כערכם] את שהרב סתיו מסוכן לרבנות והוא כצלם בהיכל וגם רשע.

מה שהרב עשה איננו דבר תקדימי בהסטוריה כלל וכלל.

לגבי הספר, מבחינת הרב סתיו יתכן שהוא מאמין במה שנכתב ותומך בו, אבל זו בדיוק הסיבה שהרב עובדיה החליט שאדם שמפיץ ומפרסם כאלו דברים בעייתיים הוא רשע! 

כל עוד מכללול הראיות והעדויות לא כוללים פגישה עם הרב סתיו פנים בפנים, תוך עמידה על טיבו ממקור ראשון - הרי ש"מכלול הראיות" הנ"ל איננו מכלול כי אם תמונה מאד מאד חלקית, עם "חשש" (זה לא באמת חשש אלא וודאות) שאותן ראיות מוטות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 21:37 לינק ישיר 

הרב עובדיה יוסף הוא אחד מגדולי פוסקי הדור .

ואם הוא החליט ללתקוף את הרב סתיו ככל הנראה בדק וחקר הכל לפני זה .

אנו עם שכלנו הקט והמצומצם לא מסוגלים להגיע לרמת הבדיקה שלו .

אז בואו נחזור לגודלנו הטבעי ופשוט ניכנע לתורה וללומדיה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 21:49 לינק ישיר 

פניני הר' סתיו http://upload-community.kipa.co.il/61720137033.pdf

בעיני הרב עובדיה זה אבדון, ובצדק.

תוקן על ידי זיהוי ב- 18/06/2013 21:49:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 12:45 לינק ישיר 

דברים פרק יג

(טו) וְדָרַשְׁתָּ וְחָקַרְתָּ וְשָׁאַלְתָּ הֵיטֵב וְהִנֵּה אֱמֶת נָכוֹן הַדָּבָר      זה בכלל לא בטוח

נֶעֶשְׂתָה הַתּוֹעֵבָה הַזֹּאת בְּקִרְבֶּךָ זה בטוח

הרב סתיו מעולם לא הצהיר שהוא חרדי, ופסקים חרדים לא תקפים בעיניו, בצדק רב. 
ולכן הוא הראוי ביותר  להיות רב ראשי למדינת ישראל ולרוב תושביה,
 הרואים בהתנהלות החרדית סטיה גדולה מדרך התורה הנכונה.
הרבנות הראשית של המדינה- אינה מענינה  והיא לא מענינת את המעוט החרדי החוטאים והטועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 14:24 לינק ישיר 

עכ"פ בעני הרב עובדיה זו רשעות ולכן אמר את מה שאמר, ובצדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 15:13 לינק ישיר 

משלי פרק כו

(יז) מַחֲזִיק בְּאָזְנֵי כָלֶב עֹבֵר מִתְעַבֵּר עַל רִיב לֹּא לוֹ:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 18:11 לינק ישיר 

איך אפשר לומר שזה ריב לא לו ?

הוא אחד ממנהיגי הדור האמון על ציבור ענק שמחכים למוצא פיו בכל עניין .

בוודאי שבנושא חשוב זה ההתעניינות רבה יותר כי זה משנה להמון רבדים בציבור .

ועל כן הוא היה מחוייב לומר את דברו .

אני באופן אישי מאוד התרשמתי ממה שהוא חזר ואמר .

קמי שמיא גליא שכל זה לכבוד שמיים .

וניכרים דברי אמת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 19:26 לינק ישיר 

קראתי את 'פניני' הרב סתיו, ואכן רובם פנינים. אמנם גם אם מתנגדים לכל זה, לא הבנתי מה לכל הדברים הללו ולרבנות הראשית? וכי מישהו שואל אותם משהו על סרטים או ספרים? וכי יש להם סמכות בנושא כלשהו למעט הפצת השחיתות הדתית וחילול השם בציבור הישראלי? כשקוראים את המדיניות שהרב סתיו מציע ליישם ברבנות הראשית לדעתי אין שם מאומה שהרב עובדיה לא היה חותם עליו.
אבל בעיני הרב עובדיה הרב סתיו הוא דיין שאינו הגון, והמעמידו כמעמיד אשרה אצל המזבח. לעומת זאת, את הדיין המובהק מצגר שליט"א תובב"א, הרב עובדיה ממליץ בהתלהבות להשאיר בתפקיד (כי לא מדיחים רב מכהן. כמו שהתנגד להדחת הרב מרדכי אליהו). אמנם יש לו מגרעות קטנות (הוא אינו יודע קרוא וכתוב, וגם את המעט שכתב העתיק מספרים אחרים, ראו תחקירו של קלמן ליבסקינד. אמנם אני בספק אם זה היה הוא, שכן להערכתי הוא לא יודע אפילו להעתיק). אבל זה בעיני הרב עובדיה לא מינוי של דיין שאינו הגון. למה? כי הוא לא מתיר קריאת ספרים.
אז יש לי הצעה עבורו (אייזין, אתה שומע?): גם החתול בחצרי לא מתיר קריאת ספרים (בכל אופן מעולם לא שמעתי ממנו פסק כזה), אז אולי הוא יהיה ראש אבות בתי הדין? או אולי נשיא מועצת הרבנות הראשית? יש לי כבר גלימה בשבילו (אם ייבחר לראשון לציון). ובמקביל לו נעשה דיל עם בנו של הרב עובדיה, שבין שאר יתרונותיו הבולטים (כגון קרבתו לרב עובדיה) ודאי גם הוא לא מתיר קריאת ספרים, ואז ההצלחה מובטחת. אני בכל אופן אמליץ לו מאד על כך, שהרי זוהי משרה לכל החיים (לא מדיחים רב מכהן). הכוילל הכי טוב בארץ. משלמים לך בשביל לא לעשות כלום חוץ מלחלל את השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 22:03 לינק ישיר 

קראת את ההקלות בגיור?

וחוץ מזה ההיתרים המפוקפקים האלה מראים על האיש ותוכנו.

לגבי הרב מצגר: גם אם אינו ת"ח גדול, את מבחני הרבנות הוא עבר, וכשיר לעשות את תפקידו כראוי [זה דווקא הכי טוב, כי את השאלות הגדולות הוא היה מפנה אל הגר"ע יוסף והגרי"ש אלישיב ועדיף את זה מאשר ת"ח קצת יותר גדול אבל חושה א"ע מי יודע מה...].

לגבי הגניבה הספרותית, אמנם ספריו אינם ברמה כ"כ גבוהה, אבל כתבתו של הנ"ל יותר רדודה כי הכותב הנ"ל מבין בספרות תורנית מה שאני מבין בפיליפינית קדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 22:09 לינק ישיר 

זיהוי, דוק היטב בדבריי: כתבתי "רובם" (ולא "כולם") פנינים, ואכן התכוונתי בעיקר לגיור.
אם אתה קצת מכיר את הנפשות הפועלות (ולא רק מהפלקטים), אתה ודאי יודע שאם תבחן אותם זה מול זה, הנוכחי יוצג כבדיחה גרועה וסרת טעם. אם הוא עבר את מבחני הרבנות (ואני בספק), זה רק אומר שלא צריך לדעת מאומה כדי לעבור אותם. אם הוא כשיר לתפקידו גם החתול שלי כשיר לזה. האיש אינו יודע הלכה מהי.
אגב, רגישותו הגדולה של הרב עובדיה למינוי של אלו שעוברים על ההלכה לא באה לידי ביטוי כשהוא החליט את מי לשים בראש הסיעה של עושי דברו בכנסת. נכון שאין להשוות גנבים לכאלו שר"ל מתירים לקרוא ספרים בעצימת עיניים, אבל בכל זאת...

תוקן על ידי mdabraham ב- 19/06/2013 22:11:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2013 23:33 לינק ישיר 

אולי כדאי להזכיר שבראש ספרו של הרב סתיו מתנוססת הסכמתו של הרב ציון בוארון, המשבח את הספר ומחברו אם כי חולק על כמה פרטים (אחד או שניים שנזכרו ברשימה שהפנו אליה כאן). יש להניח שגם הרב בוארון הוא רשע, דיין שאינו הגון, אשירה אצל המזבח ואולי גם קניבל. שהרי מרן שליט"א שמע מכמה וכמה אנשים וכו' והלא הם חברים שלו וכו' ואפילו ראו אותו פעם מרחוק באיזה כנס וכו' וודאי שהם אינם חשודים על אינטרסים וכדו' ח"ו שהלא למרן שליט"א אין כל שיח ושיג עם אנשים בעלי אינטרסים ח"ו או שקרנים ל"ע או מקולקלים במידותיהם באופן זה או אחר לתפ"צ ודפח"ח אכי"ר. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב עובדיה יוסף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.