|
|
| נשלח ב-21/6/2013 10:01 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | הם מנסים להצר את צעדינו .
אך הם איחרו את הרכבת .
בעוד כשני עשורים נהיה הרוב .
והם צריכים להתחיל להתכונן לכך . |
|
נכון. הכל מזימות. כולם צדיקים, לרבנים יש רוח הקודש הדוברת מגרונם, החילונים מקנאים בחינוך החרדי, הדתיים לאומיים הם רק רפורמים בתחפושת, וסופר דרינק הרבה יותר טעים מקוקה קולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 11:21 |
|
| |
הדיון הוסת קצת [ממעלתו של הרב עובדיה, יחס עולם התיירע אליו, נושאים בהם חזר בו ומשמעותם הפוליטית, התבטאויותיו] לדבריו האחרונים אודות הרב סתיו "והמסתעף" [מנויים נוספים ברהבנות הראשית והרב סתיו עצמו].
בעניין דבריו של הרב עובדיה ביחס לרב סתיו, אני חושב שברמה העקרונית הם ליגיטימיים. הוא אמר שהרב סתיו אינו ראוי למשרה מכיון שאינו יר"ש, אם זה נכון זכותו של הרב לומר זאת [לענ"ד, אולי פתאום יתעוררו צדיקי הלשון הרע למיניהם] ובאמת לא ראוי שהרב סתיו יבחר. כמו"כ זכותו של הרב לטעות ובמידה והוא יפנים זאת ראוי שיחזור בו. - עד כמה שידוע לי זה לא נכון לפחות במובן הפשוט, אבל זה לא אומר לי כלום על הרב עובדיה! [ואם זה חשוב למישהו, כשאני לעצמי מתנגד מסיבות שונות לבחירת הרב סתיו, למרות שאני חלק ממסגרת של מלככי פינכא שתומכת בו ומסייעת למעמדו] {אגב, אם כבר הוזכר עניין הגיורים, שמעתי מיודעי דבר שהגיורים של הרב דרוקמן היו איכותיים מהבחינה התורנית הרבה יותר מכל החלופות של הצדיקים למיניהם...}
בחירת הרב מצגר היתה לדעתי רעיון נבזה, וזה לא משנה מי יזם אותו ומי דאג לקיומו. אולם הרב עובדיה מנהיג ציבור שמאמין ברבנות ושולח לשם אנשים גדולי תורה [דוגמת הרב בקשי דורון והרב עמאר]. (אלא שלעסקנים יש אינטרסים משלהם, ויצא לי לדבר על זה לאחרונה עם גורם המקורב לרב בקשי דורון....)
הרצון שהרה"ר עצמו יהיה קפוף למערכת הגדויילים (שגם היא קפופה לאנשי בית ולחם האפרתים וחבריהם, מנהיג מנהיג ודורשיו) מגיע מהיפוך הדמוקרטיה המוכרת אצל הציבור החרדי. בציבור החרדי יש התמקדות ביחיד לטובת הכלל (אני חייב ללכת עם כו"ח וביגוד שח"ל גם אם אצלי הסיבה מקורית לא קיימת) בניגוד לדמוקרטיה, שדורשת מהכלל לנהוג בצורה שלא מפרה את הסדר הפרטי (גם אם אני עובר באדום, אני מקבל עקרונית את חוקי התנועה ומכבדם לרוב), ולכן קשה לאנשים להבין למה כשהגדויילים אמרו משהו הממשלה לא מסירה את הכובע (והחליפה) לכבודם ומקיימת את מאמרם. ועל בסיס זה לענ"ד קיימת המתיחות בין הציבור החרדי לממשל עד כדי מחלוקת עקרונית על קיום המדינה (וכבר נדון מספר פעמים בנושא) ולכן עדיף שראשי המדינה בכל דרג יהיו כמה שיותר טיפשים, אבל הרעיון האמיתי הוא שלא תהיה בכלל מדינה...
אני אישית בעד שתהיה מדינה, ולכן אני חולק על יסוד הרעיון!
תוקן על ידי אחרחוק ב- 21/06/2013 11:29:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 11:29 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | הם מנסים להצר את צעדינו .
אך הם איחרו את הרכבת .
בעוד כשני עשורים נהיה הרוב .
והם צריכים להתחיל להתכונן לכך . |
|
אייזן אתה מוכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 11:54 |
|
| |
| אחרחוק כתב: |  | בחירת הרב מצגר היתה לדעתי רעיון נבזה, וזה לא משנה מי יזם אותו ומי דאג לקיומו. אולם הרב עובדיה מנהיג ציבור שמאמין ברבנות ושולח לשם אנשים גדולי תורה [דוגמת הרב בקשי דורון והרב עמאר]. (אלא שלעסקנים יש אינטרסים משלהם, ויצא לי לדבר על זה לאחרונה עם גורם המקורב לרב בקשי דורון....)
|
|
לצערנו, גם שמו של הרב בקשי דורון נקשר בפרשיה לא מזהירה, ולוואי ויצא צח כשלג. (וגם אם הוא בכלל לא קשור לעניין, הרי שכל הסיפור מלמד לא מעט טיבה של הרבנות בימנו)
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/250254
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 12:10 |
|
| |
(גם אני התכוונתי לזה, ולכך שאיש מאנשי ש"ס לא טורח לצ'פחו בקריאה "הוא זכאי")
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 13:23 |
|
| |
אני בהחלט מוכן וממתין לכך .
רק התורה קובעת מי זכאי ולא שום בית משפט מצומצם שיושבים בהם אנשים נהנתים וגסי רוח .
חסרי הבנה בסיסית לדת ולמצוותיה .
התורה בראייתה הרחוקה והרחבה נתנה את הכלים הטובים ביותר להחליט על זכאות .
אז כל אלו זכאים על פי התורה והאמת .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 13:34 |
|
| |
בינתיים אני רואה אצל המנהיגים שלך מכוניות במוו המפוארים ביותר ליד ביתם הם ראוים מהתורה ? האם המומלץ מטעמם של מורויך ורבותיך הרב מצגר ראוי האם הפושע המורשע מנהיגה של שס האו האידיאל החרדי הרשימה ארוכה ארוכה. תמשיך להיות חרדי עיוור
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 17:42 |
|
| |
למה לא מגיע לגדול הדור רכב שרד מכספו הפרטי [הוא מגלגל מליונים רק ממכירת ספריו. אסור לו?]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 22:28 |
|
| |
כל העולם לא נברא אלא בשביל ישראל ולומדי התורה .
אז מגיע להם הכי טוב והכי מפואר .
כבוד הוא לנו שלרבנים לא יהיה עול גשמי בכדי שיוכלו להתעמק בהלכה ובמצוות לטובת כולנו .
אין ממנין על הציבור אלא אם הוא עשיר וחכם - רואים שצריך שלא יחסר לו .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 22:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 22:51 |
|
| |
מקור הכסף הוא של הקב''ה לי הכסף ולי הזהב .
והוא חפץ שלתלמידי חכמים יהיה רוגע ושקט נפשי בכדי שיוכלו להשפיע לדור .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 23:12 |
|
| |
לכבוד לישראל לתמוך בת"ח עניים כדי שיהגו בתורה יומם ולילה. לבזיון לישראל רבנים העושים את התורה קרדום לחפור בה. שניים מגדולי האחרונים שהיו מגדולי הדור בדורותיהם הן בתורה והן במידות, רבי יוסף זונדל מסלנט ורבי שלמה פוליאצ'ק סברו שאינם בני תורה. לאן נעלמה הענוה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 23:16 |
|
| |
לא אדוני.
בזמן שתלמידי חכמים ממיתין עצמן באהלי שם, ונושכין זה את זה בהלכה - מתקיים בהם פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה. ואימתי זוכים לעטרה ישנה, כשמגיסין דעתן מחמת שררה, וממנים קופות של שרצים לפרנסים זכאים.
(מדרש לא נודע למי. ונודע לרואים נכוחה).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 01:23 |
|
| |
יש כאלו שאוהבים לראות את התורה ולומדיה מושפלין .
אבל התורה תנצח אותם ותוכיח את האמת .
ואת שנאת עמי הארצות לתמידי חכמים .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 13:37 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | יש כאלו שאוהבים לראות את התורה ולומדיה מושפלין .
אבל התורה תנצח אותם ותוכיח את האמת .
ואת שנאת עמי הארצות לתמידי חכמים . |
|
ויש פעמים שגם בלי עמי הארצות ושונאי התורה, לומדי התורה ואוהביה עושים עבודה לא רעה בעצמם...
|
|
|
|
|