בית פורומים עצור כאן חושבים

האשליה המכונה "עובד ולומד"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2013 13:38 לינק ישיר 
האשליה המכונה "עובד ולומד"

כאשר עמדתי להיכנס לתקופת השידוכין, שאלתי את חברי לישיבה, ישראל שמו, מה דעתו על הבקשה המפונית מצד משודכות המבקשות חתן ש"עובד ולומד"? ישראל השיב לי על אתר כי "אין דבר כזה בחורה הרוצה 'עובד ולומד', אלא היא רוצה אדם עובד נ-ק-ו-ד-ה, ולא איכפת לה (או אפילו נניח שקצת מעוניינת) שילמד תורה בשעות הפנאי". במבט לאחור אני מסכים איתו ב-100%! לפני איך שאני רואה את הדברים, ישנם 2 טיפוסים שעוזבים את המסגרת התורנית (=אברך או בחור ישיבה חרדים, ואני לא מדבר על בעלי תשובה או על העוסקים במקצועות הקשורים לדת) ומשתלבים בשוק העובדה, ואני מכנה אותם "הטיפוס הערני" ו"הטיפוס העייף", וכך נראה סדר יומם: 1) הטיפוס העייף - קם בערך בשעה 6 בבוקר, מתארגן, מניח תפילין בזריזות עם ק"ש ועמידה, מגיע לעבודה ב-8 בבוקר, חוזר ב-5 בצהריים, נזרק על המיטה לאיזה חצי שעה וחושב על מה שעבר עליו ביום, קם לאכול משהו, ומעביר את שאר זמנו בקריאת עיתון, ראיית סרט, או טיול קטן עם אישתו, וחוזר לישון לקראת יום חדש למחרת; 2) הטיפוס הערני – מנהל את אותו סדר יום, אך כשהוא מסיים את עבודתו בשעה 4 בצהריים, עדיין יש לו מרץ, והוא מתחיל לחשוב: האם כל חיי אעבוד בעבודה פשוטה וירודה זאת? (שהרי אין לו השכלה או נסיון תעסוקתי, ומקסימום העסיקו אותו בעבודה בשירות לקוחות או נהג-שליח, או סידור סחורה וכיו"ב), ואז הוא נרשם ללימודים, ומשלים את ההשכלה שלו, ולאחר יום של עבודה ולימוד של מקצוע חול, גם הוא חוזר הבית עייף, וחוזר לישון לקראת יום חדש למחרת...

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/6/2013 13:46 לינק ישיר 

השאלה מה הוא עושה בגיל 35 אחרי שסיים להשלים את השכלתו...האם אז הוא הולך לשיעור? ובשבת? ואיך נראה שולחן השבת שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 14:00 לינק ישיר 

זה מצד הבקשה המופנית .. ונניח שזה כך , כי זה לא אצל כולם.
ולגבי הרצון האישי שלך?

והכי חשוב זה לשים לב לנקודה אחת :
המטרה זה להקים בית , בית נאמן בישראל אז אם הבחור לומד כל היום תורה , מהבוקר בביהכנ"ס אח"כ כולל בוקר , 
מוסר שיעור בצהריים , מגיע לחטוף הפסקת אוכל קצרה ומייד כולל ערב , ואז שהילד בבית שואל אותו איזה שאלה כבר הוא עייף ואין לו כח לעזור לו הוא מוצא את עצמו סחוט נזרק על המיטה.

או אבא שהוא קובע עיתים לתורה , מקפיד ושומר על הזמנים , משכים קום לתפילה , לומד , עובד וכשיגיע הביתה וילד ישאל אותו  שאלה בחומש הוא איתו! כי אבא לא רק "לומד תורה.. לשמה"?! אלא אח"כ מגיע הביתה. לבנות לו ית' דירה בתחתונים , עם יחס ונתינה לאישה והילדים .. 
ומה שהילד יזכור וידע שאבא שלו הוא איתו , ולא כל היום בחוץ אפילו שזה כולל.. אלא לאבא חשוב הלימוד והידע של הילד ויודע שלפעמים האבא עסוק הרבה בשליחות או כל דבר אחר ומבין ורוצה להיות שותף ורק לעזור לאבא
בהצלחה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 14:05 לינק ישיר 

אומרים-אובד ולומד= אובד עצות -ולומד לקח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 14:10 לינק ישיר 

שרפ, אני מניח שאתה מכיר את דברי חז"ל: "מה השמן הזה כוס מלא שמן בידך ונפל לתוכו טיפה של מים יוצאת כנגדה טיפה של שמן, כך אם נכנסת דבר תורה ללב, יוצא כנגדו דבר של ליצנות, נכנס ללב דבר של ליצנות יוצא כנגדו דבר של תורה". ולאור הדברים הללו מעניין באמת כיצד נראה שולחן השבת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/6/2013 14:26 לינק ישיר 

פוגי
אתה מעליב רבים מהמשתתפים כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 14:56 לינק ישיר 

אני אישית מהציבור הלומד והלומד.
אך הכללתו של פוגישמו לדעתי לא נכונה באופן חד וחלק.
דרך אגב באותו אופן שהוא צייר את היהודי העובד אפשר לצערי הרב לצייר גם הרבה מציבור הלומדים.

מבחינתי אדם לומד זה אורח חיים, ישנם כאלה שעובדים והם יצורים לימודיים. וזה כלל לא קשור לתורה.
איינשטיין היה עובד [משרד הפטנטים] אך היה בעל אורח חיים לימודי. כנ"ל הח"ח [היה חנווני]. כנ"ל הרמב"ן והרמב"ם כנ"ל [היו רופאים] שפינוזה [היה מלטש עדשות]. וסליחה על הקוקטייל.
ישנו אחד מהגולשים החשובים כאן שהוא יהודי עובד כפשוטו. וכל שיחו ושיגו הוא לימודי [אני מדבר על לימודי כללי, והוא ספציפית גם ת"ח] שיצא לי שיחכים אותי במגוון סוגיות בש"ס.
לעומת אנשים לומדים שכל חייהם עוברים ב'שלעפצך' המתואר בתחילתו של האשכול.
כך שהכללה חוטאת לאמת לדעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 14:56 לינק ישיר 

גזירה גזר הקב"ה על האדם שיזיע על מנת לאכול. חז"ל חייבו אדם ללמד בנו מלאכה. עד שאתם באים בביקורת על מי שמקצץ בנטיעות ראו איך בני תורה מורדים במלכו של עולם וזורקים הגמרא לקרן זוית. לעוות כל אחד יכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 21:30 לינק ישיר 

.

אתה מוזמן לבית הכנסת שלי, בשעה חמש וחצי בכל בוקר, כדי לראות אנשים לומדים לפני שהם יוצאים לעמל יומם.
אבל אתה מציין בעיה מוכרת, אצל אלו שלימדו אותם שלימוד של בעלי-בתים זה גורנישט, ושחוץ מלימוד ישיבתי אין עוד בעולם מאומה.

לפני שנים יצא לי לפגוש רואה חשבון, בוגר פוניבז'. עבדנו ביחד על איזה פרוייקט. יום אחד ראיתי אותו יושב בחניה בתוך המכונית, לומד גמרא מדף מצולם. התברר שהוא מצלם כל כמה זמן כמה דפים, כדי שיוכל ללמוד בזמן ההמתנות.
"לקח לי עשר שנים מאז שעזבתי את הישיבה", אמר לי, "ועד שקלטתי שאני לא לומד כלום, אבל ממש כלום, כי החדירו לי לראש שלימוד מחוץ לישיבה הוא לא לימוד".

רק אז התחדדה לי התובנה הזו, על המחיר הגבוה שמשלמים אלו שכדי לחזק בהם את גאוות היחידה של הלומדים, הסבירו להם שלימוד של ב"ב הוא פגום, שהגיון של ב"ב הוא ההיפך, וכו'.

מי שחונך מילדותו לכך שגם כאשר עובדים - לומדים, גדל בצורה שכך דרכה של תורה, ואינו שוכח שכך עשו גדולי האמוראים והתנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 22:03 לינק ישיר 
האשליה האמיתית ב"עובד ולומד"

מהזוג "עובד ולומד", לקחו רוב התגובות כאן את "לומד" ורצו אתו. למקרה שקורא זאת מישהו (מישהי?) צעיר, תן דעתך גם על "עובד" (למעשה ג"כ "לומד", אבל מכוון אחר).
  המחשוב והתקשורת משנים את העולם בקצב מהיר: פעולות אנושיות שנתנות לאוטומציה יעלמו כמקצוע, ופעולות שאפשר לעשות במקומות זולים יותר אכן ייעשו שם. התייחס בספקנות רבה לאלה החושבים שבגיל 25+ יהיה אפשר להשלים אי אלו תחומי לימוד, ולשדרג את המקצוע. הובא כאן שדרוג מנהג לרואה חשבון, לדוגמה. ישנם כבר צעדים להעלמתו של המקצוע הראשון מבין השניים. אולי אפשר ללמוד ראיית חשבון בגיל מבוגר יחסית בלי הבנה מעמיקה של עקרונות מתמטיים, אך זו סיבה טובה לחשוד בעצם קיומו של המקצוע בעתיד, לפחות בהיקפו ובמתכונתו הנוכחיים. כנראה שלא תוכל להשתלב בענפי הטכנולוגיה העילית ("היי טק") מבלי ללמוד לעומק מתמטיקה, מדעי המחשב הבסיסיים, ואנגלית, מגיל צעיר. מי שאומר לך אחרת כנראה אינו מבין את ההבדל בין טכנולוגיה עילית ל"עבודה מול מסך מחשב".

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 02/06/2013 22:09:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 22:32 לינק ישיר 

שיבולת
רבים מהעובדי ההייטק אינם יודעים מתמטיקה לעומק והם עובדים טובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 23:34 לינק ישיר 

מן הסתם תמצא ברבות מחברות ההייטק גם אנשי QA, אנשי DBA, מפתחי אפליקציות פשוטות, וכו', וכנראה שרבים מהם עובדים טובים וחלקם אף אנשים מוכשרים. דא עקא, שהם מבצעים עבודות שעתידן לא נראה טוב: אם מחמת שגם בארצות בעלות תשתית גרועה ישנם אנשים המסוגלים לעשות אותו הדבר, ואם מחמת שמישהו עובד מבלי הרף להכליל את מה שדי רפטיטיבי.
  אז הרשה לי לא להסכים אתך: כל אנשי המו"פ המוכרים לי בהווה ובעבר שלטו, אם לא במתמטיקה כללית רציפה, לפחות בתורת הגרפים, ווריפיקציה פורמאלית, או משהו אחר שהוא מתמטי לכל דבר, הגם שיישומו הוא במדעי המחשב (אולי זה מה שמטעה אותך?). למרות שלרוב אתה כותב לעניין, לדעתי אתה מזיק כאן לאנשים השוקלים את עתידם, ומוליך אותם שולל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 01:38 לינק ישיר 

שיבולי
אתה מנוי על מפלגת המתמטיקה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 09:21 לינק ישיר 

תוקן:

לא מעיניין האשכול

תוקן על ידי הוא_אה ב- 03/06/2013 09:35:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2013 10:30 לינק ישיר 

xibolaiyu.
אתה טועה ומטעה.
רוב עובדי ההייטק אינם מתעסקים במתמטיקה כלל. ישנם כאלו שמתעסקים מעט במתמטיקה שימושית ובד"כ נקראים אנשי אלגוריתמים. במתמטיקה תיאורית כמובן שאין נגיעה כלל (אבל זה נכון כמעט לכל תחום). לגבי אנגלית ע"פ רוב נדרשת אנגלית טכנית בסיסית.
עכ"פ, בד"כ קשה להתקבל לעבודה בלי תואר רלוונטי בתחום מאוניברסיטה בעלת שם ומי שאין לו רקע יתקשה. אך בחור כשרוני (לדעתי 115 IQ ומעלה) שנכון לעבוד קשה יכול להצליח גם בלי רקע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2013 12:25 לינק ישיר 

דון_קיחוט כתב:

xibolaiyu.
אתה טועה ומטעה.

אני זוכר אותך. גם בפעם הקודמת טענת בנחרצות שאני טועה, אבל שם היה קל להוכיח שלא.

רוב עובדי ההייטק אינם מתעסקים במתמטיקה כלל. ישנם כאלו שמתעסקים מעט במתמטיקה שימושית ובד"כ נקראים אנשי אלגוריתמים. במתמטיקה תיאורית כמובן שאין נגיעה כלל (אבל זה נכון כמעט לכל תחום). לגבי אנגלית ע"פ רוב נדרשת אנגלית טכנית בסיסית.

אינני רואה משהו חדש שאתה כותב יחסית למה שבע"ב כתב. אז יש בינתיים עבודות DBA, QA, ואפליקציות פשוטות, ואולי זה מה שאתה מכיר, ואינני מזלזל בזה. אבל בחברות שבהן עבדתי בעבר ובהווה, כל אנשי המו"פ התעסקו ברמה זו או אחרת בעיבוד נתונים, זיהוי תמונה, וריפיקציה פורמאלית, כריית מידע, הסתברות שימושית, וכו'; אם יש כאלה שלא, אז לפחות היה להם ידע מאד מתקדם בהנדסת תוכנה, אלגוריתמים מבוזרים, אלגוריתמי גישה לדיסק, וכו'. אף אחד ממי שאתה מתאר כאן, במיוחד בעל אנגלית בסיסית, היה מתקבל. אתה מתאר עבודות שאין לנו שום ייתרון יחסית לעובדים במזרח הרחוק לגביהן, בטח אם אתה מדבר על אנגלית בסיסית בלבד, והם מוציאים ששה מיליון בוגרי אוניברסיטה בשנה. בקיצור, שירות דוב עושים אנשים כמוך כשהם מוכרים לוקשים לחרדים.

עכ"פ, בד"כ קשה להתקבל לעבודה בלי תואר רלוונטי בתחום מאוניברסיטה בעלת שם ומי שאין לו רקע יתקשה. אך בחור כשרוני (לדעתי 115 IQ ומעלה) שנכון לעבוד קשה יכול להצליח גם בלי רקע.

שוב אינני יודע על מה אתה מדבר. מעולם לא עבדתי במקום בו התקבל מישהו מאוניברסיטת בר אילן אפילו, ואינני רואה איך בחור בן  25 בלי בגרות קופץ לבר אילן בערב, משלים קורסים פה ושם, ומוציא משם תואר. וזה, מה לעשות, נושא האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האשליה המכונה "עובד ולומד"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext