|
|
| נשלח ב-5/6/2013 13:32 |
|
| |
כאמור, בחברות ההייטק קיימת בד"כ הפרדה בין איש האלגוריתמים לבין המפתח שמקבל הוראות ברורות לגבי האלגוריתם אותו הוא צריך לממש. כמובן שהוא צריך לדעת על הנושא אותו הוא ממש אך בד"כ הוא לא נאלץ להתמודד ולפתור בעיות מתמטיות מורכבות . מה לעשות, מוכשר ככל שיהיה, תואר ראשון במדעי המחשב או בהנדסת חשמל עדיין לא מעניקים את הכלים הנדרשים. (אגב השם המפוצץ "וריפיקציה פורמאלית" , אין לתחום קשר למתמטיקה). הנקודה שלי, שכל איש תוכנה וגם איש אלגוריתמים מתמקצע בתחום הספציפי אותו הוא ממש ואין זה נכון לתארם כבעלי ידע מתמטי נרחב. זה ממש לא המצב. אנשים בעלי ידע נרחב הם בודדים ולרוב הם אנשי אקדמיה. כמו כן אינני מבין בזלזולך לגבי אנשי המזרח הרחוק. על אף התדמית שלנו כ"אומת ההייטק" אנשי הפיתוח שם לא נופלים במאום מעמיתיהם הישראלים שלא לדבר על המתמטיקאים מהמזרח הרחוק .
לגבי החלק השני, כשכתבתי יצליח בלי רקע התכוונתי יצליח בתואר (לא יצליח בעבודה).
תוקן על ידי דון_קיחוט ב- 05/06/2013 13:33:02
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 15:44 |
|
| |
| דון_קיחוט כתב: |  | כאמור, בחברות ההייטק קיימת בד"כ הפרדה בין איש האלגוריתמים לבין המפתח שמקבל הוראות ברורות לגבי האלגוריתם אותו הוא צריך לממש. כמובן שהוא צריך לדעת על הנושא אותו הוא ממש אך בד"כ הוא לא נאלץ להתמודד ולפתור בעיות מתמטיות מורכבות . מה לעשות, מוכשר ככל שיהיה, תואר ראשון במדעי המחשב או בהנדסת חשמל עדיין לא מעניקים את הכלים הנדרשים.
(אגב השם המפוצץ "וריפיקציה פורמאלית" , אין לתחום קשר למתמטיקה).
סלח לי, שלא בפעם הראשונה נראה לי שאתה מדבר בנחרצות רבה על תחומים שהידע שלך בהם הוא חלקי או שגוי. אתה מכיר, אולי שלא במקרה, משהו מסוג מסויים שנקרא וריפיקציה פורמאלית.
הנקודה שלי, שכל איש תוכנה וגם איש אלגוריתמים מתמקצע בתחום הספציפי אותו הוא ממש ואין זה נכון לתארם כבעלי ידע מתמטי נרחב. זה ממש לא המצב. אנשים בעלי ידע נרחב הם בודדים ולרוב הם אנשי אקדמיה.
כמו כן אינני מבין בזלזולך לגבי אנשי המזרח הרחוק. על אף התדמית שלנו כ"אומת ההייטק" אנשי הפיתוח שם לא נופלים במאום מעמיתיהם הישראלים שלא לדבר על המתמטיקאים מהמזרח הרחוק .
כנ"ל. בפרספקטיבה שלך אתה אולי מכיר חברות בהן יש יחס גבוה יחסית של מפתחים פשוטים לאלגוריתמאים. אני מכיר אחרות. יש לי סברא מדוע חברות מהסוג שאתה מתאר ימצאו את עצמן בבעיה. אני מבין שאתה מרוצה היכן שאתה, וכל טוב לך. לדעתי אתה מזיק למי ששוקל את צעדיו לעתיד.
אשר למה שאתה מכנה, שוב בטעות, "הזלזול שלי באנשי המזרח הרחוק", דברת הן על זלזולי כביכול באנשי הפיתוח שלהם, והן על זלזולי כביכול במתמטיקאים (כוונתך כעת למה שאתה מכנה אלגוריתמאים) שלהם. לגבי הנקודה הראשונה, אני תוהה אם בכלל הבנת את הודעותי הקודמות (אם אני מזלזל בהם, מדוע שאחשוב שיש למפתחים המקומיים בעיה?). אשר לנקודה השניה, לא מדובר בזלזול, אלא הבנה שלוקח יותר זמן לבנות תשתית אלגוריתמית בדיוק מהסיבה שלצורך סוגי פיתוח, אפשר אפילו להשתמש בחרדים שלומדים פה ושם.
לגבי החלק השני, כשכתבתי יצליח בלי רקע התכוונתי יצליח בתואר (לא יצליח בעבודה).
לא ברור לי על מה אתה מדבר, אבל לא נראה לי קריטי.
תוקן על ידי דון_קיחוט ב- 05/06/2013 13:33:02
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 16:29 |
|
| |
היום זה אשליה וחבל אבל לפני שנות דור זה לא היה בכלל סתירה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 18:51 |
|
| |
אבל לפני דור גם לא היה את הניסיונות שיש היום בחוץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 19:49 |
|
| |
פוגי גם זו אשליה, היו והיו, והא ראיה כמה שומרי שבת נותרו בעם ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 19:55 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | אבל לפני דור גם לא היה את הניסיונות שיש היום בחוץ... |
|
כד הוינא טליא, שאלתי את סבי זצ"ל, מה הניע אותו לעזוב את ביאליסטוק המעטירה - עיר ואם בפולין/ליטא, לעזוב רכוש, עבודה ומשפחה - ולעלות באניה לארץ ישראל.
"עזבתי את הגולה ואת גילוליה" ענה לי.
בביאליסטוק של לפני מאה שנה, רבו היהודים שהיו פותחים את החנויות שלהם בשבת, רבו המתרועעים עם גוים, היו גם מי שהשתמדו מטעמי חברה וכלכלה...
רבים חללים נפלו שם, יותר מכל מה שקורה כיום בארץ ישראל או בגולה.
אבל יש כאלה שעדיין מספרים לנו איך כולם היו פרומערס.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 19:57 |
|
| |
מואדיב תשאל את פוגי, מה עדיף, מיזרוחניק או מחלל שבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 20:04 |
|
| |
בעל בעמיו, מה הקשר לשאול מה עדיף? זה לא עניין של העדפה. שניהם יהודים ועל שניהם חלה הזכות והחובה של שמירת שבת
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 20:15 |
|
| |
[מיכל,
המיזרוחניק (מה שלא תהא משמעותה של המילה המוזרה הזו) אינו שומר שבת?]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 20:32 |
|
| |
קודם צריך להבין את המשמעות שאת מייחסת למילה זו כי אני מכירה "מזרוחניקים" ששומרים שבת או שפשוט לא הבנתי מה רצית לשאול , תנסחי שוב
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2013 23:09 |
|
| |
[מיכל,
אני חושבת שבע"ב התכוון במושג "מיזרוחניק" לחובשי כיפה סרוגה (דתיים שאינם חרדים). אני לא מכירה מזרוחניקים שאינם שומרי שבת.]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 06:11 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מיכל,
אני חושבת שבע"ב התכוון במושג "מיזרוחניק" לחובשי כיפה סרוגה (דתיים שאינם חרדים). אני לא מכירה מזרוחניקים שאינם שומרי שבת.]
|
|
אגדה אורבנית ידועה מספרת על אותו תלמיד ישיבה, שנתברר פתאום כי אמו לא היתה יהודיה, וכי איננו יהודי.
כשנודע הדבר, באו אליו חבריו בישיבה ושאלו אותו מדוע הוא ממשיך ללמוד בישיבה.
"אני אוהב ללמוד תורה" ענה להם.
- אמרו לו: "אבל אתה גם שומר שבת, וכי אינך יודע שגוי ששבת חייב מיתה???"
"איני דואג", ענה להם. "אני נושא עמי לכל מקום חפץ קטן בכיס, וכך אני עובר על טלטול, ואיני שומר שבת".
- "אבל יש עירוב בבני ברק!"
"נו, באמת. מי כבר יכול לסמוך על עירוב!"
(שמעתי שיש מזרוחניקים שסומכים על העירוב בבני ברק)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 07:13 |
|
| |
פוגי בוא נעזוב את הויכוח העובדתי וניגש לנהות מה שוה החינוך הזה שאדם שיוצא מחממתו לדעתך לא ינהל את חייו ביעילות דתית?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 07:50 |
|
| |
תלמיד החינוך מיועד שהתלמיד ימשיך להתחנך, מנין לך שהוא מיועד ליציאה מהחממה? אאל"ט זהו האתוס הליטאי של קידוש הנעורים והישיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 09:15 |
|
| |
אתה טועה
|
|
|
|