|
|
| נשלח ב-6/6/2013 10:14 |
|
| |
פוגי, מה אתה מחליט לבחורות מה הן באמת התכוונו? הן אכן רוצות בעל שיעבוד כפי ההתחייבות בכתובה, וגם יקבע עיתים לתורה. הבעיה שאצלינו מחנכים את הבחורים שכל החיים זו ישיבה אחת גדולה, ואין כזה דבר עבודה. צא ולמד מבעלי תשובה שיותר פרומערס ממך ומחבריך, וקיום המצוות שלהם נעשה מתוך התלהבות ולא מצוות אנשים מלומדה, וכולם עובדים- במקומות חילוניים לרוב, וגם קובעים עיתים לתורה. לצערנו אצל בוגרי ישיבות זה נדיר, וזה בגלל הדיכוטומיה הזו של או ר"מ בישיבה- או שאתה עובד ולא פותח ספר בכלל. אז יש שיעורים בין מנחה לערבית, ויש שיעורים מוקדם בבוקר, ובשבת. ויש אברכים שעסוקים בלגלגל גמ"חים ואין להם זמן ללמוד.
איני יודעת באיזה גיל אתה, אבל נשים שייכות למין החלש, ולא כל אחת יכולה לעבוד בכל זמן ועת באופן שפרנסת הבית תלויה בה. ממליצה לך על פרקי אבות, תלמד מהתורה הנצחית שמתאימה גם לדור שלנו על כל נסיונותיו. "כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון". "אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות". דומני שהבחורות הללו למדו פרקי אבות. גם אם לא, זכותן לדרוש את המגיע להן בצדק- בעל שיפרנס אך גם ילמד תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 12:34 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | אתה טועה |
|
[תלמיד,
אשמח אם תסביר למה אתה מתכוון.]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 18:57 |
|
| |
בעלבעמיו, אני יעשה על שאלתך עם ציטוט מדברי הרב עובדיה יוסף: "ידעתי בבירור בהיותי במצרים, כי הרבה מן האנשים הללו (שעובדים ביום שבת לצורך פרנסתם), בצאתם מן העבודה, נזהרים שלא לחלל שבת, וכן אינם מעשנים בשבת, וכיו"ב, וחלק מהם מתפללים בשבת במנין ראשון, כדי להספיק להגיע למקום עבודתם בזמן, ובמסתרים תבכה נפשם על מה שהם מוכרחים לחלל השבת לצורך פרנסה. ובאנשים הללו נלע"ד ברור שאפשר להקל במגעם ביין. וכמ"ש בשו"ת ידי דוד קראסו (חאה"ע סי' יג דף רי"ח ע"ד), שלדעת הרמב"ן ור' יונה והריב"ש יראת ממון חשיב אונס, ואינו עושה יי"נ במגעו. ע"ש. וע' בשו"ת מהרש"ג (חיו"ד סי' כה אות ו), שהמחלל שבת בפרהסיא, ונזהר שלא לעשן סיגריות, וכיו"ב, אינו נקרא מומר גמור, ע"ש. והניף ידו שנית בשו"ת מהרש"ג ח"ב (סי' מט) בד"ה ועוד, שלא אמרו שמחלל שבת בפרהסיא דינו כגוי, אלא באופן שעושה יום שבת כיום חול לגמרי בכל המלאכות שיזדמנו לו להנאתו, שבזה שייכת סברת רש"י (בחולין ה) שנראה שהוא כופר במעשה בראשית, אע"פ שהוא כן לתיאבון, אבל אם הוא כותב בשבת לצורך פרנסתו, ונזהר מלעשן סיגריה בשבת, ומבשלים אצלו מערב שבת, אין דינו של זה כמומר לכל התורה כולה, שהרי נראה ממעשיו שהוא מאמין במעשה בראשית, אלא שחושב קצת שלצורך פרנסה הוי כפיקוח נפש ומותר", (יבי"א ח"א, יו"ד סי' יא). ע"כ. עבירות הם לא חמורות כמו ענייני שיבוש השקפה ואמונה, וכמו שכתב הרמב"ם בתחילת פרק "חלק" דסנהדרין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 19:04 |
|
| |
פוגי תרשה לי לא להגיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 19:10 |
|
| |
בעלבעמיו, שתיקה כהודאה דמיא
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 19:11 |
|
| |
אם לא די לך ברמיזא, אזי אענה לך שיש דברים שמתחת לכבודי לענות להם. וחבל שמשכת אותי לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 19:19 |
|
| |
כרם נבות, הזה בדיוק העניין, שהם לא מחפשות "בעל שיפרנס אך גם ילמד תורה", אלא הם מחפשות בעל שיפרנס נ-ק-ו-ד-ה! ומה שיעשה בזמנו הפנוי, זה כבר עניין שלו, כי אם הוא יחליט שהוא מקדיש אותו ללמוד תואר (כדי שבעתיד אולי תהיה פרנסה יותר גדולה), אז האשה שבמילא מטרתה הוא כסף, אפילו תשמח על החלטתו. אך גם אם לא כן, אלא הוא ירצה לבזבז את זמנו במנוחה, אכילה וצפיית סרט ב T.V, זה לא כ"כ יפריע לה, כל עוד המשכורת דופקת ב-2 לחודש... ואני יחזק את דברי עם העובדה (שמשום מה יש עליה קונצנזוס כאן), שכאשר האברך עוזב את הכולל לעבודה (אגב, מעניין בעצת מי?), הוא לא פותח ספר יותר, ופשוט שאין עיכוב על כך מצידה של האשה...
תוקן על ידי פוגמישו ב- 06/06/2013 19:23:49
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 20:50 |
|
| |
אויש פוגמישו אתה נורא ואיום. מה שכתבת על אלו שעובדים בשבת- אתה כנראה לא יודע לקרוא חומש. כתוב שם "ששת ימים תעבוד". אתה לא צריך לדעת לקרוא, רק להקשיב בשעת הקידוש מה ההשקפה של הקב"ה אותה כתב לנו בתורתו שחור על גבי לבן הרבה לפני שנולד עיתון יתד נאמן. ולגבי הנחרצות שלך על הבחורות- ובכן, הפורום פה מלא בגברים שבטוחים שהם יודעים מה נשים רוצות ואוהבות, על אף שנשים אומרות ההיפך. אז תן לי לקבוע אף עבורך: כל מה שאתה רוצה זה להתחמק מאחריותך לפרנס, והבטלה בלבד מעניינת אותך, ואת כל הגאוותנים שחושבים שהם שווים דירה והתקף לב של השווער. לא התורה ולא נעליים. נשים רוצות בעל מפרנס כי כך ה' ברא את העולם- שהגבר יפרנס, ומכיון שהן דוסיות ומאמינות באמונה שלימה בחשיבות התורה הן גם רוצות שהבעל יפתח ספר, ומאוד לא מרוצות אם הוא לא עושה זאת. עצם זה שבנות בדור הקודם רצו בעל שיישב וילמד, זו תופעה ייחודית לדור הזה והיא חדשה שלא שיערוה אבותינו. ובנות בדור הנוכחי ראו איך אמא נקרעת וקורסת תחת הנטל הכפול של בית ועבודה, ולכן הן רוצות בעל שיפרנס.
העובדה העצובה שאתה מזכיר, שאברך שעוזב את הכולל לא פותח ספר, נעוצה בחינוך של הכל או לא כלום. כשיחנכו בישיבות לשלב לימוד תורה בכל מקרה, כמו שמחנכים בישיבה גבוהה ציונית (שם אפילו קציני קבע קרביים קובעים עיתים לתורה למרות שבאים הביתה רק לשבת), אז התוצאות יהיו שונות. בכל מקרה יש כאלו שגם בהעדר חינוך עושים זאת ומשלבים יפה בין תורה למלאכה. אולי אתה לא מכיר אותם כי אתה מהציבור הליטאי קיצוני של הכל או לא כלום. אני מכירה הרבה כאלו, ואצלינו בשכונה יש כולל ערב כל יום שעתיים לימוד מעמיק, אנשים עובדים מגיעים לשם אחרי יום מעייף ומתרכזים בלימוד. אלף שקל לחודש, תוספת יפה למשכורת, ועידוד נפלא לשלב תורה ועבודה. לטעמי המדינה צריכה לממן כוללים כאלו (המימון שם פרטי).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 21:13 |
|
| |
אוייש כרם נבות, כמה קל זה להעלות ספקולציות והשערות מהצד השני של המקלדת, כאשר אפילו דבר אחד ששיערת לגבי אינו נכון... אך הבדיחה הכי גדולה שלך היא שאותם בחורות רוצות שהבעל יעבוד בשביל לקיים את רצון ה', פשוט בדיחה אמיתית... מעניין אז למה אישתו של ר' חיים קנייבסקי או של ר' עובדיה יוסף לא רצו לקיים את ה"ציווי" הזה, ואכמ"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 23:46 |
|
| |
| כרם_נבות כתב: |  | | הפורום פה מלא בגברים שבטוחים שהם יודעים מה נשים רוצות ואוהבות, על אף שנשים אומרות ההיפך. |
|
[כרם,
א. תודה! ב. חשוב לדייק - אכן יש פה "מלא" גברים שמתנהגים כמו שתיארת, אבל הפורום עצמו אינו מלא בהם, כי עובדה שמצליחים "להיכנס" גם כאלה שלא. אגב, חשוב לדייק גם, שזה נכון לא רק לגבי נשים, אלא בכלל - תמצאי פה אנשים שיודעים בדיוק מה "הרפורמים" חושבים, אפילו שבחיים לא פגשו רפורמי או קראו משהו שרפורמי כתב, וכנ"ל לגבי חילונים/דת"לים/חסידים/ליטאים וכו'...]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 07:32 |
|
| |
אמשל לבקשתך- דברי נסוהו על ה"אאל"ט" של בע"ב לפני [ואגב - יש גם "מלא" נשים שיודעות מה גברים רוצים ו"מלא" שיודעים מה החרדים חושבים . בסה"כ זו נטיה אוניברסלית אנושית}
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 11:19 |
|
| |
חשוב להבין שאין שום בעיה עם כך שאשה רוצה בעל עובד, זה זכותה. מה שאני טוען זה שמי שרוצה עובד (וכאמור, זה בסדר גמור) אז היא רוצה עובד ולא "עובד ולומד"... כמו"כ, כאשר אדם יוצא לעבוד לפרנסתו (שוב, שזו זכותו המלאה), אז בד"כ מאותו הזמן הראש שלו שייך לתחום ה"חולין" ולא לתחום ה"קודש", וזה, לדעתי, מתרץ גם חלק מהשאלה שהעלו פה: מדוע לא פותחים ספר אחרי שיוצאים לעבוד, והתשובה היא, כי כאשר הוא פותח את הספר, הוא יודע שזאת האמת, ובכך שהוא מקדיש את רוב זמנו לחולין ("עוזבין חיי עולם ועוסקין בחיי שעה"), אז הוא מרגיש שהוא רחוק מדרך האמת, וזאת תחושה לא נעימה, מעיקה על המצפון, לכן הוא מעדיף להמשיך לעסוק בחולין...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 13:46 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | אבל לפני דור גם לא היה את הניסיונות שיש היום בחוץ... |
|
די כבר עם האיומים האלו, והפחד הפרימיטיבי מה"חוץ"הנורא הזה. עוד לא קלטת שהכל זה תעמולה של החונטה השלטת שאין לה ברירה אלא לשמור אותנו בכח תחת שלטונה הרקוב??? כמו כל צפון קוריאני ממוצע, גם החרדי של שנות האלפיים שטוף מאמרי המערכת פוחד פחד נורא מהמסתתר מאחורי החומות האימתניות, וגוזר את גורלו להישאר לנצח לשבת בלול. עלה נעלה וירשנו אותה. כי יכול נוכל לה!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 13:50 |
|
| |
פוגימישו
קהלת פרק ז (י) אַל תֹּאמַר מֶה הָיָה שֶׁהַיָּמִים הָרִאשֹׁנִים הָיוּ טוֹבִים מֵאֵלֶּה כִּי לֹא מֵחָכְמָה שָׁאַלְתָּ עַל זֶה:
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 13:53 |
|
| |
[תלמיד,
א. תודה. ב. אתה צודק לחלוטין - ובעיניי, היפטרות מן ה"מלאוּת" העצמית הזו (המחשבה שאני יודעת כבר הכל, בטח בכל מה שנוגע לאחרים), היא צעד ראשון בדרך ללימוד של ממש, שהרי "לא השחצן (=מי שמלא בעצמו) למֵד". כמובן שאחת הדרכים לעשות זאת, היא פשוט להקשיב למה שאחרים אומרים שהם חושבים/מרגישים/חווים, מתוך הכרה בכך שהעולם אינו מסתובב סביבי, ומה שאני חושבת/מרגישה/חווה אינו מחייב אף אחד אחר. לזה, להבנתי, אפשר להגיע רק מתוך מפגש (אמיתי) עם בני אדם שאינם אני...]
|
|
|
|
|