בית פורומים אגודה אחת

שלום!מה דעתכם על מפגשים בין חרדים לדתיים לאומיים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2013 00:11 לינק ישיר 

למה בצה''ל לא עושים מי שברך לכל תלמידי הישיבה ששומרים על המדינה ?

צה''ל זה מקום של הרס הדת לציבור החרדי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 00:13 לינק ישיר 

תראי שאלת שאלה קשה, שהתשובה עליה גם היא קשה.

לצערי גם אני שאלתי את עצמי הרבה את השאלה הזו וכמי שמכיר את שני העולמות זו התשובה הכי סבירה.

את כמי שבאה מבחוץ רואה זו כהכפשה, אולם אם תבררי זאת עם סוציולוגים העוסקים בענייני חרדים סביר שהם יסכימו איתי.
נ.ב. אני לומד שיעור בגמ' בעיון עם קבוצה קטנה של חרדים (ולא מדברים מילה בנושא דעות והשקפות), ובני משפחתי גם הם חרדים. כך שאני לא שונא אותם או משהו כזה. פשוט יש דברים שלא יכולה להיות איתם שפה משותפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 00:21 לינק ישיר 

הציבור החרדי מבדיל את עצמו עם הרבה סייגים בכדי שלא להיגרר לשפת ומנהגי הרחוב .

לכן קשה לו לקבל מפלגה שחברה לשונאי ורודפי הדת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 00:24 לינק ישיר 

שרפ כתב:
 ואז תשאלי אותם מדוע הם לא עושים בשבת מי שברך לחיילי צה"ל המשקיעים את גופם לשמור עליהם ומעניין אם תזכי לשמוע תשובה אחת שתראה לך שאינה שקר.

נו, באמת. 

החרדים לא שינו מילה מסידור התפילה המקובל, גם לא הוסיפו קינות לנספי השואה ולא הורידו את "ופותח חלוני רקיע" אף כי השמש אינה יוצאת דרך חלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 00:36 לינק ישיר 

שהרי אמרו חכמינו כל המשנה ממטבע שטבעו חז''ל וכו' .

אנו לא יכולים לשנות נוסח לפי החלטת הרבצ''ר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 09:37 לינק ישיר 

יהודים,
אינני סבור שזו הסיבה.
להימנעות מאמירת מי שבירך יש שתי סיבות. האחת פנאטית (כמו הסיבה לרוב המנהגים הציבוריים הרווחים במגזר שלנו, שזה פחד וחרדה מהחילוניות, אשרי אדם מפחד תמיד), והשניה יותר עמוקה ופחות נעימה.

הסיבה הראשונה היא שהמגזר החרדי באופן כללי לא רוצה לתת לגיטימציה לצה"ל. הגישה היא שאם אני לא רוצה שהבן שלי ישרת בצה"ל אז אני לא אומר מי שבירך גם אם אני רוצה שהחיילים לא יפגעו (אחרי הכל יהודים וכו', לא חלילה כהכרת הטוב...). זו גישה פנאטית שדבר שאני לא רוצה אצל הבן שלי אני מנסה למחוק אותו מהלקסיקון ולעשות כאילו הוא לא קיים. מזכיר את הטמטום של יתד נאמן שלא כותב "מלחמת ששת הימים" אלא "מלחמת תשכ"ז". טירוף. 

(למה צבא זה לא לגיטימי אצל החרדים?
חוץ מהבעיה של הדת בצה"ל שאי אפשר להכחישה, וחוץ מהנושא של לימוד התורה, יש בזה עוד.
הרוב מבינים שצבא זה דבר נחוץ במציאות הקיימת, אבל מסתכלים על המציאות הזו כדבר בעייתי מאוד שהלואי שישתנה. רוב החרדים היו שמחים ברמה העקרונית-תיאורטית אם גויים היו משתלטים עכשיו על ארץ ישראל.
מעבר לכך, לא כל דבר נחוץ הוא דבר מוערך. צדק מאוד (לשיטתו. אני סבור הפוך לגמרי) החרדי שהשווה את מדי צה"ל למדים של פועלי זבל. גם פועלי זבל זה מקצוע נחוץ מאוד, אבל לא נרים אותם על נס. נעבאך, הם עושים עבודה בזויה. כך ההסתכלות החרדית בד"כ על צה"ל, נחוץ ולא מוערך (זה אינטואטיבי ובד"כ לא מוגדר במילים, לכן אני מעריך את התרומה של אותו אחד שהשווה אותם, כי הוא העלה את הרעיון הזה למודעות).)

הסיבה השניה היא כמו שכתבתי פחות נעימה. הסיבה שאדם מן השורה שאינו חרדי מחשיב את אמירת מי שבירך לחיילי צה"ל היא בגלל שמסביבו משרתים חיילים. יש לו בן/אח/בן דוד/שכן/גיס/חבר וכו' בצה"ל, אז הוא שייך לזה והאכפת לו מהחיילים. לעומת זאת החרדים מרגישים שהחיילים באופן אישי הם זרים, והם באמת זרים כי למי מאיתנו יש אדם קרוב שנכנס אתמול בערב לכפר ערבי כדי ללכוד איזה מחבל? אז אני לא מכיר את החיילים, לא ממש אכפת לי מהם ברמה האישית (שוב, כל יהודי הוא יהודי גם בעיני החרדים, אבל זה כמו שלא עושים מי שבירך לכל החולים בעולם, זה כלול ב'רפאינו', וגם החיילים כלולים ב'אחינו כל בית ישראל'...) ואני לא אומר להם מי שבירך.

חשוב לי להדגיש בהדגשה גדולה - שבאופן אישי אני לא מסכים עם אף אחד מהטיעונים שהצגתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 12:44 לינק ישיר 

מה הטעם עשות מי שבירך ?

מי תיקן זאת ?

לא כל אחד יכול להחליט מתי ואיפה לומר מה .

וודא שאנו מבקשים טובתו של כל יהודי באשר הוא .

אך איננו רוצים לייחס חשיבות מיוחדת לצה''ל או כל גורם אחר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 16:00 לינק ישיר 

ומדוע לא,הרי הם מוסרים את נפשם ומסכנים את חייהם למען כלל ישראל??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 19:03 לינק ישיר 

גם לומדי התורה מוסרים נפשם על המדינה והעם .

הרוצה שיחיה ימית עצמו באהלה של תורה .

אנו מתפללים לשלום כל יהודי באשר הוא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2013 22:37 לינק ישיר 

אייזין,
בכל בית כנסת הגבאי עושה מי שבירך לכל מי שהעולה לתורה מבקש, גם אם מדובר ברשימה ארוכה של אנשים שלא קשורים לשום דבר.
אז אתה יודע מה? שלא יעשו נוסח מיוחד, שיעשו מי שבירך רגיל לחיילי צה"ל.
הסיבות האמיתיות הן מה שכתבתי לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2013 22:41 לינק ישיר 

אין בעיה לעשות מי שבירך לכל שם שתחפוץ אך בלי להכניס מקצוע .

כמו שלא תבקש לעשות מי שבירך למשה הסנדלר או יוסף החייט .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 00:27 לינק ישיר 

אייזין כתב:
אין בעיה לעשות מי שבירך לכל שם שתחפוץ אך בלי להכניס מקצוע .

כמו שלא תבקש לעשות מי שבירך למשה הסנדלר או יוסף החייט .

ממש לא נכון. מי שבירך כללי לכל הסנדלרים כל גבאי יהיה מוכן לעשות. בדיוק כמו שעושים "לכל המתפללים" או "לכל הגבאים".
אבל לכל חיילי צה"ל לא, למה? מהסיבות שכתבתי לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 01:32 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
יהודים,
אינני סבור שזו הסיבה.
להימנעות מאמירת מי שבירך יש שתי סיבות. האחת פנאטית (כמו הסיבה לרוב המנהגים הציבוריים הרווחים במגזר שלנו, שזה פחד וחרדה מהחילוניות, אשרי אדם מפחד תמיד), והשניה יותר עמוקה ופחות נעימה.

הסיבה הראשונה היא שהמגזר החרדי באופן כללי לא רוצה לתת לגיטימציה לצה"ל. הגישה היא שאם אני לא רוצה שהבן שלי ישרת בצה"ל אז אני לא אומר מי שבירך גם אם אני רוצה שהחיילים לא יפגעו (אחרי הכל יהודים וכו', לא חלילה כהכרת הטוב...). זו גישה פנאטית שדבר שאני לא רוצה אצל הבן שלי אני מנסה למחוק אותו מהלקסיקון ולעשות כאילו הוא לא קיים. מזכיר את הטמטום של יתד נאמן שלא כותב "מלחמת ששת הימים" אלא "מלחמת תשכ"ז". טירוף. 

(למה צבא זה לא לגיטימי אצל החרדים?
חוץ מהבעיה של הדת בצה"ל שאי אפשר להכחישה, וחוץ מהנושא של לימוד התורה, יש בזה עוד.
הרוב מבינים שצבא זה דבר נחוץ במציאות הקיימת, אבל מסתכלים על המציאות הזו כדבר בעייתי מאוד שהלואי שישתנה. רוב החרדים היו שמחים ברמה העקרונית-תיאורטית אם גויים היו משתלטים עכשיו על ארץ ישראל.
מעבר לכך, לא כל דבר נחוץ הוא דבר מוערך. צדק מאוד (לשיטתו. אני סבור הפוך לגמרי) החרדי שהשווה את מדי צה"ל למדים של פועלי זבל. גם פועלי זבל זה מקצוע נחוץ מאוד, אבל לא נרים אותם על נס. נעבאך, הם עושים עבודה בזויה. כך ההסתכלות החרדית בד"כ על צה"ל, נחוץ ולא מוערך (זה אינטואטיבי ובד"כ לא מוגדר במילים, לכן אני מעריך את התרומה של אותו אחד שהשווה אותם, כי הוא העלה את הרעיון הזה למודעות).)

הסיבה השניה היא כמו שכתבתי פחות נעימה. הסיבה שאדם מן השורה שאינו חרדי מחשיב את אמירת מי שבירך לחיילי צה"ל היא בגלל שמסביבו משרתים חיילים. יש לו בן/אח/בן דוד/שכן/גיס/חבר וכו' בצה"ל, אז הוא שייך לזה והאכפת לו מהחיילים. לעומת זאת החרדים מרגישים שהחיילים באופן אישי הם זרים, והם באמת זרים כי למי מאיתנו יש אדם קרוב שנכנס אתמול בערב לכפר ערבי כדי ללכוד איזה מחבל? אז אני לא מכיר את החיילים, לא ממש אכפת לי מהם ברמה האישית (שוב, כל יהודי הוא יהודי גם בעיני החרדים, אבל זה כמו שלא עושים מי שבירך לכל החולים בעולם, זה כלול ב'רפאינו', וגם החיילים כלולים ב'אחינו כל בית ישראל'...) ואני לא אומר להם מי שבירך.

חשוב לי להדגיש בהדגשה גדולה - שבאופן אישי אני לא מסכים עם אף אחד מהטיעונים שהצגתי. 

צר לי אבל אתה מתפלפל מידי, כנס לבית כנסת של זקנים שאין שם מי שברך לצה"ל ותשאל אותם למה לא עושים, הם ישאלו אותך בחזרה למה כן? ואז תצטרך לשכנע אותם למה כן. 
(ואל תעשה את זה בבית כנסת של צעירים עם דם חם.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 01:40 לינק ישיר 

מעולם לא שמעתי מי שבירך לכל הסנדלרים והחייטים ולכן לא עושים לחיילים ולשוטרים ולמנקים .

כל אחד בשמו הטוב יבורך ולא במקצועו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 09:13 לינק ישיר 

יהודים כתב:
 נו, באמת. 

החרדים לא שינו מילה מסידור התפילה המקובל, גם לא הוסיפו קינות לנספי השואה ולא הורידו את "ופותח חלוני רקיע" אף כי השמש אינה יוצאת דרך חלון.

לדעתי זאת הדוגמה הכי טובה שיש.
מתי הוא איש ישר וח"ו לא יוציא דבר שאינו ממין בו ממקלדתו (וזה לא בציניות אלא ברצינות).
וכעת, בחו"ל הרי היו מתפללים לשלומה של מלכות, כפי שיש בסידורים על הצאר או על הקיסר הגרמני. זאת עשו גם החרדים. אם כך כשהגיעו לארץ, מטעמי שמרנות שלא משנים היו צריכים להמשיך בכך. אלא שכאן הגיע הפלפול של אנחנו לא מאמינים במדינה, בציונות וכד'. וממילא שינו. אז מה שרוצים משנים ומה שלא רוצים לא משנים.

זה בדיוק הכוונה שלא ניתן לנהל עם החרדים שיחה במונחים של הערכים והיושרה עליהם חונכת, כי האמת אצלם משתנת לפי הנסיבות. בכל מקרה נכון שזה נראה בהתחלה מבהיל ושהפגם בך אולם ניתוח נכון של הדברים יכול להשקיט את מצפונך.

נ.ב. המצפון של החרדים מספיק גמיש בכדי להכיל סתירות אלו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שלום!מה דעתכם על מפגשים בין חרדים לדתיים לאומיים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.