תודה על הנושא וזה חשוב מאוד. (פתחתי כבר כמה פעמים אשכולות מסוג זה רק בביקורת יותר חזק נגד התנהלות הקהילה בעניין ומחקו לי אותה)
ובכן, אין שום ספק שכל חשיבת התורה ביסוד הן אך ורק חברה תקינה (מבחינת חברתית כלכלית = אי עבדות) ושבת עצמה היא ההוכחה והצורך בארץ (כל דת אחרת לא צורך בארץ ). וכל מצוות הזיכרון כמו יציאת מצרים ותפילין ועוד ועוד הם על ארץ ישראל. כל התוכחה והאיום היא על גלות מהארץ. כל כולה של התורה בתכלס היא חירות ובני חורין.
מה שהשתבש זה המאמר "דרך ארץ קדמה לתורה" כלומר יש הסכמי בני אנוש גלובליים, כמו חוקי קניין + כסף, שוללים מכל בני אנוש את כל הטבע (אפי' מים אסור לאגור), והוא חייב להתחנך בחינוך חובה עד גיל 18 ואחר כך ללמוד מקצוע ואחר כך יעבוד וישיג את הכסף הדמיוני שבני אנוש המציאו ואז ב"ה תהיה לו זכות לקנות מים. ועוד יותר מיזה גם הזכות לנשום לא כל כך ברור לשופטים (הביא פעם הרב מיכי הסתכלות מעניינת על דרך חשיבת אנשי המשפט והנה הציטוט "כידוע, יש ויכוח בין משפטנים (בעיקר מנחם אלון מול אהרן ברק) בשאלה האם כל זכות שיש לאדם (כמו לנשום) היא זכות מוקנה או שהוא נושם רק כי מערכת המשפט מסכימה לכך")
לדעתי המהפכה בחשיבת חז"ל (עוד לא בניתי את הבניין, אני באמצע) מאי לוחמה בחופש וחירות האדם, להיכנע לטיפשות בני אנוש ?! נגרם אחרי הצלחת פרס לכבוש את כל בני אנוש תחת אימפריה אחת. וזה גרם להמצאת המאמר "דרך ארץ קדמה לתורה" ואחר כך הכישלון של מרד בר כוכבא בכלל חיסל את המוטיבציה לחלום על חזרה לחשיבה המקורית של התורה.
למעשה זה חיסול התורה לגמרי. לא שזה איכפת מה יקרה לתורה עצמה ממה שאכפת מה יקרה לחירות האדם וזה העיקר לכל הדעות מאיש הדת עד האתאיסט.
לא שאפשר היום לשנות את היהדות ואת חשיבת בני אנוש (צריך לזה איזה מן משיח או איזה מהפיכה חברתית רצינית. וזה כנראה החיוב להאמין במשיח שלא נחשוב שהמצב של היהדות היא הרצוי והנכון להפך היא רק זמני (??????????? אלפיים שנה זה זמני ?) ויש על זה עשרות וןמאות חז"לים שאומרים שבעתידדדדדד יהיה אחרת.
אבל יש בכל זאת בספרי ההלכה הלכות ישירות אייך צריכה להיות החברה שלנו מבחינת כלכלית. דוגמא פשוטה: דגים בשבת: אם הסוחרים מנצלים את העובדה שאנו חייבים (מבחינת ההלכה) דגים לשבת ומפקיעים מחירים אז מחובתינו ההלכתית לאסור לאכול דגים בשבת.
ולכן העסקנים והגדוילים חוטאים כאן בחטא שלא יכופר לעולמים, אני מדבר על דיור בקהילה.
כל תלמיד חכם מתחיל יודע למה יש את השיגעון לתת דיור לילדים (זה לא מעשה גבירים\עשירים זה מעשה של ההמון בקהילה שיש לזה חשיבה עמוקה ועקרונית ביותר. והיות שהתורה והתבונה חושבת שהטבע שייך לפרט ולא לחברה והיות שהחברה עם הדרך ארץ שלה גוזלת זאת ממנו ואין לו סיכוי להקים משפחה בגיל הצעיר בתקופת הפוריות החזקה ?! אז ההורים מתערבים ועושים הכל שלזוג תהיה דירה. יודע שר' חיים נגד לעשות חובות בכל תוקף אפי' על חשבון לשלוח ילדים לפנימייה אם אתה לא מצליח לגדל אותם כלכלית. אבל מחייב להיכנס לחובות מטורפים לחתן ילדים ולתת להם דיור. כך גם טוען הרב שטיינמן )
מי שמכיר את השוק של הדיור בקהילה ?! ואם יש לו קצת יראת שמים ? פשוט נטרף אייך יהודים יראי שמים כביכול מתנהגים יותר גרוע מהשפלים שבאורגניזם.
אם הנהלת הפורום תיתן לי רשות אני מוכן לחשוף כאן את כל המאפיה בביתר ובמודיעין ובעצם איפה לא.
אם אתם יודעים למשל שוועדת האכלוס בביתר הם אותם אנשים שנהנים מעלית הדיור ? הם גם מעלים את המחירים בטענה שזה יגרום לאכלוס יותר טובה והם עצמם נהנים מיזה.
איפה השכל הישר ? הרי אתם יורים לעצמכם בבניכם ובניניכם. הפכתם את ביתר להתנחלות קטנה עם גדר תיל במקום שיכלו להתפשט לקו הירוק או עד גוש עציון למעלה ולחבר את כל הישובים לישוב יהודי אחד גדולה בכל אופן לכיוון קו הירוק יכולנו להתפתח עד אין סוף אם רק היינו שומרים על מחירים מאז הקמת ביתר.
אם אתם עזבתם את ההורים בירושלים ומבני ברק לגור רחוק. אז למה אתם טיפשים לגרום שגם ילדיכם יצטרכו ללכת רחוק לצפון למשל ועוד לשלם שם על דיור כל החיים ?
אתם לא קולטים שעושים על גבינו מיליונים ? מילא עושים מיליונים זה לא רע. אבל לגרום שלא נצליח לתת דיור לזוגות ? זה הגהינם עצמו ! כי הם לא יכלו לקיים את משפחתם כראוי לא בחינוך ולא בשום דבר קדוש למשפחה וליהדות. נכון אם יש לך מיליונים אתה בעצמך מסודר אוקיי, אבל הילדים שלך שיגיע זמנם לחתן את ילדיהם מה יעשו ??? אתם מורישים להם חברה וקהילה טיפשית בכל המובנים. לכזה עולם אתם עמלים להוליד 10\15 ילדים ?? וגם מחנכים ואומרים לילדיכם לעמול כך ?
לומר אלוקים גדול = אלילות שהתורה כיוונה לה.
מגיע עסקן לקהילה שלי ומשכנע צעירים לקנות בהר יונה. שאלתי את העסקנים האם יהיה עמידה על המחירים בכל מחיר ? לא תאמין מה השיבו לי יש כוח השוק אין מה לעשות זה מימי אדם הראשון.
חתיכת שוטי עולם אתם אמרתי לו. אני כמעורב עמוק בעסקים עם חילונים מקבל הצעות מפתות להשקיע בהר יונה כי החרדים באים.
אתם משכנעים קבוצה קטנה של חרדים לבוא כקבוצה מכוח היהדות והתורה וכו' וכו' ואז בניתם את התשתית לספקולנטיים לעשות מיליונים ? (שוב לא שאכפת לי שעושים מיליונים רק אכפת לי שבסוף נשאר שם קבוצה קטנה כי אחרים לא יבוא כי המחירים עלו בטירוף)
עיקר הראשון בתורה היא לא שבת. עיקר הראשון של התורה שלזוג תהיה דיור. מי שלא מבין זאת ?! פשוט לא מבין תורה מהי וק"ו לא מבין יהדות מהי.
(אגב: אני אומר זאת גם למנהיגי החברה במדינה. לא אירן ולא סוריה ולא רעב מבחינת כלכלית ולא שום איום אחר היא איום אמיתי על החברה בארצינו. האיום האמיתי היא חוסר דיור לזוגות, יותר נכון החוסר דיור פשוט מביא שלא תהיה זוגות כלל והזוגות יברחו מארצינו.
אז גם העיקר הראשון של קיום החברה היא אותו עיקר. ומי שלא מבין זאת פשוט לא יודע תבונה מהי וחברה מהי. עדיף שהכלכלה תקרוס והעיקר שתהיה אפשרות דיור לכל פרט. הרי ממה מפחדים לטפל בנושא ? שמה הבנקים והכלכלה תקרוס. נוו אז מה ? שתקרוס !! העיקר להציל את החברה.)
לסיכום: חסר לחרדים "ליבה" השכלה מינימלית. ולא ההשכלה וליבה שמעצבת את האדם לדעת מתמטיקה בכדי שיהיה רובוט מתכנת בהייטק ואז הוא יהיה רובוט של הון שמביא הון לחברה ולעצמו.
לא על ליבה והשכלה הזה אני מדבר, אני מדבר על ליבה והשכלה כללית בתורה ובמדע ובחברה ובכלכלה. להבין לעומק אייך השוק המופקר מתנהל בלי לעשות חשבונות תבוניים יסודיים. היא מתנהלת על ידי הברירה הטבעית, שבתכלס בשביל זה קיבל ההומו סאפיינס את התבונה והמודעות בכדי להילחם נגד הברירה הטבעית.
מה הטעם לעסוק במדע ובמדעי הרפואה בלחוקק חוקי חברה ודרך ארץ אם אנו רוצים את הברירה הטבעית ??
אלוהים האדירים כמה טיפשים אפשר להיות ????????????