בית פורומים עצור כאן חושבים

חברה תקינה, מעניינה של היהדות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2013 16:53 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
עוד אמירה מוזרה של רב (כמו אמירתו של הרב דסלר על בעלי הדמיון חולי הנפש. )איזה הוכחה יש לך ,לאונרדו,לאינסטינקט דתי אצל חיות? או אינסטינקט דתי אצל בני אדם?
לגבי בני אדם כולנו יודעים שככל שהמדע התפתח החילון עלה מה שמוכיח שדת היא תוצאה של מחסור בידע ולא אינסטינקט.

חילון הוא לא ההיפך מדת. מקרה אישי שאני מכיר, אישה שאוכלת ביום כיפור, לפני שיצאה לדרך שהייתה צריכה בה הצלחה מיוחדת ביקשה שיתפללו עליה.
אינסטינקט לא קשור לשום ידיעה. אולי כשישנה ידיעה אפשר להתגבר על דחף. אם לא אותו דחף דתי המוטבע באדם, לא היו צומחות במשך ההיסטוריה כ"כ הרבה דתות ותתי דתות.
דומני שאנו לא מדברים על אותה נקודה.
לדעתי הדחף האתאיסטי יסודו גם בדחף דתי. עצם הצורך לגבש עמדה בנושא קיום הא-ל הוא יושב על דחף המכיר בקיומו. וכאן מגיעה הפילוספיה האתאיסטית לומר שזה רק דחף ותו לא. איני יודע מהן עמדותיך בייחס לקיומו של הא-ל, אבל דומני שזה כלל לא רלוונטי לדיון על דחף המורה על קיומו.
דחף המורה על קיומו, וקיומו, אינם מושגים זהים כלל ועיקר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 17:04 לינק ישיר 

ליאונרדו,כנראה שאנחנו לא נמצאים באותו מישור של שפה .

אם בעיניך חילון הוא לא ההפך מדת (וההוכחה שלך היא אשה אחת ) ואם אתה מייחס אתאיזם לדחף דתי....ובכלל אם אתה מייחס דת לדחף-אז אנחנו לא מסתמכים על אותו מילון וממילא אין לנו אפשרות לדון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 17:06 לינק ישיר 

ובענין היחס בין אמונה דתית למדע הנה סיכום של איינשטיין בנושא:

http://www.haayal.co.il/thread?rep=295060

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 17:21 לינק ישיר 

maxmen כתב:

תודה על הנושא וזה חשוב מאוד. (פתחתי כבר כמה פעמים אשכולות מסוג זה רק בביקורת יותר חזק נגד התנהלות הקהילה בעניין ומחקו לי אותה)

ובכן, אין שום ספק שכל חשיבת התורה ביסוד הן אך ורק חברה תקינה (מבחינת חברתית כלכלית = אי עבדות) ושבת עצמה היא ההוכחה והצורך בארץ (כל דת אחרת לא צורך בארץ ). וכל מצוות הזיכרון כמו יציאת מצרים ותפילין ועוד ועוד הם על ארץ ישראל. כל התוכחה והאיום היא על גלות מהארץ. כל כולה של התורה בתכלס היא חירות ובני חורין.

מה שהשתבש זה המאמר "דרך ארץ קדמה לתורה" כלומר יש הסכמי בני אנוש גלובליים, כמו חוקי קניין + כסף, שוללים מכל בני אנוש את כל הטבע (אפי' מים אסור לאגור), והוא חייב להתחנך בחינוך חובה עד גיל 18 ואחר כך ללמוד מקצוע ואחר כך יעבוד וישיג את הכסף הדמיוני שבני אנוש המציאו ואז ב"ה תהיה לו זכות לקנות מים. ועוד יותר מיזה גם הזכות לנשום לא כל כך ברור לשופטים (הביא פעם הרב מיכי הסתכלות מעניינת על דרך חשיבת אנשי המשפט והנה הציטוט  "כידוע, יש ויכוח בין משפטנים (בעיקר מנחם אלון מול אהרן ברק) בשאלה האם כל זכות שיש לאדם (כמו לנשום) היא זכות מוקנה או שהוא נושם רק כי מערכת המשפט מסכימה לכך")

לדעתי המהפכה בחשיבת חז"ל (עוד לא בניתי את הבניין, אני באמצע) מאי לוחמה בחופש וחירות האדם, להיכנע לטיפשות בני אנוש ?! נגרם אחרי הצלחת פרס לכבוש את כל בני אנוש תחת אימפריה אחת. וזה גרם להמצאת המאמר "דרך ארץ קדמה לתורה" ואחר כך הכישלון של מרד בר כוכבא בכלל חיסל את המוטיבציה לחלום על חזרה לחשיבה המקורית של התורה.

למעשה זה חיסול התורה לגמרי. לא שזה איכפת מה יקרה לתורה עצמה ממה שאכפת מה יקרה לחירות האדם וזה העיקר לכל הדעות מאיש הדת עד האתאיסט.

לא שאפשר היום לשנות את היהדות ואת חשיבת בני אנוש (צריך לזה איזה מן משיח או איזה מהפיכה חברתית רצינית. וזה כנראה החיוב להאמין במשיח שלא נחשוב שהמצב של היהדות היא הרצוי והנכון להפך היא רק זמני (??????????? אלפיים שנה זה זמני ?) ויש על זה עשרות וןמאות חז"לים שאומרים שבעתידדדדדד יהיה אחרת.

אבל יש בכל זאת בספרי ההלכה הלכות ישירות אייך צריכה להיות החברה שלנו מבחינת כלכלית. דוגמא פשוטה: דגים בשבת: אם הסוחרים מנצלים את העובדה שאנו חייבים (מבחינת ההלכה) דגים לשבת ומפקיעים מחירים אז מחובתינו ההלכתית לאסור לאכול דגים בשבת.

ולכן העסקנים והגדוילים חוטאים כאן בחטא שלא יכופר לעולמים, אני מדבר על דיור בקהילה.

כל תלמיד חכם מתחיל יודע למה יש את השיגעון לתת דיור לילדים (זה לא מעשה גבירים\עשירים זה מעשה של ההמון בקהילה שיש לזה חשיבה עמוקה ועקרונית ביותר. והיות שהתורה והתבונה חושבת שהטבע שייך לפרט ולא לחברה והיות שהחברה עם הדרך ארץ שלה גוזלת זאת ממנו ואין לו סיכוי להקים משפחה בגיל הצעיר בתקופת הפוריות החזקה ?! אז ההורים מתערבים ועושים הכל שלזוג תהיה דירה. יודע שר' חיים נגד לעשות חובות בכל תוקף אפי' על חשבון לשלוח ילדים לפנימייה אם אתה לא מצליח לגדל אותם כלכלית. אבל מחייב להיכנס לחובות מטורפים לחתן ילדים ולתת להם דיור. כך גם טוען הרב שטיינמן )

מי שמכיר את השוק של הדיור בקהילה ?! ואם יש לו קצת יראת שמים ? פשוט נטרף אייך יהודים יראי שמים כביכול מתנהגים יותר גרוע מהשפלים שבאורגניזם.

אם הנהלת הפורום  תיתן לי רשות אני מוכן לחשוף כאן את כל המאפיה בביתר ובמודיעין ובעצם איפה לא.

אם אתם יודעים למשל שוועדת האכלוס בביתר הם אותם אנשים שנהנים מעלית הדיור ? הם גם מעלים את המחירים בטענה שזה יגרום לאכלוס יותר טובה והם עצמם נהנים מיזה.

איפה השכל הישר ? הרי אתם יורים לעצמכם בבניכם ובניניכם. הפכתם את ביתר להתנחלות קטנה עם גדר תיל במקום שיכלו להתפשט לקו הירוק או עד גוש עציון למעלה ולחבר את כל הישובים לישוב יהודי אחד גדולה בכל אופן לכיוון קו הירוק יכולנו להתפתח עד אין סוף אם רק היינו שומרים על מחירים מאז הקמת ביתר.

אם אתם עזבתם את ההורים בירושלים ומבני ברק לגור רחוק. אז למה אתם טיפשים לגרום שגם ילדיכם יצטרכו ללכת רחוק לצפון למשל ועוד לשלם שם על דיור כל החיים ?

אתם לא קולטים שעושים על גבינו מיליונים ? מילא עושים מיליונים זה לא רע. אבל לגרום שלא נצליח לתת דיור לזוגות ? זה הגהינם עצמו ! כי הם לא יכלו לקיים את משפחתם כראוי לא בחינוך ולא בשום דבר קדוש למשפחה וליהדות. נכון אם יש לך מיליונים אתה בעצמך מסודר אוקיי, אבל הילדים שלך שיגיע זמנם לחתן את ילדיהם מה יעשו ??? אתם מורישים להם חברה וקהילה טיפשית בכל המובנים. לכזה עולם אתם עמלים להוליד 10\15 ילדים ?? וגם מחנכים ואומרים לילדיכם לעמול כך ?

לומר אלוקים גדול = אלילות שהתורה כיוונה לה.

מגיע עסקן לקהילה שלי ומשכנע צעירים לקנות בהר יונה. שאלתי את העסקנים האם יהיה עמידה על המחירים בכל מחיר ? לא תאמין מה השיבו לי יש כוח השוק אין מה לעשות זה מימי אדם הראשון.

חתיכת שוטי עולם אתם אמרתי לו. אני כמעורב עמוק בעסקים עם חילונים מקבל הצעות מפתות להשקיע בהר יונה כי החרדים באים.

אתם משכנעים קבוצה קטנה של חרדים לבוא כקבוצה מכוח היהדות והתורה וכו' וכו' ואז בניתם את התשתית לספקולנטיים לעשות מיליונים ? (שוב לא שאכפת לי שעושים מיליונים רק אכפת לי שבסוף נשאר שם קבוצה קטנה כי אחרים לא יבוא כי המחירים עלו בטירוף)

עיקר הראשון בתורה היא לא שבת. עיקר הראשון של התורה שלזוג תהיה דיור. מי שלא מבין זאת ?! פשוט לא מבין תורה מהי וק"ו לא מבין יהדות מהי.

(אגב: אני אומר זאת גם למנהיגי החברה במדינה. לא אירן ולא סוריה ולא רעב מבחינת כלכלית ולא שום איום אחר היא איום אמיתי  על החברה בארצינו. האיום האמיתי היא חוסר דיור לזוגות, יותר נכון החוסר דיור פשוט מביא שלא תהיה זוגות כלל והזוגות יברחו מארצינו.

אז גם העיקר הראשון של קיום החברה היא אותו עיקר. ומי שלא מבין זאת פשוט לא יודע תבונה מהי וחברה מהי. עדיף שהכלכלה תקרוס והעיקר שתהיה אפשרות דיור לכל פרט. הרי ממה מפחדים לטפל בנושא ? שמה הבנקים והכלכלה תקרוס. נוו אז מה ? שתקרוס !! העיקר להציל את החברה.)

לסיכום: חסר לחרדים "ליבה" השכלה מינימלית. ולא ההשכלה וליבה שמעצבת את האדם לדעת מתמטיקה בכדי שיהיה רובוט מתכנת בהייטק ואז הוא יהיה רובוט של הון שמביא הון לחברה ולעצמו.

לא על ליבה והשכלה הזה אני מדבר, אני מדבר על ליבה והשכלה כללית בתורה ובמדע ובחברה ובכלכלה. להבין לעומק אייך השוק המופקר מתנהל בלי לעשות חשבונות תבוניים יסודיים. היא מתנהלת על ידי הברירה הטבעית, שבתכלס בשביל זה קיבל ההומו סאפיינס את התבונה והמודעות בכדי להילחם נגד הברירה הטבעית.

מה הטעם לעסוק במדע ובמדעי הרפואה בלחוקק חוקי חברה ודרך ארץ אם אנו רוצים את הברירה הטבעית ??

אלוהים האדירים כמה טיפשים אפשר להיות ????????????

רק דיברתי והנה סיפור מטורף.

אתם מכירים את אתר ככר השבת ? כאן http://www.kikarhashabat.co.il/  

אני מגיב שם בדרך כלל. והנה משהו מטריף.
כל פעם שאני מגיב כחבר רשום אז תגובתי מופיע אוטומטית.
אבל לא במקרה הזה ותראו כאן

http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A9-%D7%94%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%95%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D.html

כאן מדובר על ביזנס שיש לאתר אינטרס ישיר ואין תגובתי מתפרסמת אך ורק על פי האישור של המנהל של האתר.

לפני כמה דקות פירסמתי שם שזה בלוף ואין החרדים באים לחריש והסברתי גם למה. ותראו הם לא מפרסמים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 20:23 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
ליאונרדו,כנראה שאנחנו לא נמצאים באותו מישור של שפה .

אם בעיניך חילון הוא לא ההפך מדת (וההוכחה שלך היא אשה אחת ) ואם אתה מייחס אתאיזם לדחף דתי....ובכלל אם אתה מייחס דת לדחף-אז אנחנו לא מסתמכים על אותו מילון וממילא אין לנו אפשרות לדון.

חבל.

דרך אגב- אשה אחת היא לא הוכחה שלי לדברים. היא הדגמה שלי לדברים.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 03/06/2013 20:25:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 23:20 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אפריים
לגבי בני אדם כולנו יודעים שככל שהמדע התפתח החילון עלה מה שמוכיח שדת היא תוצאה של מחסור בידע ולא אינסטינקט.

זה לא מדויק כלל וכלל ,רבים מהמדענים ובעלי ההשכלה המדעית פונים אל הדת.(לא בהכרח היהודית).
הידע המדעי  עונה על הצרכים הפיסים של האדם. אבל לא עונה לצרכיו הרוחניים, לפעמים הידע המדעי גורם לרעב רוחני. האדם הנחשף לידע, רעב לידע.
בס"ד שאפו ירוחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 23:45 לינק ישיר 

אור עליון,הרי הבאתי מקורות להוכחת טעותו העובדתית של ירוחם.

אבל אתה מסרב להסתמך על עובדות- ומעדיף את התאוריות השקריות שהולעטת בהם על ידי מוריך.

כמה טיפוסי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 23:53 לינק ישיר 

במורה נבוכים יש הגדרה על מניעי נתינת התורה והוא בשלושה,
דאגה לפרט ,
דאגה למדינה
הרחקות מעבודה זרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 00:43 לינק ישיר 

דה_וינצי2 כתב:
אוסיף ואומר, שככל שרמת הדתיות עולה, כך קטן הייחס של בן אדם לחבירו. משום שאותו דחף דתי מתפתח ומתעצם. צריך מאוד לשים לב שזה לא יקרה.
לומר שישנם אינסטינקטים דתיים אחרים קשה לי. לא התנסתי בהם. אלא א"כ יש לנו ויכוח סמנטי מהו אינסטיקינט דתי. האם דחף הומני הוא דחף דתי? לדעתי לא, אם הדיון יתפתח בכיוון הזה אשמח לפרט.

[דה וינצ'י,

א. תודה על הסברך לעניין ה"עיבוד". עכשיו אני מבינה למה התכוונת.

ב. אני חושבת שאתה טוען טענות "כלליות" על טיבו של רגש דתי, מבלי להכיר בכך שיש רגשות דתיים שונים משלך. אני מבינה שקשה לך לדבר על משהו שלא חווית (ואני מעריכה את כנותך בעניין זה), אבל אם כך - כל שאתה יכול לעשות הוא לדבר על "הרגש הדתי" שלך או על זה שאתה מזהה בסביבתך, אבל לא לקבוע "מסמרות" ביחס ל"רגש הדתי" ככלל. אני לא חושבת שיש לנו מחלוקת סמנטית על המשמעות של "רגש דתי", אבל אני בהחלט מכירה דתיוּת שונה לחלוטין מזו שאתה מתאר (כאמור, הן בתוך היהדות ובודאי מחוצה לה).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 00:53 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
אור עליון,הרי הבאתי מקורות להוכחת טעותו העובדתית של ירוחם.

אבל אתה מסרב להסתמך על עובדות- ומעדיף את התאוריות השקריות שהולעטת בהם על ידי מוריך.

כמה טיפוסי..
בס"ד אפריםבן, מי שהולעט ע"י מחנכיו ומוריו הוא לא אחר מאשר אתה. אין כל סתירה בין דת ומדע ולעולם גם לא תהיה, מהסיבה שאין שום קשר בין השאלה "איך" שבה עוסק המדע המודרני לבין השאלה "למה" שבה עוסקת הדת. אינני מתייחס כרגע לאמינות מקורותיך (שאגב לא ציינת מהם) כי ההתעמקות בהם איננה רלוונטית כלל ואיננה מוכיחה דבר. הקביעה כי המדע מגביר את החילון על חשבון האמונה הדתית סובלת מחוסר הבנת יעודם של השניים. בכלל לקרוא לדת "חוסר ידע" זו טפשות ואטימות שאין כדוגמתה. אין חולק ע"כ שהמדע, מודרני ככל שיהיה, סובל מחורים בכל מיני תאוריות מדעיות. הדת יכולה למלא חורים אלה בהרמוניה מושלמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 01:00 לינק ישיר 

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 04/06/2013 01:01:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 01:02 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

ב. אני חושבת שאתה טוען טענות "כלליות" על טיבו של רגש דתי, מבלי להכיר בכך שיש רגשות דתיים שונים משלך. אני מבינה שקשה לך לדבר על משהו שלא חווית (ואני מעריכה את כנותך בעניין זה), אבל אם כך - כל שאתה יכול לעשות הוא לדבר על "הרגש הדתי" שלך או על זה שאתה מזהה בסביבתך, אבל לא לקבוע "מסמרות" ביחס ל"רגש הדתי" ככלל. אני לא חושבת שיש לנו מחלוקת סמנטית על המשמעות של "רגש דתי", אבל אני בהחלט מכירה דתיוּת שונה לחלוטין מזו שאתה מתאר (כאמור, הן בתוך היהדות ובודאי מחוצה לה).]

עד כאן הצגתי דחף דתי שאני מזהה בו דחף אלמנטרי ביסוד האנושיות ואולי הוא קיים גם בבהמות.
הגדרתיו כהתייחסות לא-ל או התייחסות לטרנסצדנטי, אני הייתי סבור שהוא דחף חוצה דתות.

אם יש לך במה להחכימני ולחשוף בפני דחף אנושי נוסף העומד בבסיס הדתיות, אשמח מאוד אם תעשי זאת. בתודה מראש.
אין בכוונתי שתחשפי בפני חוויה דתית מסוג אחר, אני נטיתי להבין בדבריך שאת מדברת על חוויה דתית שונה. לדעתי אפשר ליצוק מגוון חוויות על דחף אחד, [ויתכן מאוד שאני טועה].
אם אכן תסכימי לחלוקה שאני עושה בין חוויה לדחף יתכן שאין ביננו מחלוקת.
אם את סבורה שישנה עדיין מחלוקת ביננו אשמח אם תפרטי מהי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 01:08 לינק ישיר 

מה ההצדקה של המדינה ליטול כסף (מיסים) מאנשים פרטיים למען מטרות סוציאליות?

מילא כספים שמגיעם מאוצרות טבע או מיסי השבחה (שהמדינה השביחה את הנכס), מובן שהמדינה תחלק אותה ע"פ צרכיה, וצרכיה ייקבעו ויהיו צדקה וחסד וכו', אך כספי מיסים לכאורה אין לכך הצדקה.  

השאלה מהכיוון הדתי היא לכאורה שאלה בהלכות מלכים. האם ליהדות יש תפיסה מסויימת איך להנהיג את המדינה?

האם ע"פ הדעות שסבורים (בענין שליחות למעשר) שלמדינה אין דין 'מלכות' והיא אינה 'בעלים', האם יש לה (למדינה) סמכות לנהוג ולדרוש מיסוי לצורך הנהגת מדיניות סוציאלית (להבדיל מצרכים כמו תשתיות ובטחון)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 02:10 לינק ישיר 

[דה וינצ'י,

אני מתייחסת למה שציטטתי לעיל - אתה מדבר על כך ש"אינסטינקט הדתי" הראשוני (בטרם היותו מעובד ומנותב) מוביל בהכרח אנשים בכיוון ההפוך מ"בין אדם לחברו". אני טוענת, שאולי לך (ולאנשים או קבוצות שאתה מכיר) הטענה הזו נכונה, אבל היא לא נכונה בהכרח לכל העולם, ולכל הדתיים בעולם. יש אנשים (קבוצות שלמות בתוך היהדות, ולדעתי גם דתות שלמות) שהאינסטינקט הדתי שלהם הוא הגורם לדגש שהם שמים בחייהם דווקא על "בין אדם לחברו". בקיצור, מה שאני טוענת הוא שאל לך לדבר בהכללות על מציאות שאינך מכיר. יש לך משהו חשוב ועקרוני לומר על ה"קבוצה" שלך - אדרבה, אמור ואני אחכים, אבל אל תסיק באופן הכרחי, שמה שנשקף מהפריסקופ שלך הוא העולם כולו. 
אגב, אני מדברת רק על אנשים דתיים (או על דתות), וגם שם ה"כלל" שלך לא מתאים. ק"ו שאינו מתאים לכל "האנושות". על הבהמות איני יודעת - מעולם לא נתקלתי בבהמה "דתית" ואין לי מושג איך מודדים דבר כזה, ועל סמך מה מי שאמר שלבהמות יש "דחף דתי" החליט כך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 12:06 לינק ישיר 

אור עליון,להלן הקטע מספרו של איינשטיין כפי שמובא בספרו עמוד 27(נקווה שמקור זה מספיק מהימן בשבילך או שתסתמך שוב על רבותיך?

" כותב איינשטיין באותו ספר (עמ' 27) "מושג האל בדתות כפי שמלמדים אותו עכשיו הוא עידון של אותו דימוי אל הקדום. טבעו האנתרופומורפי מתגלה למשל בכך שבני האדם קוראים בתפילה אל הישות האלוהית ומתחננים שתמלא את משאלותיהם. איש לא יכחיש בוודאי שרעיון קיומו של אל פרסונלי כל יכול, צודק ורב חסד, יכול לתת לאדם נחמה, משענת והנחיה. בשל פשטותו מתקבל רעיון זה גם על הדעת הפרימיטיבית ביותר.

ואולם טמונות בו חולשות מכריעות, שהורגשו בכאב מאז ימי קדם. אם אכן ישות זו היא כל יכולה, אזי כל אירוע, גם כל פעולה אנושית, כל מחשבה אנושית וכל רגש ושאיפה אנושיים הם מעשה ידיה. איך אפשר לראות באדם אחראי למעשיו ולמחשבותיו מלפני ישות כל יכולה כזאת ? בנתינת שכר ועונש היא תשפוט כביכול את עצמה. כיצד הדבר מתיישב עם הצדק והטוב המיוחסים לה ?

ברעיון האל האישי הזה טמונה אם כן הסיבה העיקרית לניגוד בין התחום הדתי לבין התחום המדעי. המדע מבקש להציב כללים הקובעים את הקשר ההדדי בין הדברים וההתרחשויות במרחב ובזמן... (כאן מרחיב איינשטיין על החוקיות המדעית בטבע) ...

ככל שהאדם חדור יותר במודעות לסדר החוקי של כל המתרחש כן יתחזק ביטחונו שלצד אותו סדר חוקי לא נשאר מקום לסיבות בעלות אופי אחר. מבחינתו לא שלטון של רצון אנושי וגם לא שלטון של רצון אלוהי הם סיבה עצמאית להתרחשויות שבטבע,

ואולם אין המדע מסוגל להפריך במלוא מובן המילה את התורה שלפיה אל פרסונלי מתערב בהתרחשויות הטבע, שכן תורה זו יכולה תמיד להימלט אל אותם תחומים שלידע המדעי עדיין אין דריסת רגל בהם. אני משוכנע שגישה כזאת של נציגי הדת תהיה לא רק בלתי מכובדת אלא אף הרת אסון. כי תורה שאינה מסוגלת לעמוד באור הבהיר אלא רק באפלה מן ההכרח שתאבד את השפעתה על הבריות ותגרום נזק לאין שיעור להתפתחות האנושית.

מן הראוי שבמאבקם למען נכסי המוסר תהיה למורי הדת הגדלות לוותר על התורה של אל פרסונלי, הווה אומר לוותר על אותו מקור של פחד ושל תקווה שנתן עוצמה גדולה כל כך בידם של הכמרים מימים ימימה. הם יצטרכו להישען על הכוחות שמסוגלים הטוב, היפה והאמיתי להפעיל על בני האדם. אומנם זוהי משימה קשה יותר, אך היא גם מכובדת יותר. כשמורי הדת ישלימו את תהליך הזיכוך הזה הם יודו בשמחה שהדת האמיתי עודנה תקפה, והיא אף זכתה להעמקה על ידי הידע המדעי..."

בהקשר למקור השני שמביא את האחוז הנמוך של  המאמינים באל אישי של המדענים האמריקאים-אם אתה לא מאמין לנתונים אולי תביא נתונים אחרים שיסתרו זאת .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חברה תקינה, מעניינה של היהדות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.