בית פורומים עצור כאן חושבים

חברה תקינה, מעניינה של היהדות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2013 17:12 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
הערה קטנה, יש שתי שאלות נפרדות, 1. האם מעניינה של היהדות לדאוג לחברה תקינה, 2. מהי חברה תקינה.
יכול להיות שהתשובה על 1 חיובית אבל חברה תקינה היא חברה שבה המס נגבה לפי נפשות (מס גולגולת) ולא מס הכנסה פרוגרסיבי.
יש הרבה אפשרויות נוספות, פותח האשכול וחלק מהכותבים פה מניחים שהתשובה על 2 ברורה ולא היא.

כולם תומכים בצדק חברתי השאלה היא מהו, גם ת'אצ'ר וגם יריביה הסוציאליסטים פעלו למען חברה צודקת, כל אחד לפי השקפת עולמו.

אתה צודק, אלא שבעצם אפשר להמשיך בכך מעט הלאה. נניח שתעשה אנומרציה לכל שאלות המדיניות הבינאריות שיש להן תשובה מתקבלת על הדעת לשני הכוונים (מדובר בפשטנות מה, אבל נניח: סוציאליזם כן או לא, התנחלויות כן או לא, וכו'). אז עבור כל סדרת הכרעות, אפשר לשאול 1. האם היא מובילה לחברה תקינה, ו2. האם היהדות בעדה. אני משער שבאופן לא מפתיע, יתקבל שדעתו של כל דתי לגבי 1 חופפת למדי לדעתו לגבי 2 (ואגב, אם מישהו מכם ראה מתנחל שנקרע מהרס מדינת ישראל והפיכתה למדינה דו לאומית, ומצר על כך שמה לעשות, ה' צווה להקים התנחלויות - אשמח לדעת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 17:34 לינק ישיר 

לפי דבריך קושיא (של פותח האשכול) מעיקרא ליתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 20:11 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 04/06/2013 20:50:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 20:27 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
לצורך הענין מאי נפק"מ בין אתאיזם לאלהי הפילוסופים?

היה כאן עיסוק במושג שאני קורא לו 'דחף דתי'. עי' למעלה.
מכוחו הסברתי האיך עניינים של בין אדם לחבירו נופלים בין הכיסאות. עי' למעלה.
התפתח דיון מהו הדחף הדתי. והאם אותו דחף הוא אוניברסלי וחוצה דתות. [מול אמשלום].
התפתח דיון האם ישנו דחף דתי [מול אפרים בן].

בתוך הדיון אם אפרים השתלב הנושא של אתאיזם ודחף דתי. ואנכי הקטן סבור שהדחף המדובר מתקיים גם בהתייחסות כלשהי לא-ל פילוסופי ולא רק א-ל דתי. [למשל האמריקאים מקיימים את הדחף הדתי בהידור, ללא דת ספציפית].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 20:39 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
לפי דבריך קושיא (של פותח האשכול) מעיקרא ליתא.

נכון, אבל לא באופן מאד שונה מרוב (אולי פחות או יותר כל) האשכולות בעצכ"ח. לרוב מישהו חש במעומעם שמשהו לא בדיוק נובע מהתורה, ופותח אשכול להסביר שמשהו אחר באופן מעומעם כן (אם הוא נגד) או לבקש להבין למה בעצם הדבר המקורי בעצם כן (אם הוא בעד). המשותף לכולם הוא שבאותה מידה, כל דבר או שום דבר, נובע ממערכת הכללים ההזויה שהלבשתם על התורה. עוד משותף הוא שלרוב זה מתרגם לעלויות ונזקים שאני נאלץ לפרוע, מה שמסכם את העניין (האמנם רב בעצמתו אך תחום בהיקפו) שיש לי באמונותיכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 23:01 לינק ישיר 

דויניצ,
עברתי על המאמר 'פסיכיאטריה ודת' של הרב וולבה -אך לא מצאתי זכר לפסקה -המוזרה, יש לומר - שהבאת בשמו שלבהמה יש 'דחף דתי''.
האם תוכל לתת הפניה מדוייקת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חברה תקינה, מעניינה של היהדות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.