כשאני או ההורים שלי מורידים הצעות אחרי שמבררים (לפני פגישות) ויש להם סיבה, מלא פעמים חוזרים שוב אותם אנשים עם אותם הצעות ומנסים להציע שוב! אני כבר הייתי שלמה עם ההחלטה כמו כן הורי. זה גורם לי לפקפק הרבה פעמים למרות שאני מאוד לא כזאת אני יודעת בדיוק מה אני רוצה אבל כאן זה מאוד מוזר לי שאולי הם רואים משו אחר מהצד.. זה קרה לי כמה פעמים ובכל הפעמים כמובן לא השתכנעתי בפעם השניה גם, אבל אח"כ הייתה לי הרגשה קצת מוזרה... במיוחד שכשפוגשים אותי האנשים שיודעים הם אומרים שהם לא מבינים למה הורדתי ומדובר בבחור חבל"ז ואולי לא מספיק ביררנו .. בקיצור גורם לי לפקפק..! ואמרו לי ששאלו כבר בבירורים ששמעו שאני "בחורה בררנית"- זה לא נכון!!! חייבים לומר כן על כל הצעה?!
גם לכם זה קרה? קורה? וא"כ איך אתם מעבירים את ההרגשות האלה??
נשלח ב-4/6/2013 00:46
תני לי לנחש שזה קורה לכולם.. ומה עושים? כל עוד את שלמה עם ההחלטה שלך- שכולם יגידו מה שיגידו. ואם את עדיין בספיקות, תבדקי את ההצעות פעם נוספת לפני שאת אומרת לא. אולי חלק מהתשובות השליליות שלך היו מבוססות על דברים לא עקרוניים. בהצלחה.
נשלח ב-4/6/2013 01:17
בחיים שלי נסתי לא פעם לרקום אהבה- היינו להציע שידוך.. חלק מהפעמים עוד על הפרטים הראשוניים אחד הצדדים החליט שזה לא מתאים לו והוריד.
לפעמים הרגשתי שהורידו את ההצעה סתם- בגלל פרטים שבגדול אמורים להגיד מהו סגנון הבחור/ה אבל לא תמיד באמת משקפים. למשל הישיבה שבה הוא לומד או במה שהיא עובדת וכו' כי יכול להיות בחור טוב בישיבה לא טובה, ויכולה להיות בחורה לא טובה בעבודה טובה. והרבה אנשים משום מה אוהבים להיות סטיגמטיים וישר מקבלים את הרושם, הגם שהוא לא נכון.
לכן שהמקרה הוא כזה, בתור שדכן אני באמת אנסה לשכנע ולהסביר, אבל אם אני מרגיש שהם הורידו בגלל סיבה אמיתית, לא אומר דבר.
נ.ב. בברוכה הבאה בצל קורתינו..
נשלח ב-4/6/2013 11:08
שדכן רווק? נשמע לא טוב בעליל
נשלח ב-4/6/2013 16:07
michal7700 כתב:
שדכן רווק? נשמע לא טוב בעליל
למה??? אני מכירה מישהי שעשתה כמה שידוכים בתור רווקה ואחד הזוגות ששידכה גם עשה לה את השידוך. הכל תלוי איך נעשים הדברים..
ולגבי נושא האשכול, אכן לכולנו זה קורה. אם מציעים לי הצעה מספר רב של פעמים, אני נוטה להסכים לבדוק את הבחור. מפגישה לא מפסידים וצריך לנסות לתת צ'אנס לאנשים. כמובן שאם מדובר בסיבה עקרונית אז אין על מה לדבר...
נשלח ב-4/6/2013 16:41
זה קרה לא פעם ולא פעמיים....פעם אחת אפילו הוציאו לי שם של חופרת ולא יודעת מה אני רוצה מהחיים שלי... ו
לפעמים אומרים אתם מתאימים ככ! אבל בפנים...זה לא מה שחלמתי...אז בשביל מה לסובב לי תראש אם אני יודעת מה הולך ליהיות?
אמרו לאבא שלי שהוא לא רוצה לחתן את הבנות שלו ולמה הוא מחכה... אז הוא אומר...בנות גידלתי...וחצץ אכלתי....
מה שבטוח...מובטח לאם שאם היא מביאה 7 בנים...מובטח לה גן עדן... אז אבא שלי אומר...איי איי איי....לולא היו יודעים מה זה להלביש בשנות ה2000 שבע בנות.. ובכלל לחתן אותם! היו מבטיחים חלקה בגן עדן VIP!
נשלח ב-4/6/2013 19:54
נ.ב. בברוכה הבאה בצל קורתינו..
חן חן!
לעונג הוא לי להיות אחת מחברי הפורום המוצלח הזה.
ורק כדי שתבינו אותי- אני לא מורידה סתם בחורים, כמובן ששמות של ישיבות זה דבר שמשפיע- אין מה לעשות!
אבל זה לא אומר שמורידים בגלל זה, כי כמו שהזכירו פה- בכל מקום יש הכל!
אבל על העקרונות אני לא אעבור,
יש לי המון דברים שהם לא עקרונות שאני פשוט לא רוצה שיהיו בבחור,
וחלק מהן לפעמים אני מעלימה אותם ואומרת: "אוקי, נמשיך.." עד הפגישה ושם כבר בודקים יותר טוב...
נשלח ב-4/6/2013 23:23
דבר אחד אני יכול לומר לך - אם את שלימה עם החלטתך. אם ברורה לך דרכך. אם בעומק לבך את יודעת שהסיבות שאת מורידות הם באמת סיבות אמתיות ומוצדקות..
אז מה אכפת לך מה אומרים? מה מלחששים? תהיי בטוחה שלא מה שאומרים או מרכלים זה מה שישפיע על השידוך האמתי שלך..!
ולגבי עצם שאלתך - אני חושב ששווה לך לתת צ'אנס אם מציעים לך פעם נוספת, רק כדי שלא תרגישי שאולי פספסת...! כמובן, שאם את כל כך נחושה והחלטית שאין סיכוי וזה בכלל לא מתחיל להתאים, אז גם אל לך לפקפק בגלל מה שאחרים מנסים לשכנע אותך.. אבל אם מלכתחילה זה לא משהו מוחלט, למה שלא תתני צ'אנס? לפחות בשביל ההרגשה האישית שלך...