בית פורומים עצור כאן חושבים

הכרעת הלכה בדורינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/6/2013 13:33 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
פעם אחת הייתי מהלך בדרך, והיתה דרך עוברת בשדה והייתי מהלך בה. אמרה לי תינוקת אחת: רבי, לא שדה היא זו? אמרתי לה: לא, דרך כבושה היא. אמרה לי: ליסטים כמותך כבשוה

התכוונת לסכן את עתיד ההתנחלויות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 14:30 לינק ישיר 

מואדיב--------------

אשמח לקבל חו"ד מקצועית שיש צורך בטחוני בעוד חיילים בצבא, האם הצורך הוא אינסופי? --------------

רב מיכי--------------

טענתך שהלא משרתים גזלנים אינו מובן, "אם לא צריך כ"כ הרבה שישחררו אותי כמו אותם", כל ישיבה אפילו של דת"ל יכולה לבקש שחרור כמו ישיבה חרדית רגילה. זה תלוי ברצונכם. ולגבי מי שאינו לומד, הלא ע"ז אין ויכוח שהוא צריך לשרת, הויכוח על מי שלומד, ויש בזה מחלוקת הלכתית. מי שלומד לא מפסיד מאי שירותי שלי כלום, ומי שאינו לומד ג"כ לא מפסיד כלום מזה. ולגבי הטענה שיפטרו את מי שמיותר, הלא רבים טוענים שצריך לעבור לצבא חכם של שכירים, תחת צבא 'העם' שיש לו עיתון ותחנת רדיו והוא מחנך את העם. מה זה נוגע אלי. --------------

יש בשו"ע נדון מאיזה מס תלמידי חכמים פטורים, האם גם במקרה זה כשיהיה ויכוח בין רבנים, יוכל א' להשליט דעתו בכח ולגבות המס שלדעתו חייבים. אתה מניח מראש שיש גזל בזמן שהפטור או החיוב תלוי בהלכה, בזה אני מסכים עם שותף ולא הבינותי מענתך עליו.--------------

ולגבי הנדון מי גדול בחכמה ובמנין, אני איני יודע ואיני מכיר מספיק כדי להכריע. ואף לא כתבתי שהחרדים גדולים, אלא שצריך לבדוק ולברר בנושא מהותי כ"כ האם באמת פשיטא להצד השני שהוא הגדול בחכמה ובמנין. ואף הוספתי שהתרשמות שלי שאין הצד השני סובר כך, כשאני קורא מאמר שנכתב ע"י רב ד"ל בהלכות שבת או נדה (וכאלו קראתי הרבה) אני רואה שהמקום שמייחסים לחזו"א ולאגרות משה לרב הרצוג ולרב פרנק לרב עובדיה יוסף לגרשז"א ולרב אלישיב וכו' נכבד לא פחות בלשון המעטה מהמקום שמיחסים לפוסקים מהזרם הד"ל, ולא פשיטא להו כוותך שדעת הרב דב ליאור ורב אבינר גדולה בחכמה ובמנין. --------------

אגב, לטיעונך על אומץ מקוריות מנהיגות והיכרות עם המציאות וכו' אפשר כמובן להציב אחרים כגון: אחריות, או לטעון שאין אלו העיקר הגם שהם תנאים חשובים, נ"ל שהקריטריון צריך להיקבע על פי מה שנחשב חכמה ומנין במשך הדורות והמסורת, כי זה המכנה המשותף היחידי בין כל המוני דעות שנולדות כל דור ודור. ומה שכתב שהעמדה החרדית מחשיבה בעיקר את הכרת החומר, זו שטות שאינו ראוי לכת"ר, אולי בעיניך העמדה החרדית היא של ילדים ביש"ק, אנשים בקיאים נעשים לשחוק בשל בקיאותם, ואין זו מדרגת הפוסקים כלל. --------------

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 14:49 לינק ישיר 

שותף
איני חושש להתנחלויות  ציינתי רק לפניך כי השולחן הכלכי שאתם החרדים מיסבים  ואוכלים ממנו, למסעיד לא מגיע שבמקום להודות לו אתם מקללים אותו,
זה דרך כבושה כי ליסטים חושבים שהכל מגיע להם, הרי הם בעצמם החליטו על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 23:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
על דברי הרב מיכי זרחה השמש- ואין כל צורך להוכיח כי השמש זורחת, ומגלה את ערוות החרדים

צדיקים מלאכתם נעשית בידי דתיים לאומניים וצביעותם. הרי זו כמעט התגשמות מושלמת של כשל הגדוילים הנטורליסטי ההופכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 01:09 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
זאב,
אם לשיטתי השכנים שלי חייבים לי, אני אנסה לכפות עליהם. וגם אם לשיטתם יש ת"ח שסוברים כמותם, לשיטתי שיטות אלו בטלות ומבוטלות.
 ---

כבר זמן רב אני מתעמת עם שכני. אני דורש, וכבר דרשתי ממנו בעבר, שישתתפו בעלויות לשתילת גינתנו המשותפת בעצי נוי שושנים וורדים. בנוסף ברצוני להקיף את הבניין בגדרות של 'פולידור' -לדעתי שכני 'חייבים לי!'.
אך השכן, בהגיונו המעוות, טוען שאינו חייב וכי "רק בית משפט יוכל לכפות עליו הוצאה זו"
עד עתה התאפקתי.
היום גיליתי באקראי שלשכני נוהג קבוע להפקיד את הפדיון היומי לאחר סיום העבודה. ובצירוף מקרים נדיר קראתי היום מ'הרב שלי' ש"אם לשיטתי השכנים שלי חייבים לי, מותר לי לכפות עליהם. וגם אם לשיטתם יש ת"ח שסוברים כמותם, היות שלשיטתי שיטות אלו בטלות ומבוטלות אני רשאי לקחת מהם בכח"

מי מוכן להצטרף למבצע?! אחוזים מובטחים, עדיפות לבוגרי הנח"ל החרדי...
כמובן שכחתי גם שהרב אמר ש"זאת לא אנרכיה" חלילה.
ו"אני מקווה שיהיה לנו הצלחה בניהול העניין"

----
אני לא מתכוין להשוות את ה'סיפור' לשאלת הגיוס לצהל. אלא רק להדגיש את תמיהתי על דברי הרב מיכי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 03:52 לינק ישיר 

[זאב,

על הביטוי "קוזק נגזל" שמעת?

(אני כמובן לא מתכוונת להשוות את הביטוי לשום שאלה אקטואלית, ובכלל רק עברתי פה במקרה)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 06:48 לינק ישיר 

ארתח
דבריך על הסתמכות על החזו"א ועוד רבנים, הם כמובן ראיה לסתור.
אם בכל דיון אתה מסיק שזה שאומר כולה שלי עדיף על המודה שגם לשני יש חלק, אזי בנידון דידן מסקנתך מוטעית.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 10/06/2013 06:51:26

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 10/06/2013 06:51:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 08:23 לינק ישיר 

אמשלום,
לצורך חידוד הבעיתיות והאנרכיזם שבדברי מיכי, נקטתי בכוונה דוגמה של 'קוזק נגזל'.
השאלה היא עקרונית. האם אכן זאת הדרך. האין שופטים בירושלים?!
היום נאפשר לגזול 'קוזק' ומחר ... ובכלל למי הסמכות לקבוע מיהו 'הקוזק'?!
-זה בדיוק תפקיד השופט (=הדיין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 09:20 לינק ישיר 

אמשלום במחילה את מבלבלת בין השאלה המוסרית פוליטית אגוצנטרית, שאפשר להגדירה בהגדרות שונות קוזק נגזל או גזלן. אך לא כן השאלה ההלכתית, השאלה יכולה להיות גם פוליטית, או גם מגדרית, אבל היא גם הלכתית, ואני מדבר על הצד ההלכתי. כל נושא בו פוסקי הלכה יכולים לחוות את דעתם בנימוק שלדעתם הוא הלכתי. וכאן לדעת שני הצדדים הנימוק הוא הלכתי, מוגדר כהלכתי, ואם את באמת כה בקיאה בהלכה, נשמח לשמוע את דעתך על קביעתו המוזרה של רב מיכי, שכשצד אחד טוען ל'גזל' הוא פטור מכללי הכרעת ההלכה. בעל הם לא ראיה לסתור, אלא אם הבנתי נכון את כוונתך, ראיה שרבני המזרחי מכירים את דעות החרדים ויודעים לספור אותם. אך עדיין, אני מצפה איזה שהוא דיון באיזו שהיא במה, עם כל הכבוד יש כאן דיון הלכתי כבד משקל שאי אפשר להפעיל כפיה מבלי להעלות אותו באיזו שהיא צורה לדיון מינימלי, דוקא בגלל שבכל תחומי ההלכה האחרים יש משקל מכריע וחשוב לפוסקים החרדים הנ"ל גם אצל רבני המזרחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 09:47 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:
אמשלום,
לצורך חידוד הבעיתיות והאנרכיזם שבדברי מיכי, נקטתי בכוונה דוגמה של 'קוזק נגזל'.
השאלה היא עקרונית. האם אכן זאת הדרך. האין שופטים בירושלים?!
היום נאפשר לגזול 'קוזק' ומחר ... ובכלל למי הסמכות לקבוע מיהו 'הקוזק'?!
-זה בדיוק תפקיד השופט (=הדיין).

אבל בניגוד למדינה שיש בה רשות אחת מחייבת ולכן אפשר לומר (מי שמקבל את סמכותה) "יש שופטים בירושלים", אין סמכות מחייבת הלכתית, ניתן לומר "קים לי" בכל מיני צורות אבל מי שנגזל לדעתו, מה תאמר לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 10:01 לינק ישיר 

מטפחת,
מי שנגזל עליו לפנות (או לכה"פ להזמין) להתדיינות. 'סברא היא ל"ל קרא דכאיב ליה כאביה אזיל לבי אסיא'
'קים לי' היא זכות בסיסית למה שהדיין יעשה פעולה משפטית לשנות מהסטטוס הקיים כשלמחזיק זכות משפטית להחזיק?!

[אגב, כל הדיון כאן הוא ע"פ הנחתו -הלא פשוטה כלל, של 'ארתח' כביכול הליכי השלטון כפופים להלכות חו"מ.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 13:50 לינק ישיר 

[ארתח,

א. האם אי פעם התיימרתי להיות "כה בקיאה בהלכה"? 
ב. טענתי כבר קודם, ואני טוענת גם כעת - התייחסות לדיון הזה מנקודת המבט ההלכתית בלבד היא שגויה ובשני מישורים לפחות, יש בה גופא סוג של "כפייה". במישור האחד, יש כאן כפייה של נקודת מבט וקריטריונים חיצוניים לנושא הנדון, על תחום שאינו הלכתי. במישור השני, יש כאן כפייה של צורת שיח ספציפית, עם נקודות מבט, קריטריונים ו"לשון" מסוימים, על מי שאלה אינם רלוונטים בעבורם והם אינם מוכרים להם (כמובן שאני מדברת על השלטון החילוני במדינת ישראל ועל הרוב החילוני במדינה, ולא על הדת"ל). 
להבנתי, אם הדבר נעשה בלא מודעות הוא מעיד על עיוורון, "מלאות" עצמית וסוג של הפרעה-חברתית (סוג של "אוטיזם" חברתי, שבעליו אינו מסוגל לראות - ולהבין - מחוץ ל"בועה" שלו, ולכן גם לא לתקשר עם אחרים). מדבריך האחרונים, אני מבינה (אולי בטעות) שיש כאן מודעות, ואז זה חמור שבעתיים לדעתי - כעת, זו כפייה מודעת של מיעוט על הרוב ("לשון" המיעוט ושיטות המחשבה שלו, על "לשון" הרוב וכו'), וזו כשלעצמה פעולה אלימה. 
למשל, עצם ההתייחסות ל"שני הצדדים" במחלוקת, כאילו היו החרדים מול הדת"ל היא מגוחכת במקרה הטוב והזויה במקרה הפחות טוב - האם זה עיוורון או בלתי מודע וטיפה מביך, או הזיות שעלולות להוביל למסוכנות?

זאב, 
למה אתה מתדיין "ע"פ הנחתו - הלא פשוטה כלל של ארתח כביכול הליכי השלטון כפופים להלכות חו"מ"? הוא כופה עליך, ואתה אומר "גשם"... האם הסיבה היא, כי גם אתה יודע, שכשתתנגד להנחתו הוא יאמר שאתה מנסה לכפות עליו מערכת שנוגדת את אמונתו, ויצעק בשם הדמוקרטיה וזכויות המיעוט? מישהו אמר "קוזק נגזל" ולא קיבל?]

תוקן על ידי אמשלום ב- 10/06/2013 13:54:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 16:30 לינק ישיר 

אמשלום,
ציינתי סוגריים כי אני חושב שההנחה הזו של 'ארתח' שגויה משלוש זויות. אבל רק רציתי להציף את הקיצוניות שנפלה על מיכי.
לא 'מפחד מארתח ולא אומר 'גשם'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 19:37 לינק ישיר 

אמשלום---- צר לי שאינך מבינה את דברי.----- ברור בהחלט שבויכוח החרדי חילוני אין טעם להחיל כללים הלכתיים. ואני לכשעצמי חושב שייתכן שאף בויכוח הדת"ל חרדי יש מקום להעלות טענה שבנושא כזה אין להחיל כאן כללים הלכתיים.------ מה שאמרתי בכל אופן לגבי הנושא של הויכוח הדת"ל חרדי, שזה לא מובן מאליו שאין להחיל כאן כללים הלכתיים. זו הכרעה מספיק חשובה ומהותית כדי שיווצר בה דיון, האם אפשר לפרוץ בסוג נושא כזה את הכללים ההלכתיים? או לחילופין: האם לפי הכללים ההלכתיים הצד של הדת"ל יכול לכפות דעתו על החרדים מבחינה הלכתית. ואין כאן שום קשר לקוזק נגזל או למוחזק או לקים לי או לכל קלישאה אחרת. זו שאלה הלכתית מכריעה ששני הצדדים מחזיקים בה בדעות הלכתיות, ואין להם כמובן דרך לדון ולמצות ביניהם כהצעת מקסמן, אבל יש להם דרך לחשוב האם ההלכה שלדעתם, ניתנת לכפיה------------ מה שהפריע לי הוא שאיני רואה בצד הדת"ל צל צלו של דיון מהותי, לאף אחד לא אכפת או עכ"פ לא מראה אכפתיותו, ההחלטה הפוליטית שנוצרה במקרה הופכת למובנת מאליה. ---- אגב מי שרואה את האחר דרך משקפיים מצומצמות הוא זה שלאורך כל הדיון הקצרצר קובע שהוא (ארתח) יאמר כך והוא יאמר אחרת וכו' כי הדעה של האחר נתפסת מתוך שבלונה ידועה מראש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2013 20:04 לינק ישיר 

[ארתח, 

אם טעיתי באבחנתי, אני מתנצלת. היא לא נעשתה כדי לפגוע ח"ו, אלא כדי להבהיר כיצד מצטייר דיון כזה בעיניי שלי, ה"חיצוניות" לו.
אני עדיין חושבת שהדיון כאן שגוי באופן מובנה, כיוון שהוא אינו מתייחס לנושא הלכתי אלא פוליטי (במובן הצר ביותר של המילה, קרי: הכרעות בענייני מדיניות וחברה במדינה אזרחית), ולמרות שלהלכה יש מה להגיד על פוליטיקה (במובן הרחב ביותר של המילה - קרי, חברה, כלכלה וכו'), היא אינה מהווה שיקול כלשהו בדיון ספציפי זה (לפחות אצל כלל העם, שבדמוקרטיה - נציגיו הם המכריעים). 
להבנתי, בצמצום השאלה הנדונה לקריטריונים ההלכתיים, יש כפייה של צורת השיח של המיעוט (במקרה זה) על הרוב, ועל כך חלים דבריי דלעיל. בכל מקרה, אם ייחסתי לא עמדות לא לך - אני מתנצלת. 

אגב, איני חושבת שעמדות פוליטיות (במובן הצר או הרחב של המילה) הן לא "דיון מהותי". אם המהות היא פוליטית (חברתית, כלכלית, אזרחית), אזי טיעונים פוליטיים הם אכן מהותיים לדיון. השיפוט לפיו מה שאינו "הלכתי" אינו "מהותי" שגוי בעיניי, וגם עליו חלים הדברים שכתבתי לעיל.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הכרעת הלכה בדורינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.