לא מזמן..הציעו לי מישו...את האמת..חברה אמרה שהוא ראה אותי באיזו סיטואציה.. והוא ביקש שתעשה שידוך...
ניסיתי להעלות בזכרוני מי הוא ומה הוא...ולא עלה לי... תאמת...מרוב שסמכתי על חברתי היקרה...שלא תאכזב אותי... בקושי שבררתי עליו....קיסקסתי עם הוריי היקרים...סיפרתי על ההצעה.. ודיי רציתי להריץ את זה כבר..כך שאפילו לא נתתי להם לברר...רק נתתי שם של הבחור איפה לומד מי הציע ותו לא..(בד"כ הם אוהבים לעשות בירור רציני... אבל הפעם עשו רצוני...)
בפגישה הראשונה...כמעט ועפתי..אני מכירה את הבחור הזה....(בפנים..לא באישי) הייתי בשוק שהוא ביקש בכלל שניפגש...ולא תארתי שזה הוא...
יצאתי מהפגישה עפפההה...ועוד לפני שהגעתי הבייתה..הבחור אומר שהוא רוצה עוד פגישה... נתתי את הסכמתי...
באתי הבייתה..סיפרתי לאבא על הפגישה...הוא שאל מה שם המשפחה של הבחור.. אמרתי לו...הוא קצת לא הרגיש בנוח..ותיאר לי את תיאורו של הבחור...התיאור תאם את תיאורו של הבחור... הבנתי שמשו לא קשורה...כי הוא ממש יצא מכיליו...
ניסיתי לברר מה גרם לא להתנהג כך...הוא לא רצה לספר לי...מה שקרה בסוף..זה.. שאחי סיפר לי...שהבחור הזה גרם לאבא שלי אי נעימות לא קטנה בעבר...ופגע באבא שלי במשו שלקח לו הרבה זמן להתאושש מזה... זה קרה ממזמן..אבל הצלקת עוד נשארה...הבחור ביקש סליחה אבא סלח..אבל עדיין..הוא כואב על מה שקרה...
עכשיו...אני לא יודעת מה לעשות...צד אחד...איך הבחור בכלל מעז לפנות אלי?? ועוד לבקש את שהבת של מי שהוא כלכך פגע...שתצא איתו...?????. ומה כן..שהבחור לא הזכיר כלום במהלך הפגישה על מה שקרה...
מצד שני...באמת שהרגשתי כלפיו משו...עפתי עליו מהשניה הראשונה...היה כימייה והכל...פשוט רץ...
יש לי בעיה אבל...אני לא מסוגלת להביט בעינייהם של אנשים שפגעו במשפחה שלי...זה דבר שלא אוכל לעבור על זה בשתיקה...ובטח שלא את אבא שלי....שהוא בנאדם שאי אפשר לפגוע בו..ואם הצליחו..זה חייב ליהיות באמת משו רציני.. (אין לי מושג מה קרה שם...זה קרה לפני יותר משנה...)
דילמה האא...? אז האלפ מי!!!!!!!!!!!!!!!!!
בנתיים החזרתי שלילי...
תוקן על ידי אסיק_good ב- 09/06/2013 19:15:20
נשלח ב-9/6/2013 16:21
סיפור סיפור. נחשוב ונראה אם יש מה לומר.
נשלח ב-10/6/2013 11:20
אם הוא פגע כך באביך מי אמר שהוא לא יפגע גם בך?
נשלח ב-10/6/2013 11:53
וואו, זה ממש לא קל!!! שאלה: אם היית יודעת את זה לפני הפגישה, כלומר- אבא שלך היה מברר וישר עולה על זה, מה היית עושה?
נשלח ב-10/6/2013 12:38
תראי, זה יפה שאת ככה נפגעת בשביל המשפחה.. ושאת לא מסוגלת להסתכל.. אבל ברשותך אעלה פה כמה נקודות חשובות וחושבני שאם תסתכלי על הכל בפרספקטיבה רחבה יותר זה יעזור לך הרבה בכל העניין הלא פשוט הזה.
לפני הכל ואחרי הכל - לפני שאת יודעת בכלל מה בדיוק קרה שם את לא יכולה לא לשפוט את הבחור! ובוודאי לא לקבוע כלפי העתיד. הגם שזה אבא שלך, הגם שזה המשפחה שלך, הגם שאבא שלך לא טיפוס שנפגע.. את אף פעם לא יכולה לשפוט מישהו לפני ששמעת את הצד השני!! אז נכון שאח שלך אמר שהוא פגע באבא שלך .. אבל לקבוע מסמרות שאיך זה שהבחור פגע באבא שלך ועוד העיז להציע השם ירחם.. הדרך רחוקה מאד, מאד...!
שנית, אם אבא שלך כבר מחל לו (לא משנה רמת הפגיעה וכמה הוא הצליח להתאושש מזה) אז למה שאת לא תמחלי לו?!
שלישית, אמנם עפת על עצמך.. אמנם היה כימיה מעולה בפגישה הראשונה, אבל זה סה"כ פגישה אחת ואין בה שום אינדיקציה להמשך.. אין בה שום ערבות שכך זה ימשך.. ואת צריכה לחשוב היטב עם עצמך מאיפה באמת זה נובע כל מה שהרגשת.
רביעית, אפי' אם נניח ובאמת היה שם משהו מיוחד בפגישה והוא בחור מיוחד, השאלה היא עם מה את תרגישי יותר גרוע.. אם זה שוויתרת על העתיד שלך בגלל פגיעה של אבא מפעם.. או זה שכביכול את לוקחת מישהו שפגע באבא שלך..
חמישית, נניח והחלטת שאת חייבת להמשיך איתו, השאלה היא איך אבא שלך יקבל אותו..
המסקנה שלי, ואיך שאני הייתי מתנהג: פשוט הייתי הולך לאבא שלי ושואל אותו בצורה ישירה - אבא: אני התלהבתי על הבחור, אני מרגישה כימיה ופשוט עפתי על עצמי.. אבל מצד שני אתה אבא שלי וקשה לי לחיות עם גבר שפגע בך, מה אתה אומר אבא... מה אתה מציע לי לעשות.. זה כזה נורא? זה כזה חמור מה שהיה? להוריד אותו בגלל זה? אחרי שאני אשאל אותו.. תשובתו תהווה הכי אינדיקציה מה באמת לעשות. כי.. אם הוא יאמר תשמעי, לא נורא, מה שהיה היה, תמשיכי, אני בסדר עם זה, אז בעצם פתרת את כל הבעיה מההתחלה.. אם הוא יאמר לך - לא בא בחשבון, הבחור הזה לא נכנס הביתה שלי, לא מעוניין שלבת שלי יהיה חתן כזה וכזה.. אז אין מה לעשות את צריכה לוותר על זה, ובע"ה יגיע לך מישהו אחר שיעפיל על הבחור הזה.. וגם אל תרגישי דפוק כי זה סה"כ פגישה אחת שאין בה הוכחה לכלום.. ואם הוא יענה לך תשובה פרווה, זה בעצם אומר שבלב שלו קשה, אך מצד שני זה לא משהו אישי נגד הבחור ואז לדעתי כן תתני לזה עוד צ'אנס, אבל בצורה מסוימת.
מקווה שהועלתי.
נשלח ב-10/6/2013 13:36
בס"ד אחלה תשובה
נשלח ב-10/6/2013 15:16
מנחמחיים כתב:
תשובה חכמה בעליל!
נשלח ב-10/6/2013 15:30
נקודהלמחשב כתב:
תראי, זה יפה שאת ככה נפגעת בשביל המשפחה.. ושאת לא מסוגלת להסתכל.. אבל ברשותך אעלה פה כמה נקודות חשובות וחושבני שאם תסתכלי על הכל בפרספקטיבה רחבה יותר זה יעזור לך הרבה בכל העניין הלא פשוט הזה.
לפני הכל ואחרי הכל - לפני שאת יודעת בכלל מה בדיוק קרה שם את לא יכולה לא לשפוט את הבחור! ובוודאי לא לקבוע כלפי העתיד. הגם שזה אבא שלך, הגם שזה המשפחה שלך, הגם שאבא שלך לא טיפוס שנפגע.. את אף פעם לא יכולה לשפוט מישהו לפני ששמעת את הצד השני!! אז נכון שאח שלך אמר שהוא פגע באבא שלך .. אבל לקבוע מסמרות שאיך זה שהבחור פגע באבא שלך ועוד העיז להציע השם ירחם.. הדרך רחוקה מאד, מאד...!
שנית, אם אבא שלך כבר מחל לו (לא משנה רמת הפגיעה וכמה הוא הצליח להתאושש מזה) אז למה שאת לא תמחלי לו?!
שלישית, אמנם עפת על עצמך.. אמנם היה כימיה מעולה בפגישה הראשונה, אבל זה סה"כ פגישה אחת ואין בה שום אינדיקציה להמשך.. אין בה שום ערבות שכך זה ימשך.. ואת צריכה לחשוב היטב עם עצמך מאיפה באמת זה נובע כל מה שהרגשת.
רביעית, אפי' אם נניח ובאמת היה שם משהו מיוחד בפגישה והוא בחור מיוחד, השאלה היא עם מה את תרגישי יותר גרוע.. אם זה שוויתרת על העתיד שלך בגלל פגיעה של אבא מפעם.. או זה שכביכול את לוקחת מישהו שפגע באבא שלך..
המסקנה שלי, ואיך שאני הייתי מתנהג: פשוט הייתי הולך לאבא שלי ושואל אותו בצורה ישירה - אבא: אני התלהבתי על הבחור, אני מרגישה כימיה ופשוט עפתי על עצמי.. אבל מצד שני אתה אבא שלי וקשה לי לחיות עם גבר שפגע בך, מה אתה אומר אבא... מה אתה מציע לי לעשות.. זה כזה נורא? זה כזה חמור מה שהיה? להוריד אותו בגלל זה? אחרי שאני אשאל אותו.. תשובתו תהווה הכי אינדיקציה מה באמת לעשות. כי.. אם הוא יאמר תשמעי, לא נורא, מה שהיה היה, תמשיכי, אני בסדר עם זה, אז בעצם פתרת את כל הבעיה מההתחלה.. אם הוא יאמר לך - לא בא בחשבון, הבחור הזה לא נכנס הביתה שלי, לא מעוניין שלבת שלי יהיה חתן כזה וכזה.. אז אין מה לעשות את צריכה לוותר על זה, ובע"ה יגיע לך מישהו אחר שיעפיל על הבחור הזה.. וגם אל תרגישי דפוק כי זה סה"כ פגישה אחת שאין בה הוכחה לכלום.. ואם הוא יענה לך תשובה פרווה, זה בעצם אומר שבלב שלו קשה, אך מצד שני זה לא משהו אישי נגד הבחור ואז לדעתי כן תתני לזה עוד צ'אנס, אבל בצורה מסוימת.
מקווה שהועלתי.
ראשית...אודה לך על ההשקעה והתשובה המחכימה שלך שאכן הועילה...
שנית...עשיתי שיעורי בית על במקרה...ניסיתי לדלות את מירב האינפורמצייה..וקיבלתי תסריט מדוייק על המקרה...מה...שלא כלכך הרנין את ליבי...
שלישית...ברור שאבא שלי ימחל לילד שיכול ליהיות הבן שלו...אבל...אנסח בפשטות..אדם יכניס סכין לחבר ויבקש סליחה...זה לא יגרום לדם להפסיק לרדת....
רביעית...אני מכירה את עצמי...אני בנאדם שקשה להלהיב אותו במבט ראשון ובטח שלא בפגישה עם בחור אפילו אם יהיה דוגמן על וראש ישיבת וואטאבר...ומה שקרה איתו...אני לא יכולה להסביר...פשוט עפתי!
חמישית...זהו...ש..אני חושבת שאצטרך לקחת איתו כמה פגישות כדי להבין אם באמת הפסדתי משו... מה...שבזמן הקרוב לא יקרה כי קשה לי לתת אות הסכמה לעוד פגישה..עד שאבין מה מו מי
שישית...אני לא יכולה לגשת לאבא..כי אני יודעת בפרוטרוט מה תיהיה תשובתו! הוא יגיד שברור שאצא איתו ועל מה בכלל אני חושבת.... אבל...מה לעשות יש לי סריטה עמוקה שאני לא יכולה להסתכל על מישו שפגע במישו שאני אוהבת... (יכול ליהיות שבחורות אחרות היו מחליקות...אבל לי אישית זה קשה...מה לעשות סוגשל....) אבל מצד שני...אני לא מפסיקה לחשוב על זה..איך הוא בכלל לא זרק לי רבע מילה במשך ארבע וחצי שעות על המקרה??? אפילו לא אות! כאילו...הוא מרגיש סבבה עם זה...ככה זה נראה לי... אבל צד שלישי...אודה ולא אבוש...הוא עשה לי את זה בגדול...
קיצור... השם שלח לנו אחלה חיים..אבל אנחנו מסבכים אותם מרגע לרגע
מקווה שהועלתי.
ראשית...אודה לך על ההשקעה והתשובה המחכימה שלך שאכן הועילה...
שנית...עשיתי שיעורי בית על במקרה...ניסיתי לדלות את מירב האינפורמצייה..וקיבלתי תסריט מדוייק על המקרה...מה...שלא כלכך הרנין את ליבי...
שלישית...ברור שאבא שלי ימחל לילד שיכול ליהיות הבן שלו...אבל...אנסח בפשטות..אדם יכניס סכין לחבר ויבקש סליחה...זה לא יגרום לדם להפסיק לרדת....
רביעית...אני מכירה את עצמי...אני בנאדם שקשה להלהיב אותו במבט ראשון ובטח שלא בפגישה עם בחור אפילו אם יהיה דוגמן על וראש ישיבת וואטאבר...ומה שקרה איתו...אני לא יכולה להסביר...פשוט עפתי!
חמישית...זהו...ש..אני חושבת שאצטרך לקחת איתו כמה פגישות כדי להבין אם באמת הפסדתי משו... מה...שבזמן הקרוב לא יקרה כי קשה לי לתת אות הסכמה לעוד פגישה..עד שאבין מה מו מי
שישית...אני לא יכולה לגשת לאבא..כי אני יודעת בפרוטרוט מה תיהיה תשובתו! הוא יגיד שברור שאצא איתו ועל מה בכלל אני חושבת.... אבל...מה לעשות יש לי סריטה עמוקה שאני לא יכולה להסתכל על מישו שפגע במישו שאני אוהבת... (יכול ליהיות שבחורות אחרות היו מחליקות...אבל לי אישית זה קשה...מה לעשות סוגשל....) אבל מצד שני...אני לא מפסיקה לחשוב על זה..איך הוא בכלל לא זרק לי רבע מילה במשך ארבע וחצי שעות על המקרה??? אפילו לא אות! כאילו...הוא מרגיש סבבה עם זה...ככה זה נראה לי... אבל צד שלישי...אודה ולא אבוש...הוא עשה לי את זה בגדול...
קיצור... השם שלח לנו אחלה חיים..אבל אנחנו מסבכים אותם מרגע לרגע
שלישית, מחילה אמתית זו מחילה שהלב כבר שלם.. שהלב כבר לא פצוע.. ואף שאין ספק שבהתחלה הלב שלו שתת דם (כלשונך..) אבל מטבע הדברים הלב מתרפא בפרט מפגיעה של אחד שיכול להיות הילד שלו.. אז נכון לעכשיו (ובוודאי שעבר שנה מאז) הלב של אבא שלך כבר לא שותת דם, אז מה אכפת לך מה שהיה בעבר?! ואין היגיון ודרך יש לחיות את העבר ועוד להשליך ממנו על העתיד?!
רביעית, נו.. אז אם את עצמך מרגישה ככה, את חושבת שאת מסוגלת לעבור על זה במחי יד?! או רק בגלל איזו הרגשה אישית שלך שמושתת על רגש רגעי?!
חמישית, ואיך את חושבת שאת תביני מה מו מי אם את מקובעת בצד אחד של הסיפור ובעיקר ברגש האישי שלך בעניין?!
שישית, אם אבא שלך בכיף יגיד לך ללכת על העניין אז: א. זה לא מוכיח לך עד כמה שזה לא משהו כזה רציני ואת רק עושה מנמלה פיל?! ב. איזה טעם יש שאת תפגעי יותר מאבא שלך עצמו?! ג. ואת לא חושבת שבזה שאת פוגעת בעצמך את בעצם פוגעת באבא שלך?! ד. את באמת חושבת שהבחור בפגישה ראשונה יבוא ויגיד לך - גברת פגעתי בך באבא שלך נואשות?! אז מה את בכלל מצפה את זה ממנו?!
לסיכום: יש פה בעיה אחת בלבד - הסריטה (כלשונך) האישית שלך, שאת לא מסוגלת למחול למישהו שפגע באבא שלך.. אז אחת מהשתיים. או שבאמת תעבדי על הסריטה הזאת שלך, ובכלל על כל הגישה המוטעית הזאת.. (השפיטה של השני מבלי לשמוע אותו, הסקת המסקנות, המחשבה רק על עצמך וכו'..) ואז יש סיכוי שתהיי מאושרת.. או שתתחפרי ברגשות האישיים שלך, אבל אז בעצם את יורה לעצמך ברגליים..
בחירה שלך...
אילו זה היה אני, הייתי בוחר בדרך לגמרי שונה שהייתה פותרת את כל הבעיות.
נשלח ב-10/6/2013 20:11
jija כתב:
תשובה חכמה בעליל!
זה שמנמחיים חכם זה כבר ידוע לכולם! אבל.. ספציפית במקרה הזה איני מסכים כלל עם הדעה הזאת. א. וכי את מעולם לא פגעת באיזו חברה/משפחה?! אז בגלל שפגעת בהם בהכרח את תמשיכי לפגוע?! ב. שוב ושוב, את לא יודעת מה היה שם אז איך את יכולה לקחת את זה כחשש עוד לפני שבדקת את העניין עד שורשו?! ג. בגלל מקרה אחד זה כבר מעיד על הבן אדם עד כדי חשש הוא יפגע גם בך?! ד. תבדילי בין לפגוע בבן אדם מהחיים לבין לפגוע באחת שאוהבים...!
נשלח ב-11/6/2013 10:43
ליטאי613 כתב:
e
~~-~~
Nice blog ...you have a talent
נשלח ב-11/6/2013 11:09
נקודהלמחשב כתב:
תשובה חכמה בעליל!
זה שמנמחיים חכם זה כבר ידוע לכולם! אבל.. ספציפית במקרה הזה איני מסכים כלל עם הדעה הזאת. א. וכי את מעולם לא פגעת באיזו חברה/משפחה?! אז בגלל שפגעת בהם בהכרח את תמשיכי לפגוע?! ב. שוב ושוב, את לא יודעת מה היה שם אז איך את יכולה לקחת את זה כחשש עוד לפני שבדקת את העניין עד שורשו?! ג. בגלל מקרה אחד זה כבר מעיד על הבן אדם עד כדי חשש הוא יפגע גם בך?! ד. תבדילי בין לפגוע בבן אדם מהחיים לבין לפגוע באחת שאוהבים...!
[מחייכת קלות] אממ..קצת לא נעים..אך התשובה נכתבה בציניות מוחלטת..
ועכשיו לענייננו...אתה צודק בקשר ל"סריטה" שלי...למרות שלקחת את זה קיצוני מדי..אך לא אתרכז בזה עכשיו.. כמובן שאינני יכולה לשפוט את הבחור עד שאגיע למקומו..אבל לפעמים..לא צריך להגיע למקומו כדי להבין אם הוא בחור ישר..
אנסה לתת דוגמא דומה על המקרה...אחזור שוב..זה רק דוגמא...
נגיד..הבחור ניגש לאבי והציע לו עסקה כלשהיא...הבחור היה נלהב בתחילת דרכו...ואבי הבין שהרבה לא יצא ממנו.. אך בשביל לא לפגוע בכבודו וביטחונו העצמי של הבחור...הוא נתן לו ניסיון שיוכיח את עצמו.... לא לקח הרבה זמן כדי להבין שהכל הלך שולל....והבחור כלל לא עמד במילתו ובסחורתו (כביכול) ... הבחור הבין לבד שהוא טעה..אך אבי לא התרגש כלל..כי מידיי יום דופקים בדלתו בחורים כסגנונו של הבחור ומנסים את מזלם...ואפילו אבי לא התייחס לנפילתו.... זה קורה! נפילות רק מראות לנו את הדרך הנכונה... אבא המשיך להעסיקו כדי לתת לא צאנס...אך תקופה ארוכה שהבחור היה מבטיח ואומר עשיתי כך לקחתי כך... אבל..בזמן אסיפת ה"מזומנים" ..פתאום הוא היה מגמגם ואומר שהוא לא הצליח ...והכל הלך פייפן... אבא הבליג והבליג...עד..שכמה אנשים שאבי מכיר...פנו איליו ואמרו שהם העבירו את מה שהיו צריכים דרך הבחור... וכשאבי היה פונה לבחור..הוא היה טוען שאין כלום...והכל תקוע אצלו....זה יכול להיות גם זה...כי גם הם צריכים להרוויח... אבל אחרי זמן אבי ראה...שזה לא זה...והחליט להפסיק את ה"עסקה" איתו...לא חלילה שהוא רמאי..אלא אולי קשה לו להתמודד בכללים... אך..מסתבר..שאותו בחור המשיך את עסקו...אבל בשמו של אבי....היה פונה למכריו של אבי..כאילו אבי שלח אותו... וזה ממש לא היה נכון...מה גם..שהוא היה מפשל בהבטחותיו לאותם מכרים...שבטוחים שאבי הוא זה ששולחו... מזל שאותם חברה אלו חברים וותיקים ..שפנו לאבי ושאלו מה קרה ולמה זה ככה..אבי היה בשוק ששמע מה הוא עשה על שמו... אבל מה שהכי גרוע..זה שהלך לאנשים "חדשים" ...ואמר שאבי שלחו....ואבא שלי פנה מאוחר יותר לאותם אנשים... ששלחו את אבשלי כבתור אחד לא אמין...ולקח לו מלא זמן להחזיר עטרה ליושנה...
הוא חשב שאבא שלי נולד אתמול...אבל שכח שאת כל הקומבינות הוא עשה כשהיה בן 7..ולא בגיל 23...
תוקן על ידי jija ב- 11/06/2013 11:47:09
אל תיתן למי שאתה...להפריע למה שאתה יכול ליהיות..!
נשלח ב-11/6/2013 11:41
אני חלילה לא קוראת לו גנב \שקרן וכדומה חלילה...כי זה לא נכון! לא מתערבת בחיים בביזנס וזה לא מעניין אותי.. מה שכן מעניין אותי...זה ההשפלה שאבי עבר בגללו... אני אחזור שוב..הוא לא גנב (פרט לגניבת דעת..שכולנו נופלים בה) ולא אומרת שעשה משו לא נכון בהפסד ממון.. אבל...פגיעה בכבוד ובנאמנות..זה יותר חשוב...כסף..מדפיסים כל יום מלא...נאמנות..זה דבר שאא לקנות...
אבל מה...אדם לא יצליח לעבוד עלי..ובטח שלא 5 שעות פגישה הוא ישחק אותה מישו אחר כי הייתי קולטת.. לכן...עדיין קשה לי לוותר עליו....
מקווה שהצלחתי להבהיר טיפה מן הים....
תוקן על ידי jija ב- 11/06/2013 11:47:58
אל תיתן למי שאתה...להפריע למה שאתה יכול ליהיות..!
נשלח ב-11/6/2013 11:50
בס"ד לדעתי זה כן מראה על המידות שלו... גם אם עבד על עצמו יש לו נטיה לפגוע,קחי את זה בחשבון.ותחשבי אם את יכולה להתמודד עם חסרון כזה.