|
|
| נשלח ב-21/6/2013 08:04 |
|
| |
כבר אמרו חכמינו איזהו חכם - הלומד מכל אדם .
אך חכמינו אומרים גם אתם קרויים אדם - ואין אומות העולם קרויים אדם .
אז מה לנו לקרוא את דיעותיהם הנפסדות שבאות ממקום של גאוה וכפירה .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 10:58 |
|
| |
אייזן, אותו חכם [רשב'י] הפגין שנאה לאדם, ומתוך שנאה אמר דבר טיפשות. הוא חטא. לא צריך לומר אמן אחר כל דבר שיוצא מפיו של אדם.
לאגד את כל יצירת ברואי ה' הגויים בביטוי 'דעות נפסדות שבאות ממקום של גאווה וכפירה', הוא דבר שטות ממחשבת הבל של יוהרה ריקנית מאד. הלוואי חכמנו היו זוכים לחסד האלהי שזימן לאותם גויים מבורכים 'דעות נפסדות' שכאלו.
כמה מהכותבים כאן מנסים לרשום רצפטים של קופת חולים, מה צריך להיות ספר ראוי, מהו סופר טוב ועוד ועוד... אינם מרגישים בגיחוך של הריקנות הפרובינציאלית הזו.
הרוצה, ילך ויקרא. יקרא את שמעניין אותו ומהנה אותו.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 11:11 |
|
| |
ונתחיל בעמנואל הרומי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 11:13 |
|
| |
(נמחק לבקשת הכותב - מ. משנה)
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 24/06/2013 10:22:22
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 11:30 |
|
| |
מ מי אמר שלספרות יש תפקיד?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 12:11 |
|
| |
אתה מכיר את רשב"י? לפי מימרא אחת אתה יוצא עליו בקצף. קח אפשרות אחרת - הוא ראה הפסוק ואתם צאני... צאן אדם, ומעשה עודד ואמשלום לא רצה לאבחן, חלילה, הבדל משמעותי בחיים בין יהודי לגוי ולכן דרש זאת על טומאה לאחר המוות כדי "למזער את הנזק" ולא עוד אלא שהצליח להקל.... בעב ספרות מטיפה לדעות לא דרך המחל אלא דרך הלב. זה הרבה יותר יעיל אם כי עקרונית זה קרוב יותר לשטיפת מוח מאשר לשכנוע
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 13:00 |
|
| |
תלמיד טועה, שום קצף לא יצא, אבל הכרה במשפט שנאמר מתוך שנאה, יוהרה, והוא הבל בתוכנו. גם גוי אויב ורודף הוא אדם מעשה ידי אלהים. אבל אני קוצף מאד על המשתמש בדבר שנאה ואיוולת רק משום שמו הידוע. הפסוק הזה מסוכן עד מאד ובאמת מתועב. אני יודע כי בחוגים מסוימים מלמדים כך את הילדים. נדמה לי כי נפרד מאיתנו איזה משתתף שאחז, גם הוא, בתועבה הזו. אינני יכול ורוצה לשכוח כי לפני זמן קצר אני, ומשפחתי, ובני עמי נחשבו 'לא אדם', רובם נטבחו. אינני יודע, תלמיד טועה, כמה קראת דברי ספרות, שאתה מתימר להיות חכם הגדרה כאריסטו ולקבוע עיקרון אחד לספרות כולה, כקרובה בדרכה לשטיפת מח. נדמה לי שזו נפיחות ריקנית של בורות גדולה. עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 13:17 |
|
| |
לכל ''הנאורים'' כאן .
הגויים אינם בגדר אדם כי הם מתנהגים כחיות .
אין להם לא ערך ולא דרך .
כי ללא יראת שמיים לא ניתן להגיע לכך .
אני יודע שכואב לשמוע את האמת אבל זאת האמת .
היו בודדים שזכו לכינוי חסידי אומות העולם .
אלו שהצליחו להתעלות מעל השנאה הבנויה בתוכם נגד העם הנבחר ולעזור ולסייע .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 13:48 |
|
| |
[תלמיד,
מכיוון שעירבת אותי בדיון הזה, "בעל כורחי", אני חשה מחוייבת לומר משהו...  אתה צודק, כמובן, לגבי מקור דברי רשב"י, שהנפ"מ ההלכתית שלהם היא אכן איפשור של החיים (אני מתנגדת בעיקרון לשימוש ב"הקלה" ו"החמרה" - אלה הגדרות סובייקטיביות לחלוטין, שאולי מגלות את עמדת המגדיר עצמו, אך אינן מוסיפות דבר להבנת ההלכה). עודד, לעומת זאת, מתייחס לאופן בו משתמשים בימינו באמירה זו, כאבחנה נוראה בין יהודים לגויים (שאגב, לא בטוח שהוא אכן רחוק כ"כ מהרקע הרעיוני של רשב"י עצמו - כפי שהוא מיוצג בתלמוד - שייאמר לזכותו שגם יהודים הוא לא כ"כ אהב...).]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 15:27 |
|
| |
אייזין
הגויים אינם בגדר אדם כי הם מתנהגים כחיות.אין להם לא ערך ולא דרך מה דעתך להפסיק להשתמש במה שהגויים הביאו לעולם ? רק חודש אחד ! הפסק להשתמש ברפואה של גויים, בחשמל ובכל מה שהגויים פיתחו וייצרו. רק חודש אחד !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 15:44 |
|
| |
ראה, אייזן, לאילו דברי בלע אתה מגיע. לשיטתך, ההבחנה צריכה להיות בין ההתנהגות של האדם, ולא לשיוכו. לכך אני מסכים. אבל אז שנאתך מקלקלת את ההבחנה שלך. הגוי הוא החיה, היהודי צדיק תמים וירא שמים. ללא יראת שמיים לא נתן להגיע לערך ולדרך. טוב. וכי חסרים גויים שיש להם יראת שמים עמוקה ונעלה?
חסרים יהודים המתנהגים כחיות וחרדים עובדי אלילים? אין אצלנו שנאה, אלימות, חייתיות? הרי אנחנו ממש מצטיינים בהם. וכי אתה עצמך אינך רווי שנאה ודעה קדומה כנגד ברואי האלהים, ומצהיר עליה כ'אמת'? ה'עם הנבחר' כשהוא חזק הוא אלים, בהחלשו נעשה מוסרי [ריה'ל]. קוראים לזה צביעות. על מה דברו הנביאים שלנו? על הערכים של העם הנבחר? על הדרך הראויה שהם הולכים בה? ועוד שחצנות נבובה: מלך שבחר לעצמו משרת, המשרת אינו הופך נסיך. עם 'נבחר' משמעותו שהאלהים בחר בו כדי שיעבוד אותו, - דבר שהעם הנבחר אף פעם לא השתוקק לעשות. להפך, הוא החליט שהאלהים יעבוד אותו, את העבד. אז מה הנפיחות הזו? מוטב תצניע לכת. עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 16:06 |
|
| |
תוקן על ידי לינקiלן ב- 21/06/2013 16:07:31
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 16:07 |
|
| |
במקום אשר הרוח בלי מגור והראש איתן,
במקום אשר הידע חופשי,
במקום אשר העולם לא נשבר לרסיסים על-ידי חומות מקומיות צרות,
במקום אשר יוצאים הדברים ממעמקי האמת,
במקום אשר שאיפה רעננה שולחת את זרועותיה אל השלם,
במקום אשר פלגי הדעת הזכים לא איבדו את דרכם אל מדבר שומם של מצוות אנשים מלומדה,
במקום אשר אתה מוליך את הרוח למחשבות ומעשים נעלים,
לגן-עדן זה של חירות, אבי, עורר-נא את ארצי.
(רבינדרנת טאגור, גיטאנג'אלי, שירי מנחה)
- תפילה שילדים הודים מתפללים מדי בוקר בבתי הספר
תוקן על ידי מ80 ב- 21/06/2013 16:10:22
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 16:08 |
|
| |
(נמחק לבקשת הכותב - מ. משנה)
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 24/06/2013 10:18:33
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2013 19:20 |
|
| |
אמנם לא ספרות קלאסית או עיון, אך אהבתי כל ספרי: טרי פראצ'ט דאגלס אדאמס רוברט שאקלי רוג'ר זלאזני ('אדון האור', 'הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות') ועוד
|
|
|
|
|