|
|
| נשלח ב-21/6/2013 22:10 |
|
| |
[לינקולן,
אדאמס ופראצ'ט הם בהחלט מועמדים ראויים לכינוי "קלאסי" (את השאר איני מכירה), לפחות במובן זה שהם מהווים בסיס תרבותי ושורש לספרות שאחריהם, לפחות בז'אנרים שלהם (וכמובן גם בגלל שהם סופרים מופלאים, שיצירותיהם משפיעות טוב על הקוראים אותם, וגם על העולם בכלל). והכל, כמובן, לענ"ד.]
(נכתב בחול בחו"ל)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 00:41 |
|
| |
תוקן על ידי עולם_נפלא ב- 22/06/2013 00:42:30
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 00:43 |
|
| |
אמשלום אני בהחלט מסכים איתך, היה לי הרושם שמחבר האשכול כשהוא כותב 'ספרות קלאסית מהסוג שבלעדיה אינך נחשב בן תרבות' מכוון לספרות קלאסית שלומדים בחוגים לספרות או משהו כזה. אני לא חושב שמי שלא קורא את אדאמס או פראצ'ט הוא לא בן תרבות, הוא סתם מפסיד ספרים מעולים, בהחלט קלאסיקה לכל דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 22:23 |
|
| |
אני משתמש בחשמל כי הבורא ברא זאת בשבילי .
בראשית - כל העולם בשביל ישראל שנקראו ראשית .
הגויים צריכים לעמול ולעבוד קשה בשביל לספק לעם הנבחר את צרכיו .
אמר רשב''י - הלכה בידוע שעשיו שונא ליעקב אלא שנכמרו רחמיו עליו באותה שעה .
הוא אשר כתבתי שהגויים הם חיות אלא שלפעמים הם מצליחים להתעלות מעל עצמם .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 23:42 |
|
| |
| לינקiלן כתב: |  |
אני לא חושב שמי שלא קורא את אדאמס או פראצ'ט הוא לא בן תרבות, הוא סתם מפסיד ספרים מעולים, בהחלט קלאסיקה לכל דבר. |
|
מצטרף להמלצה לגבי אדאמס, למרות שבשביל לפגוש רבים מהדמויות בספריו מספיק סתם להסתובב בין אנשים, אני למשל נפגש רבות עם נזירים חשמליים שכל תפקידם הוא רק להאמין.
מצרף למומלצים: את - 13 תעלומות מדעיות, לא כל כך בגלל מה שהוא מחדש, יותר בגלל התחושה (משכרת החושים) שהוא מעביר של עד כמה אנחנו קטנים ולא יודעים וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 00:32 |
|
| |
מ80
נפלא!
אולי כדאי לפתוח אשכול תפילות.
אולי עכשו.
הנה.
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 00:39 |
|
| |
אייזין
כתבת
1. הגויים צריכים לעמול ולעבוד קשה בשביל לספק לעם הנבחר את צרכיו .
2. הוא אשר כתבתי שהגויים הם חיות אלא שלפעמים הם מצליחים להתעלות מעל עצמם יש לי כמה שאלות אליך:
א. כמה גויים אתה מכיר אישית?
ב. האם שמעת על ג'ורג' בוש, ברק אובאמה, הנזירה מריה תרזה, הפילוסוף הסופי אלגזאלי?
האם הם בעיניך "חיות"?
ג. האם אתה מכיר חיות באופן אישי?
האם גידלת פעם כלב או חית מחמד אחרת?
מדוע אני שואל את כל השאלות האלו. מפני שאילו היית מכיר אותם, אולי לא היית כותב את ההכללות שלך.
כל מה שאפשר לומר לחובת הגויים הוא שאין להם את מסורת החינוך היהודית. אבל לפעמים יש להם מסורות אחרות.
עוד כתבת שהגויים אמורים לשרת אותנו, היהודים. וזאת מנלן?
אולי היה כדאי לפתוח אשכול מיוחד עבור השאלות האלו. אבל חוששני שהן באמת לא סברות הראויות לדיון אלא, במחילה ממך יקירי, דעות קדומות ולא יותר.
עוד כתבת:
אמר רשב''י - הלכה בידוע שעשיו שונא ליעקב אלא שנכמרו רחמיו עליו באותה שעה . זו פרשנותו של רשב"י לעשו ההיסטורי מן המקרא, שנפגש עם אחיו יעקב ונישקו. זאת לאחר שכמה עשרות שנים קודם לכן תיכנן: יקרבו ימי אבל אבי ואהרגה את אחי. האם בינתים הוא התחרט או שעדיין שנא אותו באופן עקרוני אבל באותו רגע נולדה בו אהבה? רשב"י סבר כמו הלשון האחרון.
ואיך זה נכון לגבי כל הגויים שבעולם?
ואם רשב"י אמר, האם זה כופה על המציאות להשתנות לפי דבריו?
זכור נא יקירי שאין די בציטוט של מקורות מהגמרא. צריך גם להבין את משמעותם ולא לחשוש גם לשאול אם הם לא מובנים, וזו תפארתנו. אנו מאמינים לחז"ל ובחז"ל, ודווקא משום כך אל לנו לאמץ פרשנות מוזרה של דברי קודשם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 01:22 |
|
| |
מיימוני היקר .
הם צריכים לשרת אותנו - ציטתתי את דברי חכמינו כל העולם לא נברא אלא בשביל ישראל שנקראו ראשית .
אובמה ובוש וכו' הם בעצם חיות עיין ערך קלינטון וסיפורו - רק שלמען טובת ישראל קיבלו גדולה לשעה .
המציאות מוכיחה ששנאת האומות לישראל לא תלויה בדבר כמו איראן שאין סיבה אמיתית לכוונתה להשמידנו .
מדינות שאינם חולקים עמנו גבול משוף שונאים אותנו רק בעבור יהדותנו .
הם רואים ומרגישים ואף אומרים זאת שהיהודים מנהלים את כל העולם - והם צודקים .
כי גם מה שהיהודים לא מנהלים בפועל הכל נפעל לצרכם .
כי הסינים וכדומה מטרתם שיעבדו לעם הנבחר .
צריך להבין שגוי לא יכול להיות טוב בלי תורה כי רק התורה מעדנת את הנפש .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 13:14 |
|
| |
אני ממליץ על: - כמעט כל ספרי הוצאת מרגנית (ספרי ילדים שאף פעם לא מאוחר לקרוא) - הסיפורים הקצרים של חורחה לואיס בורחס. סיפורים קצרים שעוזרים מעט לצאת מתבניות חשיבה רגילות. יש מקום גם לתובנות נפשיות ורוחניות- ואף קבליות (אהבתי את: בדיונות, גן השבילים המתפצלים) - רובים חיידקים ופלדה - באופן כללי, ספרי אייזק אסימוב - סדרת 'אמבר' של רוג'ר זילאזני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 13:24 |
|
| |
האשכול התפתח לאפיקים שונים ומעניינים, שמדרך הטבע אינם בהכרח מתייחסים לשאלתי. אולי אחדד. לדוגמה, בעולם התורני, יש היקף אדיר. ש"ס פוסקים וכו'. מי שיודע הכול תבא עליו ברכה. לצד זה יש מסכתות "מוכרחות", כעין הקלאסיקות בספרות. אינו דומה מי שבקיא בסדר מועד למי שבקי בנזיקין. אינו דומה מי שדילג על מסכת עירובין, לזה שדילג על בבא קמא. כנ"ל בראשונים ואחרונים. יש הגדרות מפורסמות וחשובות, הנחשבות חובה. אם מישהו יהיה בקי בשאגת אריה, רעק"א, קצות, נתיבות ר' חיים, ר' שמעון וכו', אך יפספס את אותם שטיקלאך שהפכו לחובה (לא משנה מדוע ואם זה מוצדק) הרי מבחינה מסוימת לעם הארץ ייחשב. לצד זה יש את אלו שיש להם את החוש הנכון את מה צריך לדעת. זה לא הופך אותם לתלמידי חכמים יותר גדולים ממה שהם, אך בהחלט מקנה להם ערך מוסף גדול. אותו דבר עם שאר התחומים וגם עם ספרות פרוזה. לרשימה הזו התכוונתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 13:43 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | אני משתמש בחשמל כי הבורא ברא זאת בשבילי .
בראשית - כל העולם בשביל ישראל שנקראו ראשית .
הגויים צריכים לעמול ולעבוד קשה בשביל לספק לעם הנבחר את צרכיו .
אמר רשב''י - הלכה בידוע שעשיו שונא ליעקב אלא שנכמרו רחמיו עליו באותה שעה .
הוא אשר כתבתי שהגויים הם חיות אלא שלפעמים הם מצליחים להתעלות מעל עצמם . |
|
אייזין, יש לי מספר הערות על דבריך: 1) האם אתה מכיר מישהו ספיציפי (!) שעליו אתה יכול לומר שהוא בוודאות מזרע עשיו? (אל תשכח שסנחריב בלבל את האומות); 2) העניין של עשיו שונא ליעקב הוא דווקא על עשיו, ורשב"י בא לדרוש את הפסוק הרוולנטי שבו הדרש עוסק; 3) ד"ר בנימין לאו כותב משהו מעניין בנוגע למדרש דנן: "בשום כתב יד של הספרי (שהוא המקור הקדום של ה"הלכה" הזו) לא מופיעה המילה 'הלכה'. במקומה כתוב כך: 'והלא בידוע שעשו שונא ליעקב'. כיצד נשתרבבה לטקסט ה'הלכה'? גלוי לעין שהמדובר הוא בשיבוש גרפי פשוט. את המילה 'והלוא' ניתן לכתוב בקיצור עם גרש – "והל'" ומכאן לא חסר הרבה כדי שמעתיק פיזיז יעתיק 'הלכה'", (אתנחתא, ח"א, עמ' 96); 4) אתה יודע שיש מדרש חז"ל שאומר כי יש חלק מעם ישראל נמשל להדס (בארבעת המינים) שהוא בעל ריח טוב, אך חסר טעם, ומסמל את אלו שעושים מעשים טובים, אך חסרי ידיעות בתורה. ז"א – אין בהם תורה אך הם אנשים טובים ואנשי מוסר!
תוקן על ידי פוגמישו ב- 23/06/2013 13:45:25
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 13:51 |
|
| |
יתכן,
היה פעם חכם שראה ילד עם כוס בידו על שפת הים. שאל את הילד: מה אתה עושה? אמר לו: מנסה להכניס את הים לכוס.
כדי לא להיות עם הארץ בשירה ובפרוזה, צריך לקרוא ספרות בשפות המקור. ומאחר שכל ספרות לאומית מכילה לפחות כמה עשרות ספרים הנחשבים נכסי צאן וברזל, כדי להגיע לבקיאות בספרות העולמית צריך לקרוא לפחות מאות עד אלפי ספרים, ובדרך ללמוד היטב כמה שפות. אני מכיר אנשים שעשו זאת, ומעטים מהם באמת פיתחו הבנה אמתית בספרות.
לפיכך אם אתה באמת מתעניין בספרות, לענ"ד עדיף בהתחלה לבחור 2-3 סופרים גדולים ולקרוא את רוב יצירותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 14:17 |
|
| |
השאלה מה נקרא מוסריות .
הרי ידוע לכולנו שאצל העם היהודי בכלל ובמיבור החרדי יש הרבה פחות אלימות משאר העמים .
כי מי שאינו מאמין בתורה בעונש ושכר חייב לנקום בעצמו וחייב לדאוג הכל לבד .
לא כן יהודי מאמין שיודע שיש מנהיג לבירה שמנהל ומשגיח על כל פרט .
לכן הוא מגיב וחושב אחרת - במתינות ושיקול דעת כי הוא יודע שהוא איננו מנהל את העולם אלא מנוהל על ידי הבורא .
רק אם אין יראת אלוקים - והרגוני .
בלי אמונה פנימית אמיתית לא שייך להיות כמעט בגדר אדם .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 14:58 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | הרי ידוע לכולנו שאצל העם היהודי בכלל ובמיבור החרדי יש הרבה פחות אלימות משאר העמים .
|
|
אההההה. אז בגלל זה אף פעם אין שום דיווח למשטרה על אלימות במשפחה, אונס, פדופיליה, עבירות רכוש, סמים, טרור על רקע חסידותי ושאר אירועים שאף פעם לא קורים.
תבדוק סטטיסטיקות, תגלה שגם במדינת ישראל השלווה ורויית היהודים יש יותר עבירות רכוש מאשר בקרואטיה הגויית לחלוטין.
|
|
|
|
|