בית פורומים אגודה אחת

אברטק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2013 00:02 לינק ישיר 

באמת ציפית ליותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 10:36 לינק ישיר 

בצלאל נהיה תמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2013 13:42 לינק ישיר 

אחרי שקראתי את זה הבנתי.
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=55752

הפתיחות של חלק מהגדולים היא רק באיך להתייחס לחילונים.
מזכיר את הוויכוח בין השמרנים יותר לשמרנים פחות באיראן.
ולכן הם מסוכנים יותר מאשר המחבלים.

הם לא יתנו לעשות שום שינוי בציבור החרדי ואל לנו לתלות בהם תקוות.

אולי בדור הבא תקום הנהגה יותר קשובה לציבור שלא מצליח לשרוד בצורת החיים שהחברה הליטאית מציעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 07:43 לינק ישיר 

אש_לוהט

אני מקווה שלא אכווה באשך הלוהטת, אלא רק אתחמם לאורה.

אני מזדהה מאוד עם התחושה הקשה שלך, אבל אני מציע לברר את הדברים יותר לעומק. להבין את המצב לאשורו, ולחשוב האם וכיצד ניתן לשפר אותו.

למיטב שיפוטי, כשאתה משוחח עם אנשים מן השורה במחנינו, אתה שומע בדרך כלל את העמדות השמרניות והקיצוניות נישאות ברמה, בעוד שדעות מאוזנות ומקוריות נלחשות מעט מאוד. למרבית הפלא, ככל שאתה פונה לדמויות בעלות משקל תורני גבוה יותר, אתה יכול לשמוע יותר דעות מאוזנות ושקולות, שנאמרות בדרך כלל רק בתוך סלון הבית. זוהי תמונת המצב שאני התנסיתי בה במהלך עשר שנות פעילותי הציבורית.

תיאור זה אומר דרשני, שהרי ההנחה המקובלת היא שהמנהיגות החרדית מכוונת את הציבור לקיצוניות, בעוד שלטענתי הציבור קיצוני יותר ממנהיגיו. זו בעיני השאלה המרכזית שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו, כשאנחנו מחפשים דרכים כיצד לפעול.

בשלב זה, אני מסתפק בהצבת השאלה בלבד, אני מקווה לחזור בהקדם להמשך הטיעון שלי.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2013 08:52 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:
אש_לוהט

אני מקווה שלא אכווה באשך הלוהטת, אלא רק אתחמם לאורה.

אני מזדהה מאוד עם התחושה הקשה שלך, אבל אני מציע לברר את הדברים יותר לעומק. להבין את המצב לאשורו, ולחשוב האם וכיצד ניתן לשפר אותו.

למיטב שיפוטי, כשאתה משוחח עם אנשים מן השורה במחנינו, אתה שומע בדרך כלל את העמדות השמרניות והקיצוניות נישאות ברמה, בעוד שדעות מאוזנות ומקוריות נלחשות מעט מאוד. למרבית הפלא, ככל שאתה פונה לדמויות בעלות משקל תורני גבוה יותר, אתה יכול לשמוע יותר דעות מאוזנות ושקולות, שנאמרות בדרך כלל רק בתוך סלון הבית. זוהי תמונת המצב שאני התנסיתי בה במהלך עשר שנות פעילותי הציבורית.

תיאור זה אומר דרשני, שהרי ההנחה המקובלת היא שהמנהיגות החרדית מכוונת את הציבור לקיצוניות, בעוד שלטענתי הציבור קיצוני יותר ממנהיגיו. זו בעיני השאלה המרכזית שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו, כשאנחנו מחפשים דרכים כיצד לפעול.

בשלב זה, אני מסתפק בהצבת השאלה בלבד, אני מקווה לחזור בהקדם להמשך הטיעון שלי.

הסבר התופעה הוא פשוט למדי.
ככל שהאדם צעיר יותר, הוא גם ספוג יותר במושגים החדשים, גם בעל מטען תורני-ערכי-הגיוני קטן יותר וגם בעל רצון גדול יותר לרצות את סביבתו ושומעיו.
וככל שהאדם מבוגר יותר הוא בעל מטען תורני-ערכי-הגיוני גדול יותר, גם חי וגדל בדור בעל מושגים "שפויים" יותר וגם פחות אכפת לו מה יחשבו עליו ועל דעותיו.

הדבר נכון גם בקרב תלמידי החכמים שבדור.

הבעיה הגדולה היא העובדה שגם הגדולים שבגדולים לוחשים את דעתם "השפויה" והמאוזנת בחדרי חדרים, או שהם מאפשרים למקורביהם למנוע את הפצת דעתם האמיתית בקרב הציבור, וכל זאת בגלל פחד מהקיצוניים, שקיצוניותם זו נובעת בדרך כלל בגלל רצון להתבלט, לרכוש מעמד, ו- "דם חם".

במילים אחרות, יישום מדוייק של "פני הדור, כפני הכלב".

אנו זקוקים למנהיגות אקטיבית, פעילה ויוזמת, ולא מנהיגות "נגררת" פסיבית!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 18:45 לינק ישיר 

מביטמהצד

ההסבר שלי לתופעה שתיארתי שונה משלך, אם כי להבנתי הוא לא בהכרח סותר לדבריך.

להמחשת דברי, אני מבקש לפתוח בסיפור שסיפר לי ר' דב פרידברג מטורונטו לפני כעשר שנים. הוא סיפר לי שבהקמת "יתד נאמן" ביקש ממנו הגרא"מ שך זצ"ל לתרום סכום נכבד להקמתו, באחת הפעמים שאל פרידברג את הגרב"ש דויטש מועדת הרבנים של העיתון, "אתה חושב שהשירות בצה"ל הוא עבירה, אבל הרב ליכטנשטיין חושב שזו מצוה, מדוע לא תזכירו בעיתון גם את עמדתו?" ענה לא הגרב"ש "הצדק איתך, אבל בין קוראי העיתון יש הרבה פרענקים, הם לא יבינו איך זה שבעיתון כתוב יום אחד שצבא זה איסור וביום אחר כתוב שזו מצוה".

אני חושב שהסיפור הזה ממחיש היטב את הדרך שבה המנהיגות החרדית מסתכלת על הציבור החרדי בכללותו, המנהיגות מודעת למורכבות של הדברים ולכך שהם אינם שחור ולבן, אבל היא איננה מאמינה ביכולת של הציבור הרחב לקלוט מורכבות. לשם כך, היא מאפשרת לכלל הציבור לראות את הדברים באופן שטחי וחד ממדי. מטבע הדברים, זו היא למעשה נבואה המגשימה את עצמה, שכן הציבור אכן איננו מתוודע למורכבותם של הדברים ורואה אותם בפרספקטיבה צרה.

את התוצאה הכאובה של המבט הרדוד והשטחי, אנחנו משלמים ביוקר רב. הנזק בשלב הראשון הוא של השטחיות כשלעצמה ואותה אנחנו יכולים לראות בפורום השכן "בחדרי חרדים", אולם הנזק הגדול יותר בעיני הוא בשלב השני, שכן ברגע שהאדם נעשה מודע למורכבות של הדברים, הוא עלול לאבד לחלוטין את האימון במנהיגותו, את הדוגמאות לכך נוכל לדעתי לראות כאן בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2013 19:25 לינק ישיר 

כשהאליטה שטוחה-העם שטיח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 21:13 לינק ישיר 

בן ציון יקר

זה לא שהמנהיגות לא מאמינה ביכולתו של "העם בעיר ובשדות" לקלוט מורכבות. אלא שהם אינם מעוניינים כלל שתהיה מורכבות.
מורכבות בהכרח מעוררת שאלות ושאלות מייצרות ומפתחות חשיבה עצמית, ורח"ל עצמאית. ומבחינתם זה האסון הגדול ביותר, שאנשים יחשבו לבד. זו הרי הסיבה למלחמת החרמה באינטרנט, לא האתרים שאף אדם בעל נפש יפה וכבוד עצמי מינימלי אינו נכנס אליהם, אלא שמיעת דעות אחרות וביטויין בקול דבר המוביל לחשיבה עצמית ובהמשכה חשיבה עצמאית.
הם מעדיפים יצורים בקופסא המוזנים במידע חד מימדי בלבד, שחור-לבן בלבד. אנחנו-לבן, כל השאר-שחור!
נ ק ו ד ה ! ! ! 

ואכן אתה צודק, כשאנשים מגלים לפתע שרימו אותם כל השנים, הם מאבדים אמון בכל ההנהגה, ויש שמאבדים אמון בדרך.

דוגמא קטנה לכך, ישנה אגדה ידועה שהנצי"ב מוואלאז'ין העדיף שיסגרו את ישיבתו ובלבד שלא ילמדו בה לימודי חול, אפי' דקה.
דא עקא, שהמציאות שונה מאד. בוואלאז'ין הסכימו להכנסת לימודי חול ואף היתה מסגרת ללימודי חול של שמונה שעות שבועיות.
אבל כמנהג יהודין גובראין, רימו וקימבנו, וחיפפו את לימודי החול.
כשפרצה מחלוקת בישיבה, גם זה כמנהג יהודין גובראין, על שליטה, כבוד וכסף, הלך מי שהלך לשילטונות והלשין שלימודי החול לא עומדים בשום קריטריון שהוסכם עליו. על זה, ורק על זה סגרו השילטונות את ישיבת וואלאז'ין.

כשאנשים מגלים את האמת הזו, מתערער אצלם כל האמון במה ש"מכרו" להם כל השנים, לא רק בעניין הזה, אלא בעוד תחומים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2013 22:27 לינק ישיר 

מביט,
אתה מאשים את ה'מנהיגות'. למי אתה מתכוון? לגדולי התורה? נדמה לי שהם רחוקים מהעיסוק ומהאינטרסים מה הציבור ידע ומה לא ידע.
אולי על הגרב"ש דויטש ניתן לומר את הדברים הללו ואולי על נתי גרוסמן ודומיו, סוג של עסקנים/רבנונים/אידיאולוגים. לדעתי רק אותם אפשר להאשים בהסתרה מכוונת במטרה למנוע הרהורים וערעורים.
את הרבנים ניתן להאשים שמה שכתבת קודם. רפיסות וחולשה ופחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 01:43 לינק ישיר 

חזק

הנה סיפור קטן שיבהיר לך שלא רק העסקנים מעוניינים שהציבור יהיה "ראש קטן", מאד מאד קטן.
לפני מספר שנים פורסם רשמית בשמו של ר' מיכל יהודה לבקוביץ זצ"ל, שראוי שאשה לא תשתכר יותר מבעלה, כדי שלא תהיה פתאום "מאן דאמר" בבית, אלא שתשאר כפופה וכנועה לבעלה.
לאחר מכן פורסם שזו גם דעתו של הרב שטיינמן.

מכאן אתה מבין שהרצון להשאיר את הציבור, שטוח, שטוף מח, או למעשה חסר מח כלל, מגיע מלמעלה, מ"ההנהגה" הרוחנית העליונה, דרך ההנהגה הרוחנית הבינונית, ועד אחרון העסקנים והמסואב שבהם.
"מנהיגות" עאלק!
מלמעלה עד למטה אין בה מתום, פצע וחבורה ומכה טריה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 17:25 לינק ישיר 

נו. לאחר שלפחות אישרו שאכן קיבלו את המכתב (בהנחה שאין מדובר במשוב אוטומטי),
נמתין כולם יחד בדריכות, עד סוף השבוע, לראות אם לעת כזו הגיעו למלכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 18:51 לינק ישיר 

גם כשהם עונים, זה משוב אוטומטי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 21:41 לינק ישיר 

מביטמהצד כתב:
חזק
הנה סיפור קטן שיבהיר לך שלא רק העסקנים מעוניינים שהציבור יהיה "ראש קטן", מאד מאד קטן.
לפני מספר שנים פורסם רשמית בשמו של ר' מיכל יהודה לבקוביץ זצ"ל, שראוי שאשה לא תשתכר יותר מבעלה, כדי שלא תהיה פתאום "מאן דאמר" בבית, אלא שתשאר כפופה וכנועה לבעלה.
לאחר מכן פורסם שזו גם דעתו של הרב שטיינמן.

מכאן אתה מבין שהרצון להשאיר את הציבור, שטוח, שטוף מח, או למעשה חסר מח כלל, מגיע מלמעלה, מ"ההנהגה" הרוחנית העליונה, דרך ההנהגה הרוחנית הבינונית, ועד אחרון העסקנים והמסואב שבהם.
"מנהיגות" עאלק!
מלמעלה עד למטה אין בה מתום, פצע וחבורה ומכה טריה!

אני לא מבין איך אתה מסיק את המסקנה הזו מהסיפור שהבאת.

הרבנים נ"ל שבויים בתפיסה מיושנת וארכאית שעל האשה להיות כפופה וכנועה לבעלה, והם סבורים (בצדק) שאשה המשתכרת יותר מבעלה תתקשה להיות כפופה אליו, ולכן הם ממליצים (עכ"פ לפי הסיפור) שהאשה תרויח פחות מהבעל.

לדעתי הם טועים בהבנת המציאות ובעוד דברים, אבל אני לא רואה כאן רצון להשאיר את הציבור שטוף מח ורדוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 22:44 לינק ישיר 

הם רוצים ציבור צייתן, קיצוני ושמרן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 22:59 לינק ישיר 

מביט, אני שוב שואל: זאת מנין לך?
הסיפור שהבאת אינו ראיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > אברטק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.