|
|
| נשלח ב-23/6/2013 23:39 |
|
| |
בדיוק מה שכתבת:
"שבויים בתפיסה מיושנת וארכאית" "טועים בהבנת המציאות ובעוד דברים".
הם חיים עדיין בעיירה בליטא, עם אותם מושגים, אבל מועצמים פי כמה בגלל הכח שיש להם בידיים, מפלגה, עיתון, מוסדות, וחיילים עושי דברם.
כל זה מצליח להחזיק ולתפקד, רק אם הציבור ימשיך לא לחשוב לבד, אלא ימשיך לציית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 00:52 |
|
| |
אתה עושה שימוש לא הוגן בדברי... זה שהם לא מעודכנים וכו' זה דבר אחד, וזה שהם מעוניינים בציבור צייתן ולא חושב זו טענה קונספירטיבית שאני לא תומך בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 07:43 |
|
| |
חזק
צריך שני דברים:
א. להכיר את האנשים, שיחם ושיגם.
ב. לקרוא בין השורות, ולהבין את כוונתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 13:10 |
|
| |
אתם באמת מאמינים שיש איזה מחשבה מעמיקה מאחורי התנהגותם של הגדוילים וחבר מרעיהם.
כוחות השוק חזקים מהם והם קובעים את דעתם לפי מה שידבר עליהם בבני ברק ובקריית ספר.
השינוי היחיד יקרה, אולי, אם תקום תנועת מחאה חזקה מהרחוב. אם הם ידעו שיש סיכוי שתקום מפלגה חזקה שתפגע בהם אז יהיה סיכוי לשינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 13:59 |
|
| |
| אש_לוהט כתב: |  | השינוי היחיד יקרה, אולי, אם תקום תנועת מחאה חזקה מהרחוב. אם הם ידעו שיש סיכוי שתקום מפלגה חזקה שתפגע בהם אז יהיה סיכוי לשינוי. |
|
למה צריך מפלגה?
פשוט כל מי שמאמין שיבדוק מה האמת ויעזוב אותם, בלי צורך לעשות צרמוניה מכך.
כאשר תנועה זו תגבר מספיק, הם כבר יבינו לבד...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 14:07 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | השינוי היחיד יקרה, אולי, אם תקום תנועת מחאה חזקה מהרחוב. אם הם ידעו שיש סיכוי שתקום מפלגה חזקה שתפגע בהם אז יהיה סיכוי לשינוי.
למה צריך מפלגה?
פשוט כל מי שמאמין שיבדוק מה האמת ויעזוב אותם, בלי צורך לעשות צרמוניה מכך.
כאשר תנועה זו תגבר מספיק, הם כבר יבינו לבד... |
|
מפלגה לא כמטרה אלא כאמצעי לחץ. לעזוב את החברה החרדית זה לא דבר קל כלל ואצל רוב האנשים זו אופציה בלתי אפשרית. בנוסף החלופות האחרות לא בהכרח טובות יותר ולכן עדיף בדרך כלל לתקן את הקיים במקום להחליף פרה בחמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 17:08 |
|
| |
| אש_לוהט כתב: |  |
לעזוב את החברה החרדית זה לא דבר קל כלל ואצל רוב האנשים זו אופציה בלתי אפשרית. בנוסף החלופות האחרות לא בהכרח טובות יותר ולכן עדיף בדרך כלל לתקן את הקיים במקום להחליף פרה בחמור. |
|
הייתי שם...
זה לא קל, אולם השאלה היא מתי אתה מגלה שמשקרים לך.
אם זה לפני החתונה אינך צריך לקחת אשה מבית יעקב אלא לנסות להתחתן עם בחורה נורמלית. יש ב"ה הרבה בנות שלומדות במכללות. אם אתה רוצה יותר להבטיח את המצב אולי ראוי שבעצמך תמצא את המקום הראוי קודם לכך ותשלים את הנדרש (השקפה, שרות צבאי, השכלה וכד').
גם אם גילית שמשקרים לך לאחר החתונה ואתה תקוע עם בחורה מבית יעקב, הרי שלעתים הן אינן פחות משכילות מהבעל וגם הן מבינות שהחינוך שקיבלו הוא שקר ואז לפחות ניתן להציל את הילדים (ולא בשלוח אותם למערבא).
וביחס להחלפת פרה בחמור, הרי אתה מספיק גדול להבין מה טוב בציבור החרדי ומה מפריע לך. תנסה למצוא שבו ההפרעות הן המינימליות והמעלות הן מקסימליות.
בכל מקרה, זה מה שאני עשיתי ואני מאד מרוצה (אני עשיתי זאת לפני החתונה אולם חתכתי לחלוטין והתחתנתי עם אשה שלמדה באוניברסיטה העברית, ממשפחה תורנית וזה בהחלט התאים לנו להתחבר לחברה חרד"ל).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 09:15 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 11:09 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | מביטמהצד
ההסבר שלי לתופעה שתיארתי שונה משלך, אם כי להבנתי הוא לא בהכרח סותר לדבריך.
להמחשת דברי, אני מבקש לפתוח בסיפור שסיפר לי ר' דב פרידברג מטורונטו לפני כעשר שנים. הוא סיפר לי שבהקמת "יתד נאמן" ביקש ממנו הגרא"מ שך זצ"ל לתרום סכום נכבד להקמתו, באחת הפעמים שאל פרידברג את הגרב"ש דויטש מועדת הרבנים של העיתון, "אתה חושב שהשירות בצה"ל הוא עבירה, אבל הרב ליכטנשטיין חושב שזו מצוה, מדוע לא תזכירו בעיתון גם את עמדתו?" ענה לא הגרב"ש "הצדק איתך, אבל בין קוראי העיתון יש הרבה פרענקים, הם לא יבינו איך זה שבעיתון כתוב יום אחד שצבא זה איסור וביום אחר כתוב שזו מצוה".
אני חושב שהסיפור הזה ממחיש היטב את הדרך שבה המנהיגות החרדית מסתכלת על הציבור החרדי בכללותו, המנהיגות מודעת למורכבות של הדברים ולכך שהם אינם שחור ולבן, אבל היא איננה מאמינה ביכולת של הציבור הרחב לקלוט מורכבות. לשם כך, היא מאפשרת לכלל הציבור לראות את הדברים באופן שטחי וחד ממדי. מטבע הדברים, זו היא למעשה נבואה המגשימה את עצמה, שכן הציבור אכן איננו מתוודע למורכבותם של הדברים ורואה אותם בפרספקטיבה צרה.
את התוצאה הכאובה של המבט הרדוד והשטחי, אנחנו משלמים ביוקר רב. הנזק בשלב הראשון הוא של השטחיות כשלעצמה ואותה אנחנו יכולים לראות בפורום השכן "בחדרי חרדים", אולם הנזק הגדול יותר בעיני הוא בשלב השני, שכן ברגע שהאדם נעשה מודע למורכבות של הדברים, הוא עלול לאבד לחלוטין את האימון במנהיגותו, את הדוגמאות לכך נוכל לדעתי לראות כאן בפורום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 12:28 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | |
|
באמת שלא יקראו למסגרת כולל, זה כמו שלא כל מכון לקורסים יכול להיקרא אוניברסיטה.
שיקראו מכון תורני ללימודי היי-טק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 12:30 |
|
| |
בן ציון
בסיפור שהבאת מהגרב"ש דויטש , אני מקוה שהביטוי פרנקים לא יצא מפיו.
בקשר לנשוא הנדון, השאלה הראשונה שצריכה להשאל כאן, למה מכתבים בנושא כזה לא יכולים להשלח לגדולי ישראל, למה אנשים לא יכולים לפנות לגדולי ישראל בנושא כזה?
אף אחד אינו יודע מה יהיה, וכידוע נבואה למי ניתנה, אבל אני חושב, שהנושא הזה של חוסר אימון בגדולים, במנהיגות, שאחד מהסיבות שלה זה הנושא שהועלה כאן, זה יהיה אחד מנקודות השבר הגדולות שיובילו למהפך שכבר מתרחש היום, יהיה לדעתי ציבור חרדי ענק שיפרוש מהכיון החרדי שיש היום, לאן הוא יפרוש? זה עוד שאלה, כנראה שיהיו שיחזרו בשאלה, יהיו שיצטרפו לדתי לאומי, יהיו שיקימו קבוצה בפני עצמם.
הרי בן ציון טוען כאן בצדק שזה נושא חשוב מאוד פתרון הבעיה הזאת, כמו כן אתה טוען שאילו גדולי ישראל ידעו את המצב האמיתי הם לא היו פועלים נגד, כמו כן אתה מניח שאין לך כלים לפעול למען פתרון הבעיה, זה אומר, שיכולה לצאת תופעה של נזק גדול שנגרם על ידי גדולי ישראל, וידי העם כבולות מלהושיע, זה לא מצב אבסורדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 14:03 |
|
| |
בסיפור שהובא - הרב באמת האמין שמישהו יאמין להסבר שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 15:31 |
|
| |
האם באמת המטרה היא החרמה מוחלטת של כל מי שיוצא מהמערכת?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 25/06/2013 15:32:36
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 15:31 |
|
| |
תלמידטועה -כולם שותפים לאותו משחק
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:27 |
|
| |
הגרב"ש דויטש לא התחכם עם פרידברג, מעבר לעובדה שהוא השתמש ב"פרענקים" כמשל וכוונתו הייתה לכלל הציבור שלדעתו איננו יכול להכיל מורכבות, פרידברג עצמו הבין היטב את כוונת הגרב"ש.
אני שב וטוען, שהבעיה הגדולה בעיני היא הזלזול שבו המנהיגות החרדית מתייחסת לכלל הציבור, הרושם שלי לאורך השנים הוא שהגראי"ל שטיינמן סבור שהציבור הרחב איננו יכול להבין מורכבות של דברים וגם איננו בעל יכולת להתמודד עם אתגרים רוחניים והשקפתיים, ולכן גם דברים שבאופן עקרוני הם ראויים לא ניתן לעודד את הציבור לעשות אותם.
|
|
|