|
|
| נשלח ב-23/6/2013 14:22 |
|
| |
מזדהה מאוד עם דברי תוההה.!
דה וינצי היקר, נראה שיש נקודת טורף בדבריך שלא הובהרו כשורה, אשמח עם תרחיב יותר.
הדת בעיניך היא חוויה, והיא בעבור הצורך הדתי שלך. ורק ע"י הדת היהודית אתה תגיע לאותו מילוי, לכן חוויתיית אינך יכול לעשות המרה לדת אחרת. מה שאומר שקיום מצוות הם אך ורק לצורך אותה חוויה, והם כמו "אהבה" שצריך לטרוח בשבילה, על אף שהעצלות אומרת לא לטרוח, וזהו היצר הרע. ולאחר שמסיגים אותה יש הנאה וסיפוק, וזהו שכר מצווה. לא יתכן לומר שע"י החוויה אתה יכול להגיע למסקנה שזו אמת מוחלטת(הדת), שהרי "מוחמד" מגיע לאמת מוחלטת באותה דרך, ולא יתכן ששניכם צודקים, מה שאומר שלאחד ממכם החוויה שגויה.
כשלא מקימים מצווה ההפסד הוא בכך שלא הגענו לאותו סיפוק, ולא יותר מזה. כי כל מהותה של הדת היא צורך אישי לאדם.
מדוע א"כ יש את כל הקללות והעונשים הנאמרים בתורה כשלא מקיימים מצוות??
מדוע אדם שקרוב אליך זה כ"כ מצער אותך, הרי זה נועד בעבורו, זכותו לומר לא רוצה.??
אשמח אם תרחיב יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 14:31 |
|
| |
שולהל כל הסיפורים על שכר ועונש ועל העונשים הצפויים זה שטויות עורבא פרח אנשים אוהבים לברבר העונש היחיד שאדם יכול לקבל זה מהשני בן אדם כמוהו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 14:36 |
|
| |
בתורה, יש הרבה קללות. אומנם לא עולם הבא, וגהינום.
אך הוא בא בדרכה של תורה מה שאומר שהוא חייב להסתדר עם זה. אם לא שיומר שמוכרח להיות שזה נוסף אח"כ, ללא קשר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:09 |
|
| |
שולהל רצוי שתבדוק כל הקללות שנכתבו בתורה, אין להם זכר היום לאחר קום המדינה. נשארו הקללות האנושיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:20 |
|
| |
שלום לך שולהל היקר. אם אינני טועה אתה עוצר חדש כאן בזירה. תהנה.
| שולהל כתב: |  | מזדהה מאוד עם דברי תוההה.!
דה וינצי היקר, נראה שיש נקודת טורף בדבריך שלא הובהרו כשורה, אשמח עם תרחיב יותר.
בהודעה הבאה אנסה להדגים את דברי, אכן יתכן והם אינם בהירים כל צורכם.
הדת בעיניך היא חוויה, והיא בעבור הצורך הדתי שלך. ורק ע"י הדת היהודית אתה תגיע לאותו מילוי, לכן חוויתיית אינך יכול לעשות המרה לדת אחרת.
מה שאומר שקיום מצוות הם אך ורק לצורך אותה חוויה, והם כמו "אהבה" שצריך לטרוח בשבילה, על אף שהעצלות אומרת לא לטרוח, וזהו היצר הרע. ולאחר שמשיגים אותה יש הנאה וסיפוק, וזהו שכר מצווה.
לא יתכן לומר שע"י החוויה אתה יכול להגיע למסקנה שזו אמת מוחלטת(הדת), שהרי "מוחמד" מגיע לאמת מוחלטת באותה דרך, ולא יתכן ששניכם צודקים, מה שאומר שלאחד ממכם החוויה שגויה.
לענ"ד המושג 'חוויה שגויה' אינו נכון, זה בערך כמו לומר 'שולחן שגוי'. אין חיה כזו, או שישנה חוויה או שהיא איננה.
כשלא מקימים מצווה ההפסד הוא בכך שלא הגענו לאותו סיפוק, ולא יותר מזה. כי כל מהותה של הדת היא צורך אישי לאדם.
אמרו חכמינו שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה. המעשה והשכר הם פנים שונות של אותו דבר. [מכאן אני מצליח לשער את עולם הבא].
מדוע א"כ יש את כל הקללות והעונשים הנאמרים בתורה כשלא מקיימים מצוות??
א. קושיה. [וזו לא הקושיה היחידה על הקללות]. ב. המציאות כפי שאנו רואים אותה כיום קצת מקשה לתפוס את הדברים כפשוטם. הכאוס בטבע מאוד מינורי למיטב ידיעתי, בכדי שנוכל לשייך לשם את התקיימות הקללות כפשוטם. ג. ייתכן להסביר גם שמן הראוי שכך יהיה. הסבר זה לא בדיוק מקובל עלי. ישנם כאלו שכן.
מדוע אדם שקרוב אליך זה כ"כ מצער אותך, הרי זה נועד בעבורו, זכותו לומר לא רוצה.??
אם אדם קרוב לליבך ירצה להתאבד, ויבוא אליך בשלל טיעונים פסיכופילוספיים בצדקת דרכו, תתן לו לעשות זאת? אני מבטיח לך שלא תוכל לנמק בצורה מוכרחת למה לא לעשות זאת. אתה פשוט תכפה עליו את איך שאתה חווה את הדברים, ותו לא.
אשמח אם תרחיב יותר.
בהודעה הבאה. בל"נ.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:38 |
|
| |
אני רוצה לנסות להדגים את דברי במשך האשכול על הוכחה ספציפית האמורה להוכיח את היהדות.
במשפט הבא אביא טיעון המורכב מארבעה חלקים המוכיח את היהדות, כדאי לשים לב לשילובם של ארבעת החלקים:
לא יתכן ש600000 אבות רומו, ואח"כ המשכו לרמות את כל בניהם בדברים שמחייבים אותם על כל צעד ושעל.
במשפט זה כלולות מגוון הוכחות לאמיתתה של תורת היהודים.
כעת, אם נפרק משפט זה יתכן שהוא שגוי:
א. כל הבנין הזה ש600000 לא ואחד כן. מי אמר? אם אחד למה לא 600000 אלף? עלי אישית ספקנות זו לא מקובלת.
ב. 600000 עבדים\תלותיים\פרימטיביים\סכיזופרניים וכו' כיד הדמיון הטובה ולכן הצליחו 'לעבוד' עליהם. גם כאן, לי זה לא מסתבר. אפשר להיות ספקן, אבל אני נוטה לצד אחד.
ג. יתכן שהם החליטו לרמות את בניהם, למה? מה העניין שלהם? הם פשוט אמרו לעצמם אם כבר אנחנו סבלנו שגם הילדים שלנו יראו מה זה. או שהם לא עלו בכלל על התרמית הענקית של מופע הפירוטכניקה והפקת הענק של מרע"ה. לי זה לא נראה. גם כאן אפשר להסתפק. אבל אני בוחר להכריע במה שנראה בעיני יותר הגיוני.
ד. אותם זה לא כ"כ חייב. לכן לא היה אכפת להם. הם היו צריכים לדעת 4 חלקי שו"ע +ארחות שבת\שש"כ? אני כן צריך. ולכן זה מחייב. לי זה לא נראה, בגלל שכל דור והנושאים שלו. מה שהלכות......... מגבילות אותי, הגבילו אותם הלכות ע"ז.
עד כאן אם נתבונן בהוכחה הנ"ל.
ישנם צדדים לכאן ולכאן. איך אכריע?
אם הייתי נוחת מהמאדים (= 'הזרה מוחלטת') אני לא יודע איך הייתי מכריע. בכנות מוחלטת.
אבל לא הגעתי מהמאדים. ואני בן של אבא שלי דור אחר דור, חלק מובנה מהסובייקט שלי הוא לבחור בצד היותר מסתבר לי המורה לי על נכונות היהדות.
אני מוטה? אולי. אבל זה כפוי עלי. כמו שכפוי עלי לזהות את הורי כהורי ולא לחשוב שהם גנבו אותי מאיזה בית חולים. כמו שכפויה עלי תפיסת הסיבתיות בעולם. ועוד מגוון רחב של דברים הכפויים על תודעתי.
כל ההטיה הזו יושבת על דחף דתי הדורש את שלו. לולא זה לא היה לי כל צורך להתדיין עם עצמי בשאלה זו. בדיוק כמו דחף האישות שמורה לי על אהבת אישתי, ללא שאני כל הזמן חושש ומסתפק שמא הכל זו תערובת הורמנים חסרת שחר. מה שבהחלט יכול להיות נכון. אבל אני לא חושב שיש מישהו שמתרגם את המשפט 'אני אוהב אותך' ל-'עלה לי הטוסטרון', גם אם רלטיביסט צמרת.
וכאן אני רוצה להעמיד דבר נוסף על דיוקו.
כל מה שהרבתי לדבר על חוויה במשך האשכול, היה כ'מנוע' או 'סטרטר'. היינו זו הסיבה הראשונית המביאה אותי לתחושת 'חובה', אני לא רואה את תרי"ג המצוות כאוסף 'חווית פולחני'. ממש לא. אלא שאני ער לזה שכל תחושת החובה המלווה אותי לאורך חיי היהודיים מבוססת על הכרעה סובייקטיבית הכפויה עלי. שמתוכה צומחת תחושת חובה של עמידה לפני מלך ע"י כללי היהדות=תרי"ג מצוות והמסתעף.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 23/06/2013 15:54:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:39 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שולהל רצוי שתבדוק כל הקללות שנכתבו בתורה, אין להם זכר היום לאחר קום המדינה. נשארו הקללות האנושיות. |
|
ירוחם, גם לפני קום המדינה לא נראה לי שהיה דבר מן הקללות.! בכל אופן לפי שיטת דה וינצי אמור להיות לזה הסבר, אם זה היה קיים בזמן כלשהו.
דה וינצי תודה רבה, אמתין להודעה הבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:44 |
|
| |
שולהל
אני ממש המום ממך- השואה לא היתה קללה. ואפשר להמשיך, לא למדת היסטוריה של עם ישראל?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:45 |
|
| |
נו... וזמן ממושך לא היה כלום.
לדבריך לך תדע מה צופן העתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:49 |
|
| |
באיזה זמן בעבר מלפני קום המדינה לא היה כלום.?
העתיד צופן רק טוב, האנשים הם צופני הרע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:54 |
|
| |
| שולהל כתב: |  |
דה וינצי תודה רבה, אמתין להודעה הבא. |
|
קבלת.
אפשר להמשיך לעסוק בקללות לפני קום המדינה אחר קום המדינה. רק חבל להסיט את הנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:22 |
|
| |
דה וינצי,
זה לא מענינו של האשכול, אך איפה כתוב שזה ניתן ל60000?? איפה בתורה כתוב שהיא ניתנה לאותו ציבור שעמד בהר סיני שנוכל לדעת שכך היה?? עבדים מנין יהיו חכמים??
מדוע א"כ כתבת שאין לך מצפון על בין אדם למקום? או שסתם אינך מאמין בשכר ועונש.
איך זה מיישב, מדוע אתה לא הולך לבדוק האם יש דת אחרת אם אותם נתונים הסתברותיים מה שאומר שיש בעיה רצינית, או אולי דת יותר מסתברת. נכון יהיה לך קשה להניע את עצמך מצד הרגש,נו אז מה?? (אם אתה שולל את השכל בגלל שאלת פותח האשכול, אני מבינה אתה הולך אחר הרגש=חוויה)
למיטב הבנתי זאת בדיוק שאלת פותח האשכול, שזה שאין אמת מוחלטת מאפשר את הרגשות והנטייה לכיון דת השכונה, וזה הבעיה. (בדיוק כפי שראות עינינו.)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:25 |
|
| |
דה וינצי, אין שום בדל של הוכחה שהיו שש מאות אלף. כך כתוב. קל מאד בתהליך הדרגתי לשתול את זה בנרטיב של עם. גם אם נניח כי אב לא "משקר" לבנו, הוא בהחלט מעביר לו את מה שהוא מאמין בו. כך ש"ההוכחה" היא גם לשיטתך, רק מהדורות הראשונים שיכלו לדעת בוודאות (אם יכלו) שזה שקר. כל השאר מעשה אבותיהם בידיהם. ראה גם. פרדוקס טיעון המסורת. http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2899532&forum_id=1364 אני מצטט קטע אחד מתחילת האשכול ואידך זיל קרי. מהו טיעון המסורת המקורי? הדיון אם אב משקר או לא כלל לא רלוונטי. נניח שלא. האם זה הופך כל טעות של אב לאמת רק בגלל העובדה שהוא לא טעה לבד, אלא גם שיתף את בנו בטעותו? זה גם פירוש הכתוב (ירמיהו טז יט) "ויאמרו (הגויים) אך שקר נחלו אבותינו הבל ואין בם מועיל". הנחילו לא כתיב, אלא נחלו. אגב, אעתיק דבריו הנפלאים של המלבים על אתר. "יש שקר שאינו הבל, ויש הבל שישיג עכ"פ ממנו תועלת הגם שאינו טוב בעצמו, לכן הוסיף שהוא שקר והבל ובלא תועלת". הפוך בה והפוך בה דכולה בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:31 |
|
| |
| שולהל כתב: |  | דה וינצי,
זה לא מענינו של האשכול, אך איפה כתוב שזה ניתן ל60000?? איפה בתורה כתוב שהיא ניתנה לאותו ציבור שעמד בהר סיני שנוכל לדעת שכך היה?? עבדים מנין יהיו חכמים??
מדוע א"כ כתבת שאין לך מצפון על בין אדם למקום? או שסתם אינך מאמין בשכר ועונש.
איך זה מיישב, מדוע אתה לא הולך לבדוק האם יש דת אחרת אם אותם נתונים הסתברותיים מה שאומר שיש בעיה רצינית, או אולי דת יותר מסתברת. נכון יהיה לך קשה להניע את עצמך מצד הרגש,נו אז מה??
(אם אתה שולל את השכל בגלל שאלת פותח האשכול, אני מבינה אתה הולך אחר הרגש=חוויה)
למיטב הבנתי זאת בדיוק שאלת פותח האשכול, שזה שאין אמת מוחלטת מאפשר את הרגשות והנטייה לכיון דת השכונה, וזה הבעיה. (בדיוק כפי שראות עינינו.) |
|
ראשית כרגע אני רואה שטעיתי בך מבחינה מגדרית. אני מתקן את טעותי.
לא הבנתי מה השאלה של מקור ה600000 שלך ושל ייתכן. ברור שמדובר על קבוצה גדולה ולא על יחיד. כי זה פשוט שאי אפשר לשתול ליחיד אמת על קבוצה כאשר הוא יסתכל ימינה ושמאלה ולא ימצא אותם.
אין לי מצפון על בן אדם למקום ללא קשר ישיר לנושא הנידון לכן כרגע 'נדלג' על זה.
רגש זה לא מונח שאני עסקתי בו לכל אורך האשכול.
|
|
|
|
|