| נשלח ב-17/6/2013 18:41 |
|
| |
נקiדה_רגישה
בס"ד
הרבה זמן שאני שוקלת לפתוח את האשכול על נושא מאוד רגיש (גיבנת) לי בכל אופן אישית....
קצת בקצרה עלי לפני - אני הבת השנייה במשפחה מעלי אחות בגיל נורמלי לחלוטין של לצאת לפגישות. (אני עצמי עדיין לא עברתי את גיל 20)
במשך תקופה ארוכה שאני מחכה לצאת לשידוכים. מצד ההורים שלי לא מפריע להם שאצא במקביל אליה,הם אפילו מעודדים
בנוסף הם גם עשו שאלת רב למען הסר ספק.
אבל מצד אחותי היא לא מוכנה על לשמוע שאצא במקביל אליה. באיזה שהוא מקום לא רק בתור אחות קטנה אפשר להבין אותה
ולכן בינתיים אני לא יוצאת אבל הרצון שבוער לי להתחתן, גורם לי לחשוב לפעמיים שאולי אני טועה.........?!
אני מאמינה ששמעתם סיפורים דומים או שאתם בעצמכם מתמודדים, אני מחכה לשמוע כל פיסת מידע בנושא ולשתף איך מתמודדים תאורטית ובפועל עם נושאים כאלה.
תודה מראש, נקודת חן.
נ.ב. אה ואם מישהו זוכר אשכול דומה שנפתח בעבר ... תקפיצו לי תודה =)
|
| נשלח ב-17/6/2013 20:15 |
|
| |
בת כמה אחותך שאת כל כך לחוצה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2013 10:18 |
|
| |
נקודת חן ,
אני מציעה לך לחכות , ציינת שאת מתחת לגיל 20 , זה בסדר לחלוטין בנתיים תנצלי את זמן . יש הרבה דברים שעכשיו את יכולה לעשות , אח"כ כל החיים בעז"ה תחיי עם מישהו יחד. זה לא נהוג ולא מתאים לעקוף אחות. תביני אותה , זה לא מכובד אח"כ גם לפעמים אנשים אומרים.. עקפו אותה .. אולי יש לה איזשהיא בעיה .. אל תתני לדברים כאלו לקרות בגללך.
היא בגיל נורמלי , עוד לא 'זקנה' , פשוט תתפללי עליה , אני בטוחה שאת עושה את זה , ותמשיכי עד שהיא תמצא , אח"כ בעז"ה בזכות תפילות והרצון שלך , יבוא הבחור שלך מהר.
זה פשוט יכול להלחיץ אותה. ובסוף מה שיצא זה שאת העברת לה ' גיבנת ' ועוד איזה .. שכולם יחשבו שהיא דפקט שצריך לדלג עליו.. קחי את זה ברצינות עד כמה שאפשר , דברו פתוח על העניין , בנתיים היא תעביר לך את הסטג' של הפגישות ואצלך זה יבוא צ'יק צ'ק אחריה , אי"ה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2013 10:40 |
|
| |
לא יודע אם כל הרבנים פוסקים ככה, בכולופן שאלנו את הרב שלנו לגבי אחים אם אפשר לעקוף
הרב שאל אם האח הבוגר מקפיד, וענו לו שלא, אז הרב אמר שמי שמגיע לגיל 20 מחובתו לנסות למצוא זיווג, יתכן שגם אצל בנות זה ככה, תשאלי רב פוסק, ומה שהוא יגיד תעשי, אפשר לשער שהרב יעשה סוף לדבר הזה, או שהוא יגביל את זה עד שתהיי בגיל 20 או 21 או 22, וכשהרב פסק אז זה אך הגיוני שישמעו בקולו, ואין מקום לחשוש יותר מדי אם אולי שמא דילמא זה לא ימצא חן בעיני מישו, וגם כשאחותך תשמע עכשיו שנגיד בעוד שנה הסיפור הזה יפסק אז היא תבין זאת ותקבל זאת
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2013 01:40 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | נקודת חן ,
אני מציעה לך לחכות , ציינת שאת מתחת לגיל 20 , זה בסדר לחלוטין בנתיים תנצלי את זמן . יש הרבה דברים שעכשיו את יכולה לעשות , אח"כ כל החיים בעז"ה תחיי עם מישהו יחד. זה לא נהוג ולא מתאים לעקוף אחות. תביני אותה , זה לא מכובד אח"כ גם לפעמים אנשים אומרים.. עקפו אותה .. אולי יש לה איזשהיא בעיה .. אל תתני לדברים כאלו לקרות בגללך.
היא בגיל נורמלי , עוד לא 'זקנה' , פשוט תתפללי עליה , אני בטוחה שאת עושה את זה , ותמשיכי עד שהיא תמצא , אח"כ בעז"ה בזכות תפילות והרצון שלך , יבוא הבחור שלך מהר.
זה פשוט יכול להלחיץ אותה. ובסוף מה שיצא זה שאת העברת לה ' גיבנת ' ועוד איזה .. שכולם יחשבו שהיא דפקט שצריך לדלג עליו.. קחי את זה ברצינות עד כמה שאפשר , דברו פתוח על העניין , בנתיים היא תעביר לך את הסטג' של הפגישות ואצלך זה יבוא צ'יק צ'ק אחריה , אי"ה. |
|
מיכל- הצגת נקודה שלא חשבתי עליה.... ואת כ"כ צודקת, אחרי הכל לא הייתי רוצה להיות במקומה ..... תודה רבה רבה עזרת לי מאוד !!!!!!!!!!!!!! =) (וגם שבזבזת עלי הודעה כי יש לך עד 770, (?!) )
|
| נשלח ב-19/6/2013 01:43 |
|
| |
רציף- אני מאמינה שרוב הרבנים יגידו כן..... אבל אחרי הכל יש את הרגש שהוא מפריע להכל אני לא רוצה לחכות עד גיל 22 :(
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2013 13:19 |
|
| |
לא מפסידים מרגישות ובפרט בין אחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2013 14:18 |
|
| |
מציאות מורכבת.. יתכן שאחותך לא מודעת לאחריות שהיא לוקחת על עצמה בזה שהיא מונעת ממך את האפשרות לצאת לשידוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 17:02 |
|
| |
מחכה כבר לצאת 
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 17:31 |
|
| |
אני במקומך בוודאי שהייתי יוצאת. אבל אני לא בן אדם שמקבל תכתיבים מהסוג הזה. אחות טובה תשמח בשמחתך ולא תרצה שהעיכוב שלה יעכב את האושר של אחותה. ואם החברה עושה בעיות עם זה, הייתי מחליפה חברה... גם לי יש אחות גדולה שעוד לא נשואה, ומאד הייתי רוצה שתתחתן כבר ותמצא את האושר שלה. אבל אני לא אעצור את החיים שלי בשביל זה. כבר ראיתי משפחות של אחות אחת שלא מוכנה שאחיות שלה יצאו ואז כולן עוברות את גיל 25 והיא עוד בשלה. מי היא שתקבע? כשהמיועד שלה יגיע, הוא יגיע, עליה מוטלת רק השתדלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 22:47 |
|
| |
לא נראה לי שאת במצב כ"כ נואש שבשבילו שווה שתפתחי חזית מול אחותך. חוץ מזה, מי מבטיח לך שברגע שתצאי תמצאי את הזיווג שלך, אולי את סתם גוזרת על עצמך שנים מיותרות של סבל. יש לך תירוץ מעולה לא להתחיל עדיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 01:08 |
|
| |
הי הי הי יש לי אחות קטנה וחמודה שבגיל 18 בער לה להתחתן , כששמעתי שהיא מתחילה שידוכים כעסתי עליה למה היא לא חושבת עלי ואיך היא עושה את זה ככה והיא התעלמה ממני לגמרי ואמרה שזה לא מענין אותה וזה לא אמור להפפריע לי וזהו.. המשיכה לשמוע , היא לא ניסתה לבקש את רשותי ולא חשבה שהיא צריכה.. לא כלום באתי אליה וואמרתי לה שאני לא בגיל מעוכבת -בת 22- וזה יפריע לי אם תעקוף אותי..שתחכה קצת שתגיע לגיל שידוכים, היא כנראה שאלה רב והוא אישר לה את הפחדים שיכולה לשמוע השאלה היא איך שאלה ואם הוא ידע איך התנהגה ומה זה פגיעה ודריסה בנפש של אדם..היא שמעה בשקט שלא אדע ויום אחד הודיעו לי הורי שהיא מתארסת ולבוא לוורט, היה קשה לי מאד, החלטתי לשמור בלב את הכאב והפגיעה ובמיוחד חוסר הכבוד והרגישות אלי. לא הייתי מסוגלת להעיב על השמחה אבל לא לדבר איתה יותר מידי או לשמח איתה באמת, זה היה בשבילי כמו סכין ללב ימים שלימים בכיתי בסתר מהפגיעה שלה וחוסר הרגישות.. היום היא אומרת שאני מקנאת בה והיא מבינה אותי..עלאק..פתאום מסבירה את הפגיעה שלי ממנה כ-מסכנה מקנאת.. היא שלמה עם מה שהיא עשתה. וחושבת שאני הבעיה.. הבעיה שקודם כל היא לא שאלה אותי אלא פשוט שמעה בלי לחשוב שיש לה אחות שצריך לבקש רשות ולהיות רגישה אליה,שנית כשאמרתי לה שזה מפריע לי , היא התעלמה ממני והצורה שעשתה שהודיעו לי..גם על הורי אני כועסת איפשהו בלב שנתנו יד לזה..זה היה פשוט לא אנושי..וכן עד היום אני מקפידה עליה ולא יכולה לדבר איתה חוץ משלום שלום. קשה לי. אני לא סולחת לה. לא מסוגלת.יש לי אחות מתחתיה בת 19 עכשיו שרוצה לשמוע ג"כ..אני בת 23 עוד מעט 24 , אם תשאלו אותי עדיף לי שיחכו עוד קצת ולמנוע את המשאבי נפש שכרוכים בבירורים אצלי ואצלה והתחושה הקשה של בעיתית. אני רוצה שהשידוכים בנתיים יתרכזו אצלי...קשה לי להסביר....לא משנה.אם היא תבקש רשות- אתן לה..אך לא מעודדת אותה לשמוע.עד גיל 20, קאפיש?
תוקן על ידי שטויעס ב- 03/07/2013 01:12:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 12:49 |
|
| |
ווואוו שטויעס תודה!!! אין לי מילים !! רק לשתוק ולחכות ...........
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2013 10:07 |
|
| |
עכשיו נשאר רק להתפלל בכל הכח שאחותך תמצא את זיווגה ההגון במהרה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2013 10:29 |
|
| |
אמן !!! תודה רבה לכל המגיבים 
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2013 21:34 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | הי הי הי יש לי אחות קטנה וחמודה שבגיל 18 בער לה להתחתן , כששמעתי שהיא מתחילה שידוכים כעסתי עליה למה היא לא חושבת עלי ואיך היא עושה את זה ככה והיא התעלמה ממני לגמרי ואמרה שזה לא מענין אותה וזה לא אמור להפפריע לי וזהו.. המשיכה לשמוע , היא לא ניסתה לבקש את רשותי ולא חשבה שהיא צריכה.. לא כלום באתי אליה וואמרתי לה שאני לא בגיל מעוכבת -בת 22- וזה יפריע לי אם תעקוף אותי..שתחכה קצת שתגיע לגיל שידוכים, היא כנראה שאלה רב והוא אישר לה את הפחדים שיכולה לשמוע השאלה היא איך שאלה ואם הוא ידע איך התנהגה ומה זה פגיעה ודריסה בנפש של אדם..היא שמעה בשקט שלא אדע ויום אחד הודיעו לי הורי שהיא מתארסת ולבוא לוורט, היה קשה לי מאד, החלטתי לשמור בלב את הכאב והפגיעה ובמיוחד חוסר הכבוד והרגישות אלי. לא הייתי מסוגלת להעיב על השמחה אבל לא לדבר איתה יותר מידי או לשמח איתה באמת, זה היה בשבילי כמו סכין ללב ימים שלימים בכיתי בסתר מהפגיעה שלה וחוסר הרגישות.. היום היא אומרת שאני מקנאת בה והיא מבינה אותי..עלאק..פתאום מסבירה את הפגיעה שלי ממנה כ-מסכנה מקנאת.. היא שלמה עם מה שהיא עשתה. וחושבת שאני הבעיה.. הבעיה שקודם כל היא לא שאלה אותי אלא פשוט שמעה בלי לחשוב שיש לה אחות שצריך לבקש רשות ולהיות רגישה אליה,שנית כשאמרתי לה שזה מפריע לי , היא התעלמה ממני והצורה שעשתה שהודיעו לי..גם על הורי אני כועסת איפשהו בלב שנתנו יד לזה..זה היה פשוט לא אנושי..וכן
עד היום אני מקפידה עליה
ולא יכולה לדבר איתה חוץ משלום שלום. קשה לי. אני לא סולחת לה. לא מסוגלת.יש לי אחות מתחתיה בת 19 עכשיו שרוצה לשמוע ג"כ..אני בת 23 עוד מעט 24 , אם תשאלו אותי עדיף לי שיחכו עוד קצת ולמנוע את המשאבי נפש שכרוכים בבירורים אצלי ואצלה והתחושה הקשה של בעיתית. אני רוצה שהשידוכים בנתיים יתרכזו אצלי...קשה לי להסביר....לא משנה.אם היא תבקש רשות- אתן לה..אך לא מעודדת אותה לשמוע.עד גיל 20, קאפיש?
תוקן על ידי שטויעס ב- 03/07/2013 01:12:46
|
|
סתם שתדעי שאדם שמקפיד על אדם אחר ההקפדה פוגעת בו לפני האדם שאת מקפידה עליו !
ברגע שתסלחי באמת אבל באמת ותפרגני לה גם שזה קשה את תראי ישועות
תוקן על ידי glvs ב- 08/07/2013 21:40:32
|
|
|
|
|