|
|
| נשלח ב-26/6/2013 13:58 |
|
| |
ומה עם מי שנברא חצי גבר וחצי אישה? למי הקב"ה ייעד אותו להימשך לדעתך? טיע וריקי: למה אתן קובעות שמי שעושה משהו מסויים יש לו בעיה נפשית? מי שאוהב שרימפס למשל, הוא חולה נפש?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:00 |
|
| |
קודם כל יש הבדל בין צורך לרצון. הצרכים האמיתיים הם בדרך כלל מולדים ויותר פנימיים. רצונות הם משהו הרבה יותר נרכש ותרבותי, וכלל שההטמעה שלהם יותר חזקה הם הופעים להיות צורך. (צורך לאכול הוא מולד, צורך בחום הוא מולד כמו כן צורך מיני). פעם לא היה צורך בסמרטפון, הקונספט לא היה קיים, עם הופעתו נולד הרצון להשתמש בו. מאחר ומפתחים בו תלות להרבה דברים והוא נוח ושימושי, הוא הפך לצורך. על אף שאינו צורך אמיתי. עולם השיווק מתמחה ביצירת רצונות אצל אנשים והפיכתם לצרכים. השאלה גם אם מתייחסים לחריגים או מיעוט כבהכרח מפריכים תאוריה או תורה (כמו בעלי נטיות הפוכות לדוגמא). כמו שהחברה הדתית מחנכת יותר לחברה בה חלוקת התפקידים ברורה (לפעמים עד כאב, למרות שהיוצרות קצת התהפכו עם התופעה שנשים מפרסנות בני תורה) כך החברה המערבית מחנכת את האשה לאורח חיים גברי, עצמאי ובהרבה מקרים לצערנו, לבסוף בודד, ואף בניגוד לטבעה (ואני לא מדברת על היוצאות דופן שוב). וגם החברות הכי עצמאיות וקרייריסטיות שלי, בסופו של יום כואבות את הבדידות כי משהו מפוספס, וחלק מאד מהותי בהן לא בא לידי ביטוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:16 |
|
| |
עדיין לא ראיתי חיה כזאת שהיא חצי גבר חצי אישה
אתה משווה בין אוכל לבין גברים עם נטיה ? אם כן התשובה ברורה כל האנשים עם הנטיה שלהם הם מפתחים אותה מכוח התאווה שלהם , בדיוק כמו האוכל !! (כמו שבדור המבול היו מזדווגים עם חמורים ובהמות )
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:19 |
|
| |
ומה עם מי שנברא חצי גבר וחצי אישה? למי הקב"ה ייעד אותו להימשך לדעתך?
עדיין לא פגשתי אותו\אותה וגם המושג לא ברור לי עד הסוף כך שאני לא יודע מה לומר
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:31 |
|
| |
יש כאלו שנולדים עם נפש אשה בגוף גבר ולהיפך. יש לי כמה שכנים כאלה (מרכז תל אביב וזה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:40 |
|
| |
האם יש הבדלים גנטיים, והבדלים במוח, בין גברים לנשים - כן.
האם ההבדלים הללו גורמים לכך שנשים תלותיות יותר - אולי, אולי בצורה עקיפה, ואולי מעורב כאן אספקט של חינוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:40 |
|
| |
חמקן... ברוך שובך? =)
(סליחה על הסטת הדיון..=))
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:44 |
|
| |
יש כאלו שנולדים עם נפש אשה בגוף גבר ולהיפך. יש לי כמה שכנים כאלה (מרכז תל אביב וזה...)
זה משהו אחר מחצי גבר וחצי אישה זה תכונות נשיות אצל גברים ולהיפך ועדיין לא בהכרח שהנטיה הטבעית שלהם הפוכה
והאדם _ה1 תודה עדיין לא מספיק בשביל להתבטאות בעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:45 |
|
| |
יפה שאת זוכרת
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:50 |
|
| |
מה הופך תכונה ל"נשית"? למה תכונה חייבת להיות מולדת?
אולי אם הבנות היו הולכות לצבא וחדר כושר והבנים היו משחקים בובות ועגלות ועוזרים לאמא בחיתולים ובכביסות התכונות היו מתהפכות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 14:57 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | מה הופך תכונה ל"נשית"? למה תכונה חייבת להיות מולדת?
אולי אם הבנות היו הולכות לצבא וחדר כושר והבנים היו משחקים בובות ועגלות ועוזרים לאמא בחיתולים ובכביסות התכונות היו מתהפכות? |
|
אני יכולה להמליץ על הרצאה בתחום, מרתקת, של אשה בשם מרים קסמן. "פמיניסטית" חרדית שמרצה על גברים ונשים במסגרת שאני לומדת בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 15:01 |
|
| |
והתכונות לפעמים כן מתהפכות אבל בכאילו, ומאחר שזה לא טבעי, החברה נראית בהתאם. נשים ישראליות לדוגמא הן בהרבה מקרים הרבה יותר אגרסיביות ופחות מעודנות בגלל השירות הצבאי (מודה גם אני נהניתי ללכת עם מגפיים סמכותיות כשהייתי קצינה) ויש כל הזמן מתח שלילי בין המינים. כשהאשה מאבדת את הרגישות שלה, העדינות ויכולת ההכלה - האיזון מופר. וזה מצב בו כולם אומללים. נשים לא באמת נשים, גברים לא באמת גברים ואי אפשר לבנות משהו אמיתי ומבוסס על הרמוניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 15:05 |
|
| |
זאת אומרת שהצורה היחידה לדעתך לחיות בהרמוניה זה שהגבר יהיה השולט והעצמאי והאשה הנשלטת התלותית?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 15:14 |
|
| |
[quote]מה הופך תכונה ל"נשית"? למה תכונה חייבת להיות מולדת? אולי אם הבנות היו הולכות לצבא וחדר כושר והבנים היו משחקים בובות ועגלות ועוזרים לאמא בחיתולים ובכביסות התכונות היו מתהפכות?[/quote] מה שבעיקרון מכליל תכונה של אישה כמו שיש נשים עם תכונות של גברים וזה דבר יחסית מצוי
ובטח שהנ"ל משפיע כמו שבת במשפחה של בנים ולהיפך שרואים עליהם קצת שוני
|
|
|
|
|