בית פורומים שידוכי חרדים

לא טוב היות האדם לבדו. לחוד או ביחד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/6/2013 13:58 לינק ישיר 

ומה עם מי שנברא חצי גבר וחצי אישה? למי הקב"ה ייעד אותו להימשך לדעתך?

טיע וריקי:
למה אתן קובעות שמי שעושה משהו מסויים יש לו בעיה נפשית? מי שאוהב שרימפס למשל, הוא חולה נפש?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:00 לינק ישיר 

קודם כל יש הבדל בין צורך לרצון. הצרכים האמיתיים הם בדרך כלל מולדים ויותר פנימיים. רצונות הם משהו הרבה יותר נרכש ותרבותי, וכלל שההטמעה שלהם יותר חזקה הם הופעים להיות צורך. (צורך לאכול הוא מולד, צורך בחום הוא מולד כמו כן צורך מיני). פעם לא היה צורך בסמרטפון, הקונספט לא היה קיים, עם הופעתו נולד הרצון להשתמש בו. מאחר ומפתחים בו תלות להרבה דברים והוא נוח ושימושי, הוא הפך לצורך. על אף שאינו צורך אמיתי. עולם השיווק מתמחה ביצירת רצונות אצל אנשים והפיכתם לצרכים.
השאלה גם אם מתייחסים לחריגים או מיעוט כבהכרח מפריכים תאוריה או תורה (כמו בעלי נטיות הפוכות לדוגמא). כמו שהחברה הדתית מחנכת יותר לחברה בה חלוקת התפקידים ברורה (לפעמים עד כאב, למרות שהיוצרות קצת התהפכו עם התופעה שנשים מפרסנות בני תורה) כך החברה המערבית מחנכת את האשה לאורח חיים גברי, עצמאי ובהרבה מקרים לצערנו, לבסוף בודד, ואף בניגוד לטבעה (ואני לא מדברת על היוצאות דופן שוב). 
וגם החברות הכי עצמאיות וקרייריסטיות שלי, בסופו של יום כואבות את הבדידות כי משהו מפוספס, וחלק מאד מהותי בהן לא בא לידי ביטוי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:16 לינק ישיר 

עדיין לא ראיתי חיה כזאת שהיא חצי גבר חצי אישה 

אתה משווה בין אוכל לבין גברים עם נטיה ? אם כן התשובה ברורה כל האנשים עם הנטיה שלהם הם מפתחים אותה מכוח התאווה שלהם , בדיוק כמו האוכל !! 

(כמו שבדור המבול היו מזדווגים עם חמורים ובהמות )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:19 לינק ישיר 

ומה עם מי שנברא חצי גבר וחצי אישה? למי הקב"ה ייעד אותו להימשך לדעתך?

עדיין לא פגשתי אותו\אותה
וגם המושג לא ברור לי עד הסוף כך שאני לא יודע מה לומר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:31 לינק ישיר 

יש כאלו שנולדים עם נפש אשה בגוף גבר ולהיפך. 
יש לי כמה שכנים כאלה (מרכז תל אביב וזה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:31 לינק ישיר 

אינטרסקס

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:40 לינק ישיר 

האם יש הבדלים גנטיים, והבדלים במוח, בין גברים לנשים - כן.

האם ההבדלים הללו גורמים לכך שנשים תלותיות יותר - אולי, אולי בצורה עקיפה, ואולי מעורב כאן אספקט של חינוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2013 14:40 לינק ישיר 

חמקן... ברוך שובך? =)

(סליחה על הסטת הדיון..=))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2013 14:44 לינק ישיר 

יש כאלו שנולדים עם נפש אשה בגוף גבר ולהיפך. יש לי כמה שכנים כאלה (מרכז תל אביב וזה...)

זה משהו אחר מחצי גבר וחצי אישה זה תכונות נשיות אצל גברים ולהיפך
ועדיין לא בהכרח שהנטיה הטבעית שלהם הפוכה

והאדם _ה1 תודה עדיין לא מספיק בשביל להתבטאות בעניין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:45 לינק ישיר 

יפה שאת זוכרת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:50 לינק ישיר 

מה הופך תכונה ל"נשית"? למה תכונה חייבת להיות מולדת?

אולי אם הבנות היו הולכות לצבא וחדר כושר והבנים היו משחקים בובות ועגלות ועוזרים לאמא בחיתולים ובכביסות התכונות היו מתהפכות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 14:57 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
מה הופך תכונה ל"נשית"? למה תכונה חייבת להיות מולדת?

אולי אם הבנות היו הולכות לצבא וחדר כושר והבנים היו משחקים בובות ועגלות ועוזרים לאמא בחיתולים ובכביסות התכונות היו מתהפכות?

אני יכולה להמליץ על הרצאה בתחום, מרתקת, של אשה בשם מרים קסמן. "פמיניסטית" חרדית שמרצה על גברים ונשים במסגרת שאני לומדת בה. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:01 לינק ישיר 

והתכונות לפעמים כן מתהפכות אבל בכאילו, ומאחר שזה לא טבעי, החברה נראית בהתאם. נשים ישראליות לדוגמא הן בהרבה מקרים הרבה יותר אגרסיביות ופחות מעודנות בגלל השירות הצבאי (מודה גם אני נהניתי ללכת עם מגפיים סמכותיות כשהייתי קצינה) ויש כל הזמן מתח שלילי בין המינים. 
כשהאשה מאבדת את הרגישות שלה, העדינות ויכולת ההכלה - האיזון מופר. וזה מצב בו כולם אומללים. נשים לא באמת נשים, גברים לא באמת גברים ואי אפשר לבנות משהו אמיתי ומבוסס על הרמוניה. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:05 לינק ישיר 

זאת אומרת שהצורה היחידה לדעתך לחיות בהרמוניה זה שהגבר יהיה השולט והעצמאי והאשה הנשלטת התלותית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:14 לינק ישיר 

[quote]מה הופך תכונה ל"נשית"? למה תכונה חייבת להיות מולדת? אולי אם הבנות היו הולכות לצבא וחדר כושר והבנים היו משחקים בובות ועגלות ועוזרים לאמא בחיתולים ובכביסות התכונות היו מתהפכות?[/quote]

מה שבעיקרון מכליל תכונה של אישה כמו שיש נשים עם תכונות של גברים וזה דבר יחסית מצוי

ובטח שהנ"ל משפיע כמו שבת במשפחה של בנים ולהיפך שרואים עליהם קצת שוני

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לא טוב היות האדם לבדו. לחוד או ביחד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.