בית פורומים שידוכי חרדים

לא טוב היות האדם לבדו. לחוד או ביחד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/6/2013 15:16 לינק ישיר 

קודם כל, מאחר ובהרבה מובנים, הדרך שהתורה מתווה היא של גבר מוביל ומוחצן יותר, ואשה כתומכת ומטפחת, וכן, בהיבטים מסוימים מובלת, אז כן, כנראה שזה המתכון האולטימטיבי להרמוניה. 
ואני כותבת את זה אחרי שנתיים וחצי כמעט של סוג של לדפוק את הראש בקיר סביב הנושא הזה, מאחר וגדלתי בחינוך פמיניסטי/עצמאי/מערבי. עכשיו כמובן שלא הכל שחור ולבן (אלא אם כן אתה חרדי ) ויש הרבה גוונים ומורכבויות, אבל המגמה כן צריכה למשוך לכיוונים האלה, של שוני ברור בין המינים וטיפוח התכונות המגדריות.  כך כל צד מממש את הכלים שהקב"ה צייד אותו בהם. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:17 לינק ישיר 

rikim כתב:
עדיין לא ראיתי חיה כזאת שהיא חצי גבר חצי אישה 

אני שמעתי על ילד שנולד עם רחם וכל שאר אברי האישה.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:23 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
ומה עם מי שנברא חצי גבר וחצי אישה? למי הקב"ה ייעד אותו להימשך לדעתך?

טיע וריקי:
למה אתן קובעות שמי שעושה משהו מסויים יש לו בעיה נפשית? מי שאוהב שרימפס למשל, הוא חולה נפש?

אדם שנולד חצי גבר חצי אישה, צריך להימשך לאן שהנפש שלו יועדה. אם יש לו נפש זכרית- הוא ימשך לאישה ואם להיפך- הוא ימשך לגבר.

ברור שיש לאדם החורג ממוסכמות כלשהן בעיה. לא יודעת אם היא נפשית או לא, אבל זוהי עדיין בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:23 לינק ישיר 

השיבני כתב:
קודם כל, מאחר ובהרבה מובנים, הדרך שהתורה מתווה היא של גבר מוביל ומוחצן יותר, ואשה כתומכת ומטפחת, וכן, בהיבטים מסוימים מובלת, אז כן, כנראה שזה המתכון האולטימטיבי להרמוניה.

ואם (ברפרנס לאשכול השכן) מותווית בתורה דרך שבה האב מוכר את ביתו והאדון מתחתן איתה כשהיא מגיעה לגיל 11-12, זה המתכון להרמוניה? (אני מזכיר לך שפעם היו מתחתנים גם בגיל 15 ופחות, את חייבת לקחת בחשבון את ההשתנויות התרבותיות)

אגב, הדרך שהתורה מתווה היא "גבר עובד - אשה עקרת בית", היום כמדומני שהחרדים הפכו את היוצרות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:25 לינק ישיר 

טיע כתב:
עדיין לא ראיתי חיה כזאת שהיא חצי גבר חצי אישה 

אני שמעתי על ילד שנולד עם רחם וכל שאר אברי האישה.. 

אוקיי ומה לדעתך הקב"ה שתל במוחו? (כי ככה את מגדירה אנשים)

משיכה לגברים? לנשים? לשניהם? או לאף אחד מהם?

(אני יכול להיכנס לשאלה פילוסופית יותר: "האם המשיכה מגדירה את המין שלנו או המין שלנו מגדיר את המשיכה" אבל זה קצת כבד בשביל כמה אנשים אולי...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:26 לינק ישיר 

טיע כתב:
אדם שנולד חצי גבר חצי אישה, צריך להימשך לאן שהנפש שלו יועדה. אם יש לו נפש זכרית- הוא ימשך לאישה ואם להיפך- הוא ימשך לגבר.

יכול להיות שאשה תיוולד עם נפש זכרית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:27 לינק ישיר 

שאלה רטורית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:30 לינק ישיר 

אין לי מושג מה זה "נפש זכרית" אז אני שואל אותך...

(ולא ראיתי אף פעם הבדל בהתייחסות בין נפש/נשמה של זכר או נקבה בכל המקורות. אחרי המוות נראה לך שיש הבדל?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:35 לינק ישיר 

[quote]קודם כל, מאחר ובהרבה מובנים, הדרך שהתורה מתווה היא של גבר מוביל ומוחצן יותר, ואשה כתומכת ומטפחת, וכן, בהיבטים מסוימים מובלת, אז כן, כנראה שזה המתכון האולטימטיבי להרמוניה. ואם (ברפרנס לאשכול השכן) מותווית בתורה דרך שבה האב מוכר את ביתו והאדון מתחתן איתה כשהיא מגיעה לגיל 11-12, זה המתכון להרמוניה? (אני מזכיר לך שפעם היו מתחתנים גם בגיל 15 ופחות, את חייבת לקחת בחשבון את ההשתנויות התרבותיות)אגב, הדרך שהתורה מתווה היא "גבר עובד - אשה עקרת בית", היום כמדומני שהחרדים הפכו את היוצרות...[/quote]

1. אתה מתייחס למנהגים תלויי זמן ומקום שהיו מושפעים מתרבות התקופה ואין מה לדון בהם כי אינם תקפים היום. כל זאת לא מבטל את רוח התורה וכל הנהגותיה שמקדשת את ההבדל בין המינים ותכונותיו המיוחדות וההכרחיות של כל מין. 
2. איני חרדית. כמו כן, אין סיכוי בחיים שאפרנס גבר. לא בשביל זה נטשתי את הפמיניזם המערבי המעקר. בעלי בע"ה יהיה המפרנס העיקרי, בעוד אני אקדיש את עצמי בראש ובראשונה לבית וילדים ואז לעבודה. 

תוקן על ידי השיבני ב- 26/06/2013 15:39:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:35 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

אוקיי ומה לדעתך הקב"ה שתל במוחו? (כי ככה את מגדירה אנשים)

משיכה לגברים? לנשים? לשניהם? או לאף אחד מהם?

(אני יכול להיכנס לשאלה פילוסופית יותר: "האם המשיכה מגדירה את המין שלנו או המין שלנו מגדיר את המשיכה" אבל זה קצת כבד בשביל כמה אנשים אולי...)

צריך לשאול את הקב"ה איזו משיכה טבע ביצור הדו מיני הזה. לדעתי (וזוהי תשובה הקשורה גם לשאלה השניה שלך) הוא ימשך למין השונה מסוג של הנשמה שלו. ולכן ברור שהמשיכה מגדירה את המין שלנו. ולא אכנס לזה מידי. לא בגלל כובד הנושא, אלא בגלל הנושא!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:39 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

(ולא ראיתי אף פעם הבדל בהתייחסות בין נפש/נשמה של זכר או נקבה בכל המקורות. אחרי המוות נראה לך שיש הבדל?)

ונפש נקבית, ישלך מושג מה זה?

אחרי המוות- העניין שנוי במחלוקת.
יש צד האומר, שעולם הנשמות בדיוק כמו עולם הגופות. זכר ונקבה מתחברים יחד (בעל ואישה כמובן) ואז, לפי תפיסה זו, כמובן שיש הבדל בין נשמה זכרית לנשמה נשית.

הצד השני אומר שבעולם הנשמות אין הבדל בין נשמה נשית לנשמה זכרית. נשמה היא נשמה, פעמים היא יורדת בגוף של זכר ופעמים בגוף של נקבה. ואז הגוף מכריע לאיזה מין משתייך האדם.

תוקן על ידי טיע ב- 26/06/2013 15:44:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:43 לינק ישיר 

אז תיאורטית יכול להיות שיש אשה עם "נפש זכרית".. והיא תרגיש תכונות גבריות ותהיה יותר עצמאית ופחות תלותית כמו שמנסה כותב המאמר (תחילת האשכול) לצייר את כל הנשים בעולם..

השיבני:
איך את עושה את החלוקה בין דברים שהיו תקפים רק פעם לדברים שתקפים גם היום? גם מודל הזוגיות השתנה המון, נראה לך שבזמן התורה היה כזה דבר משמורת על הילדים? עשית ילדים לגבר, עכשיו הוא זרק אותך - הילדים שלו. הוא קנה אותך (עוד מושג תנכ"י) בשביל לעשות ילדים, הילדים לא ממש שלך אלא מתייחסים "למשפחותם לבית אבותם". וזאת רק דוגמא אחת....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:45 לינק ישיר 

טיע כתב:
הצד השני אומר שבעולם הנשמות אין הבדל בין נשמה נשית לנשמה זכרית. נשמה היא נשמה, פעמים היא יורדת בגוף של זכר ופעמים בגוף של נקבה. ואז הגוף מכריע לאיזה מין משתייך האדם.

ומכיוון שאת לא מכירה את כל המנגנונים שקובעים את ההכרעות האלה זה לא קצת יומרני מצידך לקבוע שמי שמרגיש משהו כזה או אחר או יש לו תכונות כאלה או אחרות (תאוותנות?) הוא סוטה או מוזר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:47 לינק ישיר 

טיע כתב:

ונפש נקבית, ישלך מושג מה זה?

אחרי המוות- העניין שנוי במחלוקת.
יש צד האומר, שעולם הנשמות בדיוק כמו עולם הגופות. זכר ונקבה מתחברים יחד (בעל ואישה כמובן) ואז, לפי תפיסה זו, כמובן שיש הבדל בין נשמה זכרית לנשמה נשית.

תוקן על ידי טיע ב- 26/06/2013 15:44:11

מענין, אני שמעתי שכל הענין של גלגול נשמות, הוא שזכר מתגלגל לגוף של אישה, כי היא נחותה ממנו.. ואם כך, יש איזה משמעות לזכר נקבה.
מצד שני, הרי עם כל ענין הגלגולים ועם זיווג שני, איזה זוגות יהיו?? מהגלגול /זווג ראשון וכו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2013 15:54 לינק ישיר 

אני לא בדיוק זו שעושה את החלוקה, אלא בדרך כלל רבנים גדולים ומנהיגי הדור, כמו רבנו גרשום. 
ואתה שוב מבלבל בין דינמיקה חברתית ותרבותית תלוית זמן שממנה נגזרים חוקים לבין טבע האדם. גם אם נהפוך את העולם 1000 פעם, גבר יהיה גבר ואשה תהיה אשה, כפי שהקב"ה ברא אותם. ואם הם לא משלימים אחד את השני בתכונותיהם השונות, הברית מאבדת מהתכלית שלה. זה המקום שממנו צומחים.
אדם_ה1 כתב:
אז תיאורטית יכול להיות שיש אשה עם "נפש זכרית".. והיא תרגיש תכונות גבריות ותהיה יותר עצמאית ופחות תלותית כמו שמנסה כותב המאמר (תחילת האשכול) לצייר את כל הנשים בעולם..

השיבני:
איך את עושה את החלוקה בין דברים שהיו תקפים רק פעם לדברים שתקפים גם היום? גם מודל הזוגיות השתנה המון, נראה לך שבזמן התורה היה כזה דבר משמורת על הילדים? עשית ילדים לגבר, עכשיו הוא זרק אותך - הילדים שלו. הוא קנה אותך (עוד מושג תנכ"י) בשביל לעשות ילדים, הילדים לא ממש שלך אלא מתייחסים "למשפחותם לבית אבותם". וזאת רק דוגמא אחת....

אני לא בדיוק זו שעושה את החלוקה, אלא בדרך כלל רבנים גדולים ומנהיגי הדור, כמו רבנו גרשום. 
ואתה שוב מבלבל בין דינמיקה חברתית ותרבותית תלוית זמן שממנה נגזרים חוקים לבין טבע האדם. גם אם נהפוך את העולם 1000 פעם, גבר יהיה גבר ואשה תהיה אשה, כפי שהקב"ה ברא אותם. ואם הם לא משלימים אחד את השני בתכונותיהם השונות, הברית מאבדת מהתכלית שלה. זה המקום שממנו צומחים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לא טוב היות האדם לבדו. לחוד או ביחד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.