|
|
| נשלח ב-21/6/2013 21:59 |
|
| |
[ירוחם,
למה צריך "מחלקת כשרות ארצית"? יבחרו כל אחד ואחת מה הוא ההכשר הראוי בעיניהם, וישלמו (כלול במחיר המוצר) להשגחה זו. למה המדינה צריכה לשלם משכורת למישהו שישגיח על הכשרות ולעוד 10 שישגיחו על המשגיח? כנ"ל לגבי חתונות וכו' (רישום רשמי צריך להיעשות באופן אזרחי - וממילא נעשה כך - בדיוק כמו שיהודים נוהגים בכל מדינה אחרת בעולם).]
(נכתב בחול בחו"ל)
תוקן על ידי אמשלום ב- 21/06/2013 21:59:59
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 22:25 |
|
| |
מוסד הרבנות נועד לאלו שרוצים לקבל שרותי דת טובים ומקצועיים .
ברור שגם שם צריכים להתייעל ולבדוק היכן ניתן לשפר את רמת השירות ואת משך הזמן .
אך צריך להבין שבדברים הלכתיים לא ניתן למצוא פיתרון לכל דבר ובוודאי שלא במהירות כמו בשאר דברים .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2013 22:29 |
|
| |
אםשלום את ודאי יודעת כי ל80% מתושבי המדינה , אין ידיעה על ההכשרים ועל טיבם ולכן לפני כל ארוחה במסעדה יחפשו בדפי זהב את ההכשר המתאים להם. ויעשה סקר דעת קהל מי נותן הכשר הטוב ביותר-וכל נותני ההכשרים יהיו בלי פיקוח?
ללמה אגב שיהיה לפ דעתך משרד חינוך? לא מספיק החינוך העצמאיי שכל אחד יבחר לו את המחנך של ילידיו שכל אחד יקבור את מתיו. וכל שחקן ןידוען יחתן את הזוגות פרנסה טובה גם לעורכי דין, כל הדברים האלה לא צריכים פיקוח או ארגון?, לשיטתך בימים ההם לא היה מלך בישראל איש את הישר בעיניו יעשה. או כקורח- כי כל העם כולם קדושים סליחה על השאלה -אולי את יודעת אצל הקונסרבטיבים או הרפורמים אין ממסד מנהל. אני יודע זה שונה כי זה פרטי וזו מדינה, נכון מאד, אבל באם במדינה מסוימת , חלק הארי של התושבים רוצה לאכול כשר או להתחתן בטכס דתי ולהקבר כיהודי. המדינה חייבת להקים מוסדות או רשויות שיטפלו בצרכי האוכלוסיה החפצה בשרותים הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 00:25 |
|
| |
ירוחם.
למה שלא תהיה רבנות מופרטת עם פיקוח ממשלתי?
זה לא יפטור את הבעיות שהעלת?
תהיה רבנות אבל היא לא תהיה זרוע של המדינה אלא ישות נפרדת והמדינה רק תמנה רגולטור למען הסדר הטוב?
פעם אמרתי למישהי שהפרדת דת ומדינה תעשה טוב הן לדת והן למדינה.
היא שאלה אותי מה העניין שלי שיהיה טוב למדינה? עניתי לה בפשטות, כי אני גר בה. היא הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהירח. אותה מישהי הייתה חרדית, שכפי הנראה היא רואה בדת את היישות היחידה הרלוונטית.
אבל כל מי שלא סבור כמו אותה מישהי למה שיתנגד להפרטת הדת?
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 23/06/2013 00:50:05
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 01:05 |
|
| |
הרב מימוני הפרדת הדת מהמדינה זה סיפור אחר וצריך אשכול אחר. כאן מדובר על שרותי דת שמדינה חייבת לתת לתושביה, שממן את זה כיחידת סמך במשרד ראש הממשלה - הפנים הדתות וכד, זה לא משנה, זו שרו שהמדינה חייבת לתת לתושביה כמו רשות הרכבות או רשות הטבע והגנים וכד פשוט שרות לאזרח. בכל רשות עומד בראשה מנכ"ל יושב ראש וכד' ברשות הדתית יעמוד רב. מה הבעיה? הבעיה ברב.? הרשות חייבת להיות ממשלתית בעלת יכולת אכיפה- למניעת זיופי כשרות קבורה ונישואים וכד
הזכרת לי- בתחילת ההשכלה קמו הרבה יהודים באיצטלה של חקר המקרא ופסלו את כל האתוסים . בסוף אחד המפגשים הכריז היו"ר- כי זה ברור כי לא משה רבנו הוציא את בני ישראל ממצריים! שאל אחד המשתתפים. אז מי זה שהוציא את בני ישראל ממצרים? איך קוראים לו? אמר היו"ר זה היה בן דודו של משה- ושמו היה גם משה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 01:11 |
|
| |
אנשים חרדים זקוקים פחות לרבנות כי יש להם בתי דין נפרדים ובדצי''ם למיניהם .
זה נעשה בעיקר לעמך שלא מבין כלום בדת .
לכן חשוב שהשירות יינתן באופן ענייני ויעיל .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 13:52 |
|
| |
[ירוחם,
יהודים חיים בהרבה מדינות בעולם, בהם אין השירותים שהזכרת ממומנים על יד המדינה. איך אתה חושב יהודים בארה"ב בוחרים לאיזו מסעדה ללכת? האם הם אינם בודקים מה ההכשר שיש למסעדות שונות? ומה הבעיה בזה? אגב, גם היום אנשים שונים אינם אוכלים במסעדות בעלות כשרויות שונות - זה לא קשור ל"טוב" יותר או פחות, אלא ל"שלי" יותר או פחות, ומי כמוך יודע את זה (אם זה הרב "שלי" זה יותר, ואם לא - אז פחות). אני לא מצליחה להבין למה יש איזה עניין למדינה לממן משגיחי כשרות מטעמה (ששייכים כמובן ל"שלי" מסוים)? מספיק שהיא מממנת משגיחי בריאות וכו', כדי להגן את האזרחים מפגיעה (זו הגנה הכרחית שזכותם של אזרחים לקבל ממדינתם, אבל כשרות?!). למה בניית מקווה זה שירות שהמדינה חייבת לאזרחים שלה? אזרח שרוצה מקווה, שבנוי בהתאם לחוקים שהוא חש מחויב אליהם - שיתכבד להתאגד עם אנשים שחשים כמוהו ויבנו מקווה יחד מקווה, שישרת אותם (אז גם תהיה להם זכות מלאה לסרב לשרת את מי שאינו שייך לקהילתם...). בארה"ב למשל, כל קהילה מממנת את רבניה. הרישום של נישואים, גירושין, קבורה וכו' נעשה בידי המדינה, והיא האחראית על כך שיהיה תקין מבחינת החוק וכו'. כומר או רב שעוברים על חוק המדינה נשפטים בהתאם לכך, אבל אם עברו על חוק הקהילה שאותה הם משרתים - זה עניינה של הקהילה בלבד. בקשר לחינוך - יש הרבה מאוד בתי"ס פרטיים או חצי-פרטיים אותם מממנים ההורים (או הקהילה, לצורך העניין), ותפקידו של משרד החינוך הוא באמת לשמש כרגולטור או כמשגיח. חינוך, אגב, הוא אכן זכות יסוד של כל אדם, אבל מעודי לא שמעתי על זכות יסוד "להתגייר" או "להתחתן ע"פ ההלכה בפירושה האורתודוקסי". (אגב, לדעתי, זה וינצ'י שאל על הפרטת שירותי הדת ולא על הפרדת הדת מהמדינה. זה לא בדיוק אותו הדבר)]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 15:41 |
|
| |
אם שלום כתבתי בראשית הודעתי כין קשר לרבנות ולהפרדת הדת מהמדינה,- אם לא שמת לב היא הופרדה מזמן, היןם רק מנסים לשקם את ההריסות.
לענין הרבנות כגוף מרכזי הנשלט על ידי הממשלה יותר נכון בפיקוח ממשלתי, והעלת את טענותיך והעובדות הצודקות לשיטתך,בטוב טעם ודעת כהרגלך, מעניין בעיגול של עם ישראל יש קטבים קיצונים, הקיצונות החרדית מצד אחד ומצד השני הקיצונות ההפוכה, והקטבים נפגשים במקרה הזה כמו בהרבה מקרים. במטרה משותפת אי השלמה עם קיומה של מדינת ישראל.
להבדיל מקהלות אמריקה וארופה- כאן זו לא קהילה- כאן קיימת מדינה שנקראת מדינת ישראל, מדינה שקמה לפי מגילת היסוד לפי חזון הנבאיים ומקומם של היהודים מכל העולם, בקיצור מדינת היהודים שעדיין לא הוגדרה כחוק,בהתנגדות לשם חברו יחד שוב השמאל הרדיקלי עם החרדים הרדיקלים. אבל תושבי המדינה היהודים רובם צריכים שרותים, שרותי בריאות ושרותי דת, את השרותים הללו צריכה המדינה לספק כמו כל שרותים אחרים. קרח רצה קהילות כל קהילה וצרכיה כל קהילה ורבניה כל קהילה ו וגנביה, אבל אנחנו לא גרים בגלות אנחנו גרים במדינה, חינוך ממלכתי בנוסף חינוך פרטי- ולא להפך, מערכת כשרות ממלכתית בנוסף מערכות פרטיות. הערעור על הרבנות הוא ערעור על קיום המדינה היהודית, על מוסדותיה הממלכתים הרב הראשי האשכנזי הנוכחי הוטמן ברבנות על ידי הגורמים החרדים, כמוקש עם פתיל שצריך היה לפוצץ את כל המוסד הזה שאת נלחמת בו, ואיני מבין למה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:02 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | |
להבדיל מקהלות אמריקה וארופה- כאן זו לא קהילה- כאן קיימת מדינה שנקראת מדינת ישראל, מדינה שקמה לפי מגילת היסוד לפי חזון הנבאיים ומקומם של היהודים מכל העולם, בקיצור מדינת היהודים שעדיין לא הוגדרה כחוק,בהתנגדות לשם חברו יחד שוב השמאל הרדיקלי עם החרדים הרדיקלים.
אבל תושבי המדינה היהודים רובם צריכים שרותים, שרותי בריאות ושרותי דת, את השרותים הללו צריכה המדינה לספק כמו כל שרותים אחרים.
הערעור על הרבנות הוא ערעור על קיום המדינה היהודית, על מוסדותיה הממלכתים
|
|
ירוחם
אני מסכים איתך שמדינה יהודית שונה מסתם קהילה בגולה. זוהי מדינה יהודית ששמה לה מטרה להיות בית ליהודים שלפחות לחלק מהם צרכים דתיים או מסורתיים כאלה ואחרים. אבל האם זה צריך להיות דרך מוסד של רבנות ראשית? לא בטוח. נראה לי שהמדינה צריכה להכיר בזרמים של יהדות ותקצב את צרכיהם הדתיים או חלק מהם לפי גודל הזרם. מכאן שחרדים אם ירצו בכך יתוקצבו לשיטתם וד"ל לשיטתם ורפורמים לשיטתם וכו וכו. ואז באמת מצד אחד המדינה היהודית מתקצבת אידישקייט מהקופה הציבורית ומצד שני הדבר נעשה בצורה מבוזרת מבלי שיש רבנות ראשית אחת. הגורם המאחד יהיה חוק המדינה ואולי יהיו לא רבנות אחת אלא מספר רב של רבנויות שכל אחת תתן מענה לקהילותיה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:04 |
|
| |
רק ה' יודע איך ציטוט מאחד הופך להיות ציטוט משני...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:12 |
|
| |
בקיצור קהילות קהילות -שוב. לא רק שהמדינה חייבת להתנגד לפלגנות הזו, ההלכה היהודית מתנגדת לכך, בלא תתגודדו
יבמות דף יג : לא תתגודדו, לא תעשו אגודות אגודות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:20 |
|
| |
אני לא יודע א אי פעם היתה הלכה אחת או קהילה אחת. על הנייר היה דבר כזה סנהדרין לזמן כלשהו אבל אני לא יודע אם זה היה "שפה אחת ודברים אחדים" בפועל או רק תיאורטית. ברור שיש איזה אידאל אחדותי. אבל ברור לך שהוא לא שייך במציאות בה "עשה לך רב". השאלה לא מה יש בירושלים של מעלה אלא מה ניתן בזו שלמטה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:27 |
|
| |
עשה לך רב הכוונה לגבי דברים אישיים .
אבל בדברים הנוגעים לכל הכלל הלכו אחרי בית הדין הגדול .
וקמת ועלית .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:33 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | עשה לך רב הכוונה לגבי דברים אישיים .
אבל בדברים הנוגעים לכל הכלל הלכו אחרי בית הדין הגדול .
וקמת ועלית . |
|
אבל היא הנותנת - אין ב"ד גדול ולא משנה כמה נדמיין שיש. בפועל אלה הולכים לפי הזקן מאד שלהם ואלה לפי הזקן מאד שלהם ובפועל איש הישר. במקום שיהיה מוסד אחד לא רלוונטי עבור רוב האוכלוסיה בוא נעשה מספר מוסדות שיהיו רלוונטיים יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2013 16:37 |
|
| |
כבר הסברתי לעיל שלציבור החרדי זה לא כל כל משנה .
כי כל אחד דוגל בדרך רבותיו .
וזה נעשה רק לפשוטי עם שאין להם מושג ביהדות ובדת .
|
|
|
|
|