בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הגיע הזמן לבטל את הרבנות הראשית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2013 11:07 לינק ישיר 

עיקר ברכת השיבה שופטינו היא המלים "השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה".ואילו אח"כ נאמר ומלוך עלינו אתה ה' לבדך, האין כאן אזכור מרומז לפרשת המלך בספר שמואל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 11:28 לינק ישיר 

צעג
השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה

אילו שופטים היו בראשונה?  שכל כך מתגעגים אליהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 12:44 לינק ישיר 

ויהי בימי שפוט השופטים .

היו שופטים הוגנים וחסרי אגו ואינטרסים .

לא כמו שופטי בג''ץ הנהנתנים והגסים וחברי התרבות והידע הבסיסיים .

איך ייתכן שישנם שופטים בישראל שאינם יודעים אפילו היסטוריה וידע בסיס ביהדות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 12:48 לינק ישיר 

אייזן
 אתה חרדי טיפוסי עם הארץ מדאוריתא ובור מדרבנן

בבא בתרא דף טו :

א"ר יוחנן, מאי דכתיב: +רות א'+ ויהי בימי שפוט השופטים? דור ששופט את שופטיו, אומר לו: טול קיסם מבין (עיניך) +מסורת הש"ס: [שיניך]+, אומר לו: טול קורה מבין עיניך; אמר לו: +ישעיהו א'+ כספך היה לסיגים, אמר לו: סבאך מהול במים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 13:38 לינק ישיר 

אחרחוק כתב:
ולסיכום, הרבנות הראשית כמובן משרתת קהילה ספציפית, המדינה קוראת לה 'הדתיים' והדתיים קוראים לה 'הציונים'. בעיניי לא רע כל כך. - אין לי בעיה עם ש"ס, רק אני רואה בהווה איך מתנהלת מערכת ציונית כשהיא נשלטת ע"י גורמים שאינם ציוניים. - בגדול האפשרות הטובה מבחינתי ליצור קו מנחה מסויים (סה"כ כל קהילה רוצה שהקו שלה ינחה את כולם, לפעמים זה קורה. הרה"ר די מנחה את כולם) היא הרבנות הראשית במסגרת זו.

[אחרחוק,

תודה על הלינק.
אני חושבת שאתה טועה מאוד - הרבנות הראשית אינה משרתת את "הדתיים", אלא רק קבוצה מאוד ספציפית בתוכם, וגם אותה לא ממש, כי כידוע לך, הרבנים היושבים ברבנות הראשית אינם שייכים לקבוצה זו. פעם הייתה בדיחה על חוסר הרלוונטיות של בית המדרש לרבנים של ה-JTS (שזה מוסד אורתודוקסי שמכשיר רבנים קונסרבטיביים לשרת בקהילות רפורמיות). הרבנות הראשית די מתאימה לכך - מוסד ציוני, שמעסיק רבנים חרדים שמשרתים (בעיקר) ציבור חילוני שבמקרה של רובו, השירות הזה אינו רצוי לו וממש כפוי עליו...
גם אם האנשים המועסקים בידי הרבנות יהיו שייכים לקבוצה אותה הם, כביכול, אמורים לשרת - הרי יש בתוכה קבוצות משנה רבות, לכל אחת מהם רבניה שלה, שלא לדבר על כל שאר הקבוצות הדתיות במדינה - האם להן לא מגיע "ייצוג" ברבנות הראשית, והאם להם לא מגיע שירות מהמדינה? 
איני מצליחה להבין את הפנטזיה הזו , של "שפה אחת ודברים אחדים". כבר התורה אומרת שהיא שורש הרע וא-להים נחפז להרוס אותה ולפגום בה, לפני שתצליח להזיק נורא. מה הבעיה בהפרטת שירותי דת? מה הבעיה שאתה תצום ביום העצמאות, X יצום ביום הנכבה וY יערוך חתונות דווקא ביום ההילולה לזכר צאת הרבי ג'ו כפרה מבית הכלא ביפן? - כל אחד מכם ייקח אחריות על עמדותיו הדתיות, יקשיב (או לא יקשיב) לרבנים שהוא בוחר להקשיב להם (או לא להקשיב להם)(*). ממילא אתה לא מקבל את הגיורים שאני עורכת, ואני לא בטוחה שאוכל מן הכשרות שאתה מספק - זה העולם וצריך להתמודד איתו (למשל, באמצעות שיחה, לימוד ותקשורת) ולא לכסות עליו בחיוך-דבש-מפלסטיק, הקרוי "רבנות ראשית", שכאילו מאחד את "כלל ישראל".

----------------
(*) אגב, אני מאמינה שאם אנשים באמת יקחו אחריות על ההכרעות הדתיות שלהם, הקשרים בין קבוצות שונות יהפכו קשובים ורגועים יותר.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 25/06/2013 13:43:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 13:52 לינק ישיר 

ירוחם - השם ירחם .

רק השאלתי את הלשון מהפסוק .

אנו מתגעגעים לזמנים שהכל היה טהור לפני שהערב רב התחיל קצת להשתלט בתוכינו .

בזמן של התנאים והאמוראים והקדמונים .

כשהכל מתנהג לפי התורה אין צווחה ואין פרץ והיום כל השלטון החילוני החולני מושחת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:02 לינק ישיר 

אייזין, אתה מדבר על ימי שפוט השופטים? על פרשת בת יפתח שמעת? לך תקרא קצת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:06 לינק ישיר 

מיכי
אתה באמת חושב שתנ"ך לומדים ככה מהפסוקים..... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:06 לינק ישיר 

תקרא לפני שאתה ממהר להגיב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:12 לינק ישיר 

השאלת פסוק לא נכון והוספת פרשנות מסולפת

כל ההצהרות על ימים עברו שופטים שהיו טובים יותר, הם דברים לא נכונים בעליל. אף פעם לא היו  ימים טובים  כהשקפתך, אולי אולי  29 שנה בקושי אם בכלל.

אם שלום
עצמי עיינים ותחשבי -אפשר בכלל לאחד את עם ישראל להשקפה דתית אחת, למרותו של מנהיג אחד?
היהודי  לא מצליח לאחד את עצמו עם עצמו אפילו. עם חבריו הוא יתאחד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:17 לינק ישיר 

היהודים הם עם עם מנהגים שונים .

אך כשזה מגיע לדברים הנוגעים לציפור הנפש הם יודעים להתעלות מעל כל הריבים והפלגנות הפנימית .

ולעמוד כחומה בצורה ואיתנה מול מבקשי נפשנו מבחוץ .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:40 לינק ישיר 

אמש,
את מאשימה אותי בנקודה נכונה. אני עדיין לא כתבתי שאין לי בעיה עם הפרטת שירותי הדת. אז אני כותב זאת עכשיו!
הנקודה הנוספת היא [בלי כל קשר לליגיטימיות של הפרטת הישרותים] שאני לא שולל רצון של אנשים לחבר שירותי דת. כלומר, ישנם שכן רוצים מוסד עליון, וזה כמובן לא הגון להכניס רבנים קונסרבטיביים (=חרדים) למוסד אורתודוקסי (=דתי-ציוני) ע"מ שבכך יוכשרו משרות רבניות (=פרנסה מכובדת בצורה מכבדת(?)) לרבנים (=בטלנים) רפורמים (=כהי גוון לבוש ועור).
ומי שאינו מקבל את מנהיגות הציבור שהעמיד חברו (רפורמים, חרדים, חילוניים וכדו') אמור היה להיות רשאיי להפטר ממנה. אם הזכרתי קודם את ועד ארבע ארצות, לא אחדש אם אכתוב שעקב פוליטיקה הוא השתייך רק לארבע ארצות!
הנושא של אי קבלת רפומים ברבנות הוא אכן לא הגון מוסרית לענ"ד במידה והם רוצים סמכות רבנית עליונה.

תוקן על ידי אחרחוק ב- 25/06/2013 14:42:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:43 לינק ישיר 

ירושלמי (יומא א, א): מצאנו שלא חרב הבית בראשונה אלא שהיו עובדי כו"ם ומגלי עריות ושופכין דמים, אבל בשני מכירין אנו אותם שהיו יגעין בתורה וזהירין במצוות וכל ווסת טובה היתה בהן אלא שהיו אוהבים את הממון ושונאין אלו לאלו שנאת חנם וקשה היא שנאת חנם שהיא שקולה כנגד עבודה זרה וגילוי עריות ושפיכות דמים.

כתב הנצי"ב מוולוז'ין: "ראוי לדעת שכמו בחורבן בית ראשון שהיה עיקרו בשביל ע"ז היו ראשי המחטיאים גדולי תורה, כן בית שני שהגיע על ידי שנאת חנם ועיקרו היה אהבת הממון יותר מדי, היו גם כן עיקר המחטיאים את הרבים גדולי תורה שעליהם צווחה התורה: עם נבל ולא חכם."

החפץ חיים, ספר שמירת הלשון, שער התבונה, פרק ה:

כאשר נתבונן באמת נמצא שקיום מצות לדון את חברו לכף זכות ומדת שמירת הלשון תלויים בקיום מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך, שאם יאהב את חברו באמת, בודאי לא ידבר עליו לשון הרע, ויחפש עליו בכל כוחותיו זכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:44 לינק ישיר 

אייזין,
אני כל כך אוהב את ההערכה העצומה לה זוכה הרבנות בכמה חודשים לפני בחירת הרה"ר ע"י גורמים חרדים שבליבם דעת מנהיגיהם שטענו בזמן קינונה שהיא לאם כל חטאת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 15:09 לינק ישיר 

כבר כתבתי לעיל שלציבור החרדי זה ממש לא משנה כי יש לנו את הבתי דין והרבנים שלנו .

אך אנו דואגים לחילונים שלפחות יהנו משירותי דת בסיסיים טובים .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הגיע הזמן לבטל את הרבנות הראשית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.