|
|
| נשלח ב-25/6/2013 15:25 |
|
| |
"אמורים לדבורה: לא מדובשך, ולא מעוקצך"
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 15:29 |
|
| |
לכן איננו נותנים עקיצות רק דבש טהור זך ונקי .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 15:32 |
|
| |
[אחרחוק,
אם אין לך בעיה עם הפרטה של שירותי הדת - אין לנו מחלוקת. אם תהיה הפרטה כזו (ואפילו ברגולציה ממשלית, כפי שכבר כתבתי) - אתה מוזמן לכנס את כל הרבנים שתרצה כדי לנסות ולהסכים על הלכה שתתאים לך (ולכל הקבוצות שהרבנים האלה ייצגו), ואתה ממש לא חייב לצרף לגוף ההיפותטי הזה רבות רפורמיות או רבנים עם כיפה בצבעים שלא נראים לך...
ירוחם,
השאלה שלי היא לא "האם אפשר", אלא "האם צריך". דומני, שגם על זה אנחנו לא מסכימים :-)]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 15:34 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | לכן איננו נותנים עקיצות רק דבש טהור זך ונקי . |
|
[אייזן,  אפילו מיכי לא תמיד מצליח להצחיק אותי כך!]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 15:38 |
|
| |
מיכי דווקא לא מצטייר לי כמצחיקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:09 |
|
| |
אמש,
אני לא בטוח שהבנתי את דבריך: את מסכימה לא להפריט?
במידה ותהיה הפרטה, וגם במידה ולא, בכל פורום יושבים אנשים המקובלים על מושיבי הפורום. כלומר, עד כמה שידוע לי החרדים מקבלים רק חרדים, בעלי גוון עור מסויים ובעלי דעות מסויימות. הדת"ל מקבלים רק רבנים ת"ח אבל במידה שכזו הם פתוחים לשמוע גם הערות חרדיות ולכבדם במידת הצורך. וכדומה בכל קהילה.
אני כמובן מכבד את כל הרבנים במידה שווה, ישנם רבנים שאני מסוגל להבין יותר ולכן אני מעדיף להכיר יותר מקרוב ולעיין בפסיקותיהם בתדירות גבוהה יותר. את התנועות שאינן אורתודוקסיות אינני מכיר כמעט בכלל, ולכן עם הרבה כבוד אינני מוצא טעם להתעסק איתם (עם התנועות, לא עם אנשים!)
רבינו אייזין,
קראת את סיפור הפקיד שסיפרתי קודם? זה סיפור אמיתי. אבל זה נקרא לתרום דבר נקי וטהור. מעניין, היית מוכן לקבל סוג דבר נקי וטהור כזה בדיוק מאמשלום בבית הכנסת שלך?
תוקן על ידי אחרחוק ב- 25/06/2013 16:11:21
תוקן על ידי אחרחוק ב- 25/06/2013 16:12:42
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:23 |
|
| |
ומאיפה יש לנו דבש טהור זך ונקי לתת ?
מהתורה שהיא כמו שכתוב ומתוקים מדבש ונופת צופים .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:31 |
|
| |
איפה זה כתוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:39 |
|
| |
בתהילים .
משפטי השם אמת צדקו יחדיו - הנחמדים מזהב ומפז רב ומתוקים מדבש ונופת צופים .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:55 |
|
| |
[אחרחוק,
לא. חשבתי שאתה מסכים שצריך הפרטה :-) לגבי התנועות הלא אורתודוקסיות (שאגב, לפי סקר שפורסם בימים האחרונים, מהווים יותר מ7 אחוז מן האזרחים בישראל, שזה בערך כמו החרדים...) - הגישה שלך משרתת היטב את הביקורת שלי על היומרה ל"שפה אחד ודברים אחדים". הכי קל להסתדר רק עם מי שאני מסתדרת איתם, ולראות רק את מי שאני רואה. בשיטה זו זה בודאי הרבה יותר קל שתהיה סמכות אחת לכולם (כי ה"כולם" הוא בדיוק שלושת אלה שמסכימים שזו הסמכות...).
בע"ב,
גם אייזן לא מצטייר לי כך, ובכ"ז - הנה הוא הצליח להפתיע אותי! :-)]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 18:15 |
|
| |
אמשלום,
גם אני תמה על מחשבת שפה אחת וכו', ולקינוח אימרה של הרב קוק: "אם לא יהיה לרבנות מעמד רשמי, יביא הדבר, ח"ו, לחדירת רבנות רפורמית בארץ ישראל". (מלאכים כבני אדם עמ' 101)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 21:48 |
|
| |
[אחרחוק,
מה קורה פה היום? כולם מצחיקים פתאום!
(בע"ב, הקדמת תרופה למכה - מעולם לא חשבתי שהרב קוק מצחיק במיוחד, והנה גם הוא הצליח להפתיע אותי...)]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 00:06 |
|
| |
(אני שמח שזה מצחיק מישהו, אותי זה די מעציב..)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 11:15 |
|
| |
אםשלום
עני בבקשה בכנות- יש במדינה משרדי ממשלה רשויות ממשלתיים וחברות ממשלתיות, לא יעילות מיותרות מסואבות מקפחות וכ' למשל משרד התרבות והספורט- אם תבדקי תגלי כמה תאטראות מקופחות בתקציבה, כמה יוצרים מקופחים באיזו רשלנות וקפריזות מחולקים כספים למימון סרטים ישראלים ומחזאות מקור ותמיכה בסופרים, וכ' כנל ב ספורט. האם את רוצה בסגירת המשרד או בהפרטה האם להפריט את רשות הנמלים רשות הרכבות רשות הגנים רשות שמירת חופי הארץ. וכ וכ וכ אם היה לך מושג כמה רשויות ממשלתיות יש במדינה שלנו, היית מתחלחלת.
אבל מה שמפריע לך זה רק הרבנות?!
לפני זמן ביליתי חופשה במלון האורחים היו חלקם כיפות סרוגות וחלקם חרדים, בשבת לאחר קרעאת התורה החלו הויכוחים אם להגיד תפילה לשלום המדינה, על אפם וחמתם של הרבנים החשובים נצחו הארלים את המצוקים ואמרו תפילה לשלום המדינה כל התפילה הרב שיישב לידי רטן וקונן-אגב הוא מקבל משכורת שמנה מהמדינה- ואמר לי בכעס, ראית כל אלו שאמרו את התפילה לשלום המדינה, דברו בשעת התפילה, שאלתי אותו- את האמת- מה הפריע לך יותר זה שהם דיברו בשעת התפילה- או שאמרו את התפילה לשלום המדינה?
אם שלום מה מפריע לך ברבנות? יותר מהגופים המושחתים האחרים.
 |
|
|
|
|
|