|
|
| נשלח ב-20/6/2013 13:49 |
|
| |
אני מסכים ותודה על התיקון. אבל כן הראו השפעה של גורמים תפיסתיים (כמו בולטות) ואחרים על סוג השיקול. השאלה אם הכשלים הם באמת כשלים או מערכת היסקית חלופית לא הוכרעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 13:49 |
|
| |
[ירובעל,
רק כדי להבהיר - לא טענתי שמיכל עזבה כי היא אישה, ולמען האמת לא הגבתי כלל לעזיבתה באופן אישי (איני מכירה אותה). האשכול הזה פשוט עורר בי שאלה עתיקה, עקרונית, שאין לה דבר (ולא רמזתי שיש לה דבר) עם המקרה הפרטי. כל שרציתי לתהות עליו (שוב) הוא, כיצד ייתכן שיש כאן גברים בעלי דעות שונות מאוד זה מזה ובעלי דרכי חשיבה שונים זה מזה (יש כאן אפילו אנשים שחושבים וכותבים בדומה מאוד למיכל), אבל נשים - אין. ייתכן שבעבור מי שחיים בחברה מאוד מופרדת, בה ממילא אין נשים וגברים נוהגים ללמוד יחד או לדון יחד בנושאים "פילוסופיים" וכו', זה פשוט. בעבורי (ולהבנתי, גם בעבור אחרים בפורום הזה, שהחברה בה הם חיים שונה מכך), זה לא טריוויאלי, ולכן מעורר שאלה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 13:55 |
|
| |
זה קצת כמו פורום של מילואימניקים. לאחר שלושת אלפים שנה של דיכוי נשים ודחיקתן מהשיח והמעשה הדתי, ייקח עוד כמה שנים עד שדברים כאלה יישתנו. באקדמיה זה כבר מזמן לא כך, אבל כאן זה קצת מפגר (בזמן...רק בזמן)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 14:32 |
|
| |
נשים במאי זכיין .
בזה ששולחות את בעליהן לכתוב בפורום ...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 15:23 |
|
| |
אולי הן מבינות באמצעות "האינטואיציה הנשית" (זהירות! אני משתמש בסטריאוטיפים שאינני יודע אם יש להם ביסוס מדעי!) שמדובר באוננות מנטלית ממכרת למרות שהדיונים כאן חוזרים על עצמם במעגלים מאז תחילת ימי הפורום, ומעדיפות עיסוקים מועילים יותר, או תרבות פנאי מעשירה ו/או מהנה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 15:40 |
|
| |
לאמר, שכחת שיש הרבה פעילות של נשים חרדיות באינטרנט בפורומים אחרים. יותר קרוב לאמת מה שרציוסקפטי אמר בלשונו הזהב. אם כי אין צורך באינטואיציה לא מוכחת מדעית, מספיקה עין בלתי מזויינת, כדי לראות שבחלק מהפורומים יש הרבה טחינת אפסים חלולה בליווי מהלומות, ולכן גם נשים שנהנות מפטפוט, לא נהנות בהכרח מהאלימות הגברית, בפרט כשהיא בלי הצדקה. בפורומים האלו יש פחות נשים, ולכן עם ירידת יכולת ההקשבה בפורום ירדה כמות הנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 15:45 |
|
| |
בכל פעם שמישהו אומר לי כי הוא פגש אדם שיש בידו תשובות אמתיות, מוחלטות וסופיות לכל שאלה, ואני איני צריך אלא לפקוח את עיני העצומות בקורי רשע כדי להיגאל כמוהו, מיד אני מכיר בודאות שעומד מולי טיפש בהחלט שעלה בחכתו של נוכל.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 15:55 |
|
| |
לא הכרחי. לפעמים זה טיפש שעלה בחכתו של טיפש אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 16:11 |
|
| |
| רציוסקפטי כתב: |  | אולי הן מבינות באמצעות "האינטואיציה הנשית" (זהירות! אני משתמש בסטריאוטיפים שאינני יודע אם יש להם ביסוס מדעי!) שמדובר באוננות מנטלית ממכרת למרות שהדיונים כאן חוזרים על עצמם במעגלים מאז תחילת ימי הפורום, ומעדיפות עיסוקים מועילים יותר, או תרבות פנאי מעשירה ו/או מהנה יותר
|
|
למה דיונים שחוזרים על עצמם אינם יכולים להחשב בעינך לתרבות פנאי מעשירה ומהנה? הרי הדיונים חוזרים על עצמם בויריאציות שונות ומשונות. אני יכול אולי להבין שישנם הבדלים מגדריים כאשר באים לבחור באיזו תרבות למלאות את הפנאי, אבל לומר שזה תמוה שהיא מהנה ומעשירה, זה קצת לא נראה לי.
אבל אכן אני מתייחס לעצכ"ח כ'קפה עצור כאן חושבים', כמו שכבר כתבתי לפנ"כ. מי שבונה על מסקנות שיטתיות או משהו דומה לזה אכן יתכן שכדאי לו לחפש מקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 17:24 |
|
| |
מיכל, ברוכה הבאה לשורות התמימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 19:10 |
|
| |
תמים תהיה עם השם אלוקיך .
ולא עם חברי הפורום .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 19:13 |
|
| |
אמשלום
לא התכונתי ליצר מיני ,נשים דעתן קלות היתה סוג של סיכום לסעיפים הקודמים , אגב ,אם כבר הזכרת יצר מיני גם הוא נכון בכדי לבוא לידי ביטוי , האשה באה בתחושה נקיה וטהורה יותר ברגשותיה בקשרים זוגיים והיא קוראת לזה אהבה,לעומת הגבר שיותר חש בתחושותיו את סיפוק יצריו וממילא יותר מרגיש בזה את החטא מאשר את הטוהר, אני יודע שבעולם המודרני בכלל והמתירני בפרט גם הפער הזה יותר ויותר מצטמצם, את עניין ההרגשה המודרת אלו מלים שלך וכלל לא התכונתי לכך, לגבי האם הרגש והניתוק תמיד מתאחדים ,למה את חושבת שזה הכרחי?
תוקן על ידי ביליצר ב- 20/06/2013 19:29:09
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 19:14 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | תמים תהיה עם השם אלוקיך .
ולא עם חברי הפורום . |
|
עם גבר תמים תיתמם וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 19:16 |
|
| |
תורת השם תמימה - משיבת נפש .
מי שמתנהג ומתהלך בתמימות בתורה הרי זה משיב את נפשו .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2013 20:20 |
|
| |
אייזין,
באותה מידה תורת בלבולי שכל, תמימה - משיבת נפש.
התמימות הנאמרת היא איננה להיות שוטה, ולקבל דברים בעיניים עצומות.
אלא לאחר שבדקתה, וברור לך שיש תורת השם , אז תיהיה תמים- והיא משיבת נפש.
|
|
|
|
|