בית פורומים עצור כאן חושבים

פרידה ממיכל7700

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2013 01:13 לינק ישיר 

כותבים כמו מיכל מוסיפים עניין לפורום.

בעיני זה נותן נקודת מבט נוספת על הנושאים.
היא מייצגת דעה נפוצה, לא צריך להסכים אבל טוב שקולה נשמע.

במיוחד שיש לה יושר אינטלקטואלי.
מכובד בעיני לומר "איני יודע, אברר אצל רבנים/ברי סמכא."

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 03:50 לינק ישיר 

[ביליצר,

א. הביטוי "נשים דעתן קלות" נאמר בתלמוד בהקשר מיני, וכוונתו לכך שיצרן של נשים גדול משל גברים, או לפחות - יש להן פחות שליטה עליו. אני תהיתי מה קשר ראית בין זה ובין הדיון כאן.

ב. אין לי מושג למה אתה חושב שרגשותיהן של נשים טהורים יותר מאלו של גברים, או שלגברים יש יצר מיני "חזק" יותר (בניגוד לביטוי בו השתמשת ועיין בא'). אין לי גם מושג מדוע אתה חושב שמיניות היא חטא ו"אהבה" היא "טוהר". בנוסף, אין לי מושג מה זה שייך לדיון הזה.

ג. אתה טענת, ש"כגודל העול המחייב כך גודל המצפון, נשים כנראה פחות מתחבטות עם שאלות אידיאולוגיוית". מדבריך אלה עולה, שעול המצוות הקטן יותר אצל נשים, מוביל לכך שיש להן פחות התלבטויות דתיות וכו'. אני טענתי, שניתן להבין מדברים אלה, שהפטור ממצוות מוציא נשים מחוץ למעגלי שיח דתיים מסוימים (או: "הדרה" בלשון אחרת) - אלה שעוסקים בדיונים אמוניים וכו'. 

ד. עוד כתבת - "והפן הרגשי יותר משחק אצלן תפקיד, וממילא יותר קל להן להתנתק מחוקים שמנוגדים לרגשותיהם". אני תוהה כיצד אתה מקשר את שני חלקי המשפט, ובכלל - למה התכוונת בכך?

כפי שאמרתי בהתחלה, לי עצמי אין תשובות לשאלה שלי (אחרת לא הייתי שואלת אותה, מן הסתם), ואני פשוט מנסה להבין את התשובות שאתה מציע.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 21/06/2013 03:52:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 08:00 לינק ישיר 

למיכל יש השקפה מהחסידות .

וחבל שהיא לא ממשיכה להרחיב כאן עליה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 12:32 לינק ישיר 

(נמחקו הערות אישיות מיותרות - מ. משנה)

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/06/2013 23:39:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2013 13:18 לינק ישיר 

(נמחקו הערות אישיות מיותרות - מ. משנה)

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/06/2013 23:40:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2013 02:46 לינק ישיר 

אמשלום

הביטוי נשים דעתן קלות נאמרה בכל חלקי החיים

הביטוי מוזכר אף בסיפור של בריחת רבי שמעון בר יוחאי כשהחליטו שצריך להעלים את מקום המחבוא גם מהאשה כי נשים דעתן קלות ועלולות לחשוף ולאו דוקא בסיפור של ברוריה ,

לגבי מיניות ואהבה טהרה וחטא אלו ניואנסים ורגשות שיותר מודגשות אצל דתיים אלא שגם אצל החילוניים יש הבדל בין הגבר לאשה במהות ואם לא הבנת או שאת מתממת אין לי את הדרך להסביר,

טענתי שכגודל העול כך גודל המצפון ,לדוגמה אם אשה לא תניח תפלין לא יכאב לה

הפן הרגשי יותר משחק אצלן תפקיד ויותר קל להן להתנתק מדברים שמנוגד למה שהרגש מחייב אותן ולא מובן להן שכלית למשל הלכות והרחקות של נדה וכו,ואף דיני צניעות למיניהם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2013 07:46 לינק ישיר 

מצד שני יש לזכור שבינה יתירה ניתנה בנשים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2013 22:31 לינק ישיר 

ההבדל בין חכמה ובינה ,
חכמה הינו החלק האנליטי 
בינה הוא החלק האינטואיטיבי שיתרה באשה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2013 22:49 לינק ישיר 

בילי, אני מבין בדיוק ההיפך: בינה היא הבנת דבר מתוך דבר, כלומר היסק לוגי אנליטי (מסקנה מתוך הנחות). וחכמה היא החלק האינטואיטיבי (כח מה). שמא תאמר, כיצד מדברים על בינה יתירה באישה? לדעתי זה אכן החלק החזק יותר אצלה, ואכ"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2013 23:08 לינק ישיר 

החלק האינטואיטיבי היא המאפשרת לאשה להבין דבר מתוך דבר ,כך המדע רואה את פני הדברים,,
הנה ציטוט http://cafe.themarker.com/topic/2298598/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2013 23:19 לינק ישיר 

מיכל בחרה לעזוב את הפורום ויש לכבד את בחירתה. מעבר לכך, סיג לחכמה שתיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 00:11 לינק ישיר 

מ80 כתב:
מיכל בחרה לעזוב את הפורום ויש לכבד את בחירתה. מעבר לכך, סיג לחכמה שתיקה.

עשו אשכול על קברה.
יש לך כבוד גדול מזה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 10:48 לינק ישיר 

בילי, אני לא ממליץ לך ללמוד מה "המדע חושב" או "רואה" מדבריו של מאן דהו, שניכר כי הוא ניזון משמועות ואינו מבין בנושא (ראה דבריו על "הבדלים ביוכימיים בין מוח של אישה לגבר").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 13:31 לינק ישיר 

הרב מיכי 
ממליץ לך לך לא לסמוך רק על מה שאתה חושב,
כתבה זו היתה לראיה בעלמא ,
הנחתי הנחה ,בינה קשור לרגשות ומצאתי אסמכתא פורתא,
האם הינך חושב שנשים היו מצליחות יותר בלימוד התלמוד שהוא אנליטי כמעט לחלוטין,
לדעתי כשמדברים על נשים שמבינות דבר מתוך דבר הכונה היא על השלכות עכשויות שעלולות לגרום לתגובה זועמת של הסבתא שהגבר לא חישבן ,בדיוק כפי שבויכוח היא תזכיר לך היסטוריות שכבר מזמן הספקת לשכוח ,רגשות שצפים,
או ברכישת שולחן יהיה לה קושי להחליט על ידי ראיה רחבה יותר ,קרי ,כשוילד תינוק רגליו לא יוכלו להיות מתחת לשולחן מחמת גובה הכסא או השויגער לא אוהבת חןם בהיר ,

תוקן על ידי ביליצר ב- 25/06/2013 13:44:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 14:08 לינק ישיר 

[ביליצר,

בדבריך שלך, אני דווקא רואה דוגמא מצויינת ל"חשיבה" אינטואיטיבית (אם ב"אינטואיציה" אתה מתכוון להסקת מסקנות על בסיס רגשי, מה שכמובן אינו ההגדרה הנכונה למושג זה...). למשל, אתה מרגיש ש"אם אישה לא תניח תפילין לא יכאב לה". מאין אתה יודע זאת בדיוק? האם זה היסק אנליטי על בסיס נסוי? האם פגשת בכלל מימיך נשים שהניחו תפלין באופן קבוע, כחלק מן המצוות שהן בחרו להתחייב בהן? אני כן, ודעתך הרגשית כאן אינה לגמרי שייכת במציאות. דוגמא נוספת - הביטוי "נשים דעתן קלות" מתייחס באופן מפורש למיניותן של נשים (ראה בקידושין בסוגיה ש"מוקדשת" כולה לעיון בביטוי זה; ומעבר לזה, ברוריה - מאן דכר שמה? אני דיברתי על הביטוי בתלמוד ולא אצל רש"י...). במקום להסיק באופן לוגי מסוגיה תלמודית אחת על השנייה, אתה מתייחס באופן "רגשי" לאיזכור אחד שולי בסיפור ומסיק ממנו משהו שאינו שייך לא לסיפור ולא לביטוי (אגב, חשיבה "אנליטית" הייתה מביאה אותך למסקנה, שגם בסיפור על רשב"י יש לביטוי משמעות של מיניות וגופניות - שני דברים שרשב"י מחביא עצמו מהם בתוך החול שבתוך המערה ואכמ"ל). עוד דוגמא - באופן רגשי אתה קובע ש"חוכמת" הנשים אינה כזו גדולה כחוכמתך, כיוון שהן "רק" יכולות להסיק "על השלכות עכשויות שעלולות לגרום לתגובה זועמת של הסבתא" וכו'. ראשית, אני לא בטוחה שזה מאוד "אנליטי" להסיק מסקנות כוללניות מאישה אחת שאתה מכיר (או ששמעת עליה). שנית, אני ממש לא בטוחה שזה "אנליטי" לקבוע שיכולת לראות תמונה כוללת, ולהכריע בשאלה כלשהי על בסיס שיקולים רחבים - למשל, לצפות מראש תגובות של אנשים שונים לבחירה ספציפית, ו"לארגן" את הבחירה כך שתגרום כמה שפחות בעיות בעתיד וכו' - היא פחות "אנליטית" מן היכולת להכריע בשאלה כלשהי באופן מהיר, מפני שמתעלמים משיקולים אופציונליים.

אני ממש מתנצלת, אבל השכל ה"אינטואיטיבי" שלי באמת לא מצליח להבין את המשפט ה"אנליטי" הבא (שבא, כמדומני, להסביר משפט קודם שגם אותו לא הבנתי) - "
הפן הרגשי יותר משחק אצלן תפקיד ויותר קל להן להתנתק מדברים שמנוגד למה שהרגש מחייב אותן ולא מובן להן שכלית למשל הלכות והרחקות של נדה וכו,ואף דיני צניעות למיניהם". האם אתה מתכוון, שלנשים קל יותר לקיים את דיני הנידה, כיוון שגם אם הם לא מסתדרים להן עם ההגיון (טוב, אם היה להם הגיון "אנליטי", הכל היה מובן להן!), הרי שמבחינה רגשית הם דווקא מאוד מתאימים להן?

ואחרי הכל - אני עדיין תוהה, כיצד הסבריך עונים אל שאלתי - מדוע יש כ"כ מעט נשים הכותבות כאן בפורום?

(מיכי, גם איתך אני לא מסכימה, אבל נגמר לי הכוח כרגע...).]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פרידה ממיכל7700
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.