|
|
| נשלח ב-25/6/2013 14:20 |
|
| |
האשה פועלת יותר מתוך רגש ופחות ממקום השכל .
זה נכון שהיא חכמה יותר אך בטבעה היא פועלת ממקום רגשי ולא מהשכלי .
אם היא תתאמץ לפנות יותר מקום לשכל כנראה היא תצליח להחכים ולהמיק יותר מגבר .
אך על זה נאמר דעתן קלות .
שבקלי קלות הם מוותרות על הדעת שניתן להם ופועלות מתוך רגש .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 14:33 |
|
| |
אתה ממש גאון ואיש רב פעלים גם חרדי גם עם הארץ גם פסיכולוג
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 14:34 |
|
| |
אני מנסה להסביר בצורה פשוטה שגם אתה תוכל להבין .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:09 |
|
| |
אמשלום
אני מבין שבתור אשה את מגיבה שוב באופן אינטואיטיבי ולא אנליטי, כל אחד מבין שאנחנו מדברים על ציבור עם הבדלי חוקים בין נשים לגברים ולכן מצות תפלין היתה דוגמה מצוינת לכך ,[איך הגעת עכשיו לקונסרבטיביים רק הלא קשור יודע]אי לכך מדובר על היסק אנליטי לחלוטין, [אגב,גם חשבון חיצוני המבוסס על כללי רגש ידועים וברורים הוא חשבון אנליטי ,ויקרא שמו בישראל פסיכולויגע] אולי תועילי בטובך להסביר איך בדיוק מערת רבי שמעון קשור ליצרי אישתו,?דוגמה מצויינת לדימוי מלתא למלתא אינטואיטיבי ולא אנליטי, אגב,גם בסיפור של ברוריה זה שנשים דעתן קלות אינו בהקשר למהות היצר אלא למהות הרגש שגורמת להיותה נוחה להתפתות, האם גברים יותר יצריים מנשים הוא איבעיא דלא איפשטא ,שני צדדים יש בתלמוד, לגבי לראות השלכות ,אולי תסבירי לי איך תגובה עתידית של סבתה יכולה להיות השלכה מיידית ?, כמובן שכונתי היתה לראות באופן מיידי השלכות מתוך אינטואיציות יותר מפותחות, במשנה ראיית הנולד כתובה באיזהו חכם , לגבי דיני נדה דוקא התכונתי בדיוק הפוך .למרות שאכן יש מגמה בציבור אף היותר רחב לטבול שנותן הרגשה של טהרה אבל אלו רק טובלות ללא כל ההרחקות המגוונות, אם את רואה בכל זאת בדבריי מלים אינטואיטיביים תקראי להם ,קבלתמידע על ידי רגשניות שמספרות על עצמן,
תוקן על ידי ביליצר ב- 25/06/2013 16:31:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 16:26 |
|
| |
גם החילוניות מחפשות משהו רגשי בעניין האישות .
הרי אצלם הכל פרוץ ופגום אז הם מנסות לקבל קצת רגש וטהרה מהטבילה .
אולי זה עדיף מכלום .
אבל זה מראה שנמאס להם מהיצריות והן מחפשות משהו עמוק יותר בנפש .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 22:06 |
|
| |
[ביליצר,
א. תפילין - אתה טענת שלאישה לא יכאב לא להניח תפילין. אם זו אישה שמעולם לא הניחה תפילין, ברור שלא יזיז לה לא להניח גם מחר. איזה טעם יש להגיד דבר כזה ומה הוא מוסיף לדיון? לכן היה לי ברור שאתה מדבר על נשים שכן מניחות תפילין, ובגלל שהן לא ממש מחויבות בכך (לשיטתך), לא יכאב להן וכו'. עכשיו אני מבינה שלא לכך התכוונת, אלא אכן לכך שמי שמעולם לא הניח תפילין לא ירגיש כל חיסרון בלא להניח תפילין. אכן, דוגמא מופתית לחשיבה אנליטית.
ב. נשים דעתן קלות ורשב"י - אתה מוזמן לקרוא שוב את הסיפור, ולנסות להבין מה משמעות אמירת רשב"י בתוך הקשרה שם. זה לא תהליך אינטואיטיבי, אלא תהליך של לימוד, שבהחלט יש לו גם צד אנליטי - אני בטוחה שאתה מסוגל לכך. גם בסיפור של ברוריה מדובר על יצר ולא על רגש, ואגב הביטוי "נוחה להתפתות" מעט פרדוכסלי בהקשר לסיפור של רש"י, לא? כ"כ "נוחה" היא הייתה שנדרשו ניסיונות רבים עד שהמטרה (של בעלה, שפעל כמובן באופן אנליטי לחלוטין ועל בסיס שיקולים רציונליים בלבד) הושגה.
ג. השלכות מיידיות - אתה דיברת על השלכות מיידיות, ונתת כדוגמא את הדאגה לסבתא במקום לגובה הילד בעתיד (או משהו כזה). איך משהו מזה קשור לאינטואיציה (בניגוד למשל, ל"חשיבה רחבה שמסוגלת להכיל כמה נקודות מבט באותו זמן, להסיק מסקנות מן המצב הנוכחי לגבי הכוחות השונים הפועלים במציאות, ולהצליח לצפות את התוצאות העתידיות")? כנראה שרק בעלי מוח אנליטי כשלך מבינים. אני, בכל אופן, כשלתי בכך. כנ"ל אגב לגבי חוקי הנידה - אני עדיין לא מבינה מה אתה רוצה לומר בקשר אליהם. כמו כן - אני עדיין תוהה כיצד כל התובנות האנליטיות שלך קשורות לשאלתי הראשונה.]
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 22:33 |
|
| |
אמשלום אגיד לך את האמת די התייאשתי מלהסביר כשאין מקשיב ומתבונן להשכיל , אנסה בקצרה פעם האחרונה ,
1]עניתי כגודל העול כך גודל המצפון ,מי שאינו מחוייב בתפלין יש לו פחות עול ,
2]סיסמאות על מערת הרשבי כבר שמעתי מצידך ובקשתי הסבר ,בינתיים ללא מענה
3]טענה חדשה טענת,הדאגה לסבתה או רגלי התינוק כשיולד אינו חלק מהראיה הרחבה , את מוזמנת להביא דוגמאות אחרות מתוך הראיה הרחבה האנליטואיטיבית שלך,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 22:35 |
|
| |
לפי החסידות, בהשראת מיכל- חכמה= נצנוץ הרעיון, ההברקה הראשונה שאנו לא יודעים עדיין להסבירה. בינה= בניית הדברים, כמו בניין בעל אורך, רוחב ועומק, הסבר נרחב. דעת= חיבור רגשי-מעשי לתוכן, כפסוק- "והאדם ידע את חווה" אולי לפי פירוש זה "נשים דעתן קלות" הכוונה- יותר קל לנשים להתחבר לתוכן, רגשית ומעשית :) אגב, אני חושבת שחסידות כן עוסקת בשאלות תאולוגיות ופילוסופיות רק שהיא מתחילה מאקסיומות- הנחות בסיסיות ועליהן בנויה כל התורה. לא מחייב שכאשר הבעש"ט מספר על מפגש בגן עדן הוא מייחס לו מקום ממשי, אולי הכוונה מצב נפשי כלשהו, אני לא מאמינה שהבעש"ט היה כזה פשטני.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 02:04 |
|
| |
[ביליצר,
א. טענתי בדיוק ההיפך - הדאגה לסבתא וכו', היא אכן חלק מראיה רחבה. אתה זה שטענת שזו "אינטואיציה" ולא "חשיבה אנליטית", ואם איני טועה, גם זילזלת בסוג חשיבה כזה (אני ניסיתי להסביר שהוא אולי "אחר" משלך, אבל לא בהכרח פחות נכון, פחות אינטיליגנטי או יותר "רגשי").
ב. אני מתנצלת שלא הבנתי את מה שאמרת על חוקי הנידה. באמת ניסיתי (אולי מישהו אחר כאן יוכל להסביר לי, כך שאצליח להבין?)
ג. אולי בכ"ז תנסה להסביר איך טענותיך קשורות לשאלה שלי (בעניין מיעוט הנשים בפורום)? לדעתי, טרם ענית על כך.]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 03:08 |
|
| |
אמשלום
אז התקדמנו טיפה, דאגה לסבתה באופן כללי נכונה לשני המינים , הדאגה לסבתה שבאה בעקיפין כגון כשמדובר על החלטה בקניה מסוימת והשאלה תהיה האם המוצר מתאים לבית או לא מתאים ,האינטואיציה והרגש המפותח אצל האשה תוסיף לשיקולי האשה עוד צדדים שהגבר לא לקח בחשבון למרות שהוא עלול להסכים כשישמע את הטיעונים, אני לא מקטלג צדדים אלה לאנליטיות אלא לאינטואיציה יתירה שניתנה לאשה שמרגישה את מה שטעון להרגיש ,ילד שיולד ורגשות הסבתה או זעקות השויגער ואת חוסר היכולת להכניס את השולחן כשיבנו סוכה ,
אף אחד לא אמר שהגבר יותר או פחות חכם ,את כל אלו אני משאיר לחוקרים או למתוסכל-- למדע המודרני אין תשובות ברורות בנידון, נדה והרחקות הם דוגמאות לחוקים שקשה לאשה להשלים איתם אף שיכלית והם נוגדים את הרגש המנטלי של האשה ולמה שהיא זקוקה, נשים דעתן קלות בהרבה שטחים כפי שהתלמוד מגדירה, אני טוען שהיא יותר קלת דעת אחרי רגשות שמציפות אותה והן חשות שהן באות ממקור טהור יותר מאשר יצרי הגבר , את משום מה טוענת שהיא גם יותר יצרית השאלה מהו המהות והמקור ,הרגש או היצר? הגמרא גם טוענת שאשה לא תשתה יותר מידי כי היא עלולה לתבוע בפה ,האם זה בגלל שהיא יותר יצרית נטו או יותר רגשית והיצרים בס"ה מספקים דרור לרגשות ?בעברית היינו הך אולי ,השאלה היא מהותית, פוק חזי מאי עמא דבר,
תוקן על ידי ביליצר ב- 26/06/2013 03:37:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 04:15 |
|
| |
[ביליצר,
אכן התקדמות (אם כי, עדיין לא בקשר לשאלתי הראשונה על מיעוט נשים בפורום...)
א. אני לא מבינה מדוע אתה קורא ליכולת הראייה הרחבה הזו "אינטואיציה" או "רגש". למה זה לא, פשוט, "ראייה רחבה" או "תשומת לב לפרטים"? מדוע היכולת לשקול הכרעות על בסיס מרחב נתונים גדול יותר מנוגדת, לשיטתך, ל"אנליטיות"? (בכך, אגב, איני מבטאה הסכמה שאכן יש הבדל כזה בין נשים לגברים, או שאם יש כזה, הוא מובנה בכרומוזומי המין שלהם. כל התיאור כאן, הוא לשיטתך).
ב. נידה - אתה טוען שחוקי הנידה מנוגדים לרגשות של נשים, וגם לא מסתדרים עם ההגיון שלהן? אם כן, מה ייחודי בזה לנשים דווקא? האם לגברים לא קשה עם חוקי הנידה? האם להם קל לא לחבק את נשותיהם לאחר שילדו את ילדיהם המשותפים? בנוסף - אני עדיין לא מבינה מה זה קשור לדיון כאן ובאמת אשמח אם תסביר לי (אני לא צינית ח"ו - אני מבקשת בשיא הרצינות!).
ג. אני ממש לא טוענת שנשים בעלות יצר מיני מפותח יותר מגברים. אין לי מושג יצרו של מי מפותח יותר, או אם בכלל יש קשר בין מינו של אדם למידת יצר המין שלו. אני טענתי, שפשט הביטוי התלמודי "נשים דעתן קלות הן עלייהו" מכוון לכך שנשים - יצרן מפותח ובלתי נשלט. אני חושבת שחז"ל ידעו שגם גבר ששותה יותר מדי יתחיל "לתבוע בפה", אבל ההבדל הוא שגבר ש"תובע בפה" (או צובט בישבני העומדים לידו, או מתחיל לספר בדיחות גסות - מחמת האלכוהול, כמובן) נחשב "גבר!" (גם אם מעשיו אולי טיפה מביכים), ואישה ש"תובעת בפה" נחשבת זונה. גם כאן, אין הבדל מובנה בין גברים לנשים, אלא רק הבדל חברתי - איך החברה מסתכלת על כל אחד מהם וכיצד היא שופטת אותו/ה.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 18:22 |
|
| |
גם גבר שתובע בפה אמרו עליו חכמינו דברים חמורים .
ובפרט שאין צורך בכך .
ודי לחכימא ברמיזא .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 18:23 |
|
| |
א , כי רק האינטואיציה היא זאת שמרחיבה את שלל הנתונים לשיקולים בעלי השלכות רגישות,
ב , יש הבדל בין הצורך לחיבוק לבין הצורך בלתת חיבוק לנצרך ,הצורך התמידי בחיבוק הוא רובו ככולו דרישת האשה,
ג ,את מנסה להגיד שלגמרא אין בעיה שהגבר ישתה למרות שיתבע בפה ברחוב לנשים זרות?אתמהה, הייתכן שאין איסור לגבר לשתות? ע,כ התשובה היא ספציפית יותר ומהותי,
תוקן על ידי ביליצר ב- 26/06/2013 18:30:53
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 18:29 |
|
| |
לשניהם אסור לתבוע בפה .
ולשניהם מותר וצריך לרמז ולהביא לאהבה .
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2013 18:38 |
|
| |
איזן איני יודע על מה אתה מסתמך- גמרא מפורשת
עירובין דף ק : הוא ימשל בך - מלמד שהאשה תובעת בלב, והאיש תובע בפה, זו היא מדה טובה בנשים.
בימי חורפי בירושליים בעדה, לימדו כשהבעל רוצה מה יעשה- ישרוק- והאשה תבין את הרמז ומה עשתה האשה כשרצתה ? שאלה את בעלה -משה! שרקת?
|
|
|
|
|