תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחיה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך
נשלח ב-20/6/2013 19:06
מה העניין שלה לקחת בחור כזה צדיק אם היא לא כזו?
נשלח ב-20/6/2013 19:20
אני_הקטנה כתב:
יש גם כדורים לאנשים שמתערבים לאחרים בחיים??
נשלח ב-20/6/2013 20:02
פעם הייתי אומרת לך שמה את נכנסת לאנשים בחיים ויכול להיות שבנאדם עושה שינוי, ואני באמת לא יודעת, אולי היא עשתה שינוי אמיתי ביותר, אבל היום אני יכולה להגיד לך, שבד״כ אנשים שהיו ככה עד לפני יומיים הם לא יכולים להשתנות ולהפוך את החיים שלהם בקצוניות כזו.. ואדם, יש פעמים שכן כדאי וצריך להתערב לאנשים אחרים בחיים.. לפעמים זה מציל אותם..! מנסיון...
נשלח ב-20/6/2013 20:19
דרךהשם כתב:
א.את כותבת יפה ב.אולי היא באמת השתנתה (לפחות מהמבט של הבחור וההורים שלו) ג. המממממ בת פלוני לפלוני.....
א.חן חן ב.אמממ אולי...אבל מתערבת אתך שהוא עצם עיניים כל הפגישה ולא ידע מי מה ומו 3.ואם הפלוני שלי הוא פיליפיני...אני אצטרך להפוך לאחת כזו?
תלמד מטעויות של אנשים אחרים. לא תחיה מספיק זמן כדי ללמוד מטעויות של עצמך
וואלקם 2 מי וורלד...שנית..בשעת הדחק אנחנו עושות גם מיניינים
נשלח ב-20/6/2013 20:39
תראי, מוזר זה באמת מוזר. הזוי, אף זה הזוי. אבל.. מדברייך נשמע שלא את עצם התופעה הזאת באת לברר, איך קורה כזה דבר.. אלא העובדה האם זה "חוקי" להשתנות יומיים לפני ולקטוף כזה בחור.. האם זה מוסרי והוגן בעצם "לשחק" אותה זמן קצר לפני והופ לקחת בחור משכמו ומעלה..
אז על זה אנסה לעלות כמה נקודות ממבט שונה ואולי זה כזה ישקיט את לבך...
א. איך לא - כמה מוזר שזה לא יהיה, כמה שזה לא פייר, לא מוסרי.. תהיי בטוחה שאין אדם נוקף אצבעו למטה אא"כ מכריזין עליו מלמעלה.. נו אז באמת... מילא שאת חושבת שאפשר לעבוד עליו.. שבטוח הוא לא הסתכל עליה כל הפגישה.. (אני מבין שהיית שם...) שבבירורים פשוט כולם שכחו מהעבר האפל שלה עד לא מזמן.. זה עוד איכשהו מקובל עלי... אבל זה ברור לך שעל הקב"ה א"א לעבוד.. נכון? נו.. אז אם עליו א"א לעבוד.. את חושבת שאם זה לא היה מתאים לאותו עלם חמודות זה היה קורה בכלל..?!
ב. בהמשך להנ"ל, עצם זה שההם סגרו איתה.. זה מוכיח לך עד כמה זה משמיים.. שהרי איך יכול להיות שכולם יודעים עליה שהיא כזאת וכזאת, ובכל הבירורים אף אחד לא אמר עליה איזה משהו שיגרום להורים שלו לברוח מהעניין..?! אין לך הוכחה גדולה מזו על השגחת השם הפרטית שבסיפור הזה?!
מקסימום את יכולה לשאול - מה את יכולה ללמוד מכזה סיפור.. איך את יכולה להתקדם מפרדוקס שכזה.. אבל לא מעבר לכך..
ג. את הרי יודעת.. שמה שרואים מכאן לא רואים משם.. אז נכון שכלפי חוץ היא הייתה כל מה שאמרת עליה.. אבל מאיפה לך מה הפנימיות שלה? מה היכולות שלה? מה כוחות הנפש שלה? עם מה היא בכלל מתמודדת..?! אולי כל הנתונים הנסתרים שהם רבים על הגלויים נותנים לה את הנקודות זכות מעל כל אחת אחרת..?! אולי דווקא היא שעברה את מה שהיא עברה, היא זאת שבאמת תתן לו ללמוד ולגדל אותו יותר מכל צדיקה אחרת..?!
ד. משהו מהמקורות שאת אוהבת. יעקב אבינו נתבע על כך שהוא לא הביא את דינה לעשיו. שם הרי אין ספק שדינה הייתה צדקת גדולה הרבה יותר מהשכן החסיד והתמים שלך.. גם אין ספק שעשיו היה הרבה יותר רשע מהוד מעלת חברתך הבלגניסטית... ובכל זאת יעקב נתבע ונענש על כך שהוא החביא את דינה מעשיו..!!!
נו.. אז אם דינה ועשיו יכולים להיות שידוך.. העיקר שהיא תחזירהו למוטב.. אז חברתך.. לא יכולה להיות שידוך של אחד כזה..?!
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 20/06/2013 20:41:13
נשלח ב-20/6/2013 20:49
אדם_ה1 כתב:
יש גם כדורים לאנשים שמתערבים לאחרים בחיים??
איפה הבנת שהתערבתי? נו שיהיה...
נשלח ב-20/6/2013 20:51
" אין מזווגין לו לאדם אישה אלא לפי מעשיו " (מסכת סוטה ב', א' )
נשלח ב-20/6/2013 20:51
bebe19 כתב:
פעם הייתי אומרת לך שמה את נכנסת לאנשים בחיים ויכול להיות שבנאדם עושה שינוי, ואני באמת לא יודעת, אולי היא עשתה שינוי אמיתי ביותר, אבל היום אני יכולה להגיד לך, שבד״כ אנשים שהיו ככה עד לפני יומיים הם לא יכולים להשתנות ולהפוך את החיים שלהם בקצוניות כזו.. ואדם, יש פעמים שכן כדאי וצריך להתערב לאנשים אחרים בחיים.. לפעמים זה מציל אותם..! מנסיון...
ראשית..זאת חברה טובה ומצידי גם תהפוך לכת השאלים...עדיין אוהב אותה ואהיה מאושרת כשהיא מאושרת... שנית...חלילה לא התערבתי...רק...לא יודעת...זה קצת הפחיד אותי שלא יעשו ל י קטע כזה...
קאפיש
נשלח ב-20/6/2013 21:12
חיזקת אותי באמונה :) הזוהר מקשה הרי כתוב במקום אחד בת פלוני לפלוני ובמקום אחר אין מזווגין לאדם אלא ע"פ מעשיו( לא מדייק בלשונות כי לא לפני כרגע). ומתרץ שבאמת לכל אחד יש את הזיווג שלו לפי שורש נשמתו, אבל לפעמים חצי אחד תיקן את עצמו ועלה ברוחניות בעוד החצי השני.... והקב"ה ארך אפיים ומחכה לחצי השני זמן מה עד שיעלה ואם כבר עובר הזמן והוא לא מתקן את עצמו, אז הקב"ה לוקח זוג אחר כזה ומזווג את הגבוה עם הגבוהה והנמוך עם הנמוכה. עכת"ד הזוהר פחות או יותר פה זה נראה ממש כאילו בעלה תיקן את עצמו, והקב"ה חיכה שגם היא תתעלה.
לא יודע למה אני לא מצליח לערוך. עכ"פ שכחתי, ואז ניחא דבאמת בת פלוני לפלוני. אבל אם אין הזוג מתאים, אז אין מזווגין לו לאדם אלא על פי מעשיו
נשלח ב-20/6/2013 21:46
נקודהלמחשב כתב:
תראי, מוזר זה באמת מוזר. הזוי, אף זה הזוי. אבל.. מדברייך נשמע שלא את עצם התופעה הזאת באת לברר, איך קורה כזה דבר.. אלא העובדה האם זה "חוקי" להשתנות יומיים לפני ולקטוף כזה בחור.. האם זה מוסרי והוגן בעצם "לשחק" אותה זמן קצר לפני והופ לקחת בחור משכמו ומעלה..
אז על זה אנסה לעלות כמה נקודות ממבט שונה ואולי זה כזה ישקיט את לבך...
א. איך לא - כמה מוזר שזה לא יהיה, כמה שזה לא פייר, לא מוסרי.. תהיי בטוחה שאין אדם נוקף אצבעו למטה אא"כ מכריזין עליו מלמעלה.. נו אז באמת... מילא שאת חושבת שאפשר לעבוד עליו.. שבטוח הוא לא הסתכל עליה כל הפגישה.. (אני מבין שהיית שם...) שבבירורים פשוט כולם שכחו מהעבר האפל שלה עד לא מזמן.. זה עוד איכשהו מקובל עלי... אבל זה ברור לך שעל הקב"ה א"א לעבוד.. נכון? נו.. אז אם עליו א"א לעבוד.. את חושבת שאם זה לא היה מתאים לאותו עלם חמודות זה היה קורה בכלל..?!
ב. בהמשך להנ"ל, עצם זה שההם סגרו איתה.. זה מוכיח לך עד כמה זה משמיים.. שהרי איך יכול להיות שכולם יודעים עליה שהיא כזאת וכזאת, ובכל הבירורים אף אחד לא אמר עליה איזה משהו שיגרום להורים שלו לברוח מהעניין..?! אין לך הוכחה גדולה מזו על השגחת השם הפרטית שבסיפור הזה?!
מקסימום את יכולה לשאול - מה את יכולה ללמוד מכזה סיפור.. איך את יכולה להתקדם מפרדוקס שכזה.. אבל לא מעבר לכך..
ג. את הרי יודעת.. שמה שרואים מכאן לא רואים משם.. אז נכון שכלפי חוץ היא הייתה כל מה שאמרת עליה.. אבל מאיפה לך מה הפנימיות שלה? מה היכולות שלה? מה כוחות הנפש שלה? עם מה היא בכלל מתמודדת..?! אולי כל הנתונים הנסתרים שהם רבים על הגלויים נותנים לה את הנקודות זכות מעל כל אחת אחרת..?! אולי דווקא היא שעברה את מה שהיא עברה, היא זאת שבאמת תתן לו ללמוד ולגדל אותו יותר מכל צדיקה אחרת..?!
ד. משהו מהמקורות שאת אוהבת. יעקב אבינו נתבע על כך שהוא לא הביא את דינה לעשיו. שם הרי אין ספק שדינה הייתה צדקת גדולה הרבה יותר מהשכן החסיד והתמים שלך.. גם אין ספק שעשיו היה הרבה יותר רשע מהוד מעלת חברתך הבלגניסטית... ובכל זאת יעקב נתבע ונענש על כך שהוא החביא את דינה מעשיו..!!!
נו.. אז אם דינה ועשיו יכולים להיות שידוך.. העיקר שהיא תחזירהו למוטב.. אז חברתך.. לא יכולה להיות שידוך של אחד כזה..?!
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 20/06/2013 20:41:13
לייק! אגב..אולי לא הבנתאותי...אני לא אומרת יאיי איך היא עשתה את זה...מעמש מעמש לא...לא מחפשת דבר כזה.. אלא...איך מסתדרים אח'כ....כאילו...אני צריכה מישו שיתאים לי איך שאני! ללא צורך להשתנות או לשנות! כך ש.....מייבין?
ונכתב בצד... בא לי לפתח אותך בתור אפליקצייה...אם יהיה למישו איזה שאלה סלאש ספק על משו...ישר ישאל שאלה באפליקיישן ואתה תפרק את זה לאלף גורמים...