|
|
| נשלח ב-24/6/2013 15:02 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אם אדם יקיים מצוות כמו שינוח מציע, הוא לא יהיה מחסיד ישראל |
|
לרבי מקוצק אמרו פעם כי "רבי ההוא יודע לעשות נסים, יודע סוד עשיית גולם ", הרבי פיהק ושאל: "אכן, הוא יודע לעשות חסידים?"
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 15:12 |
|
| |
| אור_עליון כתב: |  | כלומר בזה שאני בער ובהמה ובכל זאת הייתי עמך, לכן ואני תמיד עמך
|
|
אם הבנת כי ומותר האדם מן הבהמה אין אז יש תקווה כי לא בערת מספיק.
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 15:14 |
|
| |
בס"ד
| ינוח כתב: |  |
אם היה סיני מבחינה היסטורית או שמשל חכם זה ברובו, יכול לעזור לברר מדע. שבת חשובה במשמעותה בעיקר גם אם היסטורית זה משל.
אם יתברר לך כי זה משל, כמו איוב, למשל, אז תקרוס אמונתך?
_________________ לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה |
|
הרי זה בדיוק מה שרצו הייונים בזמנו. אמרו ליהודים תקיימו מצוות תלמדו תורה תשמרו שבת. אבל תעשו זאת בכח ובשם התרבות. בואו תשתלבו איתנו ותהיו חלק מהתרבות היוונית. תקיימו את התורה אבל תשכחו מנותן התורה ח"ו. אכן דייקו חז"ל בתפילה "להשכיחם תורתך, ולהעבירם מחוקי רצונך"...וד"ל
היוונים לא הצליחו להפיל אותנו אז וגם כיום שום דבר לא יגרום לנו או לאמונתינו לקרוס ח"ו.
ינוח,
If you cant beet them, join them
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 15:39 |
|
| |
| אור_עליון כתב: |  | If you cant beet them, join them |
|
ברוך השם יהודים שילבו גם חכמת פילוסופיה יוונית. האפשר להבין את המקרא נכון בלא מחשבה פילוסופית? לי אין ספק כי להאמין יש מכוח יושר ולא משום כוח אחר.
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 16:06 |
|
| |
בס"ד
ינוח,
כתבת - ברוך השם יהודים שילבו גם חכמת פילוסופיה יוונית.
ברוך השם, לא רק שהיוונים לא הצליחו להשכיח את נותן התורה מישראל, אלא יתירה מזו, אנו היהודים משתמשים בפילוסופיה או בכל סוג אחר של חכמה וזאת ע"מ להעצים את שמו ית' בעולם. אחרת לשם מה ברא הקב"ה פילוסופיה? כל מה שברא הקב"ה בעולמו לא בראו אלא לכבודו.
עוד כתבת - לי אין ספק כי להאמין יש מכוח יושר ולא משום כוח אחר.
להאמין במה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 16:20 |
|
| |
אור עליון תגיד את הרעיון המבריק ההיסטורי הזה של היוונים שאמרו ליהודים ללמוד תורה ולשמור שבת בכח התרבות זה הרעיון שלך או של הרבי? קשה להניח שאתה מסוגל לעוות כך את המקורות של הגמרא
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 17:01 |
|
| |
| אור_עליון כתב: |  |
עוד כתבת - לי אין ספק כי להאמין יש מכוח יושר ולא משום כוח אחר.
להאמין במה? |
|
כל אמונה שיש או שתהיה.
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 17:24 |
|
| |
בס"ד
ינוח,
אמונה איננה על דברים המובנים בשכל או ראויים ע"פ יושר. רווח הפתגם שהאמונה מתחילה היכן שהשכל נגמר, ובענינינו הוא נכון בהחלט. אתה רשאי להאמין במה שאתה מוצא לנכון וישר, אמנם אין זו אמונה בטהרתה. _________________
תוקן על ידי אור_עליון ב- 24/06/2013 17:29:56
בברכת הצלחה,
בשורות טובות
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 18:07 |
|
| |
mdabraham מבחינת ההלכה - קיום מצוות ללא אמונה בתורה מן השמים אינו קיום מצוות (ראה רמב"ם סופ"ח מהל' מלכים). אין זה אמר שמי שחושב כך לא יקיים את המצוות, או שאין לו טעם והיגיון לקיים את המצוות. זו רק ההסתכלות של אלו שכן מאמינים בתורה מן השמים עליו. לכן הערותיו המתמשכות של יהי כאילו יש כאן שאלה לולאתית וחסרת משמעות אינן נכונות. השאלה היא כיצד רואה ההלכה המסורתית קיום כזה של מצוות, ועל כך בהחלט תיתכן תשובה אחרת מזו של הרמב"ם שנתתי למעלה. אני אישית חושב כרמב"ם. למשל, האם אני אצרף אותך למניין?התשובה היא: לא. לא הבנתי מדוע לא תצרף את פלמוני למניין. בוא ונבדוק אם אתה מתאים למניין. ההבדל בינך לבין פלמוני הוא שפלמוני, איננו מאמין שהתורה מהשמיים ואולי הוא אפילו איננו מאמין באלוקים. אתה מאמין שהתורה מהשמיים וגם אתה מאמין באלוקים. נבחן את המושג "מאמין" אם תגיע לבית הדין לתת עדות ותאמר "אני מאמין כי משה עשה כך וכך" הרי שעדותך לא מוסיפה ולא מורידה והיא חסרת משמעות לחלוטין. בית הדין איננו פוסק לפי "מאמין". אם בארץ כך, קל וחומר שלמושג "מאמין" אין כל חשיבות גם מבחינת האלוקים. (לא בשמיים). לכן אינך נמצא במעלה יתרה מעל פלמוני מאחר ושניכם אינכם יודעים אם התורה מהשמיים או אם יש אלוקים. עובדתית, אתה ופלמוני נמצאים באותו מצב של חוסר ידיעה.
מכאן ששניכם יכולים להשתתף באותו מניין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 19:29 |
|
| |
| אור_עליון כתב: |  | אמונה איננה על דברים המובנים בשכל או ראויים ע"פ יושר. רווח הפתגם שהאמונה מתחילה היכן שהשכל נגמר,
|
|
אמונתך היא בסגנון נוצרי, "מאמין כי אבסורד". אמונה מאת הרמב"ם אחרת עקרונית, ציור בשכל זהה למציאות, "ואין אמונה אלא אחר ציור, כי האמונה היא ההאמנה במה שצויר, שהוא חוץ לשכל כפי מה שצויר בשכל. ואם יהיה עם זאת האמונה, שאי אפשר חִלוף זאת האמונה בשום פנים, ולא ימצא בשכל מקום דחיה לאמונה ההיא ולא לשער אפשרות חִלופהּ, תהיה אמִתית" (מורה הנבוכים א, נ, תרגום ר"ש תיבון)
|
|
| נשלח ב-24/6/2013 23:22 |
|
| |
ינוח,
ומה לגבי האמונה בכך שהתורה שבידנו מהאל, לנוכח ביקורת המקרא והדברים שהבאת ממו"נ. האם אמונה זו רלוונטית לשי' המורה בימינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 00:13 |
|
| |
| אלקרטאווי כתב: |  | | האם אמונה זו רלוונטית לשי' המורה בימינו? |
|
אמונה זו נכונה לדעתי, רלוונטי להגיע לקונסנסוס על נכונותה.
***שהתורה שבידנו מהאל, לנוכח ביקורת המקרא*** אל רבי בא מבקר המקרא ואמר -
רבי, אני לא מאמין כי התורה מהאל. ענה הרבי, - באל שאתה לא מאמין גם אני לא מאמין.
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 02:10 |
|
| |
ינוח, לא ענית לי, אני שואל, לא טריוויאלית, האם אמונת תורה משמים "אין מקום לשער חילופה" הלא המחקר העדכני קובע שתיארוך כלל התורה לזמן משה הוא אנכרוניזם מובהק, ואם תאמר שהאל נתן מצוות על ידי עבדיו הנביאים, עליך נאמר תורה חדשה וכו' שנאמר זאת התורה שאין נביא וכו'.
המעשה עם הרבי ידוע ולא משמעותי. אסיים גם בציטוט מרבי משלי "ואם תכיר סוד השנים עשר תכיר האמת"
תוקן על ידי אלקרטאווי ב- 25/06/2013 02:16:37
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 09:48 |
|
| |
שלישישי זה סופיזם מעניין אך שגוי בתכלית. הקב"ה אינו גובה עדויות. המסורת ההלכתית אומרת שהוא דן אותנו לפי אמונותינו (כנראה בלי הרבה קשר לרמת הביסוס, אבל על זה יש לפלפל). לפי המסורת הזאת אמונה היא תנאי לכך שהמצווה תיחשב מצווה, ומי שלא מקיים את התנאי הזה לא עשה מצווה. הרי לשיטתך גם נוצרי יכול להצטרף למניין, שהרי גם הוא מאמין במשהו כלשהו. שלא לדבר על הוטנטוטי שודאי גם לו יש אמונה כלשהי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2013 10:53 |
|
| |
בס"ד
ינוח בעל הישרי לב שמחה
האם אתה מאמין ששתים ועוד שתים שווה ארבע או אתה יודע כך? האם אתה מכיר ויודע את מציאות הבורא (וכלשון הרמב"ם בתחילת ספר הלכות שלו: לידע שיש שם מצוי ראשון) או שמא אתה מאמין במציאותו כפי מה ששכלך מצייר?
לצטט את לשון המורה נבוכים (שהוא לא ספר הלכה) זו לא חכמה. צריך ללמוד ולהתעמק בדברים. ככלל, נכונה האמירה שאמונה עליה להתלבש בכלים שכליים. אך בד בבד אין היא תלויה בהבנה השכלית, והיא עומדת וגם נצבה גם כשמסתלקת ההבנה. כי ההבנה על אף החיוניות שבה איננה השורש בעבודת השם יתברך. השורש הוא האמונה בטהרתה שכך ציוה הבורא יתברך וגזרה היא מלפניו. יתירה מזו, גם כשיש הבנה מלאה במצוה מסוימת דוגמת "לא תרצח", גם אז הקיום צריך להיות מצד הציווי ולא מצד ההבנה (על אף שההבנה היא הכרחית אבל לא לצורך הקיום בפועל).
|
|
|
|
|