בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

בד"ה - החזן משה שולהוף ז"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/6/2013 21:25 לינק ישיר 

עצוב מאוד לשמוע זאת מכה קשה לחזנות
למשפחה וחבריו המקום ינחם אתכם בתוך
שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה
עוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2013 00:38 לינק ישיר 

שרגאפייבל כתב:
להלן הקלטה מחזרה לקראת התפילה+קונצרט "ספירה" : http://www.youtube.com/watch?v=PQIe5nBQz64 ויותר חשוב -הפרטים במלל שבקליפ ,כולל על תקופת חייו האחרונה ודיווח קצר על ההלוויה . לחברים המתקשים ,להלן תרגום איכותי של הכתוב : חזן משה שולהוף חזרות לפני הופעה ב3rd השנתי מנחה מעריב ספירת הקונצרט בהשתתפות מקהלת בית הכנסת ניו יורק ומנצח יצחק חיימוב. יום ראשון 3 מאי 2009 בקהילת תלמוד תורה של פלטבוש, 1305 קוני איילנד Ave, Brooklyn NY VIN חדשות - העולם של chazanus היא לזכור חזן משה שולהוף, שנכנע למחלת הסרטן אחרי מחלה של כמה שנים בגיל 66. שולהוף מת בו אוונטורה, פלורידה הביתה ביום ראשון בלילה, והוא הותיר אחרי רוחמה אשתו וארבעה ילדים. שולהוף, שנולד בעיר ניו יורק, החל את הקריירה המוזיקלית שלו בגיל 6, לשיר במקהלה בשירותי סליחות לקהל בשנת 2000. על פי ראיון 2001 בסאן סנטינל, זה היה כי הביצועים הראשון שולהוף השראה ללכת בדרכו של סבו שהיה חזן באוסטריה. לאחר שלמד גם chazanus ואופרה בקונסרבטוריומים בניו יורק ובמונטריאול, שולהוף לקח עמדת החזנות הראשונה שלו בניו יורק בגיל 18, ואחרי קריירה ארוכה כמו חזן בלוס אנג'לס, מונטריאול ומיאמי. שולהוף סיים ברוקלין קולג' עם תואר בפסיכולוגיה וכמו אביו, היה בעל הסמכה לרבנות. בנוסף לכישוריו הרבים כחזן, לאחר שהופיעו עם תזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת הפילהרמונית של המדינה הרומנית ואינספור תזמורות בולטות אחרות, שולהוף היה נזכר בחיבה על ידי עמיתיו לאנושיותו. "משה לא היה רק ​​כשרון ווקאלי מצטיין, הוא היה מענטש, בן תורה, ואדם חם ונותן", אמר רוגוסניצקי .. "רבים מהצעיר chazzanim היום חייבים הידע וההצלחה להדרכתו והכוונתו שלהם. הוא יישאר לנצח בלבנו, ואת תרומתו לעולם של chazanus היא עצומה." חזן נתנאל הרשטיק בבית הכנסת המפטון נזכר שולהוף כמו "חזן יוצא מן הכלל, אחד החשוב והמפורסם ביותר בדורנו", וזיכויים שולהוף להנעתו להמשיך את הקריירה שלו בchazanus. "הכרתי אותו מאז הילדות שלי, כאשר הוא הוזמן לבלות מדי פעם ארוחת השבת אצלנו", אמר הרשטיק. "הוא תמיד היה אדם מאוד חם וידידותי, שתמיד הייתה טובה בדיחה או תגובה נחמדה על השירה שלי, וזה לא התנהגות אופיינית לעמיתים. באחד החוויה שולחן השבת אלה, אני זוכר היטב איך אחרי שסיימנו את זמירות, הוא בחר בי לעיניים כולם, ואמר לי שיש לי קול מאוד מיוחד ושאני צריך לפתח אותו ולהפוך לחזן. באותו הזמן הייתי אולי 21 או 20 ולא הייתי לו תוכניות של להיות חזן. הוא היה ראשון "גדול בליגה" חזן לזהות את הכשרון שלי ומעודד אותי לפתח קריירה בחזנות. " שולהוף, ששר בשבע שפות, לקח חלק בסדרת קונצרטים של 1988 שאורגנו על ידי האגודה האמריקנית לקידום אמנות חזנות, שבו הוא הביא את המוזיקה יהודית לברית המועצות לשעבר, רומניה ופולין, להרוויח במדליית זהב ואת ייעודו של "מאסטר קנטור" מהחברה. יש לו כמה אלבומים לזכותו וגם שר בגבעת הקפיטול עבור חברי בית הנבחרים והסנאט. שולהוף, שהיה לו אהבה של עתיקות מהמאה ה -18 וה -19, העדיף גישה מסורתית לchazanus ופעם אחת אמר שהוא מקווה שייזכר ביותר לשמירה על האמנות של chazanus בחיים לדור הבא. "זה היה לפני כשנה בטורונטו במרכז טורונטו לאמנויות בקונצרט בשם" החזנים הגדולים ביותר בעולם בקונצרט '", אמר הרשטיק. "הוא האיר באותו הלילה, למרות המחלה והטיפולים שלו. הוא גנב את ההצגה וביצועו של הרחמים באב של מלבסקי באותו הלילה היה שצוין על ידי רבים כיצירה הטובה ביותר שבוצעה באותו הלילה. הייתי כל כך שמח בשבילו. הוא באמת מגיע לו להרגיש כי סוג של הצלחה. הוא לא וויתר, עמד באתגר ונתן להופעות בלתי נשכחות באחת מהופעות חזנות החשובות ביותר של המנוח. " אולי בהופעה האחרונה שלו, שולהוף ביצע בקהילת אנשי שלום בניו רושל, ב -10 במרץ 2013. "הוא היה מאוד חלש אך חזק להפליא בלב," דיווח למר שגם שר באותו אירוע. "הוא שר טל של רוזנבלט והוסיף ההרכב שלו לשני הפסוקים האחרונים. אלה הושרו בהתלהבות ורגש כזה, שחולל עם הרגשה, כאילו הוא ידע שזה יהיה הציון הסופי שלו. בעיני, אחד הדברים הבולטים ביותר על לו היה סמכויות ההלחנה המגוונות שלו. מMolei Keil אטונלי רודף במחנה ריכוז, למבנים המלודיים המשגשגים ביותר, הוא שולט בכולם. " הלוויתו של ולהוף התקיימה היום בבורו פרק, ובין הנוכחים היו כמה מהחזנים הבולטים ביותר של דורנו, כולל יוסף מלובני, יצחק מאיר הלפגוט, בן ציון מילר, בני רוגוסניצקי, נתנאל הרשטיק, יענקי למר ודניאל Gildar, ואחרי הקבורה בWellwood בית הקברות בלונג אייל

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2014 11:39 לינק ישיר 

Bnei כתב:
צום י"ז בתמוז יושב אני ומהרהר 
רק לפני כמה שעות נודע לי על פטירתו של חבר יקר, אח ורע לחזנות, שריד לדור דעה, בשביל כולם הוא היה החזן משה שולהוף, בשבילי הוא היה הרבה יותר מזה. אני ראיתי בו את הניצוץ בשירה, הוא לא היה עוד חזן הוא עצמו היה החזנות.
הוא חי את החזנות! 
הוא היה מתענג על כל קולרטורה על כל בדיל אמירה הוא ידע מהי חזנות! הוא הבין מה מי ולאן. החזנות הייתה אצלו דרך חיים ולא סתם מקצוע הוא לעולם לא הכניס זרות בתפילה, הקפיד מאוד על המסורת החזנית כמו שקיבל ממוריו ורבותיו 
גם בימים הקשים בהם חלה במחלה הנוראה עדיין היה עובר לפני התיבה מופיע בקונצרטים והיה מביא את התוצאה הטובה ביותר שחזנים בימים טובים לא מסוגלים לה. גם בימים בהם סבל עדיין היה חם לבבי ונעים שיחה.

זמן קשה זה הוא הזדמנות לאחדות ולשלום בעולם החזנות אני כבר חושב על כמה פעולות לזכרו, אבקש גם את עזרת חברי הפורום בלקיחת פרקי משניות לעילוי נשמתו. 
דמעות חונקות את גרוני ברגעים אלו ממש ורעד קליל מערפל את חושיי. קשה לי לכתוב קשה עלי הפרידה. קשה!
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים 

ככה חלפה לה שנה 
קשה בלעדיו 
עולם החזנות לא מצליח למלא את החסר
יהי זכרו ברוך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > בד"ה - החזן משה שולהוף ז"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.