בית פורומים ספרים וסופרים

קריאת שם ע"ש הסבא או גדולי ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/7/2013 08:47 לינק ישיר 

תולדות - לא מצאתי עדיין את המדרש שאתה מצטט. אכן בשו"ת דברי מלכיאל שם מובא לשונך בשם 'מדרש', אך לע"ע לא מצאתיהו. אודה אם תעזור לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2013 14:04 לינק ישיר 

ד_ר_ל_צ כתב:
אאלפך
מלבד זאת בספר דברי הימים ביוחסי בני ישראל בתקופת השופטים והלאה יש שמות משפחתיים שחוזרים אצל הנכדים דוק ותשכח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2013 16:57 לינק ישיר 

אאלפך_בינה כתב:
אשמח אם תוכלו לעזור לי במחקר שהתחלתי כעת:

ממתי החלו עם ישראל לקרוא את שם בניה ע"ש הסבא שנפטר, גדולי ישראל, וכיו"ב? במילים אחרות: מדוע לא מוצאים בתנ"ך שבני ישראל יקראו לבניהם אברהם, יצחק, יעקב, משה, וכו'?

יש לציין כי: א) זכורני מדרש האומר שלאחר פטירת אהרון קראו בניו לבניהם ע"ש אהרון. ב) להעיר מהתנאים רבי שמעון בנו של רבן גמליאל בנו של ר' שמעון וכו'. ג) להעיר ממ"ש בשם הגדולים להחיד"א על פי' המאמר "ממשה עד משה לא קם כמשה".

איני יודע אם מבחינתך זה נכלל בקטגוריית 'כיו"ב' אך יש את הסיפור שמובא ביוסיפון על המפגש של אלכסנדר הגדול עם הכהן הגדול וכו' כל הכהנים שנולדו באותה שנה נקראו על שם אלכסנדר מוקדון.
באם הסיפור אותנטי, ניתן להסיק שתי סברות:
א. לא כזה נורא לקרוא ליהודי (ואפילו כהן שישרת בבית המקדש) על שם לא יהודי שטבח במיליונים.
ב. שזה כבוד לקרוא לילד על שם מישהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2013 22:46 לינק ישיר 

ישיבישעאר - ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2013 22:55 לינק ישיר 

פטרוס - לגבי מסקנתך הראשונה: נראה לי שהנושא (אם כי לא המקרה שהבאת) כבר נידון בפורום זה בעבר. לגבי מסקנתך השנייה: תודה על המקור, ואעיין בזה בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2013 16:18 לינק ישיר 

אאלפך_בינה כתב:
תולדות - לא מצאתי עדיין את המדרש שאתה מצטט. אכן בשו"ת דברי מלכיאל שם מובא לשונך בשם 'מדרש', אך לע"ע לא מצאתיהו. אודה אם תעזור לי.

בראשית רבה פרשה לז ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2013 03:20 לינק ישיר 

שכחו לציין, שנדמה כי בפעם הראשונה שאנו רואים תופעה זו היא בפ' נח: נחור בן תרח בן נחור. עוד יש לציין, כי הדוגמא שהובאה מ"תובל קין" אינה מדוייקת, ע"פ פרש"י שם שהכוונה היא לכך שהוא תיבל ותיקן את אומנתו של קין, ועפ"ז גם שמו הי' ע"ש ה'מאורע' ולא ע"ש הסב, קרוב משפחה וכדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2013 13:23 לינק ישיר 

לא קראתי את כל התגובות.
יש ע"ז תשובה בשו"ת דברי יציב ליקוטים (אולי סימן קי), ויש גם קצת מקורות בשו"ת משנה הלכות (אולי ח"ח סימן קנא) לגבי עיוות השם או שם שני, עי"ש.
ישנה גמרא בב"מ בתחילת השוכר את הפועלים שע"י מעשה קראו כל תלמידיו של רבי אלעזר ברבי שמעון שם בנם 'אלעזר' על שמו. אגב, תופעת קריאה ע"ש קיימת בתורה לגבי מקומות, כמו יאיר בן מנשה ונובך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > קריאת שם ע"ש הסבא או גדולי ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.