|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:35 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | ממש לא מזכיר, אמה עבריה היו מוכרים בגיל 6 נניח והאדון היה יכול להתחתן איתה בגיל 11-12..
זה לא בדיוק...זה רק אחרי אישור מבית דין,שבודק את מצבו הכלכלי,ואם אין לו כסף לזון אותה אז היא נמכרת לאמה,וברגע שלאביה יש כסף לפרנס אותה הבית דין מחייה להחזיר אותה,בלי קשר היא יוצאת לחופשי בגיל שיש בה סימני בגרות.האדון יכול ליעד אותה לנישואיןלו/לבנו אך היא יכולה לסרב לנישואין בבית דין ולצאת.לפי מה שהבנתי שמי שהייתה שפחה פוחתים לה מדמי הכתובה ולמה?כתוב שם שחזקה עליה שקיימו איתה יחסים...והיא לא שמורה... ואם כך לא מובן לי איך המורה שלי הציגה את העניין כאילו דואגים לבת שיהיה מי שיפרנס אותה,כשבעצם היא מופקרת מבחינה מינית? |
|
תודה רבה, את זה הוסיפו אחר-כך. (וגם בדין הזה היתה מחלוקת בתלמוד)
לפי דין תורה לאב יש זכות מכירה טוטאלית של הבת, בדיוק כמו שהוא יכול לקדש אותה למי שבא לו בלי קשר למצבו הכלכלי. אח"כ אמרו "תראה, זה פגם במשפחה, שידוכים, וזה..." אז הוסיפו הגבלות לא למכור אלא אם חייב את הכסף. (אבל אם מכר, לקח את הכסף וברח - הילדה תעבוד עד הסוף, אין מה לעשות..)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:37 |
|
| |
בס"ד לא עד הסוף..אלא עד שתביא סימני בגרות...גם עבד יוצא ביובל ולא נשאר לנצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:37 |
|
| |
מאחלת לך הרבה (רק) בנים זכרים....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:38 |
|
| |
בס"ד חחחחחחח לי או לאדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:39 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד לא עד הסוף..אלא עד שתביא סימני בגרות...גם עבד יוצא ביובל ולא נשאר לנצח. |
|
זאת הכוונה הסוף, סוף הילדות שלה.
גם עבד עברי עובד 6 שנים ולא יותר (אלא אם היובל הגיע קודם) אולי את מתבלבלת עם עבד נרצע שעובד עד היובל..
|
|
|
|
|
| |
לשניכם.
|
|
|
|
|
| |
| השיבני כתב: |  | | מאחלת לך הרבה (רק) בנים זכרים.... |
|
את מכירה בנים נקבות?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:42 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בס"ד לא עד הסוף..אלא עד שתביא סימני בגרות...גם עבד יוצא ביובל ולא נשאר לנצח.
זאת הכוונה הסוף, סוף הילדות שלה.
גם עבד עברי עובד 6 שנים ולא יותר (אלא אם היובל הגיע קודם) אולי את מתבלבלת עם עבד נרצע שעובד עד היובל..
|
|
לא הבנתי למה לא היה איזה בית יתומים/למה לא פרנסו אותם מקופת הקהילה...למה להפקיר אותן מינית?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:44 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
את מכירה בנים נקבות?
|
|
טחנתם את זה כבררררררררררררררררררררר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:49 |
|
| |
לא יודע מי אמר לך את זה, אבל אמה אינה שפחה.
שפחה היא שפחה גויה, וכן הדין בשבויה - הן בחזקת לא בתולות ולכן יש להן כתובה מופחתת, כמו לכל אשה לא בתולה (גרושה או אלמנה)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:49 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד חחחחחחח לי או לאדם? |
|
לאדם, דווקא חב"ד פמיניסטים וזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:50 |
|
| |
מזל שנשים לא לומדות גמרא, אחרת היה כותב על מזג האויר.....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2013 13:51 |
|
| |
מה בדויק פחות בכתובה של גרושה? סכום הכסף שבלאו הכי לא מתקבל בעת הגירושים, דל יותר??
|
|
|
|
|